Halaster pisze:Ja tam zyje prawie 30 lat i antify nie widzialem chyba nigdy, a na pewno nie w takiej formie.
No ale w sumie to sie takiego komentarza spodziewalem, tj. ze nic nowego ze juz dawno chodza, ze to HGW sie zgodzila, ze sa legalni, ze antifa nie lepsza i ze to nie do konca to samo co nazizm

A co z tego nie jest prawdą

? Wskaz blad rzeczowy prosze... dla usprawnienia moge rozbic na czynniki pierwsze:
Placz nad ONR i ich marszem - organizacja legalna w PL od lat 90 XX w. jak sie nie myle - mozesz mnie poprawic jak sie myle, ale nie chhce mi sie sprawdzac. W tym czasie miales KAZDA wladze w PL i nikt ich nie zdelegalizowal. Wiec zlozyli wniosek o marsz/pochod/manifestacje i mieli do niej prawo. Ba, Policja miala obowiązek prawny ich nawet ochraniac.
Ze szli Warszawa, miastem ktore ucierpialo od III Rzeszy? Podziekuj HGW. Zgode na marsze wydaje ratusz. Inna sprawa ze chyba nie bardzo byly podstawy do odmowy, ale to wina prawa. I teraz glupotka - teoretycznie gdyby przeszla ta zla PiSowska ustawa o zgromadzeniach (chwala ze tak sie nie stalo) pewnie latwiej byloby oddalic wniosek, a tak... ogarneli papiery i prosze bardzo.
Ze nie nazizm? No nacjonalizm to nie nazizm. W czym rzecz? Chcesz udowadniac bzdurki ze to to samo? Ale to jakbym powiedzial ze Razem to antifa... no nie...
Ze antifa nie lepsza? No nie... w Paryzu nawet gorsza ostatnio... chyba ze lepsze jest naparzanie policjantow ogniem niz marsz... jak tak to przepraszam...
Czy po prostu placzesz bo sa i istnieja ludzie o takich pogladach? No nie podoba mi sie to i ja chetnie bym ich zdelegalizowal, ale zawsze sadzilem ze Ty jednak jestes wolnosciowcem swiatopogladowym... a z cytowaniem art. 256 KK bym uwazal bo zaraz zaczna scigac za koszulki z Che Guevara... niestety ale poza gloszeniem ze ONR to "faszysci" przez wszystkich, nikt nie jest im w stanie tego niestety udowodnic... wiec zrzuta na adwokatow (a moze i pro bono sie znajdzie) i delegalizujcie w sadzie... I tak, wiem - z tego wszystkiego coponiektorzy wyczytaja ze wspieram ONR a Policja powinna byla ich spalowac na legalnej manifestacji a nielegalnych "kontrmanifestantow" nie usuwac z drogi, zeby im jeszcze w twarz napluli... Kali ma sie dobrze...