Doom
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Re: Doom
Ja się też powoli napalam, bo gość z takim sprzętem jak mój (i3 4150, GF 750Ti) osiąga bez problemu 30fps na średnich, więc zagram:). Poczekam tylko na jakąś większą promocje, bo za 80CAD to ja zazwyczaj 2, 3 a nawet 4 gry kupuję...
Wydaje mi się, że tego typu gry FPPy zawsze lepiej działają, oferując przy tym grafikę na dobrym poziomie. To samo tylko w TPP cięło by się bardziej. No i oczywiście to nie jest żaden sandbox, który łyka RAM jak młody pelikan.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Counterman
- Waniaaa!
Nosz kurwa, co za czasy. Ale w Dooma nowego bym zagrał, muszę się zebrać i zmodernizować kompa.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Swoją drogą ciekawostka. Na OpenGL mam tak 80-140 fpsow, na Vulkanie 40-70. Ale chyba na Vulkanie nie działa SLI. Tzn. SLI nie działa natywnie w idtechach, ale nvidii jakoś to udało się obejść w przypadku OpenGL.
Inna rzecz, że Vulkan najlepiej działa z ATI.
Inna rzecz, że Vulkan najlepiej działa z ATI.
Wiem, że odgrzewany kotlet i Eternal już dostępny (poza Switchem, dzielnie na niego chłopaki kodują) - ale właśnie a propos Nintendo Switch - grał ktoś w Doom? Da się sterować na jako takim, ludzkim poziomie? Bo na laptopie z jakąś padaką graficzną (iris 6100) pod Linuksem jest pokaz slajdów