Idealna słuchawka dla córki. Niesamowite, jaką jakość mają teraz najtańsze telefony. Oprócz oczywistych wad i realiów tanich smartfonów (płynność działania, aparat, bateria, plastik na pleckach, kamerka selfie) to świetne wrażenie robi ładny, duży i ostry (optymalne ppi) ekran. Świetna wartość dodana. Smartfon leży w dłoni, jest zadziwiająco lekki i fajnie wygląda.
Przeżyłem jednak piekło, konfigurowałem go 2 godziny i był moment, że chciałem oddać do serwisu. Zniknęły klawiatury wirtualne, działało tylko wybieranie głosowe. Ustawienia nie można było zmienić kontem dziecka, trzeba było się zalogować jako admin. Hasła na konto nadrzędne wprowadzić się nie dało, patrz brak klawiatury wirtualnej.
Twardy reset też niemożliwy. Bo blokada (nawet kombinacją guzików). W Panice, usunąłem konto google dziecka, myśląc, że telefon się wyloguje z konta dziecka. No. Na. E-e. Wywalało błąd, zaloguj się ponownie. Ale klawiatury nie było to...
![:D :D](./images/smilies/3.gif)
W końcu sobie poradziłem jakimiś niesamowitymi wygibasami z językami, przelogowałem się, wyczyściłem na twardo cały telefon. Po restarcie wszystko O.K.
Oreo 8.0 z nakładką, całkiem lekką- zdziwiło mnie, że nie jakiś android z 2015. Nie chodzi aż tak źle, ale lag przy wysuwaniu klawiatury, przejściach- zauważalny.
. Potrafię mieć na tyle dystansu, żeby nie wrzeszczeć głupot, żę "tylko i wyłącznie iOS". Zakładam, że mogłem coś źle zrobić i stąd konfiguracja była bardzo uciążliwa.
Czas jednak straciłem, pierwszy raz aż tyle przy konfiguracji jakiegokolwiek telefonu w tej dekadzie.
Poza tym- aplikacja FamilyLink od googla to mistrzostwo, mam kontrole nad tym co dziecko robi na telefonie, kiedy może używać, jaki limit dzienny. Plus blokady na youtube, facebook i konieczność zatwierdzania każdej aplikacji przeze mnie. Fajne to, chroni w pewnym stopniu małą przed zagrożeniami i to zdalnie. Reszta w moich rękach.
Huawei Y6
![Obrazek](https://www.satugadget.com.my/content/images/thumbs/0009102_huawei-y6-2018-original-malaysia_600.jpeg)