Przeglądałem sobie jakieś strony z abandonware'em i natknąłem się na Pizza Tycoon. W takie gry dawno temu nie za bardzo umiałem grać i moja działalność sprowadzała się do czitowania i wysadzania konkurencji w powietrze.
Teraz pomyślałem, że spróbuję jakoś sensownie pograć i powiem wam, że nawet dzisiaj ta gra zdobyłaby spokojnie 7-8/10. Grafika nie zestarzała się w ogóle, wszystko wygląda przejrzyście i czytelnie, a składniki na pizzy są wystarczająco ładne, żeby pobudzić ślinianki. Ekonomia zaskakująco głęboka, opcji multum. Jednym słowem - WOW!
To, czego nie mogłem skumać wtedy, to dlaczego moje pizze zawsze dostawały 0/100. Chodziło o to, że te receptury domyślne trzeba robić zgodnie z instrukcją (takie zabezpieczenie przed kradzieżą?)... Inny problem jaki miałem, to brak klientów ze względu na brak podłogi (taka ceglana zawsze mi się podobała...).
Teraz rozkręciłem się na dobre i otworzyłem kolejną restaurację bez zaciągania kredytu
![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Ściągnąłem sobie jeszcze Star Reach, Streed Rod i Lotusa III.
EDIT: Właśnie się kapnąłem, że DOSbox bez problemu widzi oba moje konrolery do XBOX-a. Nie ma to jak wykorzystać je, żeby zagrać na split screenie w Lotusa
![:D :D](./images/smilies/3.gif)