No chyba, że Szwedów autochtonów rodzi się już tam tylko niecałe 7%, czego też tak całkiem wykluczyć nie można

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Sveriges radio to, jak na szybko udało mi się ustalić, publiczne radio w SzwecjiSithFrog pisze:Trochę offtop, ale nie wiem gdzie to dać.
http://www.sfora.pl/polska/Szwecja-w-sz ... ki--a69072
Zanim mnie zjecie - nie zakładam, że to spradzone info. Dlatego najpierw pytanie do LLo: poniższe linki do źródła tej informacji. To jakieś wiarygodne portale czy takie szwedzkie stopislamizacji.pl czy inne frondy?
http://www.thelocal.se/20140620/swedish ... -mutilated
http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=5894984
Czego konkretnie nie rozumiesz?ThimGrim pisze:Sprawdzam, o co chodzi Sithowi. Staram się zrozumieć jego działania, ale nie pojmuję...
Hihihi, ale glupi szwedziTheeck pisze:Czyli w tej klasie jest 30 dziewczynek, z czego 28 ma korzenie islamskie i imigranckie? Jeśli na tym polega integracja i asymilacja po szwedzku, to nie dziwię się skali sukcesu
No chyba, że Szwedów autochtonów rodzi się już tam tylko niecałe 7%, czego też tak całkiem wykluczyć nie można
Sith wrzuca coś o łechtaczkach w Szwecji - zastanawiam się, co to ma wspólnego z tematem?SithFrog pisze:Czego konkretnie nie rozumiesz?ThimGrim pisze:Sprawdzam, o co chodzi Sithowi. Staram się zrozumieć jego działania, ale nie pojmuję...
Przykro mi Sith, nikt nie siedzi w Twojej głowie żeby wiedzieć, co masz namyśli. IQ tu nic nie pomoże, co innego PSIonika..SithFrog pisze: Cry me a fucking river. Zasada sama w sobie jest idiotyczna, bo skoro wrzucam coś to znaczy, że uważam to za warte przeczytania. Jak nie dopisuję własnego zdania (od razu albo w ogóle) to zakładam, że każdy zinterpretuje na własny sposób.
Jak Cię widzą, tak Cię piszą. Oczywiście możesz robić co chcesz, ale jeśli oczekujesz dyskusji z ludźmi o wysokim IQ to... idź na forum mensy.Tutaj prowadzimy dyskusje o polityce. Jak wklejasz jakis link bez słowa komentarza jest to:
- niechlujne
- leniwe
- nie prowadzi do zadnej dyskusji.
Bo co sam link znaczy? Ze dobre? Ze smieszne? Ze fantastyczne? Ze kilka dobrych punktow? Nie wiem. Dlatego weź i napisz choć dwa słowa...
Czyli tego się nie domyśliłeś? Że skoro wrzucam to uważam, że warto przeczytać? Czyli, że być może wrzucam, bo kiepski link i nie ma sensu czytać?ThimGrim pisze:Przykro mi Sith, nikt nie siedzi w Twojej głowie żeby wiedzieć, co masz namyśli. IQ tu nic nie pomoże, co innego PSIonika...
Tak jak pisałem - do niektórych tekstów sam nieraz nie mam zdania, uważam, że prowokują do myślenia i dobrze jest je znać. Jak do każdego dopiszę "dobre", "ciekawe", "warto" to już wystarczy? W jakim sensie dobre? Ciekawe, bo mądre czy ciekawe, bo głupie? Warto, bo co? Do każdego od razu mały elaboracik.Tutaj prowadzimy dyskusje o polityce. Jak wklejasz jakis link bez słowa komentarza jest to:
- niechlujne
- leniwe
- nie prowadzi do zadnej dyskusji.
Bo co sam link znaczy? Ze dobre? Ze smieszne? Ze fantastyczne? Ze kilka dobrych punktow? Nie wiem. Dlatego weź i napisz choć dwa słowa...
Wysokie, w sensie wyższe niż średnia arytmetyczna IQ w Polsce. To miałem na myśli.ThimGrim pisze:Jak Cię widzą, tak Cię piszą. Oczywiście możesz robić co chcesz, ale jeśli oczekujesz dyskusji z ludźmi o wysokim IQ to... idź na forum mensy.
O rly?SithFrog pisze:
Wysokie, w sensie wyższe niż średnia arytmetyczna IQ w Polsce. To miałem na myśli.
Z ciekawosci - jak to wyglada z prawnego i formalnego punktu widzenia? Po uzyskaniu statusu uchodzcy ma prawo taki czlowiek przemieszczac sie do innych krajow (tutaj UE) bez dodatkowej wizy i zezwolen? To nie jest tak ze jak go Niemcy zlapia to maja prawo deportowac do Polski?Gregor pisze:http://wiadomosci.onet.pl/kraj/rzeczpos ... ski/9mwfzr
No i dlatego ja się tak tym problemem nie emocjonujeWręcz uważam, że zamiast stawać okoniem powinniśmy udawać grzecznych ojropejczyków, a potem po prostu nie przeszkadzać uchodźcom realizować ich marzeń w ucieczce z dala od wojny (w końcu jedna jest w kraju sąsiadującym z Polską - za blisko
).
Ty gdzieś w moim poście znalazłeś "bekę z tych dzieciaków"?LLothar pisze:Hihihi, ale glupi szwedziAle beka z tych dzieciakow
![]()
![]()
W Polsce jest oplacone mieszkanie, jedzenie, nauka jezyka, inne szkolenia. Jak wyjedziesz nie masz nic - to ma byc glowny mechanizm powstrzymywania wedrowek.Razorblade pisze:Z ciekawosci - jak to wyglada z prawnego i formalnego punktu widzenia? Po uzyskaniu statusu uchodzcy ma prawo taki czlowiek przemieszczac sie do innych krajow (tutaj UE) bez dodatkowej wizy i zezwolen? To nie jest tak ze jak go Niemcy zlapia to maja prawo deportowac do Polski?
Znalazlem beke z tematu.Theeck pisze:Ty gdzieś w moim poście znalazłeś "bekę z tych dzieciaków"?LLothar pisze:Hihihi, ale glupi szwedziAle beka z tych dzieciakow
![]()
![]()
Jestem pełen podziwu, z takimi umiejętnościami możesz śmiało aplikować na norweskiego korespondenta portalu Lisa.
Procedura nadania statusu uchodźcy trwa 6 miesięcy i podczas tego czasu nie możesz opuścić granic kraju w którym realizowany jest ten proces. Oczywiście nikt nikogo za rękę nie trzyma, ale jest ogólnoeuropejski system w którym w przypadku identyfikacji od razu pojawia się info, ze już jest prowadzone postępowanie ws. nadania statusu i osoba jest zawracana do danego kraju. Po nadaniu tego statusu osoba dostaje tzw. paszport genewski, który uprawnia ja do poruszania się po świecie na zasadach posiadania obywatelstwa z kraju w którym nadano status uchodźcy. Zatem tak - jest bardzo częste, że ludzie z takim statusem spieprzaja od razu za granicę, ale pragnę przypomnieć, że w zeszłym roku na 6000+ wniosków, status uchodźcy otrzymało niecałe 270osób.Razorblade pisze: Z ciekawosci - jak to wyglada z prawnego i formalnego punktu widzenia? Po uzyskaniu statusu uchodzcy ma prawo taki czlowiek przemieszczac sie do innych krajow (tutaj UE) bez dodatkowej wizy i zezwolen? To nie jest tak ze jak go Niemcy zlapia to maja prawo deportowac do Polski?
Piotro - mozesz podpytac, bo cos wspominales ze Twoja 2 polowka robi w "branzy".
To chyba ja zacząłem więc wytłumaczę - kilkanaście postów wcześniej bonzo pisał o dehumanizowaniu muzułmanów, LLothar tłumaczył, że jego znajomy muzułmanin lubi cygara i whisky a jeszcze ktoś zarzucał, że mamy uproszczony obraz terrorysty z kałachem."Sith wrzuca coś o łechtaczkach w Szwecji - zastanawiam się, co to ma wspólnego z tematem?"
Paradoks lewicyVoo pisze:Jeszcze takie spostrzeżenie - w obronie muzułmanów stają środowiska liberalne, które dostrzegają np. zagrożenie w kościele katolickim a przynajmniej mającym do wiary chrześcijańskiej czy np. "wtrącaniu się kościoła" niechętne (całkiem słusznie moim zdaniem) podejście. Nie rozumiem jak ci sami ludzie nie dostrzegają zagrożenia w o wiele bardziej rygorystycznej, zdyscyplinowanej i narzucającej o wiele większe wymagania co sposobu życia i zachowania swoim wyznawcą religii, jaką jest islam. Nie rozumiem, że nie przeszkadza im, że wszędzie gdzie udało się stworzyc muzułmański raj tam łamane są prawa człowieka a takie pojęcie jak "prawa kobiet" chyba nie istnieje.
Niektórzy tak, ale są też tacy, którzy chcą je wprowadzać w Europie. Statystyk pewnie nie ma, albo są zakłamane. Z resztą to co wkleił Sith świadczy, że ich prawa i zwyczaje w Europie mają się całkiem dobrze. U siebie też widuję kobiety od góry do dołu zakryte czarnym strojem, a w Walmarcie w mięsnym jest sekcja Halal...grel3gargamel pisze:A ci muzułmanie to czasem nie po to mieszkają w Europie, żeby nie podlegać tamtemu choremu prawu?
E, tylko ze taka lewica jest tak liczna jak prawica ktora chce zrobić Jezusa królem Polski. Na forum takiej raczej nie ma i globalnie to tez margines.SithFrog pisze:Paradoks lewicyVoo pisze:Jeszcze takie spostrzeżenie - w obronie muzułmanów stają środowiska liberalne, które dostrzegają np. zagrożenie w kościele katolickim a przynajmniej mającym do wiary chrześcijańskiej czy np. "wtrącaniu się kościoła" niechętne (całkiem słusznie moim zdaniem) podejście. Nie rozumiem jak ci sami ludzie nie dostrzegają zagrożenia w o wiele bardziej rygorystycznej, zdyscyplinowanej i narzucającej o wiele większe wymagania co sposobu życia i zachowania swoim wyznawcą religii, jaką jest islam. Nie rozumiem, że nie przeszkadza im, że wszędzie gdzie udało się stworzyc muzułmański raj tam łamane są prawa człowieka a takie pojęcie jak "prawa kobiet" chyba nie istnieje.
No taki sam margines jak ci od swinskich lbow. Ale widac ich najbardziej bo najglosniej krzycza...LLothar pisze:E, tylko ze taka lewica jest tak liczna jak prawica ktora chce zrobić Jezusa królem Polski. Na forum takiej raczej nie ma i globalnie to tez margines.SithFrog pisze:Paradoks lewicyVoo pisze:Jeszcze takie spostrzeżenie - w obronie muzułmanów stają środowiska liberalne, które dostrzegają np. zagrożenie w kościele katolickim a przynajmniej mającym do wiary chrześcijańskiej czy np. "wtrącaniu się kościoła" niechętne (całkiem słusznie moim zdaniem) podejście. Nie rozumiem jak ci sami ludzie nie dostrzegają zagrożenia w o wiele bardziej rygorystycznej, zdyscyplinowanej i narzucającej o wiele większe wymagania co sposobu życia i zachowania swoim wyznawcą religii, jaką jest islam. Nie rozumiem, że nie przeszkadza im, że wszędzie gdzie udało się stworzyc muzułmański raj tam łamane są prawa człowieka a takie pojęcie jak "prawa kobiet" chyba nie istnieje.
Przypomnijmy wszystkim, to są podobno uchodźcy uciekający przed wojną.ThimGrim pisze:To co teraz pokazują nie napawa optymizmem...
Ja właśnie nie rozumiem co oni chcą w ten sposób zyskać. Przecież zaraz ich wypieprzą spowrotem na pontony. Teraz już pójdzie fama, że uchodźca to zadymiarz i woda na młyn dla Kaczki.SithFrog pisze:Przypomnijmy wszystkim, to są podobno uchodźcy uciekający przed wojną.ThimGrim pisze:To co teraz pokazują nie napawa optymizmem...
+1SithFrog pisze:Bo to pewnie w większości są wkurwieni podszywacze, a nie np. Syryjczycy.