Zidiociała poprawność polityczna
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Zidiociała poprawność polityczna
Idealnie pasuje do nazwy tematu (pozdro Rzuff).
http://sport.dziennik.pl/pilka-nozna/ar ... -uefa.html
http://sport.dziennik.pl/pilka-nozna/ar ... -uefa.html
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Imho jako prezes PZPN to moglby sobie takie darowac, ale nie bede kopii kruszyc.
Oczywiście - w ogóle nie żartujmy na forum publicznym, bo jeszcze komuś strefę komfortu naruszymyLLothar pisze:Imho jako prezes PZPN to moglby sobie takie darowac, ale nie bede kopii kruszyc.
![:] :]](./images/smilies/13.gif)
A co ma organizacja przeciw rasizmowi do bab?
Ostatnio baba to był dżender konstrukt społeczny czy coś takiego, ale mogłem przegapić, że to teraz rasa ![:P :P](./images/smilies/7.gif)
![:P :P](./images/smilies/7.gif)
- LLothar
- A u nas w Norwegii
To jest przeciez tylko zgrzyt czy niezrecznosc. Bedac prezesem ogolnopolskiej organizacji profesjonalne zachowanie wymaga, ze nie stosuje sie zwrotow typu "zażydzić", "wygląda jak rumun", czy "gdy rozmawiamy o pilce to nam baba niepotrzebna".
Ale bez obaw, nowe trendy mowia, ze to ok mowic "you have to grab them by the pussy". Nowe nadchodzi.
Ale bez obaw, nowe trendy mowia, ze to ok mowic "you have to grab them by the pussy". Nowe nadchodzi.
Naprawdę uważasz, że to przystająca analogia?LLothar pisze:Ale bez obaw, nowe trendy mowia, ze to ok mowic "you have to grab them by the pussy". Nowe nadchodzi.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Biorąc pod uwagę, że Trump mówił to w podsluchanej rozmowie a nie na publicznym Twitterze, to uważam, że jest to jak najbardziej porównywalne.SithFrog pisze:Naprawdę uważasz, że to przystająca analogia?LLothar pisze:Ale bez obaw, nowe trendy mowia, ze to ok mowic "you have to grab them by the pussy". Nowe nadchodzi.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
to jest mocne:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-z-obawy-o-deportacje-nie-zglaszaja-przestepstw-policji/2yt0n16
![lol2 :lol2:](./images/smilies/5.gif)
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-z-obawy-o-deportacje-nie-zglaszaja-przestepstw-policji/2yt0n16
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Larofan
- Social Media Ninja
wiadomosci onet uzywaja adblock killera.. w zwiazku z czym pierdole ich ![:) :)](./images/smilies/1.gif)
![:) :)](./images/smilies/1.gif)
+1Turtles pisze:Co w tym śmiesznego?
Poza tym ludzie to rasiści i faszyści, bo komiksów z mniejszościami nie kupujo!!!
http://www.spidersweb.pl/rozrywka/2017/ ... -komiksow/
E, a wiecie, że teraz jest już:
LGBTQAA+
Klawiatura się kończy, a nie chce mi się sprawdzać co tym razem dodali![:P :P](./images/smilies/7.gif)
LGBTQAA+
Klawiatura się kończy, a nie chce mi się sprawdzać co tym razem dodali
Ostatnio zmieniony 5 kwietnia 2017, o 19:26 przez Gregor, łącznie zmieniany 1 raz.
Ej jak to Bannera zamordowano 0_0?
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
uwielbiam te akcje meskie-zenskie sutki, tutaj jest jeszcze dodatkowe utrudnienieSithFrog pisze:https://twitter.com/AZdzitowiecki/statu ... 1787985921
![:alien: :alien:](./images/smilies/11.gif)
FB ma chyba 28 plci do wyboru, ciekawe w ktorych sutki sa ok a w ktorych nie...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
A co jeśli ktoś jest Gender Fluid? Liczy się stan przy robieniu zdjęcia czy obecny? Tak czy siak będzie trzeba dokumentować...
karmienie piersą nie jest naturalne i oburza feministki ![lol2 :lol2:](./images/smilies/5.gif)
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Nie wiem, czy to jest właściwy temat, ale wydaje mi się, że ten filmik rzuca światło na ciekawe zjawisko. Na problemy osobowościowe ludzi, którzy specjalizują się w byciu oburzonymi.
W wielkim skrócie - babka czepia się, że w sklepie sprzedają dywan z flagą konfederacji. A potem jest zastraszona tym, że na parkingu, z odległości (na oko) 20 metrów, obserwuje ją pracownik sklepu. I przechodzi załamanie nerwowe z powodu tej "napaści".
W wielkim skrócie - babka czepia się, że w sklepie sprzedają dywan z flagą konfederacji. A potem jest zastraszona tym, że na parkingu, z odległości (na oko) 20 metrów, obserwuje ją pracownik sklepu. I przechodzi załamanie nerwowe z powodu tej "napaści".
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Biedne dzieci, a baba jest wariatką. I ma vertical video syndrome.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Już wiem do kogo można zastosować termin 'social waste'
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Wszystkie historie w tym tygodniu wyjątkowo prosto z South Park, ale... rasistowskie burrito mistrz
http://www.tvp.info/33204072/szwedzka-b ... l-murzynow
Jest to ktoś w stanie zweryfikować? Fake news? Nie znam szwedzkiego![:P :P](./images/smilies/7.gif)
Jest to ktoś w stanie zweryfikować? Fake news? Nie znam szwedzkiego
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Lol. Tvpinfo ma reklamy na stronie #dawaćabonamentpolaczki
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
O kurwa, to już galopuje ![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Zaczyna to wszystko pachnieć jakimś Orwellem.
![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Zaczyna to wszystko pachnieć jakimś Orwellem.
![Obrazek](https://images90.fotosik.pl/66/9ea92c55e583afc6.jpg)
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Półprawda. Tak, wymieniono książki na wydanie z zapdejtowanym słownictwem. Stare poszły do utylizacji, a w Szwecji śmieci się spala. Trochę to nieuczciwe jednak podać, że w Szwecji pali się książki z powodów ideologicznych.SithFrog pisze:http://www.tvp.info/33204072/szwedzka-b ... l-murzynow
Jest to ktoś w stanie zweryfikować? Fake news? Nie znam szwedzkiego
- LLothar
- A u nas w Norwegii
To przecież ma wydźwięk symboliczny, tak samo jak to: http://www.bbc.co.uk/news/uk-37711518
- Razorblade
- Mr. Kroper
No i tak i nie LLo - jesli ze wzgledow ideologicznych zmienia sie treść ksiazki i spala te ze stara trescia to cos jest nie tak...
Nie do końca się zgodzę. To jest pójście w stronę jakiejś odjechanej relatywizacji. Nie ma trzech, czterech, pięciu czy ośmiu płci. Są dwie, ladies and gentleman. W każdym innym przypadku coś poszło nie tak fizycznie i/lub psychicznie.LLothar pisze:To przecież ma wydźwięk symboliczny
Nie jestem za ostracyzmem i dyskryminacją takich ludzi, ale nie uważam, żeby koniecznością było wywracanie porządku do góry nogami, żeby ktoś się poczuł lepiej. Serio, to już przypomina słynne "używajcie opiekunowie zamiast mama i tata".
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Tej, "opiekunowie" są lepsi choćby tam gdzie jeden lub obu rodziców nie żyje.
Que?LLothar pisze:Tej, "opiekunowie" są lepsi choćby tam gdzie jeden lub obu rodziców nie żyje.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Że jak ma coś podpisać "mama i/lub tata" to się dzieciak tłumaczy za każdym razem, że tata nie żyje i co ma zrobić.SithFrog pisze:Que?LLothar pisze:Tej, "opiekunowie" są lepsi choćby tam gdzie jeden lub obu rodziców nie żyje.
Kompletnie nie wiem o co Ci chodzi teraz.
Jak dziecko nie ma ojca to nagle powinien mieć (z nazwy) opiekunkę, a nie matkę? What?
Jak dziecko nie ma ojca to nagle powinien mieć (z nazwy) opiekunkę, a nie matkę? What?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Jak prosisz o podpis opiekuna, to dziecko przyniesie podpis matki. Jak prosisz o podpis mamy lub taty to się dziecko pyta co jak tata nie żyje. Albo jak wychowują dziadkowie, to mogą być? Serio tego nie czujesz?SithFrog pisze:Kompletnie nie wiem o co Ci chodzi teraz.
Nie jest to jakiś problem klasy głodu na świecie, ale jak użycie innego słowa ma komuś pomóc mieć mniej chujowy dzień, to dlaczego nie?
Nie czuję tego, kompletnie. Równie dobrze możesz każdą osobę, z która wchodzisz w interakcję wypytać najpierw o życiorys i zrobić sobie listę tematów, których nie możesz poruszać. Uważam, że to jest jakaś kompletna przesada.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Myślę, że używanie innego zwrotu w szkole to zupełnie inna skala, no ale jak tam uważasz.SithFrog pisze:Nie czuję tego, kompletnie. Równie dobrze możesz każdą osobę, z która wchodzisz w interakcję wypytać najpierw o życiorys i zrobić sobie listę tematów, których nie możesz poruszać. Uważam, że to jest jakaś kompletna przesada.
Mój tata zmarł jak miałem 14 lat i potwierdzam że prośby o przyjście ojca szkoły nie wywoływały mojej euforii, zakładam że dla kilkulatka może to być mocna trauma.
Llo chodzi o dostosowanie języka do jak największej grupy odbiorców poprzez wykorzystanie możliwie najogólniejszych zwrotów, których znaczenie obejmuje wszystkie możliwe przypadki. Czyli jak dziecko ma opiekuna/opiekunów to mogą/może nim być rodzice/rodzic, potem mama/tata, wujek/ciocia, babcia/dziadek - ale nie każdy ma mamę, kogoś wychowuje dziadek, a kogoś wujek. Dlatego najlepiej użyć ogólnego zwrotu - opiekun. Jak w Spidermanie, Petera Parkera wychowywało stryjostwo May i Bena Parkerów. Więc nauczycielka, znająca sytuację Petera Parkera, zgodnie z duchem genderyzmu, może poprosić o podpis wujka*. Ale jak nie zna jego sytuacji to właściwe będzie zapytać o podpis opiekunów w sprawie tej wycieczki do Wielkiego Kanionu Kolorado. Innym przykładem byłby Batman, ale tam sytuacja Bruce'a Wayne'a była chyba mniej skomplikowania, bo Bruce pochodził z najwyższej kasty i prawdopodobnie uczył się w prywatnej szkole albo nawet miał indywidualny tok nauczania.
* oczywiście później wujek umiera, więc nauczycielka powinna później już prosić o ciotkę.
* oczywiście później wujek umiera, więc nauczycielka powinna później już prosić o ciotkę.
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2017, o 11:05 przez ThimGrim, łącznie zmieniany 4 razy.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
U mnie w szkole zawsze kazali przyprowadzić mamę, ojca dopiero jak była większa chryja i coś się mocno przeskrobało. Czy prośba o męskiego opiekuna będzie mniej traumatyczna? Nie sprawi przykrości?Halaster pisze:Mój tata zmarł jak miałem 14 lat i potwierdzam że prośby o przyjście ojca szkoły nie wywoływały mojej euforii, zakładam że dla kilkulatka może to być mocna trauma.
Poza tym u mnie zawsze mówiono, żeby przynieść podpis rodziców.
Last but not least: z pewnymi rzeczami w życiu trzeba się pogodzić. Przepracować traumę.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Kupuję to o opiekunach ale to naprawdę NIE JEST ta sama skala co "zlikwidować ladies & gentelmen" bo LGBDQWERTY nie czuje się z tym dobrze. Podobnie jak likwidacja toalet dla kobiet i mężczyzn bo transgender czują się z tym źle.
Ciekawe w ogóle czy ktoś przy takich sytuacjach pyta się o zdanie zwyczajne kobiety, które stanowią ekhm... delikatną większość. Co będzie jak to je urazi, że będą wchodziły do tego samego kibla z facetami, siadały na tej samej desce? CZY KTOŚ O TYM POMYŚLAŁ?![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Ciekawe w ogóle czy ktoś przy takich sytuacjach pyta się o zdanie zwyczajne kobiety, które stanowią ekhm... delikatną większość. Co będzie jak to je urazi, że będą wchodziły do tego samego kibla z facetami, siadały na tej samej desce? CZY KTOŚ O TYM POMYŚLAŁ?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
"Panie i Panowie" zmieniają na "Witamy wszystkich", nie robią koedukacyjnych toalet. To nie ta sama skala - po raz trzeci... ![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Koedukacyjne toalety mają być w Niemczech. Dawałem linka z rp.pl a teraz mi się już nie chce szukać ![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
- LLothar
- A u nas w Norwegii
W akademikach Politechniki Poznańskiej były koedukacyjne kible jak i prysznice. Nikt nie miał z tym żadnych problemów, nawet kobiety stanowiące jakieś 20% populacji (tak dużo, bo tam akurat wydział chemii był).Voo pisze:Koedukacyjne toalety mają być w Niemczech. Dawałem linka z rp.pl a teraz mi się już nie chce szukać
Nie znam akademika gdzie nie byłoby koedukacyjnych łazienek i pryszniców ![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
Nie, bo nikogo z tych oszołomów nie interesuje co ma do powiedzenia ta "uprzywilejowana" część.Voo pisze:CZY KTOŚ O TYM POMYŚLAŁ?
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
To, że lesbijki są za to wiemyLLothar pisze:W akademikach Politechniki Poznańskiej były koedukacyjne kible jak i prysznice. Nikt nie miał z tym żadnych problemów, nawet kobiety stanowiące jakieś 20% populacji (tak dużo, bo tam akurat wydział chemii był).Voo pisze:Koedukacyjne toalety mają być w Niemczech. Dawałem linka z rp.pl a teraz mi się już nie chce szukać