Ostatnio kupiony sprzęt
- Alpha_Gear
- Jawny Słoik
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Re: Ostatnio kupiony sprzęt
drugi to shadow tego co zostal na kacik dwoch pedalow zamieniony
- Alpha_Gear
- Jawny Słoik
Dorwałem na allegro w dobrej cenie Acer K750
Na razie tylko testowałem na ścianie, bo jeszcze się nie przeprowadziłem i nie mam ekranu zainstalowanego.
Obraz wyglada niezle, troche halasuje ale moze jak bedzie pod sufitem to tak nie bedzie slychac
Na razie tylko testowałem na ścianie, bo jeszcze się nie przeprowadziłem i nie mam ekranu zainstalowanego.
Obraz wyglada niezle, troche halasuje ale moze jak bedzie pod sufitem to tak nie bedzie slychac
po ile takie coś śmiga? bo się od dłuższego czasu zastanawiam nad rzutnikiem, to kapitalna sprawa jest.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Wiesz co ten jest duzo za drogi w stosunku do mozliwosci, ale ja znalazlem go w mega dobrej cenie wiec mimo ze planowalem kupic lepszy, to wzialem ten bo okazja byla nie do przegapienia.
Ogolnie projektor full hd to koszt od 3-4 tysiecy w gore do poziomow zupelnie absurdalnych.
Ogolnie projektor full hd to koszt od 3-4 tysiecy w gore do poziomow zupelnie absurdalnych.
Jak sądzicie, lepiej umieścić projektor na takim specjalnym uchwycie (cos takiego na przyklad) czy raczej na jakiejś półce? Bo projektor bede mial w salonie, a szczerze mówiąc to te uchwyty są obrzydliwe.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Szczerze, jak dla mnie wszelkie uchwyty powodowałby, że wyglądałoby to jak w jakiejś salce szkoleniowej. Nie wiem jakie to jest duże urządzenie ale wolałbym to mieć gdzieś dyskretnie ustawione na półce. Chyba, że to nie jest takich rozmiarów jak sobie wyobrażam.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Albo masz podwieszany sufit i wyjeżdża z tajnej dziury. Kumpel tak ma. Inaczej to półka, bo taki zawis faktycznie jest beznadziejny.
Podwieszany sufit nie wchodzi w rachubę, chyba faktycznie spróbuję znaleźć jakąś fajną półkę - kable mam doprowadzone już, więc jak tylko zamontuje ekran to ogarnę temat.
Ale to i tak pewnie ze trzy tygodnie jeszcze bo remont trwa i trwa
Ale to i tak pewnie ze trzy tygodnie jeszcze bo remont trwa i trwa
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
<głosem Rona Pearlmana> Remont. Remont nigdy się nie kończy. </głosem Rona Pearlmana>
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Dupy nie urywa
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Crowley
Ale za to taki magnetowid na szafce będzie dobrze pasował do bakelitowych włączników. Saturator już masz?
About Mankind
About Mankind
Niestety nie ma bursztynowego skina..
KROSS trans siberian
Robiąc przegląd rynku pod kupno roweru popełniłem ogromny błąd pytając o radę zapalonych rowerzystów. Otóż okazuje się, że zdaniem takich ludzi rower za 1,5k złociszy grozi eksplozją po 5 minutach jazdy i w ogóle strach dotykać, bo rozleci się od razu. Za cały mój rowerowy budżet powinienem był kupić średniej klasy ramę i... eee patrzeć się na nią? Jednak podjąłem szaleńcze ryzyko kupując rower tańszy niż auto (dzięki knowaniom podstępnego Roookiego ukrywającego przede mną prawdę). Czy udało mi się przeżyć pierwszą przejażdżkę tak dziadowską maszyną? O tym już niedługo w kąciku dwóch pedałów!
Viking MB 545V
w weekend testy terenowe
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Za rok w białej śnieżnej sukni i 3-dniowym zarostem wygrasz Eurowizję na tym rowerzeGregor pisze:trans siberian
SithFrog pisze:Za rok w białej śnieżnej sukni i 3-dniowym zarostem wygrasz Eurowizję na tym rowerzeGregor pisze:trans siberian
- PIOTROSLAV
- Parmezan
kupiłem sobie pejperłajta
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Gratki!, odezwij się do mnie, dostaniesz prezent
- Don_Chichot
- Czujny Czytelnik Adam
- Crowley
Daj znać ile trzyma bateria w takim czytniku. Podświetlenie to jedyna rzecz, której brakuje mi w kundlu.
About Mankind
About Mankind
Hehehe, klasyka ;D Też tak zaczynałemRobiąc przegląd rynku pod kupno roweru popełniłem ogromny błąd pytając o radę zapalonych rowerzystów. Otóż okazuje się, że zdaniem takich ludzi rower za 1,5k złociszy grozi eksplozją po 5 minutach jazdy i w ogóle strach dotykać, bo rozleci się od razu. Za cały mój rowerowy budżet powinienem był kupić średniej klasy ramę i... eee patrzeć się na nią
ale prawda jest mimo wszystko bezlitosna - jak już usiądziesz na takim na deorkach, manitou i innych rockshoxach z karbonu to naprawdę poczujesz kolosalną różnicę.
ale do tego jeszcze trochę czasu. Tymczasem - zdrowy jedź!
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Don_Chichot
- Czujny Czytelnik Adam
Czytam wyłącznie z podświetleniem i 44% baterii zeszło mi po dwóch lub trzech (nie pamiętam już ), przeciętnej grubości książkach.Crowley pisze:Daj znać ile trzyma bateria w takim czytniku. Podświetlenie to jedyna rzecz, której brakuje mi w kundlu.
Ok, 2gim z większych zaplanowanych zakupów był piec. O taki:
http://www.arest.pl/konfiguracja-751195
+ 8 giga ramu jeszcze, ale nie chciało mi się uaktualniać. Kontrowersyjną sprawą jest procesor, bo AMDki mają trochę chujowy pobór prądu i żeby się opłacało trzeba chociaż troszkę podkęcić. No, ale chciałem mieć więcej rdzeni i tyle, a Intel sam nie wie ile chce brać za sensowne procki.
Zdążyłem zakochać się w SSD i monitorze (mógłby mieć tylko troszkę stabilniejsza podstawkę). Podświetlanie LED niszczy system - 21 W poboru prądu i cieniutki skurczybyk:)
Po przesiadce z lapka czuję się jakbym z dużego fiata wsiadł do mercedesa
Jeszcze Kindle + tablet w czerwcu i będę szczęśliwy materialnie.
http://www.arest.pl/konfiguracja-751195
+ 8 giga ramu jeszcze, ale nie chciało mi się uaktualniać. Kontrowersyjną sprawą jest procesor, bo AMDki mają trochę chujowy pobór prądu i żeby się opłacało trzeba chociaż troszkę podkęcić. No, ale chciałem mieć więcej rdzeni i tyle, a Intel sam nie wie ile chce brać za sensowne procki.
Zdążyłem zakochać się w SSD i monitorze (mógłby mieć tylko troszkę stabilniejsza podstawkę). Podświetlanie LED niszczy system - 21 W poboru prądu i cieniutki skurczybyk:)
Po przesiadce z lapka czuję się jakbym z dużego fiata wsiadł do mercedesa
Jeszcze Kindle + tablet w czerwcu i będę szczęśliwy materialnie.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Gregor - no wlasnie patrze na ten procesor - wszedzie wszedzie widze tylko i5, i7... Ile warte sa te AMD?
Z tego co wiem, to AMD sa raczej kiepską opcją... Nie chodzi nawet o samą wydajność - procki AMD są wykonane w starszej technologii (bodajze 40 mikrometrów or smthg), w związku z czym po prostu żrą więcej prądu. A w każdym razie tak piszą w internecie.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
W tej cenie sporo lepsza wielowątkowość na korzyść AMD i lepszy pobór prądu na korzyść Intela. Wydajność praktycznie taka sama i ten AMD się dobrze kręci. i3 mi się strasznie nie podobają i uznałem, że lepszą perspektywą będzie te 6 rdzeni, choć i tak to trochę wróżenie z fusów czy się opłaci na przyszłość
Gdybym miał jeszcze ze 4 stówy w budżecie już na 100% bym poszedł w platformę z i5...
Gdybym miał jeszcze ze 4 stówy w budżecie już na 100% bym poszedł w platformę z i5...
11.XI.2006
Od dzisiaj będę mógł z czystym sumieniem mówić YOU HAVE MY BOW!
11.XI.2006
mam podobny, ale pewnie za duuużo mniej siana
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
E tam, 290zł za przyzwoity łuk klasyczny jest do przeżycia. Za to ceny bloczków to już jest kosmos.
11.XI.2006
to jest refleksyjny, nie klasyczny. Czyli mam z podobnej polki cenowej Strzaly swojego czasu robilem z ojcem z kupnymi grotami p-panc
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
ekstra "zabaweczka" skoob, podrzuć jakiegoś linka co bym sobie o tym poczytał
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Klasyczne olimpijskie są łukami refleksyjnymi więc myślę że obie nazwy są poprawneZolt pisze:to jest refleksyjny, nie klasyczny
Voo: http://www.forumlucznicze.pl/index.php?topic=741.0
11.XI.2006
Niestety suchar nie spelnia wymogow UE.
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Czas na upgrade.
Po makach zostało mi zamiłowanie do składania ekosystemu z jednej marki więc:
Dell latitude E7240, replikator, monitor i klawiatura.
Super moc, aluminium, dobra klawiatura i SSD, 8GB ram oraz i7. Zaznaczam, że przesiadłem się z HP Probooka z 2011 roku. mega różnica. Komputer nie szumi, nie jest plastikowy, nowy office działa jak burza (outlook na HP uruchamiał sie 70 sekund, teraz trwa to 3 sekundy. Komputer uruchamia się w 8 sekund vs 30-40. Bateria 5 godzin vs 2 godziny)
Leciutki i malutki, a mój HP to kilka KG i kloc 15 cali. Wolny i brzydki. Z wielką brudną torbą targus z poliestru.
Teraz mam lekki komputer, więc na wyjazdach jest mi mega wygodniej. Wygodniej też chodzić do pracy bez balastu.
Ale za to jak jestem na miejscu, mam mega komfort na 24 calach i z klawiaturą i myszą.
Windows 8 wymiata a wydajność systemu daje radę.
Cały secik działa sprawnie ale też w zestawie wygląda bardzo ładnie.
No i z okazji ładniusi komputierka, mogłem kupić normalną torbę a nie te koszmarki informatyczne Targusa.
Mniejsza, lżejsza i po prostu fajna
Nie żałuje i jest mi dobrze.
Szkoda, że DELL nie robi telefonów Ale trzymam się dalej swojego kultowego Blackberry 9900.
Po makach zostało mi zamiłowanie do składania ekosystemu z jednej marki więc:
Dell latitude E7240, replikator, monitor i klawiatura.
Super moc, aluminium, dobra klawiatura i SSD, 8GB ram oraz i7. Zaznaczam, że przesiadłem się z HP Probooka z 2011 roku. mega różnica. Komputer nie szumi, nie jest plastikowy, nowy office działa jak burza (outlook na HP uruchamiał sie 70 sekund, teraz trwa to 3 sekundy. Komputer uruchamia się w 8 sekund vs 30-40. Bateria 5 godzin vs 2 godziny)
Leciutki i malutki, a mój HP to kilka KG i kloc 15 cali. Wolny i brzydki. Z wielką brudną torbą targus z poliestru.
Teraz mam lekki komputer, więc na wyjazdach jest mi mega wygodniej. Wygodniej też chodzić do pracy bez balastu.
Ale za to jak jestem na miejscu, mam mega komfort na 24 calach i z klawiaturą i myszą.
Windows 8 wymiata a wydajność systemu daje radę.
Cały secik działa sprawnie ale też w zestawie wygląda bardzo ładnie.
No i z okazji ładniusi komputierka, mogłem kupić normalną torbę a nie te koszmarki informatyczne Targusa.
Mniejsza, lżejsza i po prostu fajna
Nie żałuje i jest mi dobrze.
Szkoda, że DELL nie robi telefonów Ale trzymam się dalej swojego kultowego Blackberry 9900.
Amazon Kindle 5 (zwykły z wifi)
Pewnie bym się nie skusił, gdyby nie forumowe kółko fanów Kundla i... wiele bym stracił. Super sprawa ten kundel! High five
Pewnie bym się nie skusił, gdyby nie forumowe kółko fanów Kundla i... wiele bym stracił. Super sprawa ten kundel! High five
- Crowley
Nie spotkałem jeszcze osoby, która byłaby niezadowolona z Kundelka. Ba, nikt nigdy chyba nie powiedział "fajny ten Kindel ale...".
About Mankind
About Mankind
- Stalker1984.pl
- zielony
Kindle jest fajny, ale to nie to samo co trzymanie w ręku książki Ma swoje plusy, ale mnie osobiście nie przekonał.
A tak w temacie kupowania oto moja najnowsza zabawka
Wstrzymałbym się z zakupem, gdyby nie mój Galaxy SII nie pożegnał się z życiem 2 tygodnie temu. Jak na razie może być.
I chyba tym razem nie rozwaliłem linkiem forum
A tak w temacie kupowania oto moja najnowsza zabawka
Wstrzymałbym się z zakupem, gdyby nie mój Galaxy SII nie pożegnał się z życiem 2 tygodnie temu. Jak na razie może być.
I chyba tym razem nie rozwaliłem linkiem forum
,,Semper homo bonus tiro est"-Dobry człowiek jest wiecznym nowicjuszem
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
Miałem w rękach. Fajny ten kindle ale wolę papierCrowley pisze:nikt nigdy chyba nie powiedział "fajny ten Kindel ale...".
No tym się nie podetrze w kibluSithFrog pisze:Miałem w rękach. Fajny ten kindle ale wolę papierCrowley pisze:nikt nigdy chyba nie powiedział "fajny ten Kindel ale...".
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach