Religia, etyka, światopogląd - ogólny
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: Religia, etyka, światopogląd - ogólny
Zakładałem, że każdy zrozumie, że to był po prostu przykład. Nie wiem czy akurat Apple dołączyło do teraźniejszej akcji. Sapienti sat
Wpisz sobie #lovewins w Twitterze. Pewnie to robią, bo wszyscy to robią i podpinają się pod trend. Tak jak u nas czarnobiałe loga jak są żałoby. Zresztą jak Ci to przeszkadza możesz zacząć bojkotować te firmy.
tak jak pisze Sith. Podpinanie się pod akcje o wyraźnym podłożu ideologicznym to prosty i skuteczny sposób na pozycjonowanie firmy w konkretnym kontekście. Tak samo jest ze sponsorowaniem sportu, czy okreslonych produktów, eventów etc. Nie bez przyczyny RedBull koajarzy się ze sportem ekstremalnym, a Toyota z ekologią.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- PIOTROSLAV
- Parmezan
well, na dzień z paradą równości w wawie mtv sobie ustawiło teczowe logo i jakoś nikt tutaj nie zwrócił uwagi. Smutne.
Panta rei. (widzisz, ja też znam coś po łacinie )
Panta rei. (widzisz, ja też znam coś po łacinie )
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
panta rhei.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Nie napisałem, że chcę bojkotować. Nie napisałem nawet, że mi to przeszkadza. To jest wasza, skrajnie tęczowa, nadinterpretacja
Piotro: ktoś jeszcze ogląda MTV? Szok.
Piotro: ktoś jeszcze ogląda MTV? Szok.
PIOTROSLAV pisze:Panta rei. (widzisz, ja też znam coś po łacinie )
Pquelim pisze:panta rhei.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Napisałem, że "jeśli" Ci to przeszkadza.
Swoją drogą Disney podświetlił zamek na tęczowo, trzeba chyba teraz bojkotować nie idąc na Star Warsy.
Swoją drogą Disney podświetlił zamek na tęczowo, trzeba chyba teraz bojkotować nie idąc na Star Warsy.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Sith, specjalnie dla Ciebie:
http://share.pho.to/9WiBh/auth?token=9W ... 7f53e87285
Niestety nie umiałem zrobić tak jak np tutaj:
A o znaczku mtv wiedziałem od ludzi, co pracują w Viacomie.
http://share.pho.to/9WiBh/auth?token=9W ... 7f53e87285
Niestety nie umiałem zrobić tak jak np tutaj:
A o znaczku mtv wiedziałem od ludzi, co pracują w Viacomie.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Apple miało tęczowe logo w latach 1976-1998 a obecny CEO jest otwarcie gejem. Jeszcze się dowiemy ze Neil Patrick Harris czy Elton John tez się podpinaja teczowo pod publiczke. Niby tylko zły przykład, ale pokazuje kto się w temat zagłębia albo nie.
Ale nie, to jest nienormalne i należałoby w sumie to leczyć, jak np Alana Turinga. Inaczej ludzie będą chcieli śluby z małpami brać, tak jak to miało miejsce po zezwoleniu na śluby miedzyrasowe w USA w 1967 roku. Wtedy były te same argumenty (plus wady genetyczne) co dziś, a poparcie dla takich małżeństw wynosiło 20%
Edit: jeszcze pedofilia jest skorelowana z homoseksualizmem! No jest, takie są fakty. A co jest jeszcze silniej skorelowane? Homofobia z ukrytym homoseksualizmem
Ale nie, to jest nienormalne i należałoby w sumie to leczyć, jak np Alana Turinga. Inaczej ludzie będą chcieli śluby z małpami brać, tak jak to miało miejsce po zezwoleniu na śluby miedzyrasowe w USA w 1967 roku. Wtedy były te same argumenty (plus wady genetyczne) co dziś, a poparcie dla takich małżeństw wynosiło 20%
Edit: jeszcze pedofilia jest skorelowana z homoseksualizmem! No jest, takie są fakty. A co jest jeszcze silniej skorelowane? Homofobia z ukrytym homoseksualizmem
Uważaj LLothar. Trollujesz i personalne przytyki uprawiasz!
Hmm "personalne przytykanie" brzmi jak jakiś eufemizm praktyk uprawianych w tych zalegalizowanych związkach.
A w ogóle to z greki, a nie łaciny
Hmm "personalne przytykanie" brzmi jak jakiś eufemizm praktyk uprawianych w tych zalegalizowanych związkach.
A w ogóle to z greki, a nie łaciny
#sgk 4 life.
Uwielbiam, jak uprawiacie autopolemikę z własnymi stwierdzeniami ;DLLothar pisze:Ale nie, to jest nienormalne i należałoby w sumie to leczyć, jak np Alana Turinga. Inaczej ludzie będą chcieli śluby z małpami brać, tak jak to miało miejsce po zezwoleniu na śluby miedzyrasowe w USA w 1967 roku.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Bo tak latwiej. Wymyslasz bzdure i ja krytykujesz. Instant win
Tak, tylko biali z czarnymi jednak sa wstanie spodzic zdrowe dzieci czego dwoch homosi nie potrafiLLothar pisze: Ale nie, to jest nienormalne i należałoby w sumie to leczyć, jak np Alana Turinga. Inaczej ludzie będą chcieli śluby z małpami brać, tak jak to miało miejsce po zezwoleniu na śluby miedzyrasowe w USA w 1967 roku. Wtedy były te same argumenty (plus wady genetyczne) co dziś, a poparcie dla takich małżeństw wynosiło 20%
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Toś się postarał Będziemy ci to wstawiać jak będziesz jęczał, że twoja dawna ojczyzna nie przyjmuje emigran... tfu uchodźcówLLothar pisze:Tutaj jest logo z krzyżem, specjalnie dla Ciebie szukałem. Wisi mi to, bo nie kupuje.
http://i.imgur.com/N15ZsM6.png
Nie wiem nawet jakie to są firmy (wolę nie sprawdzać, bo jeszcze się okaże, że wspieram tęczowość ) z tym tęczowym logo, pomysł jest moim zdaniem bardzo trafiony pod względem marketingowym. Bo zakładam, że są to pewnie producenci odzieży czy elektroniki a nie traktorów i broni palnej więc dla potencjalnych odbiorców tęczowość może mieć znaczenie, bo to pewnie w większości wielkomiejska, postępowa populacja. Co nie zmienia faktu, że w jakiś sposób mnie to bawi ale ch... z tym
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Yankes - czyli adopcje dwóch facetów sa ok?
Voo - to ja to uszykuje
Voo - to ja to uszykuje
Jakby nie kolejny komentarz to bym ci napisał Rzuff: spójrz wyżej, nic z tego nie napisałem, a takie rzeczy właśnie się tu praktykuje.LLothar pisze:Apple miało tęczowe logo w latach 1976-1998 a obecny CEO jest otwarcie gejem. Jeszcze się dowiemy ze Neil Patrick Harris czy Elton John tez się podpinaja teczowo pod publiczke. Niby tylko zły przykład, ale pokazuje kto się w temat zagłębia albo nie.
Nie można zauważyć, że firmy korzystają na akcji i podpinają się pod trend marketingowo*, bo jestem od razu homofobem i takim samym rasistą jak Ku Kluxy. Nie ma stanów pośrednich. Jak kwestionuję adopcję dla gejów to od razu taki filmik jak Piotro wrzucił. Na pewno całymi dniami chodzę i się zżymam, że oni się pierdolą w dupę. Otóż mam to, cóż, w dupie. Kilka razy na tym forum pisałem, że związki partnerskie to przywilej, a nie prawo. Skoro wszystko da się załatwić już dziś u notariusza, to znaczy, że prawa nikt im nie odmawia. Natomiast jak znajdzie się większość, żeby to klepnąć - nie mam nic przeciw. Niekoniecznie nazywałbym to małżeństwem z powodów historycznych, ale poza tym, ganz egal. O adopcji pisałem sto razy.
Ale to wszystko nieważne. Ważne, że napisałem "Wiesz Crowley, akcja marketingowa, tak się pozyskuje klientów.". To oznacza, że jestem homofobem i jazda z hejtem. Paradne Coś jak: nie możesz skrytykować polityki Izraela, bo inaczej jesteś jebanym antysemitą i pewnie popierałeś Holokaust żal.pl
* - oczywiście można założyć, że te firmy zmieniają na tą okazję logo, bo tak, z dobroci serca, ale to już każdy w swoim zakresie może się oszukiwać
A na koniec poczucie humoru "oświeconych":
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56314F08
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Sithowi sie chyba ze mna pomylilo
I Maść dodałem, zaraz za beczką
I Maść dodałem, zaraz za beczką
Miałem ci na przykładzie postu LLo wyjaśnić na czym polega wasz problem (z dyskutowaniem z czymś, czego adwersarz nie powiedział), ale stwierdziłem, że nie ma sensu. Twój komentarz ("Trollujesz i personalne przytyki uprawiasz!") wskazuje jasno, że byłoby to gadanie sobie, a muzom.Turtles pisze:Co?
Ale dlaczego uważasz, że LLo uważa, że Ty tak uważasz?
EDIT Coś spieprzyłeś LLo. czemu http://fsgk.pl/forum/images/smilies/4.gif to się nie pojawia jak wpiszę roll w dwukropkach?
EDIT Coś spieprzyłeś LLo. czemu http://fsgk.pl/forum/images/smilies/4.gif to się nie pojawia jak wpiszę roll w dwukropkach?
#sgk 4 life.
A jak inaczej to rozumiesz? Wrzucił do dyskusji taki tekst bez związku z czymkolwiek innym? Zupełnie jak ty z moim przekonaniem o czyhającym homo-lobby. Udawanie głupka na tym etapie jest nieeleganckieTurtles pisze:Ale dlaczego uważasz, że LLo uważa, że Ty tak uważasz?
Mówiąc szczerze ja to rozumiałem jako follow up do tego filmiku, który piotro wrzucił.
#sgk 4 life.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Zdolność do nadinterpretacji postów jest silna w tym forum.
A sama tęczowa akcja dla mnie jest taką samą amatorką, jak kampania przedwyborcza Platformy Obywatelskiej. Chociaż zawsze znajdą się tacy, co to kupią, a nawet wklejać obrazki na forach.
A sama tęczowa akcja dla mnie jest taką samą amatorką, jak kampania przedwyborcza Platformy Obywatelskiej. Chociaż zawsze znajdą się tacy, co to kupią, a nawet wklejać obrazki na forach.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
i zmienił awatar
since 22/4/2003
since 22/4/2003
niecodzienne problemy z tożsamością i rolami społecznymi - transfinancial
chyba dobry kierunek rozwoju ;D
chyba dobry kierunek rozwoju ;D
Ostatnio zmieniony 28 czerwca 2015, o 11:57 przez Pquelim, łącznie zmieniany 1 raz.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Dobry jest, komentarze też
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Jeden z żartów w Kąciku flashów przypomniał mi o tym, taka nieznacząca dla nas ciekawostka z Juesej
http://www.motorsport.com/nascar-cup/ne ... erate-flag
fani w komentarzach podzieleni, jednak z przewagą dla zwolenników flagi - W końcu to NASCAR, ukochany sport rednecków
http://www.motorsport.com/nascar-cup/ne ... erate-flag
fani w komentarzach podzieleni, jednak z przewagą dla zwolenników flagi - W końcu to NASCAR, ukochany sport rednecków
Spoko, fajnie wygląda banowanie konfederatki w kraju, w którym celebryci (narzekający na tą konfederatkę) noszą koszulki z Che Guevarą
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
To po greckuPIOTROSLAV pisze:Panta rei. (widzisz, ja też znam coś po łacinie )Pquelim pisze:panta rhei.
A w temacie - mam to w dupie, i tak wszyscy spłoną w piekle
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Counterman
- Waniaaa!
Ta, też to widziałem. Zacne, zacne.snt pisze:
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Check.
- Załączniki
-
- check.jpg (37.8 KiB) Przejrzano 2292 razy
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Widać, że dla Edwarda to było trudne... brrr...
- Razorblade
- Mr. Kroper
ich rzecznik podczas przemówień powinien obejmować małego chłopca z pustym spojrzeniem.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Rzym upada na naszych oczach. Dobrze, że jestem już stary i nie doczekam momentu, gdy to wszystko jebnie i przyjdą barbarzyńcy
Skoro w purytańskiej Ameryce istnieje NAMBLA (North American Marlon Brando Look-Alikes), to ciężko, żeby w Europie nie było odpowiednika
#sgk 4 life.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
A wiecie, ze do Strasburga kazdy moze przyjsc z wszystkim? Paru idiotów robi wokół siebie szum.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Wiesz... fajnie... ale ja jako Maly Hitler uwazam ze jak ktos wychodzi z taka sprawa to z automatu powinien byc pakowany do pierdla na 20 lat ciezkich robot. Sorry...LLothar pisze:A wiecie, ze do Strasburga kazdy moze przyjsc z wszystkim? Paru idiotów robi wokół siebie szum.
No, chyba ze wolnosc slowa itd., a za 20 lat bedziemy czytac ze "pol wieku temu nie akceptowano czarnych a 20 lat temu homo"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Nie mówimy o miłośnikach nasturcji ani sobowtórach Marlona Brando. To nie jest paru "idiotów" bo sądzę, że raczej są to ludzie inteligentni i wyrachowani. Mówimy o pedofilach.
A raczej o tym, że istnieją społeczności na tyle tolerancyjne, żeby nie widzieć problemu w samym istnieniu takiego stowarzyszenia. Albo inaczej - tak słabe i skrępowane do absurdu doprowadzoną poprawnością i demokracją, żeby mieć wielki problem z zakończeniem działalności czegoś co mam nadzieję nawet w Holandii wzbudza jakiś odruch obrzydzenia. U nas jest to na szczęście nie do pomyślenia.
Skoro seks z dziećmi jest przestępstwem a zarazem czynem potępianym społecznie to równie dobrze mogłoby sobie istnieć stowarzyszenie miłośników gwałtu albo klub złodziei samochodów, przecież dopóki istnieją i propagują a nic nie robią złego to nie można im tego zabronić.
W kalifacie ziomale polecieliby z wieży. Dlatego to my trzęsiemy się ze strachu przed nimi a nie odwrót.
A raczej o tym, że istnieją społeczności na tyle tolerancyjne, żeby nie widzieć problemu w samym istnieniu takiego stowarzyszenia. Albo inaczej - tak słabe i skrępowane do absurdu doprowadzoną poprawnością i demokracją, żeby mieć wielki problem z zakończeniem działalności czegoś co mam nadzieję nawet w Holandii wzbudza jakiś odruch obrzydzenia. U nas jest to na szczęście nie do pomyślenia.
Skoro seks z dziećmi jest przestępstwem a zarazem czynem potępianym społecznie to równie dobrze mogłoby sobie istnieć stowarzyszenie miłośników gwałtu albo klub złodziei samochodów, przecież dopóki istnieją i propagują a nic nie robią złego to nie można im tego zabronić.
W kalifacie ziomale polecieliby z wieży. Dlatego to my trzęsiemy się ze strachu przed nimi a nie odwrót.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Racja, acz to jest oddzielna kwestia.
To był żart. Z South Parku. Zobacz co to jest NAMBLA na wikiVoo pisze:ani sobowtórach Marlona Brando
#sgk 4 life.
A i islamiści zrzucaliby pedofilów z najwyższych budynków? Aisza - najmłodsza żona proroka miała w momencie ślubu 6 lat. Oni mają problem z gejami, nie pedofilami.
#sgk 4 life.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Chyba masz rację. Przecież do tej pory poślubiają dziewczynki.
Więc polecieliby tylko zwolennicy małych chłopców. M.in. ci z NAMBLA
Więc polecieliby tylko zwolennicy małych chłopców. M.in. ci z NAMBLA
Zaraz, zaraz. Czy Wy w ogóle przeczytaliście ten artykuł?
No chyba widzą, skoro je w kwietniu zdelegalizowali. A, że oni chcą się odwoływać, mają do tego prawo. Tak samo jak najgorszy zwyrodnialec ma prawo do uczciwego procesu.Voo pisze:A raczej o tym, że istnieją społeczności na tyle tolerancyjne, żeby nie widzieć problemu w samym istnieniu takiego stowarzyszenia.
I to szybko. Po zaledwie 33 latachboncek pisze:No chyba widzą, skoro je w kwietniu zdelegalizowali.