Nie.Cherryy pisze:Może coś się wreszcie, kurwa, zacznie zmieniać
Europejskie puchary piłkarskie - sezon 18/19
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Re: Europejskie puchary piłkarskie - sezon 18/19
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Oczywiscie, że się nie zacznie zmieniać, bo niby co ma? W Warszawie się powkurzają, ale stwierdzą, że jest nowy trener, moze ogarnie i popracuje na tyle długo, żeby coś z tego było (a przecież poprzedni sezon pokazał, ze można grać bez trenera i zdobyć dublet). W Poznaniu i Białymstoku wzruszą ramionami, że przecież Belgowie to nie ogórki i nic się nie stało, a cala reszta ligi do kwietnia będzie się bić o górną ósemkę i tyle.
+1Bambusek pisze:Oczywiscie, że się nie zacznie zmieniać, bo niby co ma? W Warszawie się powkurzają, ale stwierdzą, że jest nowy trener, moze ogarnie i popracuje na tyle długo, żeby coś z tego było. W Poznaniu i Białymstoku wzruszą ramionami, że przecież Belgowie to nie ogórki i nic się nie stało, a cala reszta ligi do kwietnia będzie się bić o górną ósemkę i tyle.
Ileż to już było kompromitujących porażek.
Efektem są tylko kolejne....
- PIOTROSLAV
- Parmezan
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Kurna proponują mi w UPC LM + LE za 29 PLN miesięcznie, ale chyba trochę sporo, biorąc pod uwagę, że obejrzę max 1 mecz w tygodniu, bo na więcej już nie znajdę czasu.
Since 2001.
ja też się kusiłem, kusiłem, ale potem przypomniałem sobie o postanowieniach noworocznych i zmianie priorytetów w życiu
a tak serio, to za dużo. Zwłaszcza, że najwazniejsze mecze będa i tak w otwartym Polsacie i Polsatach Sportach, które już mam.
Pamiętam, jak robili EURO 2016 i tam faktycznie był świetny profesjonalny i pełny coverage - od 14 do 2 w nocy. Teraz planują to samo. Tego się nie da pogodzić z normalnym życiem. Dwa-trzy wieczory w sezonie to zbyt mało, żeby wyrzucać 10x29 ~trzy stowki.
a tak serio, to za dużo. Zwłaszcza, że najwazniejsze mecze będa i tak w otwartym Polsacie i Polsatach Sportach, które już mam.
Pamiętam, jak robili EURO 2016 i tam faktycznie był świetny profesjonalny i pełny coverage - od 14 do 2 w nocy. Teraz planują to samo. Tego się nie da pogodzić z normalnym życiem. Dwa-trzy wieczory w sezonie to zbyt mało, żeby wyrzucać 10x29 ~trzy stowki.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
W dobie łatwo dostępnych streamów w HD z profesjonalnym anglojęzycznym komentarzem nie widzę sensu w dofinansowywaniu Solorza.
About Mankind
About Mankind
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ja tam sobie kupiłem Eleven... mogę sobie w końcu obejrzeć mecz Parmy... szkoda tylko, że komentatorzy są słabi aż uszy więdną...
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Eleven też mam, 10 zł miesięcznie jest ceną fair za oglądanie lepszej Ekstraklasy (Serie A), ligi hiszpańskiej i Lewandowskiego.
Szkoda, że gdybym chciał mieć wszystko (LM, LE, Ekstraklasa, Premier League) to musiałbym wykładać ok. 70 PLN miesięcznie. Strasznie trudne czasy dla kibica, a czasu coraz mniej, więc zostałem przy samym Eleven (tak, Ekstraklasę mam tylko na Eurosport i mam to w dupie! Haha... Ech).
Szkoda, że gdybym chciał mieć wszystko (LM, LE, Ekstraklasa, Premier League) to musiałbym wykładać ok. 70 PLN miesięcznie. Strasznie trudne czasy dla kibica, a czasu coraz mniej, więc zostałem przy samym Eleven (tak, Ekstraklasę mam tylko na Eurosport i mam to w dupie! Haha... Ech).
Since 2001.
Tej samej co to niedawno miała swojego przedstawiciela w finale LM?Cherryy pisze:Eleven też mam, 10 zł miesięcznie jest ceną fair za oglądanie lepszej Ekstraklasy (Serie A)
- Razorblade
- Mr. Kroper
Cholernie nierowne grupy w tej edycji LM. Z jednej strony Juve, United i Valencia czy tez PSG, Napoli i Liverpool a z drugiej taki Lokomotiv, Porto, Shalke i Galata czy tez City, Shakhtar, Lyon i Hoffenheim...
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
A Dundelanż wygrywa póki co w dwumeczu z CFR Cluj 5:0...
...i nie, to nic nie zmienia w ocenie kompromitacji Legii
...i nie, to nic nie zmienia w ocenie kompromitacji Legii
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Jutro sobie obejrzę MU vs Juve w 4K.
Nie to, żebym jakoś ogromnie się pasjonował tym meczem ale zawsze lepsze to od owadów, kwiatów i papug z kanałów 4K na YT
Nie to, żebym jakoś ogromnie się pasjonował tym meczem ale zawsze lepsze to od owadów, kwiatów i papug z kanałów 4K na YT
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
Jaki Mortal Kombat w Amsterdamie. Pogrzało tam wszystkich. Mecz o pietruszkę, a oni chcą się pozabijać.
About Mankind
About Mankind
O rozstawienie. To czy trafisz na Lyon czy na PSG to nie jest pietruszkaCrowley pisze:Jaki Mortal Kombat w Amsterdamie. Pogrzało tam wszystkich. Mecz o pietruszkę, a oni chcą się pozabijać.
Dzisiejsze wyniki: 0:0, 0:0. Gdyby nei grające zespoły to bym przysiągł, ze to Ekstraklasa grała, a nie LM.
- Crowley
Ajax gra jak Liverpool rok temu. Ale to się fajnie ogląda. Co bramka, to lepsza, a czwarta mistrzowska.
About Mankind
About Mankind
- Crowley
Wczoraj Real, dziś PSG. Coraz lepsza ta Liga Mistrzów.
About Mankind
About Mankind
- Razorblade
- Mr. Kroper
No Real to chociaż z bajecznie dysponowanym Ajaxem na fantazji. United miało wczoraj kadrę przeoraną kontuzjami, posiadanie piłki na poziomi 20% i całe 3 akcje
PSG to jest nowy wymiar piłkarskiego frajerstwa Brawa dla MU.
PSG to jest nowy wymiar piłkarskiego frajerstwa Brawa dla MU.
- Crowley
Ajax - Juventus
Liverpool - FC Porto
Tottenham Hotspur - Manchester City
Manchester United - FC Barcelona
Fajne pary. Myślę, że będzie co oglądać.
Liverpool - FC Porto
Tottenham Hotspur - Manchester City
Manchester United - FC Barcelona
Fajne pary. Myślę, że będzie co oglądać.
About Mankind
About Mankind
-
- sraczkowaty
Dobre losowanie, bo nikt nie będzie miał potem autostrady do finału (tu w każdym meczu jest wyraźny faworyt).
Swoją drogą wczoraj w LE Slavia Praga wyeliminowała Sevillę, pomimo tego, że dostała bramkę w dogrywce i musiała sama strzelić dwie. Wprawdzie oni chyba mają bardzo dużo kasy, ale i tak robi wrażenie, że drużyna z Czech odnosi takie sukcesy.
Ostatnia bramka niczym z Ekstraklasy https://streamja.com/qzbX
Swoją drogą wczoraj w LE Slavia Praga wyeliminowała Sevillę, pomimo tego, że dostała bramkę w dogrywce i musiała sama strzelić dwie. Wprawdzie oni chyba mają bardzo dużo kasy, ale i tak robi wrażenie, że drużyna z Czech odnosi takie sukcesy.
Ostatnia bramka niczym z Ekstraklasy https://streamja.com/qzbX
Kogo Barcelona ma na drodze do finału? Niby Liverpool?grel3gargamel pisze:Dobre losowanie, bo nikt nie będzie miał potem autostrady do finału (tu w każdym meczu jest wyraźny faworyt).
-
- sraczkowaty
No ma, ale wydaje mi się, że w obecnej formie nie będzie specjalnym wyzwaniem. Barca jest na wznoszącej, a La Ligę mają wygraną.grel3gargamel pisze:No a nie?
Przy czym: mam ogromną nadzieję, że Ty masz rację i Liverpool napsuje im krwi, albo nawet wygra, ale gdybym miał stawiać kasę, dawałbym maksymalnie 30 do 70 dla Barcelony.
Co tam się odpierdoliło w Manchesterze...
Ale MECZ
Ale MECZ
To co zwykle, Guardiola odpadł z LMzodi pisze:Co tam się odpierdoliło w Manchesterze...
- Crowley
Obojętne jak skończy się dzisiejszy mecz, Liverpool Kloppa to najlepsza rzecz, jaka się przydarzyła piłce nożnej od wielu wielu lat. To co oni robią w Lidze Mistrzów, to jest mistrzostwo świata, jeśli chodzi o emocje, walkę i WIDOWISKO.
About Mankind
About Mankind
a Barcelona Valverde to banda największych frajerów, którzy jednocześnie potrafią grać w piłkę, jakich ten sport jeszcze w ogóle nie widział. Rok temu Roma była szokującym wynikiem, ale dzisiaj Trent Alexander-Arnold jednym rzutem rożnym wysłał na emeryturę połowę ich składu. Coś nieprawdopodobnego, takiej bramki to nie widziałem od czasu podstawówki.Crowley pisze:Liverpool Kloppa to najlepsza rzecz, jaka się przydarzyła piłce nożnej od wielu wielu lat.
Fenomenalny Liverpool, fenomenalne Anfield.
I tylko Messiego trochę żal. Czas bogów się kończy, schodzimy na ziemię.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Barca zachorowała na wirus PSG, ale kurcze, zastanawiam się czy my jesteśmy ślepi. Zobaczcie na 2-3 ostatnie sezony Barcelony w LM i ich wyniki na wyjazdach. 4:0 z PSG, bodajże 4:1 z City, 3:0 z Romą, 4:0 z Liverpoolem. Tu nie ma przypadku
Mnie to bardzo cieszy, bo Klopp jest git i musi w końcu coś wygrać, mecz genialny, Liverpool bezbłędny, gol na 4:0 to (jak mówi Pq) poziom podstawówki, a w Barcy jest za dużo dupków, żeby było mi ich szkoda tylko przez wzgląd na Messiego. Poza tym niedawno była rocznica przekrętu na Stamford Bridge w półfinale w 2009 więc dodatkowy smaczek
No i finał Liverpool - Ajax to będzie sztos.
Mnie to bardzo cieszy, bo Klopp jest git i musi w końcu coś wygrać, mecz genialny, Liverpool bezbłędny, gol na 4:0 to (jak mówi Pq) poziom podstawówki, a w Barcy jest za dużo dupków, żeby było mi ich szkoda tylko przez wzgląd na Messiego. Poza tym niedawno była rocznica przekrętu na Stamford Bridge w półfinale w 2009 więc dodatkowy smaczek
No i finał Liverpool - Ajax to będzie sztos.
Aż musiałem się zalogować tutaj, by to wkleić...
https://streamable.com/s/acv1k/cqjrxy
Jak nie lubię Ligi mistrzów i tego poziomu piłki nożnej, tak wczorajszy mecz mi zaimponował.
https://streamable.com/s/acv1k/cqjrxy
Jak nie lubię Ligi mistrzów i tego poziomu piłki nożnej, tak wczorajszy mecz mi zaimponował.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Barcelona na wyjazdach w lidze mistrzów od 2015 (od kiedy wygrali LM za Luisa Enrique):
2015/16
1/8 Arsenal 1:2 FCB
1/4 Atletico 2:0 FCB
2016/17
1/8 PSG 4:0 FCB
1/4 Juve 3:0 FCB
Valverde zastępuje Luisa Enrique
2017/18
1/8 Chelsea 1:1 FCB
1/4 Roma 3:0 FCB
2018/19
1/8 Lyon 0:0 FCB
1/4 MUtd 0:1 FCB
1/2 Liverpool 4:0 FCB
Łącznie: 9 meczów, 2 zwycięstwa (Arsenal i United), 2 remisy, 5 porażek, bilans bramkowy 4-18.
No, nie da się ukryć, że mamy z Sithem trochę racji
2015/16
1/8 Arsenal 1:2 FCB
1/4 Atletico 2:0 FCB
2016/17
1/8 PSG 4:0 FCB
1/4 Juve 3:0 FCB
Valverde zastępuje Luisa Enrique
2017/18
1/8 Chelsea 1:1 FCB
1/4 Roma 3:0 FCB
2018/19
1/8 Lyon 0:0 FCB
1/4 MUtd 0:1 FCB
1/2 Liverpool 4:0 FCB
Łącznie: 9 meczów, 2 zwycięstwa (Arsenal i United), 2 remisy, 5 porażek, bilans bramkowy 4-18.
No, nie da się ukryć, że mamy z Sithem trochę racji
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Najlepsze półfinały świata. Ajax pozazdrościł Barcelonie, a Spurs wyznają jakąś dziwną zasadę, że wygrać z czystym kontem to nie zabawa. Co za druga połowa! Jestem w szoku.
About Mankind
About Mankind
masakra
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
No nie wiem, zeszłoroczna też była sroga. I tamtą wygrał Real
Ale rewanże fakt, inny gatunek filmowy.
Lucas Moura. Koleś, który jako nastolatek był uważany za ogromny talent, porównywany z Ronaldo, Ronaldinho, etc. Chaiły go Barcelony, Ajaxy, Juventusy i Manchestery Unitedy. Ostatecznie za gigantycze wtedy 40mln poszedł do PSG i kisił się tam na ławce przez 6 sezonów. Teraz dopiero pokazuje, co za umiejętności były przed światem schowane. I potencjał - bo na 100% przy odpowiednim prowadzeniu np w takiej barcy czy ajaxie mógł się jeszcze dużo bardziej rozwinąć.
A uwielbiam takich grajków. Bramka na 2-2 to dla mnie definicja tego, co kocham w napasnikach. I szkoda mi go, to mogła większa kariera. A może jeszcze będzie? 26 lat ma ten chłopak.
Ale rewanże fakt, inny gatunek filmowy.
Lucas Moura. Koleś, który jako nastolatek był uważany za ogromny talent, porównywany z Ronaldo, Ronaldinho, etc. Chaiły go Barcelony, Ajaxy, Juventusy i Manchestery Unitedy. Ostatecznie za gigantycze wtedy 40mln poszedł do PSG i kisił się tam na ławce przez 6 sezonów. Teraz dopiero pokazuje, co za umiejętności były przed światem schowane. I potencjał - bo na 100% przy odpowiednim prowadzeniu np w takiej barcy czy ajaxie mógł się jeszcze dużo bardziej rozwinąć.
A uwielbiam takich grajków. Bramka na 2-2 to dla mnie definicja tego, co kocham w napasnikach. I szkoda mi go, to mogła większa kariera. A może jeszcze będzie? 26 lat ma ten chłopak.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Z zeszłorocznej nie kojarzę nic poza Roma - Barca 3:0 i w sumie może prawie wywaleniem Realu przez Juve.Pquelim pisze:No nie wiem, zeszłoroczna też była sroga. I tamtą wygrał Real
Finał bez historii gdzie 2 z 4 bramek Karius sam sobie strzelił.
SithFrog pisze:Z zeszłorocznej nie kojarzę nic poza Roma - Barca 3:0 i w sumie może prawie wywaleniem Realu przez Juve.
ja pamietam, że od cwierfinałów była jazda bez trzymanki. Roma z Barcą, Juventus z Realem i fenomenalny dający awans przewrotką; potem w półfinałach kapitalne właściwie trzy na cztery spotkania (Roma prawie dogoniła Liverpool w rewanżu, a Real świetnie wypunktował Bayern jeszcze w Monachium). Finał własnie miał historię - tą z Kariusem, to też część futbolu. No i niechciany przez Zidane'a Bale strzelajacy bramki na wagę triumfu.
To pewnie kwestia kibicowania konkretnym drużynom, ale edycja była świetna imho.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Na pewno była bardzo dobra, jedna z lepszych z ostatniej dekady, ale przy tegorocznej bledniePquelim pisze:To pewnie kwestia kibicowania konkretnym drużynom, ale edycja była świetna imho.
-
- sraczkowaty
W sumie to Sarri zrobił w tym sezonie naprawdę dobry wynik biorąc pod uwagę okoliczności
Prawda, chociaż jako kibic oglądający wszystkie mecze: nie widzę tego dalej. W sensie ja nadal nie wiem co Sarri chce grać i dlaczego tak się uparł na Jorginho w środku... A teraz jeszcze Hazard odejdzie.grel3gargamel pisze:W sumie to Sarri zrobił w tym sezonie naprawdę dobry wynik biorąc pod uwagę okoliczności
W każdym razie, najważniejsze, że jest puchar po pięknej drugiej połowie i solidnym wpierdzielu spuszczonym lokalowi zza miedzy