Ostatnio kupiony sprzęt
Re: Ostatnio kupiony sprzęt
Boncek - jeszcze kup licencje na Winrar'a i zostaniesz hipsterem XX i XXI wieku
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
to Total commander jeszcze istnieje? to taka nakładka na exploratora windows, zeby trudniej było coś znaleźć, prawda?
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Samsung SSD 850 EVO 500 GB
Czeka na instalkę Win 10. Na 250 GB wylądują gry.
Swoją drogą ciekawa sprawa. Dysk kupiłem w Komputroniku. W sklepie cena była wyższa o ponad 60 zł niż na ich stronie. Spytałem się czy mogę wyjąć telefon i zamówić przy sprzedawcy dysk w ich sklepie netowym z odbiorem na miejscu. Nie ma problemu. Po minucie miałem już kupiony dysk w ręku, po cenie netowej. Idiotyzm totalny.
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Dzięki Boncek, właśnie miałem wymienić swojego SSD Samsuga 128GB i już wiem co kupię.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
A mają tam jeszcze ten myk, że jak płacisz kartą zamiast gotówki, to nie korzystasz z 2% rabatu? Bo jeszcze do niedawna tak obchodzili zakaz wprowadzania dodatkowych kosztów za transakcje bezgotówkowe.boncek pisze:Swoją drogą ciekawa sprawa. Dysk kupiłem w Komputroniku. W sklepie cena była wyższa o ponad 60 zł niż na ich stronie. Spytałem się czy mogę wyjąć telefon i zamówić przy sprzedawcy dysk w ich sklepie netowym z odbiorem na miejscu. Nie ma problemu. Po minucie miałem już kupiony dysk w ręku, po cenie netowej. Idiotyzm totalny.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Larofan
- Social Media Ninja
tak jest w X-COMie chyba
Jest, jak kupowałem kompa, to mi pani powiedziała, że jak nie mam gotówki, to doliczą mi te 2%. Wkurwiłem się, bo w końcu trochę siana tam zostawiałem i ostatecznie chyba dali mi ten rabat. Pro-line chyba też tak robi.
- Crowley
Na początku roku obowiązywało jak kupowałem RAM.boncek pisze:Jak kupujesz przez net to to chyba nie obowiązuje.
About Mankind
About Mankind
Sony KDL-42W805B
Od jutra (nareszcie) zagram na PS4 jak biały człowiek, a nie na 21' monitorze
Od jutra (nareszcie) zagram na PS4 jak biały człowiek, a nie na 21' monitorze
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
No kupiłem mojego wymarzonego ambita 3. Instrukcja obsługi ma ponad 130 stron Upłynie sporo czasu zanim go ogarnę
Mikrofonidło Trust Starzz za 40 PLN. YouTubie drżyj
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- Larofan
- Social Media Ninja
wysmienite to - chce kupic mimo ze nie potrzebuje
Potwierdzam - do użytku amatorskiego świetne. Ładnie zbiera dźwięki, nie przekłamuje. Stojak w gratisie też ma swoje znaczenie
- Larofan
- Social Media Ninja
i efekt wizualny jest - no no
W rzeczywistości mniejszy niż wydaje się na zdjęciach
- Larofan
- Social Media Ninja
that what she said?
Allen: Is that a rain coat?
Bateman: YES IT IS!
Bateman: YES IT IS!
omnomnomnom.... fajne
+
Nintendo Wii U 32GB Mario Kart 8 Premium Pack
Nie ukrywam, że na maksa nahypeowałem się na Super Mario Maker. Non stop oglądam różne filmiki na YT i nie mogę się nadziwić jak im to dobrze wyszło. Dlaczego zatem nie kupiłem zestawu z SMM? Bo ten pack plus samo SMM w wersji limitowanej kosztuje mniej.
Nintendo Wii U 32GB Mario Kart 8 Premium Pack
Nie ukrywam, że na maksa nahypeowałem się na Super Mario Maker. Non stop oglądam różne filmiki na YT i nie mogę się nadziwić jak im to dobrze wyszło. Dlaczego zatem nie kupiłem zestawu z SMM? Bo ten pack plus samo SMM w wersji limitowanej kosztuje mniej.
Super zabawka.
Yeahhh, gratki!
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Wolnowar, tudziez "slow cooker". Ladujesz z rana warzywa, miesko i inne takie - czy to na rosol czy to na gulasz, odpalasz i... idziesz do pracy. Po powrocie do domu stoi gotowe jedzenie .
Grzeje to to caly czas na 80-90 stopni i ma jakies 300W, wiec nie ma niebezpieczenstwa ze cos wykipi czy sie przypali. Bardzo popularne w Norwegii, w Polsce niemal nieznane, a szkoda, bo rzekomo rosół wychodzi idealny zupełnie bez wysiłku.
Grzeje to to caly czas na 80-90 stopni i ma jakies 300W, wiec nie ma niebezpieczenstwa ze cos wykipi czy sie przypali. Bardzo popularne w Norwegii, w Polsce niemal nieznane, a szkoda, bo rzekomo rosół wychodzi idealny zupełnie bez wysiłku.
- Załączniki
-
- crockpot.jpg (29.09 KiB) Przejrzano 5511 razy
Coś dla mnie. Set it and forget it
Fajna rzecz, ale niestety nie dla mnie. Mam wrodzoną niechęć do zostawiania czegokolwiek włączonego jak wychodzę z domu. Nawet gry, czy większe aktualizacje wolę ściągać w nocy niż zostawiać jak gdzieś idę
11.XI.2006
To nie jest takie złe. Na moim osiedlu w ciągu roku były dwa zadymienia/małe pożary. Zmywarka w jednym przypadku, w drugim pralka.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Crack-Pot? Czy to na pewno do przyrządzania żywności?
- Larofan
- Social Media Ninja
impulsywny zakup-zabawka
Stacja Pogodowa
chociaz to chyba overstatement - maly, bardzo leciutki bialy placek ktory mierzy temperature, cisnienie i nawilzenie powietrza
jest na 2 bateryjki AAA i ponoc dlugo nie potrzebuje wymiany
laczy sie z telefonem czy tabletem przez bluetooth i specjalna aplikacje prestigio
troche upierdliwe jest uzytkowanie - teoretycznie mozna sobie przestawiac czestotliwosc sprawdzania wartosci ale wkurza powolnosc laczenia sie z urzadzeniem
wyjdziesz z domu, wrocisz i zeby sprawdzic temperature trzeba sie uzbroic w cierpliwosc bo akurat teraz urzadzenia nie wykrywa
tak czy siak zabawka za 50 pln z przesylka ktora prowadzi statystyke (tak dlugo jak jestesmy polaczeni.. w samo nie spamietuje danych) jest w sumie smieszna... jednak jakby ktos sie zastanawial nad tym albo czyms lepszym - bralbym cos lepszego za ciup wiecej.. sam pewnie cos kupie w koncu
Prestigio PTH01BTStacja Pogodowa
chociaz to chyba overstatement - maly, bardzo leciutki bialy placek ktory mierzy temperature, cisnienie i nawilzenie powietrza
jest na 2 bateryjki AAA i ponoc dlugo nie potrzebuje wymiany
laczy sie z telefonem czy tabletem przez bluetooth i specjalna aplikacje prestigio
troche upierdliwe jest uzytkowanie - teoretycznie mozna sobie przestawiac czestotliwosc sprawdzania wartosci ale wkurza powolnosc laczenia sie z urzadzeniem
wyjdziesz z domu, wrocisz i zeby sprawdzic temperature trzeba sie uzbroic w cierpliwosc bo akurat teraz urzadzenia nie wykrywa
tak czy siak zabawka za 50 pln z przesylka ktora prowadzi statystyke (tak dlugo jak jestesmy polaczeni.. w samo nie spamietuje danych) jest w sumie smieszna... jednak jakby ktos sie zastanawial nad tym albo czyms lepszym - bralbym cos lepszego za ciup wiecej.. sam pewnie cos kupie w koncu
Sony Xperia M4 Aqua Dual Sim
Wbrew pozorom uległem nienachalnym i bezinteresownym namowom LLo (sory, kogoś namówię i będzie ta premia, obiecuję ), ale interesowała mnie tylko Moto G 3 generacji z 16GB/2GB RAM i z dual SIM, ale takiej w momencie zakupu, w Polsce nawet sklepy nie planowały. Padło więc na Soniacza.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
ONN 2W bluetooth speaker
Kupiem sobie najtańsze gówienko marki Walmart, żeby mi grało w pracy i żebym nie musiał z telefonu sobie muzyczki puszczać. U mnie jest taka dziwna polityka, że nie lubią jak ludzie na śłuchawkach słuchają (że niby się zamykają przed innymi).
IMHO wszystkie jedno-głośnikowe kubiki są gówno-warte, więc po co przepłacać za coś tylko trochę mniej gównianego. No i nawet się miło zaskoczyłem, bo nawet ten dźwięk nie jest tak do końca gówniany. Oczywiście - nie ma basów i środek jest mocniej wyeksponowany, ale to na czym mi zależało - żeby w folkowej muzyczce instrumenty się nie zlewały i żeby czasem jakiś ochłap basu dało się usłyszeć - jest. Lepsze niż wbudowane głośniczki, do tego jest małe, nieskomplikowane, ładuje się przez USB, nie wygląda jak gówno po przedawkowaniu barwników spożywczych i ma dodatkowe wejście na małego wacka, jakbym chciał coś innego podłączyć.
Pewnie nikt z was nie będzie miał możliwości kupienia tego klocka, ale i tak nie-zniechęcam, przynajmniej na razie. Chociaż jest szansa, że jakiś chińczyk pod inną marką to sprzedaje.
Jak się okaże, że będę masowo korzystał, to wtedy sobie jakąś pigułę-stereo kupię.
- Crowley
No tak. Lepiej sąsiadowi napierdalać Slayerem z głośnika - pierdziawki, niż grzecznie na słuchawkach. Uwielbiam takie racjonalizatorskie pomysły.U mnie jest taka dziwna polityka, że nie lubią jak ludzie na słuchawkach słuchają (że niby się zamykają przed innymi).
About Mankind
About Mankind
Taa, pamiętam swoją pierwszą pracę kiedy też mogłam sobie przy stanowisku posłuchać swojej muzyki. Wszyscy narzekali...
byłaś DJ-ką?
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
LOL, jakbym była to by pewnie ludziska zbiorowe samobójstwo popełnili
W drugiej pracy radio było wspólne na cały dział i ustawione na RMF...
W drugiej pracy radio było wspólne na cały dział i ustawione na RMF...
Pojechałem poszukać MGS V na PC i w zasadzie kupiłem, tyle, że na PS4 i tego no, z PS4 od razu.
Tak wiem co pisałem, że czekam na slima, że PS4 nie jest seksi, że Xbox One, że Wii U dopiero co kupiłem, że mogę na PC. Wiem, wiem, wiem.
Co z tego skoro ta wersja jest taka śliczna. <3
Nie ma żadnego, kompletnie żadnego znaczenia co pisałeś wcześniej. Dobry wybór i słuszna decyzja. Gratulacje! Masz oficjalnie najładniejszą konsolę jaką w życiu widziałem, zazdroszczę!:D
- Larofan
- Social Media Ninja
that's the fucking point ! ja zakladam moje sluchawy po to wlasnie zeby sie odwalili ode mnie wszyscy bo musze sie skupic.. oczywiscie to odpedza ok 20% ludzi raptem.. reszta mowi do mnie a ja nic nie slysze.. jakbym wjechal z glosnikami to by byla lipa mocnoMatthias pisze:U mnie jest taka dziwna polityka, że nie lubią jak ludzie na śłuchawkach słuchają (że niby się zamykają przed innymi).
Cholera myślałem że moja biała jest najładniejsza, jednak czerwona wygrywaboncek pisze: Co z tego skoro ta wersja jest taka śliczna. <3
Graty
A co z padem? Na obrazku wygląda na standardowy czarny.
Pad jest chyba taki grafitowo-metaliczny, a nie czarny, z ciut innymi kolorami np. na D-Padzie. Piękny no
Pad jest taki:
Cytując oficjalny opis:
Rozumiem idee, że niby jesteśmy Snake'em z pistoletem w dłoniach, ale imho mógłby być ciut lepszy ten pad. Brakuje mi jakichś smaczków, coś jak w padzie do limitki Halo 5, gdzie każdy symbol jest fanserwisem. Albo chociaż przeciera jakaś. No ale może się czepiam.
Swoją drogą szkoda, że nie dali jakiejś skórki na menusy w PS4.
Cytując oficjalny opis:
W zestawie znajduje się również kontroler bezprzewodowy DUALSHOCK 4 w kolorze metalicznej szarości, przypominający pistolet, którego używa Snake.
Rozumiem idee, że niby jesteśmy Snake'em z pistoletem w dłoniach, ale imho mógłby być ciut lepszy ten pad. Brakuje mi jakichś smaczków, coś jak w padzie do limitki Halo 5, gdzie każdy symbol jest fanserwisem. Albo chociaż przeciera jakaś. No ale może się czepiam.
Swoją drogą szkoda, że nie dali jakiejś skórki na menusy w PS4.
Do grania na PC, potrzebowałem z mikrofonem, bo używam TSa, a nie chciałem wydawać 250pln na Razery i inne takie.
Boncek gartki za wybór konsoli!