Tzn. taka gdzie większość mieszkańców jest z Afryki. Może ściemniam z tymi algierczykami, ale imho to ich najwięcej jest w Paryżu zaraz po Francuzach....SithFrog pisze:Jest taka dzielnica w Paryżu?
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Tzn. taka gdzie większość mieszkańców jest z Afryki. Może ściemniam z tymi algierczykami, ale imho to ich najwięcej jest w Paryżu zaraz po Francuzach....SithFrog pisze:Jest taka dzielnica w Paryżu?
Nie wiem. Ale w Ferguson były.SithFrog pisze:Dobra, niech będzie. Nadal, ciekawe ile razy w Chinatown były ostatnio masowe zamieszki, palenie samochodów itp.
Z powodu hidżabu?ThimGrim pisze:Nie wiem. Ale w Ferguson były.
To jakieś jedzenie?SithFrog pisze:Z powodu hidżabu?ThimGrim pisze:Nie wiem. Ale w Ferguson były.
Ja tam słyszałem, ze azjatyckie dzielnice sa tak samo jak dzielnice czarnoskórych, czy muzułmanów - lepiej się tam nie zapuszczać bez potrzeby i a jeśli już, to nie schodzić z głównych ulic. Różnica z azjatami jest tylko taka, ze tam oczywiście, ciagle napływaja nowi ludzie, ale jakoś tak się dzieje, że ich populacja jest w miarę stała.SithFrog pisze:Dobra, niech będzie. Nadal, ciekawe ile razy w Chinatown były ostatnio masowe zamieszki, palenie samochodów itp.
Te akurat podążają w odwrotnym kierunku.ThimGrim pisze:Ja wezmę, ale tylko zgrabne nastolatki. W dowolnej ilości.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Czo te Islandczyki? Toż to nietolerancja tak indoktrynować przyjezdnych.Hekla Stefansdottir samotnie wychowuje 6-letnie dziecko. Uważa, że w domu znajdzie się miejsce dla jeszcze jednego malucha. - Jestem nauczycielką i mogłabym nauczyć je islandzkiego, lokalnych zwyczajów i kultury.
Jak zjawią się w Polsce, powiemy im, że w chacie Thima wydają zasiłki
ciekawe ilu będzie chciało chłopaków 18+, którzy nie mają chęci na naukę czegokolwiek. Ciekawe ile rodzin uchodźców oddałoby swoje dzieci w opiekę przy takich zapewnieniach."I'm a single mother with a 6-year-old son... We can take a child in need. I'm a teacher and would teach the child to speak, read and write Icelandic and adjust to Icelandic society. We have clothes, a bed, toys and everything a child needs. I would of course pay for the airplane ticket," wrote Hekla Stefansdottir in a post.
Jak śmiesz sugerować islamofobie, że oni nie chcą się uczyć.Zolt pisze: ciekawe ilu będzie chciało chłopaków 18+, którzy nie mają chęci na naukę czegokolwiek. Ciekawe ile rodzin uchodźców oddałoby swoje dzieci w opiekę przy takich zapewnieniach.
Ze kto i ze gdzie tak pisał?Gregor pisze:Oj, przecież Llo napisał, że się ich odeśle jak tylko się uspokoi w Syrii i w ogóle w Afryce. No, gdy to już nastąpi chwilę po tym jak Polska zdobędzie mistrzostwo świata w piłce nożnej, to się zapakuje te miliony chłopa na statki, grzecznie pomachają i rzucą się odbudowywać swoje kraje. W końcu jak ktoś nielegalnie się wbił do Europy, to ze smutną miną po dobroci wróci na chujową pustynię A lewacy wcale nie dostaną palpitacji widząc takie masowe odsyłanie biedaczków
Aaa, tak! To było zaraz po tym poście gdzie Ty pisałeś żeby komory gazowe odpalić na nich na nowo. Tak przynajmniej ta narrację odebrałem. /sGregor pisze:Ja tak odbierałem tutejszą narrację pro "solidarnościową", że nie ma co się spinać, bo przecież się wojny pokończą i się wyśle uchodźców do domu. Źle coś pamiętam?
Ale łatwiej pokazywać filmiki z rozwścieczonymi uchodźcami, zdjęcia rozrób i głupie memy. Masz 100 promili racji Dael, ale na tym forum na moje pytanie "co zrobić z tą niekończącą się falą" odpowiedziała tylko jedna osoba. I to głupio. Ale co gorsza, ani media ani cały świat nad tym nie dyskutuje, a przecież to jest oczywiste, że niezależnie od tego czy weźmiemy 10k uchodźców czy nie, to problemu to nie rozwiąże.DaeL pisze:Syryjczycy to akurat - jak na warunki Bliskiego Wschodu - naród dobrze wykształcony, tolerancyjny, niechętny skrajnym ruchom religijnym, a do 2009 cieszący się iście europejską średnią długością życia.
Także pliz, nie wylatujmy od razu z narracją, że nadciąga Taliban.
Natomiast problem jest inny. To są w tej chwili setki tysięcy ludzi. Ale w ciągu roku to może być już kilka milionów. To jest migracja, która może rozwalić od wewnątrz państwa - nawet jeśli każdy, co do jednego, uchodźca, będzie chodzącym aniołkiem.
I dlatego wszystkie plany podziału, że Islandia sobie weźmie 10 tys. uchodźców, a Polska 20 tys., są po prostu śmieszne. Jak milion ludzi gdzieś idzie, to nic ich - poza czołgami - nie zatrzyma.
Co zrobic? Wylapywac i odsylac. Nieludzkie, glupie, ale tak samo glupie jak wpuszczanie ich. Wpuszczac tylko mega uzasadnione przypadki i np.rodziny z malymi dziecmi. Sorry, ale jedyne rozwiazanie to komunikat w swiat ze "sorry, nie wejdziecie - taki mamy klimat". Bo obecnie idzie kazdy. Doslownie kazdy, bo ma szanse wpakowac sie do Europy, krainy mlekiem i miodem plynacej. Serio nikogo nie dziwi ze kierunek to Europa a nie mentalnie blizszy Katar czy Arabia Saudyjska i dlaczego oni jednak ich nie chca?ThimGrim pisze:Ale łatwiej pokazywać filmiki z rozwścieczonymi uchodźcami, zdjęcia rozrób i głupie memy. Masz 100 promili racji Dael, ale na tym forum na moje pytanie "co zrobić z tą niekończącą się falą" odpowiedziała tylko jedna osoba. I to głupio. Ale co gorsza, ani media ani cały świat nad tym nie dyskutuje, a przecież to jest oczywiste, że niezależnie od tego czy weźmiemy 10k uchodźców czy nie, to problemu to nie rozwiąże.DaeL pisze:Syryjczycy to akurat - jak na warunki Bliskiego Wschodu - naród dobrze wykształcony, tolerancyjny, niechętny skrajnym ruchom religijnym, a do 2009 cieszący się iście europejską średnią długością życia.
Także pliz, nie wylatujmy od razu z narracją, że nadciąga Taliban.
Natomiast problem jest inny. To są w tej chwili setki tysięcy ludzi. Ale w ciągu roku to może być już kilka milionów. To jest migracja, która może rozwalić od wewnątrz państwa - nawet jeśli każdy, co do jednego, uchodźca, będzie chodzącym aniołkiem.
I dlatego wszystkie plany podziału, że Islandia sobie weźmie 10 tys. uchodźców, a Polska 20 tys., są po prostu śmieszne. Jak milion ludzi gdzieś idzie, to nic ich - poza czołgami - nie zatrzyma.
No to podaj swoją receptę, mistrzu.ThimGrim pisze:
Ale łatwiej pokazywać filmiki z rozwścieczonymi uchodźcami, zdjęcia rozrób i głupie memy. Masz 100 promili racji Dael, ale na tym forum na moje pytanie "co zrobić z tą niekończącą się falą" odpowiedziała tylko jedna osoba. I to głupio. Ale co gorsza, ani media ani cały świat nad tym nie dyskutuje, a przecież to jest oczywiste, że niezależnie od tego czy weźmiemy 10k uchodźców czy nie, to problemu to nie rozwiąże.
Jak dzieci, to z rodzicami, bo jak inaczej? Tak więc zaczynamy budowac przemysł porywania i sprzedawania dzieci jako biletów do UE. A jak już przejdziesz granice to dziecko do śmietnika...SithFrog pisze:Prawie się poryczałem widząc w TV fotę tego malca co go wyrzuciło na brzeg w Turcji. Dzieci uchodźców w każdej ilości powinniśmy przyjąć i otoczyć opieką.
ale tez przyjmowanie ich wszystkich jak leci spowoduje dramaty spoleczno-socjalne na poziomie II WS albo i wyzej. Snt gdzies wrzucil link o 3000 osob dziennie na jednej tylko granicy. I w tresci byla informacja ze chodzi tutaj o kobiety i dzieci ktore stanowia 30% uchodzcow (serio? 70% to faceci i ktos to porownuje do II WS? No nie bardzo) czyli jakies 10k osob dziennie. Na 1 granicy. Ponad 3,5 mln ludzi w skali roku. więc:Counterman pisze:Ale odsyłanie tych ludzi za bardzo mi się kojarzy z dramatami II wojny światowej. Szkoda ich po prostu.
to, ze uciekajac przed bieda beda zwiekszac biede w krajach docelowych, drenujac przy okazji je finansowo. A na to zwyczajnie Europy nie stac.Counterman pisze:Jasne część ucieka przed biedą, ale co w tym złego, tak naprawdę?
a ja smiem twierdzic ze jednak obecnie to mniejszosc z tych co "ida"Counterman pisze:Zdaje sobie jednak sprawę, że ogrom tych ludzi ucieka przed wojną lub prześladowaniami.
dokladnie. Jedna wielka dupa. Ale tak fajnie bylo sie pozbyc Saddama i Kaddafiego...LLothar pisze:Dupa dupa gdzie się nie obejrzeć dupa...
Nic. Na to są procedury - wizy, pozwolenia na pracę, karty stałego pobytu, itp. Każdy może próbować się legalnie przenieść do innego kraju, tylko procedury to regulujące nie przewidują napływu tysięcy ludzi dziennie.Counterman pisze:Jasne część ucieka przed biedą, ale co w tym złego, tak naprawdę?
I może to jest jakieś kompromisowe rozwiązanie, które ma przecież w sobie coś z propozycji np. Llo i Razora. Tzn. odsyłać będziemy, ale tylko tych, którzy nie chcą czekać na swoją kolej/pracować/zarejestrować się - cokolwiek przez tę rejestrację rozumiemy. Zdisław Mąciwoda, obóz 3, namiot 666? W każdym razie, reszta może zostać.Crowley pisze:
I wtedy być może okazałoby się, kto szuka schronienia przed wojną, a kto próbuje tylko za wszelką cenę dorwać się do mitycznego socjalu w Niemczech, Szwecji i Wlk. Brytanii.
2000 na całą Polske to za duzo?Voo pisze:W przypadku uchodźców powinniśmy to robić ale nie w wymiarze takim jakim oczekuje tego od nas UE.
Pytanie powinno być inne: jaki jest w tym sens? Przyjmiemy 2000 i co dalej?LLothar pisze:2000 na całą Polske to za duzo?Voo pisze:W przypadku uchodźców powinniśmy to robić ale nie w wymiarze takim jakim oczekuje tego od nas UE.
Tylko potem ktoś sobie pomyślał, że niektórzy chcą rzucać uchodźców lwom na pożarcie, potem ktoś rzucił Hitlerem i tak to już potem samo poszło.Turtles pisze:Czy ta dyskusja właśnie zatoczyła koło? Wydawało mi się, że LLo pisał o tym właśnie od samego początku.
Zobacz na ankietę na górze. 70% jest za odsyłaniem uchodźców do Afryki.Crowley pisze:Tylko potem ktoś sobie pomyślał, że niektórzy chcą rzucać uchodźców lwom na pożarcie, potem ktoś rzucił Hitlerem i tak to już potem samo poszło
Ankieta nie proponuje rozwiązania, do którego (mam wrażenie) większość mogłaby się przychylić.Turtles pisze:Zobacz na ankietę na górze. 70% jest za odsyłaniem uchodźców do Afryki.