Poprawiłem, nie dziękujPquelim pisze:Ale na samą myśl o wrzuceniu sobie meczu polskiej ekstraklasy na pół ściany + pozycja horyzontalna w łożu aż mi jaja więdną.
Co sie stalo sie?Pquelim pisze:sprzedam projektor...
Spodziewałem się tego, co najmniej, co oglądałem kiedyś na pożyczonym projektorze od kumpla 460x320, który kupił go za 50 złotych na targu, przerobił i naprawił lampe i wygląd był zupełnie inny (lepszy). Wolałbym bardziej rozmazane, ale mniej pikselowe.boncek pisze:No nie wiem czego się spodziewaleś po projektorze z taką rozdzielczością.
Zależy na czym oglądasz. 700x400 na 50 calach Full HD wygląda jak kupa.Dragon_Warrior pisze:ja jak pobieram to i tka zwykle filmy w 700x400 jak nie niżej i naprawdę nie wiem w czym problem.. już te parcie na 60fpsów prędzej rozumiem niż potrzebę full hd przy jednorazowym oglądaniu serialu czy filmu![]()
2560 x 1440 at 60 Hzboncek pisze:
DELL U2713H
Na ten monitor polowałem już w poprzedniej jego wersji. Na razie jest git.
No i właśnie, jak to z tym bywało?Dragon_Warrior pisze:Co prawa jakiś Dael teoretyk mógłby tu nawet wyskoczyć z zaczytanymi teoriami o tym że blokuje się płazem, nie ostrzem, i że dobrze użytkowany miecz się nie szczerbi...
Bywało najzwyczajniej różnie, bo chęci czy umiejętności swoje a życie swojeNo i właśnie, jak to z tym bywało?
Na płask. Przynajmniej w średniowieczu. Ale też gwoli ścisłości - traktaty w ogóle zalecają, żeby zamiast zastaw blokujących stosować albo uniki, albo parady i zbijać ostrze wroga na pół-tempo. Blokowanie ostrze na ostrze po prostu uszkadza miecze.Zolt pisze:No i właśnie, jak to z tym bywało?
tak jeszcze na chwilę wrócę bo przegapiłem to zdanie za pierwszym razem - blokownie przede wszystkim służyło przetrwaniu i zachowaniu wszystkich palców u rąk. Kwestia zużycia miecza to było ostatnie nad czym by się walczący delikwent zastanawiał. Do tego sam jelec był jednak od strony ostrza co jasno sugerowało, że to po nim a nie po płazie będą schodziły najbardziej niebezpieczne uderzenia. Blokowanie płazem mogło być wskazówką dla walk idealnych, bezstresowych czy treningów ale nijak nie mogło być wyznacznikiem realnej walki na czystą logikę.Blokowanie ostrze na ostrze po prostu uszkadza miecze.