Polskie rozgrywki piłkarskie :: SEZON 15/16
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Re: Polskie rozgrywki piłkarskie :: SEZON 15/16
Lech jak Chelsea!
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Tylko że w pucharach też jest kaszana...
Since 2001.
-
- sraczkowaty
Skorża buc, nawet ręki Zielińskiemu po meczu nie podał. Lech był tragicznie słaby, nie wykluczam, że to aktualnie faktycznie najsłabsza drużyna w lidze
Nie spadnieeeeeesz, kolejorz, nie spaaaadniesz!
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Matthias[Wlkp] pisze: Piłkarze chcieli zmienić trenera, więc grali g* w lidze, a w pucharach się starali. Się zastanawiam, czy teraz nie jest przypadkiem to samo...
Władze Lecha prawdopodobnie doszły do tego samego wniosku, bo dzisiejsze popołudniowe posiedzenie Rutkowskiego i Klimczaka zakończyło się poparciem dla trenera. Odpowiedzialnością za wyniki mają zostać obarczeni piłkarze, szczegóły podadzą jutro.
Pytanie, czy taka walka z samorządem starszyzny w drużynie to faktycznie skuteczne rozwiązanie problemu najgorszych wyników mistrza Polski w historii rozgrywek ligowych. I jest to pytanie retoryczne, rzecz jasna.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ale Lech i w pucharach szału nie gra. Awansowali do fazy grupowej, bo trafili na zespół jeszcze bardziej rozbity.
rozpiera mnie duma z poznaniaków.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
-
- sraczkowaty
-
- sraczkowaty
Najlepsza liga świata po prostu, w jakiejś tam Anglii czy Hiszpanii takich rzeczy nie zobaczysz
Powiało....
Oglądałem ten mecz i to nie był jedyny popis "techniki" naszych ligowców...
Poza kiksami było też dużo niedokładności i nieporozumień. Także jaka liga taki klasyk
Oglądałem ten mecz i to nie był jedyny popis "techniki" naszych ligowców...
Poza kiksami było też dużo niedokładności i nieporozumień. Także jaka liga taki klasyk
Jak to jest z Hamalainenem ??
Zadaje się, że wcześniej opowiadał, że nie zostanie w Lechu, choć bardzo by chciał, bo żona źle się czuje w Polsce itd. A teraz idzie do Legii ??
Zadaje się, że wcześniej opowiadał, że nie zostanie w Lechu, choć bardzo by chciał, bo żona źle się czuje w Polsce itd. A teraz idzie do Legii ??
- Razorblade
- Mr. Kroper
Mowil ze chce sie przeniesc blizej Finlandii... Warszawa jest blizej
Racja - z Poznania do Helsinek jest jakieś 80 km dalej niż z Warszawy - żona Hamalainena w ekstazie
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19592 ... oxSportImg
jakież to jest żałosne. "klub kokosa"...
pomysł z zsyłaniem zawodników, którzy podpisali kontrakt, który nie podoba się prezesowi, to taki polski specjał ?
jakież to jest żałosne. "klub kokosa"...
pomysł z zsyłaniem zawodników, którzy podpisali kontrakt, który nie podoba się prezesowi, to taki polski specjał ?
- Razorblade
- Mr. Kroper
A wiesz o co poszlo Zodi? Otoz Cierzniak majac podpisana umowe z Legia caly czas zwodzil ze po powrocie ze zgrupowania siada do rozmow w sprawie przedluzenia kontraktu. Zachowanie Cierzniaka bylo szczeniackie wiec kare tez dostal szczeniacka... sorry, wystarczylo powiedziec "mam propozycje z Legii, bede tam gral"
Tak, wiem, miałem napisać, ze nie wiem jakie są szczegóły w tej konkretnej sprawie.
Gdyby przyczyny pozostałych tego typu "zesłań" były podobne to powiedzmy, ze ok. ale czy tak jest ?
Gdyby przyczyny pozostałych tego typu "zesłań" były podobne to powiedzmy, ze ok. ale czy tak jest ?
W sporej części tak jest. Flavio Paixao podpisał cichaczem kontrakt z Lechią na urlopie. Wrócił i zonk.
Ale czasem po prostu piłkarz nie chce przedłużyć kontraktu i tak mu robią kuku. Jedni warci drugich.
Ale czasem po prostu piłkarz nie chce przedłużyć kontraktu i tak mu robią kuku. Jedni warci drugich.
Już dzisiaj rusza nowa runda zmagań w kochanej ekstraklasie.
Jakie macie przewidywania na najbliższe miesiące? Piasta da radę wyczarować niespodziankę? Lech doczłapie się do pucharów? Legia swoimi wzmocnieniami wróci na właściwe tory?
Ja już trochę nie mogę się doczekać meczów - stęskniłem się za tą naszą fatalną, ale swojską piłką kopaną.
No i coby starej tradycji stało się zadość. ;> Polecam pilnie przyglądać się nowym nabytkom z Portowego miasta. Gyursco i Traore (szczególnie ten pierwszy) mogą wprowadzić powiew świeżości do naszej ligi. W przypadku Węgra, to jest to dobry znajomy i główny asystent Nikolicia z poprzedniego, mistrozwskiego sezonu Videotonu. Transfer jak na Pogoń - bardziej niż zacny. Pytanie, czy wkompnuje się w drużynę i ligę tak jak Nemanja. Jeśli tak - szansa na puchary w Szczecinie (miejsca 3-4) będzie bardzo wysoka.
Jakie macie przewidywania na najbliższe miesiące? Piasta da radę wyczarować niespodziankę? Lech doczłapie się do pucharów? Legia swoimi wzmocnieniami wróci na właściwe tory?
Ja już trochę nie mogę się doczekać meczów - stęskniłem się za tą naszą fatalną, ale swojską piłką kopaną.
No i coby starej tradycji stało się zadość. ;> Polecam pilnie przyglądać się nowym nabytkom z Portowego miasta. Gyursco i Traore (szczególnie ten pierwszy) mogą wprowadzić powiew świeżości do naszej ligi. W przypadku Węgra, to jest to dobry znajomy i główny asystent Nikolicia z poprzedniego, mistrozwskiego sezonu Videotonu. Transfer jak na Pogoń - bardziej niż zacny. Pytanie, czy wkompnuje się w drużynę i ligę tak jak Nemanja. Jeśli tak - szansa na puchary w Szczecinie (miejsca 3-4) będzie bardzo wysoka.
- Razorblade
- Mr. Kroper
O jezuuu... a byl spokoj z ta biedaliga
Przewiduję, że nie obejrzę żadnego meczu bieda-klasy.Arathorn pisze:Jakie macie przewidywania na najbliższe miesiące?
ekstraklasa wróciła! biedabiada nam!
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
-
- sraczkowaty
Polityka personalna Wisły-bezbłędna
Po co w wymogach licencyjnych podgrzewane murawy, jak grać nie można? Trzeci świat trochę.
Since 2001.
Pomijając dość spektakularny przebieg tego meczu, to z ciekawości spojrzałem na tabelę Ekstraklasy tylko za tę rundę. Legia pierwsza - 19 pkt., drugie Zagłębie - 17pkt., nazywane już rycerzami wiosny, a zupełnie pomija się fakt, że Podbeskidzie też sobie bardzo dobrze radzi. Są na trzecim miejscu z 14 oczkami. Z kolei trzeci od końca jest Ruch (za cały sezon 38 pkt), który pewnie wyeliminuje z grupy mistrzowskiej kogoś z dwójki Lechia - Wisła (po 35), zupełnie niesprawiedliwie. No i Podbeskidzie też już raczej nie ma szans na mistrzowską.
Zawsze się zastanawiałem skąd biorą się takie wahania formy jesień - wiosna, mimo niewielkich zmian w składach.
Zawsze się zastanawiałem skąd biorą się takie wahania formy jesień - wiosna, mimo niewielkich zmian w składach.
Since 2001.
Wystarczyłoby wprowadzić dodatkowy zapis, że pierwszeństwo ma drużyna, która wygrała więcej meczów, później ta, która wygrała więcej na wyjeździe i byłoby wg mnie sprawiedliwie. Ale faktem jest, że szansa zaistnienia takiej sytuacji, z jaką mamy do czynienia, zawsze wydawała mi się jak 1 do 1000000.
Since 2001.
Oglądam finał Pucharu Polski. Ludzie, którzy co tydzień oglądają polską ligę muszą naprawdę nienawidzić ten sport
Ach, tylko się wkurwiłem.
W pierwszej połowie jeszcze gra całkiem dobrze się momentami kleiła, szczególnie Legii, ale ta nieporadność, bezmyślność, bezproduktywność, szczególnie w drugich 45 minutach, ale też często-gęsto jeszcze w pierwszej odsłonie, to jest taka klamra tego, co oglądam w polskiej piłce, od kiedy się nią interesuję, czyli jakieś 17 lat. Aż raz nie wytrzymałem podczas meczu i powiedziałem to na głos: 17 lat, wszystko w około się zmieniło, a na samej murawie - nic. Oprócz ładniejszych, lepiej skrojonych koszulek.
Nie rozumiem jak na tym poziomie, przy takich środkach w to wszystko ładowanych, nie można chociaż osiągnąć poziomu wizualnego, gdzie piłka płynnie poruszała się po boisku. Ja nie wymagam sztuczek technicznych na poziomie Messiego i dynamizmu a'la Premiership, ale, no ludzie. Żeby nie dało się trochę poprawić tej jarmarczności Klasy B, wyplenić jej chociaż z najwyższej klasy rozgrywkowej?
Naprawdę nie wiem w czym leży problem. Nasza piłka przesiąknęła przecież różnymi myślami szkoleniowymi, dla polskich trenerów też organizuje się profesjonalne szkolenia, szkółki coraz mniej odbiegają od tych zachodnich, a jest jak jest.
Dobra, tyle ode mnie, bo nie mam siły.
W pierwszej połowie jeszcze gra całkiem dobrze się momentami kleiła, szczególnie Legii, ale ta nieporadność, bezmyślność, bezproduktywność, szczególnie w drugich 45 minutach, ale też często-gęsto jeszcze w pierwszej odsłonie, to jest taka klamra tego, co oglądam w polskiej piłce, od kiedy się nią interesuję, czyli jakieś 17 lat. Aż raz nie wytrzymałem podczas meczu i powiedziałem to na głos: 17 lat, wszystko w około się zmieniło, a na samej murawie - nic. Oprócz ładniejszych, lepiej skrojonych koszulek.
Nie rozumiem jak na tym poziomie, przy takich środkach w to wszystko ładowanych, nie można chociaż osiągnąć poziomu wizualnego, gdzie piłka płynnie poruszała się po boisku. Ja nie wymagam sztuczek technicznych na poziomie Messiego i dynamizmu a'la Premiership, ale, no ludzie. Żeby nie dało się trochę poprawić tej jarmarczności Klasy B, wyplenić jej chociaż z najwyższej klasy rozgrywkowej?
Naprawdę nie wiem w czym leży problem. Nasza piłka przesiąknęła przecież różnymi myślami szkoleniowymi, dla polskich trenerów też organizuje się profesjonalne szkolenia, szkółki coraz mniej odbiegają od tych zachodnich, a jest jak jest.
Dobra, tyle ode mnie, bo nie mam siły.
Since 2001.
W pełni się zgadzam Wisień i ja też tego nie rozumiem. Kasa jest spora, stadiony są, pensje są, trenerzy są i polscy i zagraniczni. Jak w tym wypadku piłkarze obecnego i prawdopodobnie kolejnego mistrza Polski mogą nie potrafić PRZYJĄĆ PIŁKI???
No kurwa. Ja też nie oczekuję nie wiadomo czego, ale niech to będzie poziom Sparty Praga czy innego Basel. Niech wymienią 5-6 podań z sensem, bez straty piłki i najlepiej dwa ostatnie z klepy. To jest sportowe ABC. Nie zliczę ile dzisiaj, w pierwszej połowie, było sytuacji gdzie szło podanie niezbyt mocne, po ziemi, koleś przyjmuje i piłka mu odskakuje na 2 m w górę albo w bok.
Przecież to jest tak, jakby zawodnik w NBA nie potrafił piłki złapać, albo kozłować. No kurwa
Dlatego przychodzi do nas imprezujący, stary i znudzony Ljuboja i jest gwiazdą. Bo on to ABC ma opanowane perfect i to wystarczy, żeby u nas wkręcać obrońców w ziemię.
No kurwa. Ja też nie oczekuję nie wiadomo czego, ale niech to będzie poziom Sparty Praga czy innego Basel. Niech wymienią 5-6 podań z sensem, bez straty piłki i najlepiej dwa ostatnie z klepy. To jest sportowe ABC. Nie zliczę ile dzisiaj, w pierwszej połowie, było sytuacji gdzie szło podanie niezbyt mocne, po ziemi, koleś przyjmuje i piłka mu odskakuje na 2 m w górę albo w bok.
Przecież to jest tak, jakby zawodnik w NBA nie potrafił piłki złapać, albo kozłować. No kurwa
Dlatego przychodzi do nas imprezujący, stary i znudzony Ljuboja i jest gwiazdą. Bo on to ABC ma opanowane perfect i to wystarczy, żeby u nas wkręcać obrońców w ziemię.
No niestety marne to było. Pierwsza połowa jeszcze miała "momenty", o drugiej szkoda gadać.
Który to już mecz Lech - Legia, który okazuje się padaką...
Który to już mecz Lech - Legia, który okazuje się padaką...
I żadne zaskoczenie. Oba zespoły siebei znają, oba przede wszytskim nei chcą meczu bezpośredniego przegrać. Zaraz po podziale było dużo sytuacji niby, ale ile z nich wynikało z głupich błedó obrony Lecha? Teraz tych błędów nei było, wiec wróciła standardowa padaka, czego innego oczekiwać?
Wybacz, ale mnie zawsze zaskoczy, że zawodowcy biorący grubą kasę nie są w stanie przyjąć piłki albo wymienić 4 podań bez stratyBambusek pisze:I żadne zaskoczenie.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Fajne
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"