Religia, etyka, światopogląd - ogólny
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Religia, etyka, światopogląd - ogólny
Nie no, super performance Inni obrońcy zwierząt i ultra-vege przyklasną i będą się masturbować klimatem i poświęceniem, a reszta ludzi puknie się w czoło i nic się nie zmieni. Pogratulować skuteczności i wyobraźni
Yup... tak jak napisał Llo, trzeba wiedzieć, w którym punkcie przekaz przestaje być dla społeczeństwa a zaczyna trafiać tylko do kółka wzajemnej adoracji. Dziwi mnie jeszcze tylko, że Feminazistki nie dostają kociokwiku patrząc na fakt, że poza jednym brodaczem to same kobiety są tam "znakowane". Ale najwyraźniej jedne pojeby mają z drugimi jakiś pakt o nieagresji albo coś... chociaż tutaj nawet te feministki, które nie walczą w świętej wojnie powinny podnieść raban.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Właśnie, zauważyliście, że w obronie zwierząt rozbierają się zawsze tylko dziewczyny?
Chyba, że brzydcy faceci też się rozbierają ale nikt tego nie pokazuje
Chyba, że brzydcy faceci też się rozbierają ale nikt tego nie pokazuje
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Lol, jestem chyba obrońcą zwierząt i w miarę vege, ale to jest głupie jak ja prdle...
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Larofan
- Social Media Ninja
miszcz !PIOTROSLAV pisze:w miarę vege
Znaczy mięso jesz tylko jak się nawalisz ?
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Larofan
- Social Media Ninja
nie je miesa, tylko kurczaka
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Miałem kiedyś znajomego w pracy, który nie jadł mięsa, za wyjątkiem kurczaków. Mówił, że kurczaki są głupie i zasługują na śmierć.
- Larofan
- Social Media Ninja
akurat ze wszystkiego miensa najlepiej wlasnie z kurczakow zrezygnowac bo w tym najwiecej chemii ponoc
Matthias[Wlkp] pisze:Miałem kiedyś znajomego w pracy, który nie jadł mięsa, za wyjątkiem kurczaków. Mówił, że kurczaki są głupie i zasługują na śmierć.
Gdybym szedł takim tokiem rozumowania to zostałbym kanibalem
H
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2016, o 13:42 przez ThimGrim, łącznie zmieniany 1 raz.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
http://www.lifebuzz.com/baby-born/?p=1& ... tolfbz.com
Rak content, stężenie zagrażające życiu. Minister zdrowia ostrzega.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
E, tak naprawde jak nie zrobili sobie rekonstrukcji, to technicznie są to przebierańcy.SithFrog pisze:http://www.lifebuzz.com/baby-born/?p=1& ... tolfbz.com
Nie jest to jeszcze tak rakowate, "mężczyzna w ciele kobiety"/"kobieta w ciele mężczyzny" to aktualnie i tak najnormalniejsze schorzenie psychiczne z dłuuuuuuuuuugiej listy... serio czasem mi się wydaje, że Piwa Kraftowe w Polsce wychodzą wolniej niż nowe gender .
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ale po co chcesz niszczyć rasizm, skoro nie ma w nim nic negatywnego?
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
zeby nie było jeszcze bardziej
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
"Od ponad 23 lat kobiety, osoby z doświadczeniem bycia kobietą i osoby z macicami"
W sumie to nie wiem czy tu, do zidiociałej poprawności czy może do cringe'u.
https://www.facebook.com/events/202031496875363/?ti=cl
W sumie to nie wiem czy tu, do zidiociałej poprawności czy może do cringe'u.
https://www.facebook.com/events/202031496875363/?ti=cl
Osoby niebinarne identyfikujące się jako kobiety nie posiadające macicy zdecydowanie powinny się czuć najbardziej poszkodowane prawem aborcyjnym
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Się nadal zastanawiam czy ktoś robi beke z genderystow czy chce to popychać...
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
- Counterman
- Waniaaa!
Skoro dziura w ZUS ciągle rośnie to wsypmy więcej forsy, może się zmniejszy. I będziemy tak wsypywać i wsypywać, aż zabraknie komu zabierać:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rekomen ... 98027.html
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Rekomen ... 98027.html
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... iecko.html
Prezes PiS pisze:Będziemy dążyli do tego, by nawet przypadki ciąż bardzo trudnych, kiedy dziecko jest skazane na śmierć, mocno zdeformowane, kończyły się jednak porodem, by to dziecko mogło być ochrzczone, pochowane, miało imię.
- Counterman
- Waniaaa!
Ciekawe było w tym wywiadzie, że jak czytałem jego początek to chodziła mi myśl na zasadzie "Normalnie nie jak Kaczyński, bardzo stonowane i szukanie konsensusu", ale potem wróciliśmy na stare tory.
IRON MAIDEN are KINGS
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Widzisz, konsensusu. Ktoś na forum pisał, że zaraz PiS wyskoczy z ustawą "kompromisową" pomiędzy obecnym prawem a proponowanym totalnym banem.Counterman pisze:Ciekawe było w tym wywiadzie, że jak czytałem jego początek to chodziła mi myśl na zasadzie "Normalnie nie jak Kaczyński, bardzo stonowane i szukanie konsensusu", ale potem wróciliśmy na stare tory.
może dlatego, że nagle wszyscy się zaczęli pytać o CETA, Caracale i bieda Hawki?
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ciągle mnie zastanawia, co te ~37.5% wyborców miało w głowach żeby głosować na niego, Macierewicza, Ziobrę...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ja też jestem w szoku, ze prezes prawicowej partii ma takie poglądy.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
gazeta.pl i wszystko jasne. A tu więcej z tej samej wypowiedzi:
https://pbs.twimg.com/media/CulFViUWEAA-bpj.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CulQ3LiXEAAxBCW.jpg
Także tego...
https://pbs.twimg.com/media/CulFViUWEAA-bpj.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CulQ3LiXEAAxBCW.jpg
Także tego...
Gazeta podaje przecież cała treść wypowiedzi, razem z fragmentem o nie zmuszaniu. Fajnie że nie będzie więzienia dla kobiet, ale jak nie będzie, z różnych względów np. możliwości zrobienia aborcji płodu bez mózgu to co to za różnica?
No to w czym problem?
Ja rozumiem, że chcą stworzyć takie warunki, żeby jak najmniej kobiet chciało dokonać aborcji w sytuacjach, w których to jest dopuszczalne, a nie, że w przypadku gwałtu czy znaczącej deformacji zmuszą kobiety do rodzenia.
Ja rozumiem, że chcą stworzyć takie warunki, żeby jak najmniej kobiet chciało dokonać aborcji w sytuacjach, w których to jest dopuszczalne, a nie, że w przypadku gwałtu czy znaczącej deformacji zmuszą kobiety do rodzenia.
Wg Faktów TVN wypowiedź Kaczora była "okrutna"
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Zaba zastanów się, jakie musiałyby być warunki żebyś chciał aby Twoja Żona donosila ciążę z dzieckiem bez mózgu i czy rząd jest w stanie je zapewnić.
Dla mnie to jest chore i niewytłumaczalne, a jedynym argumentem wladzy jest jakaś religia - to nie przypomina Wam państwa wyznaniowego?
Dla mnie to jest chore i niewytłumaczalne, a jedynym argumentem wladzy jest jakaś religia - to nie przypomina Wam państwa wyznaniowego?
Było napisane:
czyli chyba jak nie chce donosić, to nie.JK pisze:można zacytować perswazję, i to delikatną, bez presji
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Presji nie będzie. Będzie trzeba wypełnić 15 wniosków, poczekać na zgodę na piśmie, złożyć podanie w wojewódzkim oddziale NFZ i czekać ma wyznaczenie terminu (i lekarza, który nie ma podpisanej deklaracji sumienia) - o już minął któryś tam tydzień ciąży, już nie można usunąć, musi pani donosić.
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
to może będzie się liczyć data stempla pocztowego, nie wiem.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
W ten sposób można by domniemywać, że Kaczyści planują karać obywateli, którzy nie wierzą w zamach smoleński. W końcu powiedział:
"Ci, którzy obrażają, ciągle chcą obrażać, (...) ci ludzie są poza Polską, poza polską kulturą! Ale damy sobie z nimi radę."
Trochę się wszyscy zagalopowali, bo skoro udało się raz, to teraz na pewno uda się odsunąć Jarka od władzy przy pomocy parasolek i czarnych ubrań.
"Ci, którzy obrażają, ciągle chcą obrażać, (...) ci ludzie są poza Polską, poza polską kulturą! Ale damy sobie z nimi radę."
Trochę się wszyscy zagalopowali, bo skoro udało się raz, to teraz na pewno uda się odsunąć Jarka od władzy przy pomocy parasolek i czarnych ubrań.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
- Counterman
- Waniaaa!
Lol to co ludzie mają robić, siedzieć w domu i mieć nadzieję że jednak nie wprowadzą kretyńskiego prawa? Bardzo dobrze, że ludzie protestują.Crowley pisze: Trochę się wszyscy zagalopowali, bo skoro udało się raz, to teraz na pewno uda się odsunąć Jarka od władzy przy pomocy parasolek i czarnych ubrań.
Powtarzam dla mnie takie propozycje są chore i pokazują stopień ciemongrodu.
IRON MAIDEN are KINGS
Takie, to znaczy jakie?Counterman pisze:Powtarzam dla mnie takie propozycje są chore i pokazują stopień ciemongrodu.
"Presji nie będzie. Będzie trzeba wypełnić 15 wniosków, poczekać na zgodę na piśmie, złożyć podanie w wojewódzkim oddziale NFZ i czekać ma wyznaczenie terminu (i lekarza, który nie ma podpisanej deklaracji sumienia) - o już minął któryś tam tydzień ciąży, już nie można usunąć, musi pani donosić."
Nie wierzę na słowo, poproszę projekt ustawy i konkretne zapisy. A nie, czekaj...
Halaster: nie wiem jakie warunki musiałyby być, nie wiem co sam bym zrobił w takiej sytuacji razem z żoną. To jedna z tych rzeczy, które wiesz dopiero jak sam przejdziesz. Natomiast zastanowiłbym się zanim napisałbym coś takiego: "Dla mnie to jest chore i niewytłumaczalne". Patrz, a dla tych ludzi nie:
http://twittertwins.pl/piotrus-historia-prawdziwa/
Są ludzie, dla których to nie jest chore.
Cały jazgot jest o to, że Kaczyński powiedział, że kobiety będą musiały te wszystkie zdeformowane ciąże donosić i nie ma zmiłuj. Tylko, że wcale tego nie powiedział. Nawet Magdalena Ogórek dziś u Mazurka obśmiała opozycyjne media z tej okazji. Polecam.
http://www.rmf24.pl/fakty/news-magdalen ... Id,2290181
-
- sraczkowaty
Wypowiedź Kaczyńskiego jest niejednoznaczna, toteż nic dziwnego, że wzbudziła emocje, choć Magdalena Ogórek wyjaśniła - wszystko to wina manipulacji Michnika, przez którego kobiety "wyległy na ulice"
edit: w ogóle ten wywiad to niezłe kuriozum
"dlatego moim obowiązkiem jest tutaj siedzieć u pana i powiedzieć Polakom prawdę"
edit: w ogóle ten wywiad to niezłe kuriozum
"dlatego moim obowiązkiem jest tutaj siedzieć u pana i powiedzieć Polakom prawdę"
Najpierw ludzie marudzą, że Kaczor jest zbyt potężny i trzeba go obalić, a potem traktują jego słowa jak wyrocznię i skoro z tego co powiedział MOŻE coś wynikać przy jednej z interpretacji to na pewno tak będzie i jazda z tematem na kilka dnigrel3gargamel pisze:Wypowiedź Kaczyńskiego jest niejednoznaczna, toteż nic dziwnego, że wzbudziła emocje
drugi komentarz pod wywiadem:
no jak jasno, to ok. Ale przykładu nie uznawszy za konieczne podawszy.Pani Ogórek, o ile dobrze pamiętam to politologię skończyła, a absolwent wyższej uczelni powinien umieć czytać za zrozumieniem. Z tego co powiedział Kaczyński jasno wynika, że chce zmusić kobiety do rodzenia wszystkich zmutowanych płodów jakie matce naturze wymknęły się spod kontroli oględnie mówiąc. Ja rozumiem chęć dostania jakiegoś stołka od prezesa, ale to co pani teraz mówi to czysta prostytucja polityczna.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Counterman
- Waniaaa!
Żaba proszę Cię, wszyscy dyskutujemy tu o tym samym, nie ma potrzeby listowania założeń ustawy.SithFrog pisze: Takie, to znaczy jakie?
IRON MAIDEN are KINGS
JAKIEJ USTAWY? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACounterman pisze:Żaba proszę Cię, wszyscy dyskutujemy tu o tym samym, nie ma potrzeby listowania założeń ustawy.SithFrog pisze: Takie, to znaczy jakie?
- Counterman
- Waniaaa!
A teraz o co Ci chodzi? Przecież możesz sobie przeczytać cały projekt ustawy, w czym rzecz?
IRON MAIDEN are KINGS
To ja poproszę o link do ustawy PiSu, bo w takim razie jestem do tyłu z informacjami. Wiem, że był projekt liberalizujący (odpadł od razu) i Ordo Iuris (skasowany po czarnym proteście). O żadnym trzecim nie wiem poza jednym wywiadem z JK, gdzie sobie dywaguje co by było warto zrobić.Counterman pisze:A teraz o co Ci chodzi? Przecież możesz sobie przeczytać cały projekt ustawy, w czym rzecz?
ten sam, w którym mówi, że nie zgadza się zupełnie z propozycją Ordo Iuris?SithFrog pisze:gdzie sobie dywaguje co by było warto zrobić.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Counterman
- Waniaaa!
To teraz ja już nie wiem co się dzieje. O czym dokładnie rozmawialiśmy w końcu?
IRON MAIDEN are KINGS
z tego co wiem, to były dwa projekty, z czego jeden odwalili od razu, drugi nie przeszedł przez sejm (ten Ordo Iuris). O tym drugim Kaczyński mówi, że nie jest zgodny z jego sumieniem. Mówi, że wyklucza założenia ustawy Ordo Iuris, że będą dążyli do tego, żeby jednak dzieciaki z beznadziejnych przypadków się rodziły, poprzez realną pomoc, ale nie dla przypadków zagrażających życiu matki. Wyklucza jednak przymus, ewentualnie "delikatną perswazję, bez presji", którą Hal i piotro bezbłędnie rozszyfrowali jako milijon papierów i stempli, które przedłużą czas usunięcia poza legalny okres.
Chyba niczego nie pominąłem.
Chyba niczego nie pominąłem.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024