I teraz jest efekt
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Nie mają powodu to nie nie skandują. W końcu czemu np. kibice City mają to robić, skoro właśnie widzą, jak ich klub podciera się karą za łamanie finansowego fair play i nie ma z tego żadnych konsekwencji? Jak ktoś im nadepnął na odcisk (Thatcher) to wcale milsi nie byli.SithFrog pisze:Może masz rację z Włochami, Anglikami czy Francuzami. Z drugiej strony oni nie skandują fuck UEFA na każdym meczu
Jebać UEFĘ, a potem liczyć na złagodzenie kary - tylko u nas.
Nieznajomość prawa szkodzi Bambusku. Było tak jak mówisz. Problem w tym, że wpuszczenie na boisko niezgłoszonego zawodnika jest karane finansowo z tego co wiem i jeszcze są jakieś widełki. Natomiast wpuszczenie na boisko zawodnika, który ma karę i powinien pauzować jest karane TYLKO walkowerem. Nie ma widełek, nie ma opcji finansowych, nie ma NIC innego. To jak mieli ukarać?Bambusek pisze:Jak Debreczyn swego czasu spierdolił podobnie (jak nie bardziej, bo oni wpuścili na boisko zawodnika, którego w ogóle nie zgłoszono) to wtedy jakoś potrafiono tak wykręcić, żeby się skończyło na karze finansowej. Ot, "sprawiedliwość" i równość w UEFA. Nie wiem, jakie tam jest motto, ale powinni zmienić na bardziej pasujące: karzemy biednych, żeby nie musieć karać bogatych.
Chyba nie. W oficjalnych wynikach jest wynik 4:4 i wygrana z powodu bramek na wyjeździe Celticu. Walkower był tylko za drugi mecz.SithFrog pisze:Razor: podobno walkower tak działa, że w pierwszym meczu mogłoby być nawet 10:0, a i tak wchodzi Celtic.
Niby tak, chociaż w tym wypadku powiedziałbym, że dostali ten mandat za jazdę 55km/h a nie 180. Nic nie usprawiedliwia amatorszczyzny działaczy ale ten przepis o zgłaszaniu zawieszonego gracza nie jest najmądrzejszy...SithFrog pisze:Mi to przypomina pretensje do policji za to, że dała mandat kolesiowi co jechał po mieście 180km/h. Przecież nic się nie stało. Jechał ostrożnie i nie stworzył zagrożenia.
Tak. Może podczas meczów z St. Patrick's był na urlopie?SithFrog pisze:Sam jestem ciekaw - a na Celtic w Warszawie Bereszyński był zgłoszony?
IOK, tylko przy takim układzie wygrana w pierwszym meczu więcej niż trzema bramkami daje duże pole do kombinowania. Dajmy na to po pierwszym meczu wygranym 5:1, w rewanżu Legia przegrywa 0:4 i nie widząc szans na strzelenie bramki, świadomie wprowadza nieuprawnionego zawodnika, z myślą o tym, że dostanie walkowera 0:3.
To są już jakieś bardzo skomplikowane sytuacje. Gdyby Celtic w rewanżu wygrał 2:0, to wynik zostałby zweryfikowany na 3:0. Ale gdyby Szkoci wygrali 4:0, to utrzymano by ten wynik, korzystniejszy dla strony poszkodowanej.
Rozpatrując zatem tę sytuację czysto hipotetycznie: czy przy wygranej 5:1 w pierwszym meczu Legia mogłaby nie pojechać na rewanż, dostać walkower 0:3 i awansować?
Nie ma takiej możliwości, taka sytuacja nie wchodzi w grę, to podlega innemu paragrafowi i jest karane dyskwalifikacją. Zresztą nie przypominam sobie takiej sytuacji, że ktoś nie jedzie na rewanż...
A jest już reakcja UEFA/FIFA na to? Jakaś kara, śledztwo? Przecież to się działo dziś i dzieje się teraz.Bambusek pisze:Ciekawe na ile lat by nas wypieprzyli z pucharów gdyby to się działo w Polsce i burdę robiło nasze kibolstwo.
chyba Tybo swoje za uszami mamy
A wiesz, że jak cię złapią z tymi literami w Rzeszy albo z innym znaczkiem to zapłacisz grzywnę albo odsiedzisz naście dni w areszcie?Bambusek pisze:gdzie federacja potrafi zamknąć trybunę za dwie litery na fladze to wiesz, nie zdziwiłbym się, jakby nawet za problemy pod stadionem coś znaleźli.
Dla mnie to nie jest przeginanie. Tak samo powinno się karać za rzucanie bananów z trybun i inne przejawy tego typu zachowań.Bambusek pisze:przeginanie w drugą stronę nie jest dobre.
Znaczy inne kluby by się zabarykadowały i udawały, że ich nie ma? Uważasz, że żaden by nie podniósł telefonu choćby żeby powiedzieć "mamy was w dupie frajerzy, zjebaliście i my bierzemy ten awans"? No coś mi się nie wydaje.Razorblade pisze:A ja dalej nie ogarniam tego hate'a na Celtic... co zrobil inaczej niz zrobilby jakikolwiek inny klub?
Razorblade pisze:Nie odebrali telefonu... o jaaaaa.... sory Bambi ale w tej kwesti jestescie pocieszni
Może i jesteśmy, ale Celtic zachował się jak ostatnie szmaty i tyle. Jasne, że takiego prezentu nikt normalny by nie odrzucił, ale można to zrobić normalnie, a można... no można jak Celtic (ciekawe co oni by robili gdyby błąd był po ich stronie. Już widzę, jak grzecznie oddają wszystko w ręce UEFA i tylko czekają na werdykt. Nope). Koniec tematu, karma wróciła i ich mocno w dupy ugryzła. Nie sądziłem tylko, że tak szybkoRazorblade pisze:Nie odebrali telefonu... o jaaaaa.... sory Bambi ale w tej kwesti jestescie pocieszni
Jasne, że robiliby wszystko co się da. A na miejscu Legi kazałbym im spierdalać albo wyłączyłbym telefon. Jakby za takie zachowanie nazwali klub z warszawy gównem to byliby tak samo śmieszni i groteskowi jak Stano terazBambusek pisze:Już widzę, jak grzecznie oddają wszystko w ręce UEFA i tylko czekają na werdykt. Nope