Europejskie puchary piłkarskie :: SEZON 2015/16
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Pierwszy!
Lech pokonał FK Sarajevo 2:0 na wyjeździe. Dobrze się zaczyna.
Lech pokonał FK Sarajevo 2:0 na wyjeździe. Dobrze się zaczyna.
Re: Europejskie puchary piłkarskie :: SEZON 2015/16
Boli strata dwóch kluczowych zawodników w Lechu, szczególnie Linetty
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Wiadomo jak poważne to kontuzje?
Sama gra spoko. Lech stworzył sporo sytuacji, grali pewnie piłką, o klasę lepiej od przeciwnika.
Sama gra spoko. Lech stworzył sporo sytuacji, grali pewnie piłką, o klasę lepiej od przeciwnika.
duet Laskowski+Strejlau wyjątkowo daje rade. Laskowskiemu ewidentnie pasuje podpytywanie starszego eksperta, miał też niezły research o Lechu i sprzedawał sporo informacji. A Strejlau zaskakująco daje radę mimo wieku, może nie gadał jakichś większych analiz, ale przynajmniej się nie kompromitował.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
No nie wiem, mnie momentami irytował bezsensownymi albo oczywistymi uwagami.Pquelim pisze:przynajmniej się nie kompromitował
no to po Lechu. W nastepnej rundzie czeka ich przeprawa z FC Basel
Za to Jagiellonia może trafić całkiem łatwo, o ile w rewanżu wcisną coś cypryjczykom. Dla mnie zdecydowanie najlepiej wyglądająca drużyna z wczorajszych potyczek w LE. Śląska co prawda nie widziałem, ale ci co widzieli nie pisali zbyt wiele pozytywów. a Legia gra taki piach, że nie chce mi się komentować.
Za to Jagiellonia może trafić całkiem łatwo, o ile w rewanżu wcisną coś cypryjczykom. Dla mnie zdecydowanie najlepiej wyglądająca drużyna z wczorajszych potyczek w LE. Śląska co prawda nie widziałem, ale ci co widzieli nie pisali zbyt wiele pozytywów. a Legia gra taki piach, że nie chce mi się komentować.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
To samo mówili jak Lech trafił do grupy z Man City i Juve...
ale wiesz - jakby trafili na takie Juve sprzed paru lat, albo jak Legia na Celtic w zeszłym sezonie - to możnaby się spodziewać że rywale zlekceważą, uderzyć z zaskoczenia i potem ewentualnie jakoś heroicznie awansować. A Basel to konkretna drużyna od lat mieszająca w europejskich rozgrywkach, ciągle w statusie dorobkiewicza. Zdarzyło im się dwukrotnie zlać Chelsea, zdażyło grać w ćwierćfinale LE. Regularnie mają też kontakt z paziami pokroju naszej Ekstraklasy (a to we wczesnych rundach eliminacji, a to w rodzimej lidze) i doskonale wiedzą jak z takimi wygrywać. Także, o ile wynik dwumeczu może być (przy dużej pomocy Opatrzności) całkiem wyrównany, to sportowo szanse przejścia FCB oceniam na jakieś 7%. I Legia też by miała kolosalny problem z tą drużyną.
Trzeba tylko jeszcze sprawdzić, co tam u nich w składzie, czy się trochę nie wyprzedali ostatnio, ale nie sądze, bo to już nie te czasy co kiedyś. Widze, że nie prowadzi ich już Paulo Sousa, więc to może być jakaś iskierka nadziei.
Trzeba tylko jeszcze sprawdzić, co tam u nich w składzie, czy się trochę nie wyprzedali ostatnio, ale nie sądze, bo to już nie te czasy co kiedyś. Widze, że nie prowadzi ich już Paulo Sousa, więc to może być jakaś iskierka nadziei.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Dobrze. Mam nadzieję, że przerżną, bo wstyd byłoby oglądać drużynę z Polski w Lidze Mistrzów.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ja tam nawet wolę, jak nie są faworytami. Chyba wszystkie Polskie drużyny mają problemy z cieniasami.
Sezon temu Legia w pierwszym meczu w końcówce uratowała remis z porównywalnie słabą ekipą, a potem wygrałą grupę LE.Pquelim pisze:a Legia gra taki piach, że nie chce mi się komentować.
Końcówka lipca, a w pucharach zostają nam dwa zespoły. Czyli wracamy do normy.
-
- sraczkowaty
Oglądałem fragmentami Jagiellonię i to była ŻENADA. Chociaż i tak nie aż taka jak West Hasm z tego co widzę
Wygrali z 3 drużyną ligi maltańskiej po karnych. TRZECIĄ DRUŻYNĄ. LIGI MALTAŃSKIEJ.
Wygrali z 3 drużyną ligi maltańskiej po karnych. TRZECIĄ DRUŻYNĄ. LIGI MALTAŃSKIEJ.
Cóż. Angielska szkoła futbolu spotyka się ze śródziemnomorskim temperamentem. To musi być bardzo silna liga.
#sgk 4 life.
Liga to nie wiem, ale partia na bank. Sami kawalerowie.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Cóż.
Jaga nie była tą samą drużyną, co w pierwszym meczu. Jednak skład zdecydowanie za cienki na rozgrywki nawet na tym poziomie. Atmosfera w Nikozji chyba ich trochę przytłoczyła.
Śląsk zresztą nie lepiej. Generalnie widać, ze poza Lechem i Legią nie mamy się po co pokazywać w Europie.
A West Ham to mnie po prostu zmiażdżył. Masakra ;D
Jaga nie była tą samą drużyną, co w pierwszym meczu. Jednak skład zdecydowanie za cienki na rozgrywki nawet na tym poziomie. Atmosfera w Nikozji chyba ich trochę przytłoczyła.
Śląsk zresztą nie lepiej. Generalnie widać, ze poza Lechem i Legią nie mamy się po co pokazywać w Europie.
A West Ham to mnie po prostu zmiażdżył. Masakra ;D
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Po pierwsze, Jaga i Śląsk odpadły przynajmniej po meczach z dobrymi drużynami i to po normalnych wynikach. A nie z jakimiś Litwinami, czy Estończykami.
Po drugie, Lech i Legia kroczą spokojnie przez puchary, a przecież kiedyś drżeliśmy o ich wyniki w meczach z Azerami i Armeńczykami.
Także i tak jest bez porównania lepiej.
Po drugie, Lech i Legia kroczą spokojnie przez puchary, a przecież kiedyś drżeliśmy o ich wyniki w meczach z Azerami i Armeńczykami.
Także i tak jest bez porównania lepiej.
Since 2001.
-
- sraczkowaty
Omonia jest słabaCherryy pisze:Po pierwsze, Jaga i Śląsk odpadły przynajmniej po meczach z dobrymi drużynami i to po normalnych wynikach. A nie z jakimiś Litwinami, czy Estończykami..
W zeszłym sezonie Ruch odpadł z Metallistem dopiero po dogrywce, teraz zostały w pucharach dwie drużynyCherryy pisze: Także i tak jest bez porównania lepiej.
Nic naszych ekip nie tłumaczy, ale "lepiej" juz odpaść z Omonia i IFK niż Levadia albo Karabachem. To są bardziej uznane marki w Europie i drużyny lepsze od tych, z którymi dotąd nasi dostawali eurowpierdol.
Since 2001.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Omonia jest tak slaba jak Liga Cypryjska ma slabsze zespoly od PL. Sorry grel, ale ze Jaga to potrga niby? No i mimo wszystko ja bym jednak ich byl w stanie troche zrozumiec. Warunki do gry w pilke na Cyprze na prawde sa specyficzne i nawet Lyon mial tam kiedys problemy a Real bil glowa w mur przez 3/4 meczu. Jagiellonia zjebala mecz nr 1 zwyczajnie.
-
- sraczkowaty
Nie wiem czy oglądałeś mecz, ale Omonia nie wyglądała na wiele lepszą od przykładowo Pogoni SzczecinRazorblade pisze:Omonia jest tak slaba jak Liga Cypryjska ma slabsze zespoly od PL.
Wiadomo, że nie, bo jakby była to by ich 3:0 pojechała, a nie grałą zupełnie bez pomysłuRazorblade pisze: Sorry grel, ale ze Jaga to potrga niby?
Ale to wszystko było zdaje się przed kryzysem, który wywiał najlepszych piłkarzy z Cypru. Pamięam, że dwa lata temu król strzelców ligi cypryjskiej przeszedł do...Zawiszy. W ostatnich 3 latach kluby stamtąd wypadały gorzej w pucharach niż naszeRazorblade pisze:Warunki do gry w pilke na Cyprze na prawde sa specyficzne i nawet Lyon mial tam kiedys problemy a Real bil glowa w mur przez 3/4 meczu. Jagiellonia zjebala mecz nr 1 zwyczajnie.
błyskawiczna odpowiedź Lecha! dobrze
dziwi mnie tylko, że się w ogóle zastanawiali nad przypisaniem bramki. Przecież ewidentnie Pawłowski strzelił pierwszy
no i widze, że zapisali Thomalli
dziwi mnie tylko, że się w ogóle zastanawiali nad przypisaniem bramki. Przecież ewidentnie Pawłowski strzelił pierwszy
no i widze, że zapisali Thomalli
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Nie jest źle, ale ta bramka na wyjeździe będzie imo gwoździem do trumny dla Lecha OBY NIE!!
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- PIOTROSLAV
- Parmezan
słabo ten lech wygląda - wykończenie akcji na poziomie ekstraklasy... oh, wait
Zobaczyłęm też sobie skrót meczu Lechia - Juventus... geez, wstyd się cieszyć z takiej bramki
O proszę, lech sobie karnego załatwił w plecy
Zobaczyłęm też sobie skrót meczu Lechia - Juventus... geez, wstyd się cieszyć z takiej bramki
O proszę, lech sobie karnego załatwił w plecy
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Karnego obronił, ale coś tam jednak wpadło teraz... Meh...
1-2
No dobra, ZA ROK będzie lepiej
No dobra, ZA ROK będzie lepiej
- Razorblade
- Mr. Kroper
Serio? 20 lat bez LM? Jest druga taka liga w Europie? 2:
Chociaz po cichu mam nadzieje ze w rewanzu... ta, jasne...
Chociaz po cichu mam nadzieje ze w rewanzu... ta, jasne...
No i chuuuj idę spać.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Jeszcze trzeci wpadł...
Zagrają jeszcze w Lidze Europejskiej, czy to już koniec?
Zagrają jeszcze w Lidze Europejskiej, czy to już koniec?
Po odpadnięciu Lech jest rozstawiony w ostatniej rundzie kwalifikacyjnej do grup LE.
-
- sraczkowaty
1:3? Do odrobienia, zwłaszcza, że rywalem są jakieś pastuchy ze Szwajcarii
grel3gargamel pisze:1:3? Do odrobienia, zwłaszcza, że rywalem są jakieś pastuchy ze Szwajcarii
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Lech potrafił 3 bramki wpakować Juve , więc jakaś tam nadzieja jest...
I Legia, i Lech są rozstawione w czwartej rundzie. Jest ogromna szansa na dwie ekipy w fazie grupowej LE.
Since 2001.
To brzmi chyba zbyt pięknieCherryy pisze:I Legia, i Lech są rozstawione w czwartej rundzie. Jest ogromna szansa na dwie ekipy w fazie grupowej LE.
było tak już w 2011. I nawet obie ekipy (Wisła i Legia) przeszły dalej i grały w fazie pucharowej na wiosne.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Nic dwa razy się nie zdarza
Albańskie bydło pokazało, że w Europie to są co najwyżej geograficznie.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Pfff... Spokojnie. Jakby wynalezli żelazo, to może byśmy mieli historię jak Wisła-Parma. A Duda, to byłby taki Dino Baggio. No ale cóż
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Już allegro usunęło stronę. Strzelam, ktoś chciał sprzedać kamień, którym oberwał Duda?
Zgadza się Licytacja osiągała już cenę 2200 zł
20 lat już za rok! Wyprzedzamy tylko reprezentacje, który nigdy w LM nie grały
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Sa takie?Pquelim pisze:20 lat już za rok! Wyprzedzamy tylko reprezentacje, który nigdy w LM nie grały
w sensie kraje, a nie reprezentacje - pomyłka!
no wiesz, te jakieś Mołdawie, Estonie, Łotwy i Macedonie
no wiesz, te jakieś Mołdawie, Estonie, Łotwy i Macedonie
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Nie no, to sie domyslilem od razu .
Wydawalo mi sie ze juz chyba wszyscy choc raz byli
Wydawalo mi sie ze juz chyba wszyscy choc raz byli
Legia z Ługańskiem, a Lech z Videotonem. O ile ten drugi nie zrobi sobie powtórki z 2012/13, kiedy po drodze do fazy grupowej przejchał się po Gent (4-0 w dwumeczu) i Trabzonie (bez bramek, 4-2 w karnych), to raczej można spać spokojnie.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Legia z Ługańskiem - tu już się obawiam "jaj" na trybunach...
Zoria dopiero co odesłała Charleroi z jakimś pokaźnym bagażem bramek, więc łatwo nie będzie. A Lech pewnie w swoim stylu wymęczy jakieś 1:0 w dwumeczu po bramce z zamieszania.
Since 2001.
Gdyby Lech miał zagrać w swoim stylu to raczej zupełnie spieprzy mecz u siebie, po czym przegra 0:1 na Węgrzech i odpadną. Wiec lepiej nie