Nigdzie indziej się nie nadawało

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Nie udało się? Tak by było gdyby w reprezentacji grały gorsze (w piłkę) białe kobiety od lepszych innej rasy. Mnie w ogóle dziwi, że ktoś się nad tym zastanawia, tak jakby biała reprezentacja to był jakiś wstyd czy powód do badań.Turtles pisze:Tylko, że nie udało się zintegrować dziewcząt innego koloru skóry.
Wyczuwam ironię, ale w rzeczywistości to trochę tak powinno być - przyjeżdżasz do obcego kraju i to w twoim interesie jest się integrować, czyli nauczyć się języka i zwyczajów a następnie "wtopić" się w otoczenie. Ja jeszcze mam problem z hokejem...LLothar pisze:Imigranci mają się integrować, ale broń boze im w tym nie pomagać, roger that!
Tak, tak powinno byc, ale no kurcze nie jest i samo sie nie naprawi.Matthias pisze:Wyczuwam ironię, ale w rzeczywistości to trochę tak powinno być - przyjeżdżasz do obcego kraju i to w twoim interesie jest się integrować, czyli nauczyć się języka i zwyczajów a następnie "wtopić" się w otoczenie.
W sensie wywłaszczać ludzi z ich mieszkan, ktore kupili? Robic limit czarnych na 100 domostw?Matthias pisze:Najlepsze, co może państwo gospodarz zrobić jeśli chodzi o pomoc w integracji to rozbijać getta narodowe/etniczne buldożerami i armatkami wodnymi.
Nie mam pojęcia jak z naszej dyskusji wyciągnąłeś taki wniosek. Czy w USA czarni są słabo zintegrowani z resztą i dlatego przywłaszczyli sobie kadrę w kosza?LLothar pisze:Imigranci mają się integrować, ale broń boze im w tym nie pomagać, roger that!
Wyciagnalem taki wniosek, ze jak ktos stwierdza, ze ich federacja nie zrobila dosyc, zeby imigranci tez byli w ich szeregach to wrzucasz to do "zidiocialej poprawnosci politycznej".SithFrog pisze:Nie mam pojęcia jak z naszej dyskusji wyciągnąłeś taki wniosek. Czy w USA czarni są słabo zintegrowani z resztą i dlatego przywłaszczyli sobie kadrę w kosza?LLothar pisze:Imigranci mają się integrować, ale broń boze im w tym nie pomagać, roger that!
Dla mnie zidiociałe jest samo wyciąganie takich wniosków i zastanawianie się nad takimi rzeczami. Kto normalny siedzi i wpada na pomysł, że "prawie cała (cała?) kadra USA w hokeja jest biała, gdzieś popełniliśmy błąd". No kto? Kto normalny patrzy na kadrę USA w kosza i mówi: "ani jednego Latynosa, system szkolenia jest do bani". No kto?LLothar pisze:Nikt tu nie mowil o parytetach ani nie promowal nikogo tylko dlatego, ze jest czarny (w koncu kadra calkiem biala). No ale w jakis sposob uznales, ze sytuacja jest zidiociala.
Ktos stwierdzil "tak, mamy calkowicie biala zenska reprezentacje. Pod wzgledem uwzgledniania wszystkich mniejszosci nie udalo nam sie tak, jak z reprezentacja meska. Przygladalismy sie temu i wynika to z tego, ze dziewczyny z mniejszosci narodowych po prostu bardzo rzadko grają w piłke w porownaniu z norwezkami"SithFrog pisze: No kto? Kto normalny patrzy na kadrę USA w kosza i mówi: "ani jednego Latynosa, system szkolenia jest do bani". No kto?