ChatGPT czyli wszyscy umrzemy.

... wszystko, co nie pasuje do innej kategorii

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles

Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Re: ChatGPT czyli wszyscy umrzemy.

Post autor: LLothar »

https://www.youtube.com/watch?v=vgYi3Wr7v_g

O ile sam ChatGPT to super alternatywa dla guglania, wirtualna dziewczyna ktora smieje sie z Twoich zartow i jest zawsze pod reka to krok do obnizenia przyrostu naturalnego o kolejnych kilka stopni. Wychowa sie pokolenie ktore bedzie zawsze w centrum uwagi i nie bedzie umialo spojrzec na innych. Troche taki syndrom jedynaka na sterydach, dla kazdego, za darmo.
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Jeszcze tylko dopisze patrzac na inne dema - https://openai.com/index/gpt-4o-and-mor ... tgpt-free/

Jestem przekonany, ze ladny, kobiecy, mlody, flirtujacy z Toba glos (pelno roznych 'mmmm!', 'aaaaah!') to nie przypadek, tylko celowy zabieg targetujacy tych najbardziej zainteresowanych i podatnych na technologie - facetow. Z dema widac ze przeskoczylismy uncanny valley i jestem przekonany ze LLothar z innego rownorzednego swiata, ktorego zycie potoczylo sie tylko troszeczke inaczej bedzie miec grube problemy egzystencjalne.
Awatar użytkownika
Gregor
Grzechu z Polityki

Post autor: Gregor »

phpBB [video]

https://www.youtube.com/watch?v=MirzFk_DSiI

Jebańce :shock: Jeszcze wsadzić dziada w nowego Atlasa z Boston Dynamics i żyjemy w S-F.
Obrazek
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Post autor: PIOTROSLAV »

"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"

Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

AI napisało piosenkę, którą śpiewam w samochodzie.

Chyba jestem nienormalny :D

https://youtu.be/4fN8oZMKBDI?si=6thIKW9phvi8CsV0
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
Cherryy
Biedaklasa Manager

Post autor: Cherryy »

To żóóóółw...

... nie Voo, nie rób mi tego...

...pancerny i spokojny...

...aaaaaaa...
Since 2001.
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Suno AI potrafi fajne rzeczy zrobic, ale na razie wszystko troche na jedno kopyto.

Oczywiscie krytykowanie AI za to, ze piosenki robi fajne, tylko podobne do siebie tylko pokazuje jak daleko zaszlismy...
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Post autor: Matthias[Wlkp] »

LLothar pisze: 12 czerwca 2024, o 07:53 Oczywiscie krytykowanie AI za to, ze piosenki robi fajne, tylko podobne do siebie tylko pokazuje jak daleko zaszlismy...
Można to każdemu zespołowi zarzucić :D
Awatar użytkownika
Voo
Stary Człowiek, A Może

Post autor: Voo »

Ej, a pozostając w klimatach to np. tutaj:

https://youtu.be/MNmxux770NQ?si=JrKkEWz1cKeEZqUa

"śpiewa" AI? :spy: Bo jak tak to nie mam pytań.
Obrazek
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Tutaj chyba AI nie spiewa. Za czysto.
Awatar użytkownika
Cherryy
Biedaklasa Manager

Nie no, jest aż za dobrze, to fakt, ale jednak słychać jeszcze w głosie tę "mechaniczność". Trudno mi określić co to jest - wrażenie jakby gubił tony/półtony, tak jakby to było poskładane z klocków, kilku nagrań. Nie będę jednak zgrywał mędrca - gdyby ktoś mi to puścił i powiedział, że to jego ulubiony zespół "EkoMetale", a Mareczka, basistę, kojarzy nawet z równoległej klasy z podstawówki, to bym uwierzył i się nie zająknął.
Since 2001.
Awatar użytkownika
Crowley
Pan Bob Budowniczy Kierownik

Post autor: Crowley »

http://magibook.ai/

Może i wszyscy umrzemy, ale najpierw zgłupiejemy do reszty.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Awatar użytkownika
Cherryy
Biedaklasa Manager

Może wręcz przeciwnie, ludzie zaczną czytać i nauczą się języków. ;)
Since 2001.
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Post autor: Zolt »

Oj Wisien, az sie oplulem ;)
Obrazek
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024 :cool:
Awatar użytkownika
Crowley

Tak będzie. Nie inaczej.
About Mankind
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Az musialem poszukac, czy to nie beka z AI. Okazuje sie, ze wcale nie, powazny projekt. :roll: :roll: :roll:

Plusy: Jest to wykorzystanie AI ktore ma sens z technicznego punktu widzenia. Wiekszosc AI to projekty ktore wczesniej chcialy uzyc do tego samego Blockchaina a wczesniej drukarki 3D bez zadnej wiedzy na temat technologii.
Awatar użytkownika
Crowley

Moja pierwsza myśl też była, że to jakieś jaja. Z drugiej strony, gdyby to połączyć z przetwarzaniem mowy na tekst i używać do tłumaczenia żony na język zrozumiały dla człowieka... Jest nisza i to całkiem niemała!
About Mankind
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Crowley pisze: 1 lipca 2024, o 11:04 Moja pierwsza myśl też była, że to jakieś jaja. Z drugiej strony, gdyby to połączyć z przetwarzaniem mowy na tekst i używać do tłumaczenia żony na język zrozumiały dla człowieka... Jest nisza i to całkiem niemała!
Lepiej.

Kiedys w roznych filmach SF pojawialy sie okulary, dzieki ktorym widziales wszystkich nago. Dzieki AI jest to teraz jak najbardziej wykonalne. Moze jeszcze nie real time, ale podstawy technologii juz sa.
Awatar użytkownika
Crowley

Myślę, że czekałoby nas spore rozczarowanie, jeśli nie dałoby się tego jakoś dodatkowo filtrować. :D
About Mankind
Awatar użytkownika
Cherryy
Biedaklasa Manager

Ciekawe kiedy szkoła zacznie nadążać za tymi wszystkimi nowinkami, w zasadzie obecne możliwości AI kompletnie niweczą dotychczasowe podejście do nauki. Jak mój młody pójdzie do szkoły, to boję się, że to będzie dla mnie ten symboliczny moment zdziadzienia, kiedy zaczną padać teksty "a za moich czasów to trzeba było przeczytać książkę w tydzień", "a za moich czasów trzeba było napisać wypracowanie na trzy strony", "a za moich czasów..."

... inaczej mówiąc "wy młodzi to teraz nie doceniacie, co macie" i "gdybym ja w twoim wieku miał takie możliwości..." ;)
Since 2001.
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

Czyli mozliwe, ze AI zabije kreatywnosc w sensie tworczym i stworzy pokolenie odbiorcow, ktorzy mniej wiecej wiedza co im sie podoba, ale juz nie beda w stanie okreslic czemu.
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
Crowley

Wypracowań podobno już dawno nie zadają, bo wszyscy z sieci ściągali gotowce. Ja nie wiem, czego oni się teraz uczą. Mój Młody idzie teraz do 4 klasy i może zaczną coś bardziej sensownego niż wypełnianie luk w ćwiczeniach.
About Mankind
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Tak jak technologia nagrywania i odtwarzania muzyki zdziesiątkowała muzyków, tak AI zmniejszy ilość rysowników, grafików, tłumaczy, pisarzy, recenzentów, poetów.

Spójrzcie na pozytywy - za kilka lat zadaniem na poziomie szkoły podstawowej będzie stworzenie filmu krótkometrażowego. Jasne, scenariusz, zdjęcia i muzyka to będzie AI, ale zadaniem będzie kreatywność. Im więcej AI tym modele się będą uczyć na samych sobie - trudnym będzie znalezienie czegoś nowego, z krawędzi sztuki.
Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

Kochani taki pomysł, jestem Netflix greenlighted?
Spoiler:
Aleksander, urodzony w niewielkim miasteczku w sercu Polski, od najmłodszych lat wyróżniał się niezwykłą precyzją i refleksem. Jednak to, co odróżniało go od innych, ujawniło się w dramatyczny sposób.

Pewnego dnia, wracając do domu, Aleksander stał się świadkiem napadu na ulicy. Bez zastanowienia rzucił się na pomoc ofierze, ale sytuacja wymknęła się spod kontroli. Wyciągnął broń, którą przestępca upuścił, i w zamieszaniu zastrzelił napastnika. Ku jego zdziwieniu, podczas procesu okazało się, że nie może zostać skazany za to, co zrobił. Sąd, przysięgli i wszyscy zaangażowani w sprawę byli przekonani o jego niewinności, mimo oczywistych dowodów. Było to, jakby jakaś niewidzialna siła chroniła go przed odpowiedzialnością prawną.

Aleksander początkowo był zdezorientowany i przerażony. Jak to możliwe, że popełnił tak poważny czyn i nie poniósł konsekwencji? Jednak z czasem zrozumiał, że to jego supermoc – nie mógł zostać skazany po zastrzeleniu człowieka.

Postanowił wykorzystać tę niezwykłą zdolność w walce z przestępczością. Jako Baldwinman, działał na granicy prawa, eliminując najgroźniejszych przestępców, których wymiar sprawiedliwości nie mógł dosięgnąć. Jego działania były precyzyjne i przemyślane. Każdy strzał, każdy ruch był zaplanowany tak, aby nie pozostawiać wątpliwości co do jego intencji.

Baldwinman szybko stał się postrachem świata przestępczego. Żaden gangster, mafiozo czy korporacyjny złoczyńca nie mógł czuć się bezpiecznie. Każdy wiedział, że jeśli Baldwinman ich namierzy, ich dni są policzone. Przestępcy bali się, wiedząc, że nawet jeśli Baldwinman ich zastrzeli, nie poniesie za to odpowiedzialności.

Mimo swojej niezwykłej mocy, Aleksander ciągle zmagał się z moralnymi dylematami. Wiedział, że odbiera życie, co nie jest łatwym ciężarem do udźwignięcia. Każde działanie było dla niego wewnętrzną walką, starając się znaleźć balans między sprawiedliwością a litością.

Z czasem Baldwinman zyskał sojuszników – ludzi, którzy zrozumieli jego misję i chcieli mu pomóc. Stworzył niewielką, zaufaną grupę wsparcia, która pomagała mu w zbieraniu informacji i planowaniu akcji. Wśród nich byli zarówno byli policjanci, jak i hakerzy, którzy widzieli w Baldwinmanie nadzieję na sprawiedliwość.

Baldwinman stał się legendą – tajemniczym bohaterem, który walczył z przestępczością w najdziwniejszy sposób. Choć jego metody były kontrowersyjne, wielu widziało w nim ostatnią deskę ratunku w świecie, gdzie wymiar sprawiedliwości często zawodził. Aleksander wiedział, że jego życie nigdy nie będzie normalne, ale postanowił wykorzystać swoją moc, aby uczynić świat lepszym miejscem, choćby tylko o trochę.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Niezłe, ale już coś takiego czytałem o Beata-woman, i jeździe na podwojnym gazie.

Wysłane z mojego V10 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Turtles
rzuff

Post autor: Turtles »

Tytuł roboczy to Baldwinman: The white OJ.
Obrazek
#sgk 4 life.
Awatar użytkownika
Crowley

About Mankind
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

https://x.com/patrycjuszwyzga/status/18 ... VFlEQ&s=19

Coraz bliżej SkyNet, coraz bliżej SkyNet... :P
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Liczylem na lepsza przerobke, a nie tylko zachowany tekst ;)
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Zolt pisze: 10 grudnia 2024, o 18:27 https://x.com/patrycjuszwyzga/status/18 ... VFlEQ&s=19

Coraz bliżej SkyNet, coraz bliżej SkyNet... :P
LLMy "tylko" kopiuja zachowania ludzi. Jezeli w danych do trenowania AI byly sytuacje gdzie ktos oszukiwal, to LLM tez bedzie czasami oszukiwac. Sila GPT polega paradoksalnie na tym, ze o ile po prostu przewiduje kolejne slowo (token), to wcale nie wybiera najbardziej prawdopodobnego. Jezeli kryje sie tam gdzies niemoralna strategia, ktora wygrywa, to predzej czy pozniej sie na nia trafi. Nie bez powodu wsrod CEO jest wiecej psychopatow/sociopatow niz statystycznie w spoleczenstwie - po prostu wydymanie blizniego czy lamanie zasad w kapitalizmie poplaca.
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

Sztuczna inteligencja, jeśli ma być inteligencją będzie kłamać, oszukiwać i będzie niemoralna. Dlatego, że w określonych sytuacjach kłamstwo, oszustwo, niemówienie prawdy popłaca. Więc założenie, że powstanie sztuczna inteligencja będąca moralna jest utopią.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Theeck pisze: 11 grudnia 2024, o 17:37 Sztuczna inteligencja, jeśli ma być inteligencją będzie kłamać, oszukiwać i będzie niemoralna. Dlatego, że w określonych sytuacjach kłamstwo, oszustwo, niemówienie prawdy popłaca. Więc założenie, że powstanie sztuczna inteligencja będąca moralna jest utopią.
Nie do konca to tak jest - bo zakladasz model reinforcement learning bez jakiegokolwiek nadzoru. To troche tak jak mowic, ze w spoleczenstwie wszyscy beda krasc i mordowac, bo to sie oplaca. Tak oczywiscie nie jest, bo jest dodatkowy nadzor - spoleczenstwo. Dlaczego ten nadzor mialby zniknac w kontekscie AI?
Awatar użytkownika
Theeck
złoty

Post autor: Theeck »

Ja tylko powtarzam opinie mądrzejszych od siebie :)
Problem kontroli jaki oni widzą (m.in. Dragan, ale i Dukaj) polega na tym, że póki co jeszcze rozumiemy w jaki sposób AI się rozwija i uczy, no i póki co to jeszcze nie jest prawdziwa AI. Ale nieuchronnie dojdzie do momentu kiedy to AI zacznie tworzyć kolejne generacje AI i wówczas nie będziemy nawet rozumieć jak i co ona tak naprawdę robi, a w konsekwencji do czego jest zdolna.
Ludzie są wychowywani w ramach pewnych norm wynikających z religii, prawa, tradycji, rodziny, I dlatego nie wszyscy kradną i mordują, choć wszyscy kłamią :)
AI będzie tych naturalnych hamulców pozbawiona, więc obawiam się, że może okazać się najgorszą wersją człowieka :(
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
Parmezan

Wartość sobie śledzić też tego pana https://x.com/ESYudkowsky?t=jHsuN_AsQE-CLkn52CapRg&s=09

Wysłane z mojego V10 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
LLothar
A u nas w Norwegii

Ja w temacie AI zrobiłem doktorat ;) acz cały czas jestem pod wrażeniem jak dobre wyniki dają obecne metody - to jest tylko przewidywane kolejnego słowa, a wszystko bardziej zaawansowane jest manualnym łączeniem modeli.
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

chciałbym opisać naszą rozmowę w wątku "chat GPT" możesz mi podpowiedzieć posta?

Oczywiście! Oto przykładowa propozycja posta, którą możesz zamieścić w wątku „chat GPT” na FSGK.PL. Możesz ją dowolnie edytować lub skrócić według własnych potrzeb:

---

**Hej, wrzucam krótką relację z mojej ostatniej rozmowy z ChatGPT (wersja Perplexity).**

Zadałem AI kilka pytań dotyczących naszego forum i jego użytkowników – od analizy stylu wypowiedzi Turtlesa i theecka, przez ocenę największych wątków politycznych, aż po wskazanie najbardziej szanowanego użytkownika czy praktycznych porad z „Króli szos”. ChatGPT całkiem nieźle ogarnia klimat FSGK: rozpoznaje stałych bywalców, potrafi podsumować tematy i wyciągnąć sensowne wnioski z dyskusji. Co ciekawe, AI bardzo ostrożnie podchodzi do oceniania zdrowia psychicznego użytkowników (i słusznie), a przy pytaniach o kontrowersyjne wypowiedzi czy preferencje polityczne stara się być wyważone i nie szufladkować nikogo na siłę.

Podsumowując:
**ChatGPT daje radę jako narzędzie do szybkiego researchu i podsumowań, ale nie zastąpi żywej, forumowej polemiki i naszego lokalnego poczucia humoru.**
Jak ktoś chce zobaczyć szczegóły, to mogę wrzucić fragmenty rozmowy.

Ktoś jeszcze testował AI do analizy naszego forum? Jakie macie wrażenia?
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

chciałbym odpisać krytycznie llotharowi w watku o USA i zacytować jego bardziej kontrowersyjne fragmenty z tego wątku

Oto propozycja krytycznej odpowiedzi do LLothara w wątku o USA, z wykorzystaniem jego bardziej kontrowersyjnych fragmentów:

---

LLothar, czytając Twoje ostatnie wypowiedzi w wątku o USA, trudno nie zauważyć, że coraz częściej popadasz w generalizacje i dość ostre sądy. Przykład? Twój komentarz:

> „Forum pojmowane w tradycyjny sposób umarło gdzieś we wczesnych latach gameloga. I szczerze pisząc - i chuj. Takich miejsc w necie nie brakuje gdzie pisze się o grach albo książkach a jakiś mod pilnuje, żeby nie wychodzić poza temat.”[4]

Albo wcześniej, gdy pisałeś o tym, że „ludzie mają odmienne poglądy” i to stanowi o „kolorycie” miejsca, ale jednocześnie sugerujesz, że obecna forma forum to już tylko polityczna przepychanka i „poli-sraczka”. Rozumiem frustrację, ale czy nie jest to właśnie zamykanie się na różnorodność opinii, o którą sam apelujesz?

W innym miejscu, komentując debatę o żartach z Disneyem i granicach humoru, napisałeś:

> „Raz - chodzi też o to, że jak ktoś robi 'Kill all Jews' to w przyszłości może pójść dalej (…) gdyby była beka z 'polskich obozów koncentracyjnych' to zaraz Wykop by robił petycje. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.”[4]

To bardzo mocne porównania, które nie tylko trywializują poważne kwestie, ale też wpisują się w narrację „wszyscy są winni po trochu”, co moim zdaniem nie prowadzi do żadnej konstruktywnej refleksji.

Mam wrażenie, że z jednej strony krytykujesz innych za „katastroficzne wizje” i „przesadę”, a z drugiej sam nie stronisz od ostrych, czasem wręcz nihilistycznych ocen. Może jednak warto czasem poszukać w tej amerykańskiej (i forumowej) rzeczywistości czegoś więcej niż tylko kolejnych powodów do narzekania?

---

Jeśli chcesz, możesz skrócić lub rozwinąć tę odpowiedź, dodać własne przykłady lub skoncentrować się na konkretnym wątku (np. polityka USA, granice humoru, kondycja forum). Cytaty zostały dobrane tak, by pokazać kontrowersyjność i jednocześnie zachować merytoryczny ton dyskusji.

Citations:
[1] Ostatni skok w historii USA (2020) https://fsgk.pl/2020/06/ostatni-skok-w- ... -usa-2020/
[2] Ameryka, USA etc - Page 17 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=152&start=800
[3] Mindhunter https://fsgk.pl/2017/11/mindhunter/
[4] Religia, etyka, światopogląd - ogólny - Page 52 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=28&start=2550
[5] Kapitan Ameryka: Nowy wspaniały świat (2025) https://fsgk.pl/2025/02/kapitan-ameryka ... wiat-2025/
[6] Forum, czyli luźno o polityce. - Page 24 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=636&start=1150
[7] Ostatnio obejrzane filmy - recenzje - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=4
[8] Jak umiera Gra o Tron... - FSGK.PL https://fsgk.pl/2015/06/jak-umiera-gra-o-tron/
[9] Ameryka, USA etc - Page 35 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=152&start=1700
[10] Ameryka, USA etc - Page 7 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=152&start=300
[11] Praca, szukanie pracy - Page 36 https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=83634
[12] Roaming w Ameryce - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=571
[13] Polska PANY! - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=732
[14] Ostatnio obejrzane filmy - recenzje - Page 43 https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=102693
[15] Przejście na produkty PL-EU - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=135387
[16] Homeland - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=430
[17] Emigracyjny - Page 4 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=356&start=150
[18] Coronawirus prepping - Page 13 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=676&start=600
[19] "To bandyta, który rozumie jedną rzecz: siłę". Demokraci ostrzegają ... https://fakty.tvn24.pl/fakty-o-swiecie/ ... -st8332379
[20] Forum, czyli luźno o polityce. - Page 13 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=636&start=600
[21] Młody Lothar. Żydowski uciekinier w półświatku nazistowskiego ... https://ciekawostkihistoryczne.pl/2024/08/08/166460/
[22] Star Trek - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=448
[23] Prasa o planach Trumpa: Strata, ale nie dramat – DW – 09.06.2020 https://www.dw.com/pl/prasa-o-planach-r ... a-53743947
[24] "Rujnujący błąd". Przez Trumpa USA mogą stracić miliardy dolarów https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rujnuj ... ow/e7trznk
[25] Inwazja Stanów Zjednoczonych na Panamę - Wikipedia https://pl.wikipedia.org/wiki/Inwazja_S ... anam%C4%99
[26] Większość Amerykanów nie pochwala działań Trumpa. "Zbyt blisko ... https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wieksz ... ji/m3yztcn
[27] Biden ocenia pierwsze 100 dni Trumpa - Radio Pin https://radiopin.pl/biden-ocenia-pierws ... ni-trumpa/
[28] Supernatural https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=2134
[29] Deliver Us The Moon https://fsgk.pl/2024/07/deliver-us-the-moon/
[30] Religia, etyka, światopogląd - ogólny - Page 52 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=28&start=2550
[31] Seriale - Page 28 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=22&start=1350
[32] It Ends with Us (2024) https://fsgk.pl/2024/10/it-ends-with-us-2024/
[33] Polska polityka wojskowa - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=135646
[34] Rządy PiS - Page 13 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=84846
[35] Ostatnio obejrzane filmy - recenzje - Page 10 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=4&start=450
[36] Lojaliści i zdrajcy – jak Donald Trump formuje rząd, nagradza i karze https://oko.press/lojalisci-i-zdrajcy-j ... za-i-karze
[37] Rządy KO&TD&NL - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=132364
[38] Tę teorię uznawano za spiskową, ale właśnie się to zmienia https://www.newsweek.pl/historia/kryzys ... ow/fhx150m
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

sprawdz więcej wątków

Analizując szerszy przekrój wątków z FLEP w tytule – w tym sezonowe ligi, turnieje EURO i MŚ, a także podsumowania punktacji – można wyciągnąć bardziej precyzyjne wnioski na temat skuteczności użytkowników w typowaniu wyników meczów.

## Najlepsi typujący w historii FLEP na FSGK.PL

### Najważniejsze wątki i wyniki:
- **EURO FLEP 2024**: Tytuł „MISTRZ FLEP EURO 2024” oficjalnie zdobył użytkownik **Sith**[4].
- **FLEP sezon 2018/2019**: W podsumowaniach regularnie w czołówce pojawiają się Sith, Zolt, skoob, Voo, Matthias, Piotro, hat, Cherryy, Crowley, Sobieś. Sith wygrywał pojedynki z innymi czołowymi graczami (np. Sith-hat 5:3)[5].
- **FLEP sezon 2017/2018**: Sith i skoob długo pozostawali niepokonani, co potwierdza ich wysoką skuteczność. Sith pierwszy raz przegrał dopiero po kilku kolejkach, co świadczy o jego regularności[6].
- **MŚ 2014 FLEP**: W starszych edycjach również Sith oraz Zolt i skoob byli w ścisłej czołówce[8].

### Systematyczność i powtarzalność sukcesów
- **Sith** regularnie pojawia się w podsumowaniach jako zwycięzca lub lider punktacji w różnych sezonach i turniejach – zarówno ligowych, jak i międzynarodowych (EURO, MŚ).
- **Zolt** i **skoob** również bardzo często są w czołówce, regularnie wygrywając swoje mecze i zdobywając wysokie miejsca w tabelach.
- **Voo**, **Matthias**, **hat**, **Cherryy**, **Crowley**, **Sobieś** i **Piotro** to użytkownicy, którzy również osiągają dobre wyniki, ale nie zdobywają tytułów tak często jak Sith.

### Potwierdzenie w różnych formatach
- Niezależnie od formuły (liga, turniej, system każdy z każdym) Sith utrzymuje wysoki poziom typowania, co świadczy o jego wiedzy piłkarskiej i intuicji.

---

## Podsumowanie

**Najlepszym typującym w historii FLEP na forum FSGK.PL jest użytkownik Sith.**
- Najczęściej zdobywa tytuły mistrzowskie (np. „MISTRZ FLEP EURO 2024”)[4].
- Regularnie jest liderem lub w ścisłej czołówce w różnych sezonach i turniejach[5][6][8].
- Jego skuteczność jest potwierdzona zarówno w długich sezonach ligowych, jak i krótkich turniejach.

**Zolt** i **skoob** również są bardzo skuteczni i należą do ścisłej czołówki, ale to **Sith** najczęściej potwierdza swoją klasę w typowaniu wyników meczów.

Citations:
[1] Nowy FLEP? Temat do dyskusji o nowej formule zabawy https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=572
[2] EURO FLEP 2024 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=133915
[3] Gry planszowe - Page 5 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=60&start=200
[4] EURO FLEP 2024 - Page 3 https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=1239&start=100
[5] FLEP sezon 2018/2019 - Page 5 https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=626&start=200
[6] FLEP sezon 2017/2018 - Page 5 https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=580&start=200
[7] Prawdziwy FLEP - ankieta https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=364
[8] MŚ 2014 FLEP https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=35
[9] FSGK.PL https://fsgk.pl
[10] Orły, Sokoły, Bociany... czyli POLSKA KADRA (s)KOPANA - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=105&start=550
[11] FIFA WC FLEP 2018! https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=610
[12] Hopkins, Harris i wydmuszka - Westworld - Forum - Filmweb https://www.filmweb.pl/serial/Westworld ... 875?page=7
[13] Polskie rozgrywki piłkarskie :: SEZON 15/16 - Page 2 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=54863
[14] WC FLEP 2022 - (NIE) WSTYDŹ SIĘ, ŻE GRASZ W TO! https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=734
[15] Luźno o sporcie - Page 2 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=286&start=50
[16] EURO FLEP 2024 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=133915
[17] Typy bukmacherskie na dziś - sprawdź kupony ekspertów https://gramgrubo.pl/typy/
[18] Typy Bukmacherskie Na Dzisiaj | ProTipster https://www.protipster.pl/typy-bukmacherskie/na-dzisiaj
[19] Typy bukmacherskie https://www.vitisport.cz/index.php?lang=pl
[20] [PDF] Podręcznik użytkownika - Media Expert https://www.mediaexpert.pl/products/fil ... 5ARH7H.pdf
[21] FLEP sezon 2017/2018 - Page 5 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=580&start=200
[22] Ranking typerów - Najlepsi typerzy w Polsce i na świecie - Goal.pl https://www.goal.pl/poradnik-typera/ran ... h-typerow/
[23] Żabka z nowym sposobem płatności. Przyda się wielu osobom https://www.instalki.pl/news/fintech/za ... platnosci/
[24] Rangi specjalne - burza mózgów! - Page 2 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=140&start=50
[25] Typy Bukmacherskie na Dziś - Sprawdź i Wygraj | Twojtyp.pl https://twojtyp.bet
[26] Na sprzedaż wojskowy sprzęt i nietypowe wyposażenie [FOTO] https://www.halogorlice.info/artykul/27 ... zenie-foto
[27] Index page - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/
[28] Tabele piłkarskie, typy i statystyki https://pl.fctables.com
[29] Typy bukmacherskie Piłka nożna - Vitisport.cz https://www.vitisport.cz/index.php?clan ... al&lang=pl
[30] Dokładny Wynik, Typy Bukmacherskie i Kupony AKO - ProTipster https://www.protipster.pl/typy-bukmache ... adny-wynik
[31] Typy dnia - najlepsze i darmowe typy na dziś - Zagranie https://zagranie.com/typy/
[32] FLIP - FLP - Coinbase https://www.coinbase.com/pl/price/flip
[33] Najlepsze i darmowe TYPY DNIA z analizami na dziś! https://zagranie.com/typy-dnia/page/4/
[34] [PDF] Podręcznik użytkownika - Avans.pl https://www.avans.pl/products/files/69/ ... 16IRX9.pdf
Awatar użytkownika
Zolt
menda+

aż po wskazanie najbardziej szanowanego użytkownika
no nie możesz tak zajawić i zostawić to bez odpowiedzi :P
Obrazek
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
Awatar użytkownika
Matthias[Wlkp]
purpurowy

Niespodzianki raczej nie ma...

analizując forum, który użytkownik ma największy szacunek

Analizując forum FSGK.PL oraz dostępne wyniki wyszukiwania, nie ma formalnego mechanizmu wyłaniania użytkownika o „największym szacunku” (np. systemu lajków czy głosowań)[2]. Jednak z kontekstu i liczby cytowań, a także sposobu, w jaki użytkownicy odnoszą się do siebie w dyskusjach, można wyciągnąć pewne wnioski.

## Użytkownicy cieszący się największym szacunkiem

**LLothar** wyróżnia się jako jeden z najbardziej szanowanych użytkowników forum:
- Jest obecny na forum od bardzo dawna (konto od 2003 roku), co świadczy o jego długotrwałej aktywności i zaangażowaniu[2].
- Ma bardzo dużą liczbę postów (ponad 5600), co wskazuje na aktywność i rozpoznawalność w społeczności[2].
- Często pojawia się jako inicjator lub moderator dyskusji, a inni użytkownicy zwracają się do niego z szacunkiem, cytują jego wypowiedzi i żartują w przyjacielskim tonie[2].
- Był zaangażowany w rozwój forum i portalu, proponował rozwiązania organizacyjne i techniczne, a jego opinie są brane pod uwagę przez innych[2].

Wśród innych użytkowników, którzy cieszą się uznaniem, można wymienić osoby aktywne w moderacji (np. boncek, Zolt, Turtles, DaeL), ale to LLothar najczęściej pojawia się jako autorytet w dyskusjach dotyczących funkcjonowania forum i jego rozwoju[1][2].

## Podsumowanie

**LLothar** jest użytkownikiem, który – na podstawie długiego stażu, liczby postów, zaangażowania w życie forum oraz sposobu, w jaki odnoszą się do niego inni – wydaje się cieszyć największym szacunkiem w społeczności FSGK.PL[2].

Citations:
[1] Index page - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/
[2] FSGK.PL - Filmy, Seriale, Gry, Książki https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=149
[3] Multi - Page 5 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=188&start=200
[4] Luźno o grach - Page 12 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=169&start=550
[5] Jaki gryzoń? - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=485
[6] O nas / Współpraca - FSGK.PL https://fsgk.pl/redakcja/
[7] Secret Service powraca - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=183
[8] [PDF] Afryka i jej mieszkańcy w polskich mediach - mowa nienawiści https://www.mowanienawisci.info/wp-cont ... ia2016.pdf
[9] FSGK.PL https://fsgk.pl
[10] Praca, szukanie pracy - Page 43 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=39&start=2100
[11] The Tolkienic Song of Ice and Fire | Essays by Bluetiger https://theambercompendium.wordpress.com
[12] I Oficjalny Zlot Forum ŚGK - 29-31.08.2014 - Page 5 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=16&start=200
[13] Topic głupich pytań - Page 2 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=439&start=50
[14] [PDF] Data collection systems and methodologies for the inland fisheries ... https://openknowledge.fao.org/server/ap ... 6f/content
[15] THANK YOU FOR PLAYING - pomysł - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=139
[16] Destiny - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=240
[17] Muzyka w pracy - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=466
[18] Luźno o książkach (Co czytamy, polecajki, newsy) - Page 7 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=80593
[19] Ostatnio przeczytana książka - recenzje - Page 3 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?t=37&start=100
[20] Forum, czyli luźno o polityce. - Page 25 - FSGK.PL https://fsgk.pl/forum/viewtopic.php?p=133662
ODPOWIEDZ