Prezydenszal Elekszyns Predykszyns
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Prezydenszal Elekszyns Predykszyns
Ps. Polecam skecze z Latającego klubu dwójki. Jeden o Ogórek, a drugi o pozostałych uczestnikach Mam Talent:
https://www.youtube.com/watch?v=Je2g4SJQ2Wo
http://vod.tvp.pl/audycje/rozrywka/lata ... 5/19523546 (mniej więcej od 35 minuty)
https://www.youtube.com/watch?v=Je2g4SJQ2Wo
http://vod.tvp.pl/audycje/rozrywka/lata ... 5/19523546 (mniej więcej od 35 minuty)
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Olejnik zawsze w formie
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Razorblade
- Mr. Kroper
Podoba mi sie jak zwykle zastosowanie przez nia prawa Godwina
Wśród kandydatów nie ma takiej osoby, na którą mógłbyś głosować. Teoretycznie najbliżej jest ci do Janusza Palikota lub Magdaleny Ogórek, jeśli zmieni swój pogląd gospodarczy na bardziej lewicowy
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
O, Korwin ogłosił, że to jednak polscy snajperzy strzelali na Majdanie. Git.
http://m.lenta.ru/news/2015/04/20/polish_snipers/
http://m.lenta.ru/news/2015/04/20/polish_snipers/
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Wiedziałem, ze nalezy zrobić sondę "czy uważasz ze partia KORWiN dotrwa w całości do wyborów?"
#sgk 4 life.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Już wcześniej mówił o tym, że "snajperzy byli szkoleni w Polsce" (koniec cytatu). Sensacji tu nie widzę...
Turtles - link?
Turtles - link?
-
- sraczkowaty
Szczerze mówiąc oskarżenie polskich obywateli o to, że mordowali ludzi w Kijowie przez kandydata na urząd Prezydenta to gruba sprawa. To znaczy byłaby gdyby traktować tego klauna poważnie.
Patrząc na ilość oddanych na niego głosów w naszej forumowej sondzie, to trochę osób go tutaj tak traktuje.
Da ktoś poważnego linka czy opieramy się na jakimś dziwnym ruskim portalu?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027139,tit ... aid=114baa
To jest z tego samego wywiadu, z którego tefałeny wyciągnęły strzelanie do górników.
Oczywiście nie oskarża polaków o strzelanie, tylko o szkolenie tych, co strzelali, a ogólną odpowiedzialność zrzuca na tzw. świat zachodni.
To jest z tego samego wywiadu, z którego tefałeny wyciągnęły strzelanie do górników.
Oczywiście nie oskarża polaków o strzelanie, tylko o szkolenie tych, co strzelali, a ogólną odpowiedzialność zrzuca na tzw. świat zachodni.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Nie no, Zaba... nie wierzysz komus jak wrzuca tlumaczenie w google translate, na tej bazie pisze artykul ktory potem jest wrzucany w google translate i tak tlumaczony z powrotem?SithFrog pisze:Da ktoś poważnego linka czy opieramy się na jakimś dziwnym ruskim portalu?
Tak mi sie teraz nasuwa bo sam sie zaliczalem w te tony... byl pewien pan mowiacy o wiezieniach CIA i talibach w PL... Tez wszyscy sie smiali
Lepper akurat nie miał na myśli talibów torturowanych przez CIA w KiejkutachRazorblade pisze:Tak mi sie teraz nasuwa bo sam sie zaliczalem w te tony... byl pewien pan mowiacy o wiezieniach CIA i talibach w PL... Tez wszyscy sie smiali
- Razorblade
- Mr. Kroper
Nie, ale mowil o Talibach w PL
Nie do Klewek, tylko do Kiejkut. Nie talibowie, tylko Saudyjczycy. Nie helikopterem, tylko samolotem. I nie po wąglika, tylko na tortury. Ale poza tym wszystko się w wersji Leppera zgadzało
http://www.wykop.pl/ramka/2508273/komor ... woj-wykop/
Rzeczywistość przerasta najśmielsze wyobrażenia.
Rzeczywistość przerasta najśmielsze wyobrażenia.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Bo to jest budowa na miarę naszych możliwości. Oczywiście w głównych mediach cisza Niewiarygodne, że takie wały się robi (i przechodzą) w 21 wieku.
No ale Komor nie jest radykalny i nie podpali Polski
No ale Komor nie jest radykalny i nie podpali Polski
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ale coś w tym jest, że obecny system trzyma się głosami urzędników... Dlatego jest ich tak dużo...
A jest coś bardziej wiarygodnego niż artykuł kolesia, który nazywa obecnego prezydenta "Bronkiem"?
http://www.latarnikwyborczy.pl/
O tu jest bardziej sensowny test. Wyszedł mi Jacek Wilk, a później Korwin i, uwaga, Tanajno. Na przeciwnym biegunie z kolei Bronek i tak ma być.
O tu jest bardziej sensowny test. Wyszedł mi Jacek Wilk, a później Korwin i, uwaga, Tanajno. Na przeciwnym biegunie z kolei Bronek i tak ma być.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
http://polska.newsweek.pl/bronislaw-kom ... 555,1.html
Lisweek potwierdza, więc sprawa musi być oczywista
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Nie wiem kto to napisał, ale pewnie od jutra w NW nie pracuje
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Tanajno. Druga Ogórek. W miarę trafione.snt pisze:http://www.latarnikwyborczy.pl/
Oto lista niewiarygodnych kolesi udzielających się w tym topiku:boncek pisze:A jest coś bardziej wiarygodnego niż artykuł kolesia, który nazywa obecnego prezydenta "Bronkiem"?
Turtles pisze:Bronka
ThimGrim pisze:Bronek
DaeL pisze:Bronka
Pquelim pisze:Bronkiem
Theeck pisze:Bronek
SithFrog pisze:Bronek
Panowie, uważam, że znalazłem się w dobrym towarzystwie i zapraszam pozostałych forumowiczów do naszego BronkoklubuMatthias[Wlkp] pisze:Bronek
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Spoko, pamiętam takich ludzi z podstawówki, co głośno pierdzieli lub bekali na lekcjach i też byli z siebie dumni.
Theeck. No na pewno forumowicz ukrywający się w internecie pod pseudonimem nie jest wiarygodnym źródłem dla dziennikarza... Nie rozumiem czego chcesz dowieść? Znaczy abstrahuje od clue dyskusji.
#sgk 4 life.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Z tym "Bronkiem" to jest wkurzająca sprawa ale sami nazwali swoje autobusy "bronkobusami". Sami sobie umniejszyli w ten sposób, mówię o sztabie wyborczym urzędującego prezydenta. Ale o ile w nieformalnych wypowiedziach na forum "Bronki" mnie jakoś mocno nie rażą (chociaż sam staram się nie używać), to już w wypowiedziach dziennikarzy brzydko to wygląda moim zdaniem. No ale taka w Polsce tradycja, że był Lechu, był Kwachu, był Kaczor, teraz jest Bronek.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
że wszyscy go tak nazywamy, więc nie ma sensu czepiać się słówek które nie mają żadnego związku z wiarygodnością komunikatu. wiarygodność komunikatu można sprawdzić w innych źródłach, a nie podważać ją bo ktoś stosuje kolokwializmy, czy pseudonimy. tym bardziej, że w ww przypadku wiarygodność została potwierdzona.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
@rzuff - ale przecież gdyby anonimowy internauta ukryty pod pseudonimem nie używał Bronka, tylko wszędzie pisał prezydent itp, to nie przestałby być anonimowym internautą?
A dowodzić niczego nie chcę, dawno się nie czepiałem boncka i mnie chęć naszła
@Crowley - dla mnie też Bronek jest bardzo często formą substytutu, a że starasz się nie używać to widzę, bo do klubu się nie zapisałeś
A dowodzić niczego nie chcę, dawno się nie czepiałem boncka i mnie chęć naszła
@Crowley - dla mnie też Bronek jest bardzo często formą substytutu, a że starasz się nie używać to widzę, bo do klubu się nie zapisałeś
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
Mi chodziło o nas, forumowiczów. Obiektywnie rzecz biorąc jesteśmy raczej niewiarygodnym źródłem. Rodzaj słownictwa ma tu średnie znaczenie.
#sgk 4 life.
A, no to się nie zrozumieliśmy.
Obiektywnie, czyli dla kogoś z zewnątrz?
Obiektywnie, czyli dla kogoś z zewnątrz?
Ale akurat Bronek nie jest odosobnionym przypadkiem, bo jest też Donio, Tusku, Radek, Miro itd. Generalnie prawa strona namiętnie używa takich pejoratywnych zdrobnień, żeby umniejszyć wiarygodności tych osób pokazując, że to są przecież chłopcy tacy niepoważni. Nie przypominam sobie, żebym gdzieś czytał o Jareczkach, Lesiach czy innych Toniusiach.
Lech Kaczyński na pewno nie był moim wymarzonym prezydentem, ale był prezydentem mojej Ojczyzny, wybranym w demokratycznych wyborach i ja to szanowałem i szanowałem przez to jego.
Oczekujemy często poważnego traktowania ze strony władzy i dojrzałej debaty sami zachowując się przy tym na poziomie przedszkola.
Lech Kaczyński na pewno nie był moim wymarzonym prezydentem, ale był prezydentem mojej Ojczyzny, wybranym w demokratycznych wyborach i ja to szanowałem i szanowałem przez to jego.
Oczekujemy często poważnego traktowania ze strony władzy i dojrzałej debaty sami zachowując się przy tym na poziomie przedszkola.
Coś w tym jest co piszesz, ale akurat Radek to wyjątkowa sytuacja bo on przez wiele lat występował jako Radek Sikorski (nawet strona internetowa ma adred radeksikorski.pl), żeby jego zagraniczni koledzy umieli wymówić imię Zresztą jakiś czas temu Sith na to samo odpowiedział Ci, ze przecież wszyscy mówią na Kaczyńskiego "Kaczor", tyle że to akurat nie jest prawda - bo nikt tak praktycznie nie mówi.
#sgk 4 life.
I tu znowu przykład prawicowego skracania. SithFrogTurtles pisze:Zresztą jakiś czas temu Sith na to samo odpowiedział Ci...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
boncek --- Po prostu różnimy się w podejściu. Ja - odróżnieniu od Ciebie - nie obdarzam szacunkiem nikogo tylko z tego powodu, że udało mu się zająć wysokie polityczne stanowisko - nieważne czy to Tusku czy Kaczka jako premierzy, czy Bronek albo druga Kaczka jako prezydenci. I dlatego używam tych pejoratywnych zdrobnień, żeby nie musieć pisać za każdym razem, że premier Tusk, to moim zdaniem wielce szkodliwa dla Polski postać itd. itp. Po prostu piszę Tusku i wszyscy wiedzą, że gościa nie szanuję i uważam za szkodnika.
Jak można szanować ludzi, którzy wykręcali kota ogonem nie dotrzymując własnych obietnic wyborczych (np. referendum w sprawie JOW-ów, o co słusznie ma pretensje do PO Kukiz?) Jak można szanować ludzi, którzy wielokrotnie łamali swoje deklaracje powyborcze (np. Tusku i niepodnoszenie podatków?) Jak można szanować ludzi, którzy wycierają sobie gęby demokracją, a jako jedyny przejaw demokracji akceptują (bo muszą) dopuszczenie raz na jakiś czas do wolnych (choć nie do końca przecież) wyborów? Jak można szanować ludzi, którzy ignorują wnioski o obywatelskie referenda podpisywane przez setki tysięcy Polaków?
Ty ich szanujesz naprawdę, czy tylko z grzeczności?
Ale może to niech władza da nam powody do tego by traktować ich poważnie i dojrzale? Szeroko pojęta władza w Polsce na żaden szacunek IMHO nie zasługuje i nie zamierzam utrzymywać ich w błogostanie tytułując tych darmozjadów poprawnie i artykułując moje wobec nich oczekiwania poprawną polszczyzną i bez pejoratywnych zdrobnień.boncek pisze:Oczekujemy często poważnego traktowania ze strony władzy i dojrzałej debaty sami zachowując się przy tym na poziomie przedszkola.
Jak można szanować ludzi, którzy wykręcali kota ogonem nie dotrzymując własnych obietnic wyborczych (np. referendum w sprawie JOW-ów, o co słusznie ma pretensje do PO Kukiz?) Jak można szanować ludzi, którzy wielokrotnie łamali swoje deklaracje powyborcze (np. Tusku i niepodnoszenie podatków?) Jak można szanować ludzi, którzy wycierają sobie gęby demokracją, a jako jedyny przejaw demokracji akceptują (bo muszą) dopuszczenie raz na jakiś czas do wolnych (choć nie do końca przecież) wyborów? Jak można szanować ludzi, którzy ignorują wnioski o obywatelskie referenda podpisywane przez setki tysięcy Polaków?
Ty ich szanujesz naprawdę, czy tylko z grzeczności?
i teraz chciałbym w odpowiedzi przeczytać odpowiedź na kazde z postawionych wyżej pytań, zamiast przyczepienia się do sformuowania "nie do końca wolne wybory"
mam bardzo podobne odczucia jak Theeck. To się chyba w Internetach nazywa +1
mam bardzo podobne odczucia jak Theeck. To się chyba w Internetach nazywa +1
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Hmm, od kiedy to Bronek jest pejoratywnym określeniem? Wg sztabu prezydenta najwyraźniej nie jest skoro autobusy kampanijne nazwali Bronkobusami. Natomiast skrót Donek pochodzi z debaty przedwyborczej z 2007 roku i o ile pamiętam, wymyślił go sam Tusk
Anyway, Benny Hill style:
Anyway, Benny Hill style:
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Przykład zawsze idzie z góry. Tak więc Theeck +1
Od dziennikarzy oczekuję profesjonalizmu, a infantylne zdrobnienia typu Bronek są ok na forum, czy obiadowej/piwnej dyskusji.IMHO używanie ich w oficjalnym artykule sprowadza go do takiego poziomu, czyli mało wiarygodnego.
Od dziennikarzy oczekuję profesjonalizmu, a infantylne zdrobnienia typu Bronek są ok na forum, czy obiadowej/piwnej dyskusji.IMHO używanie ich w oficjalnym artykule sprowadza go do takiego poziomu, czyli mało wiarygodnego.
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Ja od ksywki Bronek wolę Bredzisław.
no wreszcie!! Dominick ! pisze:Ja od ksywki Bronek wolę Bredzisław.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Sztab Bronisława Komorowskiego opłaca też wydawanie komiksu internetowego pt. "Co na to Bronek?".snt pisze:Hmm, od kiedy to Bronek jest pejoratywnym określeniem? Wg sztabu prezydenta najwyraźniej nie jest skoro autobusy kampanijne nazwali Bronkobusami.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Aż sprawdziłem...
https://www.facebook.com/CoNaToBronek
Wygląda na pranie kasy, bo tam prawie nic nie ma... Poza negatywnymi komentarzami .
https://www.facebook.com/CoNaToBronek
Wygląda na pranie kasy, bo tam prawie nic nie ma... Poza negatywnymi komentarzami .
O qrva...
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Pisałem o urzędzie.Ty ich szanujesz naprawdę, czy tylko z grzeczności?
Zrobiliście latarnika? Mi wyszło 84% z Palikotem, szkoda że jest niepoważny i nie można mi zaufać..
Najmniej z Braunem miałem, ale to żadna niespodzianka
Najmniej z Braunem miałem, ale to żadna niespodzianka
- Razorblade
- Mr. Kroper
Daj przyklad prosze POWAZNEGO kandydata ktoremu jednocześnie mozna zaufac...Halaster pisze:szkoda że jest niepoważny i nie można mi zaufać..