Wybory prezydenckie 2025
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Wybory prezydenckie 2025
Nie pamiętam, kiedy zakładałem nowy temat, więc korzystam z okazji. Możemy tu pisać o tej paraolimpiadzie.
A okazją i pretekstem niech będzie start prekampanii (trudne słowo, nieznane filozofom) prezydenckiej kandydata Rafaua oraz bezczelna kradzież przez pisiorską swołocz domeny calapolskanaprzod.pl. Tak się składa, że sztab Trzaska zapomniał ją wykupić (a ma to być hasło przewodnie), więc teraz odsyła do profilu Kaczafiego na X. Wyborny trolling milordzie.
A okazją i pretekstem niech będzie start prekampanii (trudne słowo, nieznane filozofom) prezydenckiej kandydata Rafaua oraz bezczelna kradzież przez pisiorską swołocz domeny calapolskanaprzod.pl. Tak się składa, że sztab Trzaska zapomniał ją wykupić (a ma to być hasło przewodnie), więc teraz odsyła do profilu Kaczafiego na X. Wyborny trolling milordzie.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Re: Wybory prezydenckie 2025
Ponieważ uważam, że wiem kto wygra, to popisy kandydatów jakoś mnie zbytnio nie emocjonują, ani ich specjalnie nie śledzę. To chyba starość i narastające od lat zmęczenie tą naszą polityką, którą staremu komuchowi Millerowi razem z solidaruchami z Gieremkiem na czele udało się skutecznie zabetonować na lata.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
Nie byłem gotowy na to zdjęcie kotka u Jarka
Wygra Rafał, bo jest ładny i super. Dobrze mu z oczu patrzy. Musiałby potrącić zakonnice na pasach by przegrać.
Nawrocki nawet w kilku procentach nie jest tak obiecujący jak Duda.
Wygra Rafał, bo jest ładny i super. Dobrze mu z oczu patrzy. Musiałby potrącić zakonnice na pasach by przegrać.
Nawrocki nawet w kilku procentach nie jest tak obiecujący jak Duda.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Nawrocki wygląda, jakby dowiedzial się o swoim kandydowaniu na godzinę przed jego ogłoszeniem.
Ogólnie kibicuję wszystkim, żeby przegrali.
Ogólnie kibicuję wszystkim, żeby przegrali.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Ja myślę, że jest jeszcze jedna kwestia, mianowicie część osób spoza żelaznego elektoratu PiS już 2x dało się wydymać ładnemu, ambitnemu, samodzielnemu, patriotycznemu i obiecującemu nieoddanie guzika z naszej niepodległości nominantowi Jarka.
Jakaś część z nich Nawrockiemu-Dudzie po raz trzeci wydymać się nie da. I choćby dlatego jest pozamiatane.
Przyznam szczerze, że odczuwam dużą ulgę na myśl, że nie biorę udziału w szopkach prezydenckich.
Jakaś część z nich Nawrockiemu-Dudzie po raz trzeci wydymać się nie da. I choćby dlatego jest pozamiatane.
Przyznam szczerze, że odczuwam dużą ulgę na myśl, że nie biorę udziału w szopkach prezydenckich.
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
Jako ktoś kto zna Dudę i wie skąd on pochodzi, to protestuje przeciwko takim porównaniom.
Andrzej to generalnie był człowiek Lecha bardziej niż Jarka. I można się śmiać ile wlezie z niego, ale to był i jest polityk na którego można było zmarnować głos. Ten nowy nie może nawet aspirować do tego. Nie warto nawet się nim interesować.
Nie wierzę że to piszę, ale... Chyba prędzej bym na Bosaka głosował. Być może prędzej też na Rafałka.
Masakra do czego to doszło. Za dużo bałaganu zostawili po rządzeniu, by nominować kogoś poważnego. Jakby chcieli przegrać... Może to jakiś tajny plan, by totalnie zmęczyć ludzi rządami uśmiechniętej Polski.
Andrzej to generalnie był człowiek Lecha bardziej niż Jarka. I można się śmiać ile wlezie z niego, ale to był i jest polityk na którego można było zmarnować głos. Ten nowy nie może nawet aspirować do tego. Nie warto nawet się nim interesować.
Nie wierzę że to piszę, ale... Chyba prędzej bym na Bosaka głosował. Być może prędzej też na Rafałka.
Masakra do czego to doszło. Za dużo bałaganu zostawili po rządzeniu, by nominować kogoś poważnego. Jakby chcieli przegrać... Może to jakiś tajny plan, by totalnie zmęczyć ludzi rządami uśmiechniętej Polski.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ale kto to jest poważny z PiSu? Kaczynski sam mógłby kandydować, ale to chyba mu niezbyt pasuje.
Naturalnym kandydatem dla mnie byłby Morawiecki albo ktoś inny z elity lub wyjadaczy sejmowych. Ale raczej nie mają w planach wygrać.
Nie zgodzę się z Tobą, głos został zmarnowany, ponieważ Duda nie dorósł do bycia Prezydentem. Niestety facet ma potencjał co najwyżej na 2 ligę, a tymczasem przyszło mu grać w ekstraklasie gdzie jego niedostatki zostały błyskawicznie obnażone, a słabości bezlitośnie wykorzystane, co gorsza nie tylko przez Jarka, ale także przez naszych "partnerów" zagranicznych. Może w czasach bez wyzwań (w jakich "rządził" gnuśny Bronek) brak niezbędnych kompetencji merytorycznych i charakterologicznych przeszedłby niezauważony, ale niestety w sytuacji wojny za naszą granicą wyraźnie widać, że był to głos zmarnowany. Duda to taki nasz współczesny Michał Korybut Wiśniowiecki - postać w istocie tragiczna, bo przecież w swoim samozadowoleniu nawet sobie nie uświadamia ile tak naprawdę mógł dla Polski zrobić, a ile szans spierdolił/nie dostrzegł z powodu swoich braków, przede wszystkim asertywności i jaj.
Nie żeby gnuśny Bronek, a potem Trzaskowski byli lepsi. Niby Polska to nie Grecja, ale wybór mamy jak w greckich tragediach - tylko zły
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Terlecki, albo Richard Czarnecki?Iluvatar pisze:Naturalnym kandydatem dla mnie byłby Morawiecki albo ktoś inny z elity lub wyjadaczy sejmowych. Ale raczej nie mają w planach wygrać.
Wysłane z mojego V10 przy użyciu Tapatalka
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
A który dorósł? Po 2005 nie kojarzę poważnych zawodników, którzy by mogli być uznani za 1 ligę.
Pewnie by przeszło gdyby zapomnieć o 8 latach. Stąd moja teza, że muszą przegrać i zmęczyć ludzi KOPIOTROSLAV pisze: ↑8 grudnia 2024, o 23:07Terlecki, albo Richard Czarnecki?Iluvatar pisze:Naturalnym kandydatem dla mnie byłby Morawiecki albo ktoś inny z elity lub wyjadaczy sejmowych. Ale raczej nie mają w planach wygrać.
Wysłane z mojego V10 przy użyciu Tapatalka
Pełna zgoda, pierwszoligowców brak. Winy upatruję w zabetonowanym systemie politycznym, który niestety sprzyja/promuje miernoty a brak własnych przekonań w połączeniu z lizusostwem czyni warunkiem niezbędnym dla zaistnienia w polityce
Dyskusja jak za dawnych lat
Wszelki duch!
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024