![:D :D](./images/smilies/3.gif)
No a Barca zasłużenie w plecy. Brawo dla Atletico chociaż widać było presję.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Armageddon jest juz blisko...SithFrog pisze:Arsenal wygrał coś, apokalipsa![]()
ja widze w niespodziankach Belgie i cos z Ameryki Pd.Pquelim pisze:Tylko nawet te potencjalne niespodzianki trudno wskazać.
No jak nie? A Villa? Toż to przeogór i udawacz. Oczywiście do Benzemy po drugiej stronie się nie umywa, bo Francuz nie miał chyba ani jednego celnego podania ale zdecydowanie odstawał in minus na tle reszty zespołu.SithFrog pisze:Nie było u nich najlepszych i najgorszych.
Pquelim pisze:no to zgodnie z moimi przewidywaniami - La Liga dla Atletico, a Decima Realowipasuje mi ten układ.
Przepraszam Sith, ale przypomnij mi (albo sobie) - kto wygrał mecz? Kto strzelił bramkę? Kto musiał zejść w 7 minucie meczu?Sorry Pq ale wytłumaczenie, że "on grał na blokadach" to słaba wymówka. Skoro tak było jak mówisz to Simeone popełnił wielki błąd (wpuszczenie Diego Costy), a Ancelotti dwa wielkie błędy (Benzema, CR7). Morata wszedł jak trzeba było gonić wynik. Ciężko ocenić co by zrobił grając od początku.
Juan Mata w zeszłym sezonie PL:Ch...wy Mourinho nie chciał Maty, bo się nie zna. Teraz van Gaal się (chyba) nie zna. Sami amatorzy trenują w Premiership
Real wygrał mecz dzięki genialnej postawie CR7 i Benzemy czy pomimo ich beznadziejnej postawy?Pquelim pisze:Przepraszam Sith, ale przypomnij mi (albo sobie) - kto wygrał mecz? Kto strzelił bramkę? Kto musiał zejść w 7 minucie meczu? Zatem, kto popełnił bład?
Dziękuj ile chceszA jeżeli nie widzisz, że Benzema czy Ronaldo są świetnymi piłkarzami no to ja podziękuję.
No i gdzie jest w tabeli MU, a gdzie Chelsea?Juan Mata w zeszłym sezonie PL:
28 meczów/6 goli/7 asyst
Andre Schurrle
30/8/2
Willian
25/4/3
Oscar
33/8/5
Fernando Torres
28/5/5
Nawet już nie chce mi się komentować.
Real wygrał mecz dzięki genialnej postawie CR7 i Benzemy czy pomimo ich beznadziejnej postawy?
Co to są za argumenty?Tak piszesz jakby Real wygrał pewnie, wysoko i bez problemów przy dobrej grze mimo bólu wspomnianych zawodników. Nie jestem wielkim zwolennikiem teorii przypadku ale gdyby w 93. minucie Ramos chybił to co byś napisał o CR7 i Benzemie? Że są fantastycznymi zawodnikami czy, że wydatnie przyczynili się do przegranej?
Człowieku. Weź sobie uśwadom, że nie sprzeczasz się teraz ze mną na temat umiejętności piłkarskich Oliviera Giroud, czy innego Victora Mosesa. Juan Mata jest mistrzem świata, mistrzem Europy, najlepszym piłkarzem PL 2012/13. Jest zawodnikem światowego topu, tego najwęższego z możliwych. Prawdopodobnie jedną z najlepszych "10" na świecie, jak masz problem z zaakceptowaniem tego faktu obejrzyj sobie jakąś kompilacje na youtube. A to że Mourinho spieprzył mu sezon nie oznacza dla mnie zupełnie nic, bo dla Special One popełnianie kadrowych głupot to normalka (Antonio Adan lepszy od Casillasa).No i gdzie jest w tabeli MU, a gdzie Chelsea?Poza tym: Torres ma ledwie gola i dwie asysty mniej, a to był mega słaby sezon Torresa. Skąd w ogóle tutaj Torres albo Schurrle? Jeden jest napastnikiem, a drugi napastnikiem na siłę wciśniętym na skrzydło. Mata to 10tka, a nie skrzydłowy w dodatku. Podaj jeszcze statystyki Hazarda albo Suareza albo Rooneya.
No i trzymając się Twojej wersji: Mou i van Gaal to chujowi trenerzy, skoro nie chcą geniusza Maty?
W przyszłym sezonie będzie bronił Iker. Wczorajszy błąd rozpatrywałem bardziej w kategoriach braku rozegrania i zwykłej, idiotycznej pomyłki w obliczeniach "lotu piłki". Nigdy w życiu nie widziałem takiego kiksu w wykonaniu Casillasa. Ale nawet, gdyby przegrał ten finał dla Realu to nie zmieniłoby to faktu, że jest bramkarzem od Diego Lopeza lepszym. Już mniejsza o rekordy, które w tym sezonie ustanowił...To samo było z Lopezem i Ikerem. Przyszedł Ancelotti i okazało się, że Diego zostaje w bramce. Zanim napiszesz, że Iker wygrał LM, a Lopez nie wygrał La Ligi - przypomnij sobie wczorajszego cabaja w wykonaniu IkeraO tyci włos koleś przegrałby decimę Realowi. W pojedynkę niemal.
Whoa! That escalated quickly.Pquelim pisze:Juan Mata jest mistrzem świata, mistrzem Europy, najlepszym piłkarzem PL 2012/13. Jest zawodnikem światowego topu, tego najwęższego z możliwych. Prawdopodobnie jedną z najlepszych "10" na świecie, jak masz problem z zaakceptowaniem tego faktu obejrzyj sobie jakąś kompilacje na youtube
Zagrali słabo, ale nie są chujowi. Benzema 20 celnych podań z 28, CR 49 z 60 i bramka. Chociaż wchodzenie w takie szczegóły jest bez sensu. Udajesz, że nie ma różnicy pomiędzy dwoma różnymi stwierdzeniami. Cytaciki z Twoich postów, gdzie "nigdzie nie napisałeś, że są kiepscy":Jeśli ktoś nie zagrał chujowo ale jednak zagrał słabo to nie mam pytań. Nigdzie - od początku tej dyskusji - nigdzie nie napisałem, że tak generalnie to są kiepscy zawodnicy. Napisałem tylko, że zawiedli na całej linii w tym konkretnym meczu i ANI JEDNO zagranie w regulaminowych 90 minutach nie przyniosło tej ekipie ŻADNYCH korzyści. ŻADNYCH.
Cristiano Ronaldo, który dziś pokazał to za co pół świata go nie lubi: płacz, pajacowanie, zero grania z sensem. Gdyby nie karny, nie pamiętałbym, że gość grał w tym finale
Że jeszcze wspomnę o Khedirze, żePrzed państwem Karim Benzema. Takiego ogóra w finale LM to chyba jeszcze nie było. Mógłby go zmienić Stephen Hawking i gra Realu wcale by się nie zmieniła. Na miejscu Ancelottiego zmieniłbym go po trzydziestu minutach.
że Sami to turecko-niemiecki korniszon
mój post z czternastego stycznia:anim znów zaczniemy obrzut błotem: sprawdź sobie do grudnia ile grali Mata/Oscar/Willan/Hazard/Schurrle i porównaj proszę zdobycze bramkowe i asysty. Powtarzanie, że Mata nie grał to urban legend pośród tych co w sezonie widzieli 4 mecze Chelsea
3.Schurrle
23 mecze, 1078 min, 3 gole, 1 asysta
Oscar
28 meczów, 1999 min, 8 goli, 7 asyst
Willian
22 mecze, 1489 min, 2 gole, 8 asyst
Mata
17 meczów, 1090min, 1 gol, 3 asysty
sam dałeś tego linka i czepiasz się do mnie, że odnoszę się do tez w nim postawionychCzekaj, zaraz, moment. JAK TO NIE BĘDZIE MIEJSCA W SKŁADZIE? Dla "jednej z najlepszych 10tek świata" Toż kogo oni tam mają takiego genialnego? Rooney gra wyżej. Kto w środku pola? Evans? Cleverley? Scholes wróci?Jak mogliby nie mieć miejsca w składzie dla Maty i uzasadnić to sensownie?
Jesteś beznadziejnym i ślepym fanbojem Realu ale o tym później.
Tutaj wolę postawić EOT-a, bo nie chcę dać się wciągnąć w dyskusje o takiej formie. I wolę się cieszyć z Decimy, niż próbować dojść do porozumienia w sporze, który tak naprawdę w ogóle mnie nie interesuje.Tylko nie jestem krejzi-ultrasem Realu i radość z ich decimy to jedno, a trzeźwa analiza to co innego.
nope, to sa dokladnie 3 rzeczy w ktorych stwierdza fakty a Ty robisz z siebie durnia, ale... whateverPquelim pisze:trzy rzeczy w których robisz ze mnie durnia, robiąc z siebie durnia:
woooow... ales mu pojechal... szacun... Jeszcze gdyby nie dotyczylo to tego samego klubiku ktorego "historia i tradycja" zostala zniszczona przez Mourinho... bo tradycyjnie w tej LM przed Mourinho odpadali w 1/8 od kilku sezonow... A moge Ci z czystym sercem zagwarantowac, ze gdyby nie ten debil Mourinho, to Ancelotti rowniez NIC by nie zdzialal w tym sezonie. Ale do trzezwego pogladu na sprawe trzeba dorosnac odrobine.Pquelim pisze:Czekam, aż trzeźwo przeanalizujesz grę Chelsea jeśli kiedyś jeszcze wygrają LM.