Tymczasem u nas jeden z liśćców wykitował ze starości.
W jego miejsce młody kupił sobie dorodną samicę. Królewna jest ze dwa-trzy razy większa od samca. Ma wielki odwłok i małe czułki. Jak ją wpuścił do terrarium to samiec chwilę popatrzył, po czym sobie na nią wlazł (pacz foto) a potem się wokół niej owinął, "zapakował" i tak ją sobie ten.. wiadomo co... od 18 popołudniu (jest po 22 jakby co). Ma zdrowie chłopak Jak się spisze to będziemy mieć może więcej tego tałatajstwa.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Ekhem. Jeśli wiewiórki to nasze, polskie. Piękne ubarwione, biel na brzuszkach jak mgła pod Smoleńskiem, rude ciałka jak rdza na polonezie. A nie jakieś z szaro czarne z obczyzny.
widać, że wiewiórki przystosowały się do realiów danego regionu. Wiewióry u Matthiasa to skurwysyny zdolne powalić sierpowym niedźwiedzia grizzly. Z kolei wiewiórka u rzuffia ma długie palce do obrabiania Januszy z babcinych rent i kluczyków do passeratti.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526 MISTRZ FLEP EURO 2024
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Ja tylko płacę za prąd, który zżera żarówka grzejąca go w dupę.
Jak ktoś ma jakiś ogródek albo działkę to na zimę fajnym pomysłem jest zrobić taką żarłodajnię dla sikorek - bierzemy siateczkę od owoców albo warzyw, do środka pakujemy zmieloną słoninę wymieszaną obficie z ziarnkami dla ptaków (do kupienia w sklepie zoologicznym). Wieszamy na drzewie i voila, można iść po wiatrówkę
Spoiler:
Spoiler:
Ależ ja to piszę z zazdrością. Nienawidzę polskich zim, tych skoków temperatur, kosztów ogrzewania, oblodzonych jezdni i chodników, wiecznie upierdolonego samochodu. Kilka dni temu żona mojego kolegi złamała w dwóch miejscach nogę podczas spaceru z psem. Idź pan w ch.... Chętnie zamieniłbym się na taką zimę z bieganiem z psiakiem po trawie.
A Wasze psiaki świetne. Może też kiedyś nagram naszego turbo-kundla.
Ja powiem ze u nas w Norwegii to ta zima jak u Dominicka wyglada tez . Ostatnio byla mapka jak przymrozilo i zasypalo Europe. Snieg w Izraelu, Turcji, na Sycylii. Patrze na swoja lokacje - zielono
Ja codziennie rano z dzieciakami ide oskrobywac samochod, bo czasami i -2 stopnie zlapie, ale o sniegu pomarzyc mozemy tylko. Bardzo bym chcial wziac chlopakow na sanki, zeby zobaczyly, jak prawdziwa zima wyglada.
A Elli nigdy nie musialem uczyc aportowania. Kupilem frisbee, rzucilem, ona pobiegla, przyniosla i prosila o jeszcze. Moze tylko, zeby zostawiala tu przede mna, badz do reki podawala musiala zalapac. Ogolnie bardzo mam duze szczescie z nia, bo kuma skubana prawie wszystko, co jej zadam. Za pare tygodni ida z nia na szkolenie, zeby troche wieksza miec nad nia kontrole, jak na przyklad idziemy na spacer i zobaczy innego psa, albo jak sie podekscytuje, bo wie, ze idziemy w fajne miejsce (jak ta polana z klipu). Wtedy troche zaczyna ciagnac smycz.
Jak nie ma nic, co by ja rozkojarzalo, to bez smyczy chodzi i slucha sie idealnie.
Nowe narzędzie tortur
Niby prosta konstrukcja, ale czesze super. Wyciąga stary podszerstek, a futro robi się jakieś takie miękkie jakbym psa wyprał w Coccolino
Zima w pełni, śniegu dosypało. Przynajmniej pies zadowolony
Kleszczy na łąkach jest w pytę. Dwa wypatrzyłem sam jak maszerowały po psie, a jeden wypadł martwy na drugi dzień. Zabezpieczenia chyba działają, ale stresik jest
Pod futrem jest to chyba niewykonalne. Trochę go "przetrzepuję" po powrocie do domu i dodatkowo czeszę szczotką. Te dwa, które znalazłem chodziły na wierzchu - jeden po grzbiecie, a drugi na łapie. Ten, który wypadł pewnie był już w futrze, ale nie dał rady środkom przeciw kleszczowym i wykitował zanim dotarł do celu.