Luźno o grach
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Re: Luźno o grach
Nie ma niestety. Z tego co czytałem, Apple nie zgadza się na aplikacje na licencji GNU w Appstorze.
Project Cars zaczęło mi się wieszać
Objawy jak na załączonych obrazkach - ktoś ma jakiś pomysł ?
https://drive.google.com/file/d/0B9dKuq ... sp=sharing
Objawy jak na załączonych obrazkach - ktoś ma jakiś pomysł ?
ArrayIndexOutOfRange? Brzmi jak problem z kodem.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Wow, na gogu pojawił się prehistoric 1 i 2
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Pierwszy boss w Deus Ex HR całkiem łatwy. Jak już znalazłem panel sterujący i ukryte za ścianą działka
Odpaliłem "na chwilę" Wolfenstein New Order i wsiąkłem! Gra jest zajebista! Szkoda tylko, że idtech 5 to tak słaby silnik. Masa problemów z teksturami i wydajnością (gra nie wspiera SLI).
Nie trzeba było nawet tyle kombinować. Jeśli grasz postacią stealthującą (a w sumie tylko takie mają problem z bossami), to masz już na bank ten dyngs co kopie prądem (stun gun czy coś takiego). Celuj mu w makówkę. Mniej niż 10 strzałów wystarczy, żeby mu zrobić stun locka i egzekucję. Nawet nie zdąży strzelić.SithFrog pisze:Pierwszy boss w Deus Ex HR całkiem łatwy. Jak już znalazłem panel sterujący i ukryte za ścianą działka
Problem to jest dopiero z tym bossem w galerii. Jakby nie to, że miałem granatnik z jakiegoś DLC (2 strzały i trup ), to bym tego gościa nie przeszedł.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Mojej córce (lat prawie 6) bardzo się spodobał Transport Tycoon na tablecie - przed snem jest zawsze 15 min sesyjka. Uczę ją grać też w Locomotion na PC. To jest życie
Niestety bardzo zmartwiło mnie martwe forum Mobilnego Tycoona - błędów jest jeszcze trochę, a ja jestem jedynym ostatnio, który cokolwiek zgłasza
Niestety bardzo zmartwiło mnie martwe forum Mobilnego Tycoona - błędów jest jeszcze trochę, a ja jestem jedynym ostatnio, który cokolwiek zgłasza
Muszę przyznać, że to prezentuje się lepiej niż przypuszczałem. Szkoda, że to na konsole nie wyjdzie. Trzeba będzie to ograć na PC.
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://www.pcgamer.com/skywind-trailer- ... ting-town/
Dla tego moda chyba kupię jeszcze raz Skyrim...
Dla tego moda chyba kupię jeszcze raz Skyrim...
SithFrog pisze:Deus Ex SPOJLERY!!!
To bardzo proste...
Spoiler:
Chyba tego nie wyjasniano dokładnie. Jedyna opcja to, że sfingowano wszystko, ale z tego co pamietam to nie jest podane dokładnie w jaki sposób.
No właśnie. Wszystko wyglądało tak jakby ich śmierć była faktem nie do podważenia.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ciekawe... Jestem ZA
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://www.pcgamer.com/xcom-2-announced ... exclusive/
Jeszcze kilka dodatkowych informacji, z czego najciekawsze to chyba:
- PC Exclusive
- Snake MEN!
- Teraz to ludzie atakują obcych, co się na ziemi zorganizowali
- mapy generowane
- mają Wiedźmina!
Jeszcze kilka dodatkowych informacji, z czego najciekawsze to chyba:
- PC Exclusive
- Snake MEN!
- Teraz to ludzie atakują obcych, co się na ziemi zorganizowali
- mapy generowane
- mają Wiedźmina!
Ale wygląda gówniano...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Wypas. Jedynka była bardzo fajna.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
- Razorblade
- Mr. Kroper
Crowley pisze:Wypas. Jedynka była bardzo fajna.
Graficznie XCOM wodotrysków mieć nie musi. Powiem więcej - za dużo wodotrysków w grach strategicznych raczej przeszkadza. Za to przydałaby się większa różnorodność w mapach. Może nawet losowe generowanie map - jak w oryginale.
Natomiast mam jedno, jedyne zastrzeżenie. Wprawdzie trailer jest OK, i pomysł na to, że teraz to ufoki rzondzom też jest OK, ale miałem nadzieję, że dostaniemy Terror from the Deep. Chociażby w formie DLC. Tak jak zrobili dodatek Enemy Within, tak teraz mogli nam zaoferować Enemy Beneath, z nowymi podwodnymi ufokami, nową bronią, pojazdami i przede wszystkim zajebiaszczymi podwodnymi mapami. Zamiast tego poszli raczej w setting trzeciej części - Apocalypse. A ja naprawdę liczyłem na te podwodne potyczki.
Natomiast mam jedno, jedyne zastrzeżenie. Wprawdzie trailer jest OK, i pomysł na to, że teraz to ufoki rzondzom też jest OK, ale miałem nadzieję, że dostaniemy Terror from the Deep. Chociażby w formie DLC. Tak jak zrobili dodatek Enemy Within, tak teraz mogli nam zaoferować Enemy Beneath, z nowymi podwodnymi ufokami, nową bronią, pojazdami i przede wszystkim zajebiaszczymi podwodnymi mapami. Zamiast tego poszli raczej w setting trzeciej części - Apocalypse. A ja naprawdę liczyłem na te podwodne potyczki.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
A ja miałem nadzieję, że NIE dostaniemy TtfD. Wtedy otrzymalibyśmy grę, która byłaby w gruncie rzeczy taka sama jak jedynka, tylko z walką pod wodą... Nie wiem, co jest w tym takiego wyjątkowego. Sprowadza się do tego samego, co walka na powierzchni, tylko jest dużo większe ograniczenie co do scenerii...DaeL pisze:miałem nadzieję, że dostaniemy Terror from the Deep
A losowe (proceduralne?) mapy są już potwierdzone.
Walić kosmity, paczcie:
http://fallout.bethsoft.com
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Kiedy ja mam w to wszystko zagrać
Niech zrobią choć 5% tak zajebistych questów jak w Wieśku 3 to będę w szoku.ThimGrim pisze:Walić kosmity, paczcie:
Zresztą to jest FAKE
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
oby był bliżej F2
Jaki ten Deus Ex jest zbabolony i do dupy. Sprawdzam każdego kolesia, którego pozbawiam przytomności czy nadal żyje (zzzz zamiast czachy). KAŻDEGO. Nawet przestałem używać Tranqilizer Rifle, bo jest błąd w grze i czasem powoduje zgon. Nawet sławną sekwencję z obroną samolotu dałem radę zrobić bez jednego zgonu najemników. I co? I chujów sto. Idę sobie ulicami Detroit, wchodzę w zaułek gdzie był jeden quest i powaliłem 3 kolesi. 2 nadal śpi, trzeci czacha. Nie żyje. Ani w pobliżu wody, ani ognia, ani wysokości. Nic. No kurwa co za wkurwiająca gra.
Poza tym gra się fajnie, jest wyzwanie i historia naprawdę wciąga.
Poza tym gra się fajnie, jest wyzwanie i historia naprawdę wciąga.
Ludzie, co Wy z tą niechęcią do Terror from the Deep?
Po pierwsze - gra była obiektywnie lepiej dopracowaną wersją Enemy Uknkown.
Po drugie - oferowała ZNACZNIE WIĘKSZĄ różnorodność miejsc w których mogliśmy naparzać ufoki w porównaniu z pierwszą grą.
Po trzecie - miała kapitalne nawiązania do mitologii Cthulhu.
Po czwarte - nie mówię, że następna gra powinna się w całości skupiać na walce podwodnej. Natomiast sądzę, że powinniśmy byli dostać rozszerzenie, podobne do Enemy Within, które pozwalałoby walczyć pod wodą. Nowi wrogowie, nowe wyzwania (konieczność tworzenia akwalungów, broni, etc...), nowe mapy i Cthulhu. Czego chcieć więcej?
Po pierwsze - gra była obiektywnie lepiej dopracowaną wersją Enemy Uknkown.
Po drugie - oferowała ZNACZNIE WIĘKSZĄ różnorodność miejsc w których mogliśmy naparzać ufoki w porównaniu z pierwszą grą.
Po trzecie - miała kapitalne nawiązania do mitologii Cthulhu.
Po czwarte - nie mówię, że następna gra powinna się w całości skupiać na walce podwodnej. Natomiast sądzę, że powinniśmy byli dostać rozszerzenie, podobne do Enemy Within, które pozwalałoby walczyć pod wodą. Nowi wrogowie, nowe wyzwania (konieczność tworzenia akwalungów, broni, etc...), nowe mapy i Cthulhu. Czego chcieć więcej?
+100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000Dragon_Warrior pisze:oby był bliżej F2
Jakbyś pojechał na Pojezierze Iławskie, to byś wiedział, że to jest powszechna praktyka. Tak się u nich ryby łowi.SithFrog pisze:W TftD rzucało się granatami pod wodą.
Terror from the deep to moja ulubiona gra serii i jednocześnie jedna z top10 ulubionych gier ever.
Za 1,5 h spada atomówka, do schronów!
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Będę miał bekę, jak odliczanie dojdzie do zera a potem zamieni się w stoper
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
+1Za kolorowo.
Za kolorowo i jakoś tak post post apokaliptycznie.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
i podobnie jak w F3 za dużo technologii i zorganizowania...
Znaczy pamiętam że w F2 też było Navarro i Enklawa ze swoimi Vertibirdami ale ani Enklawy ani Navarro już nie ma do cholery a oni te technologie wskrzeszają uparcie i jeszcze to bardziej rozwijają. Bardziej w stronę Mad Maxa poproszę a nie jakiegoś dark SF czy innych wynalazków.
Znaczy pamiętam że w F2 też było Navarro i Enklawa ze swoimi Vertibirdami ale ani Enklawy ani Navarro już nie ma do cholery a oni te technologie wskrzeszają uparcie i jeszcze to bardziej rozwijają. Bardziej w stronę Mad Maxa poproszę a nie jakiegoś dark SF czy innych wynalazków.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
nie wiem jak inaczej określić taką pół postapokalipsę gdzie część społeczeństwa cofnęło technologicznie do etapu plemiennego, część próbuje przetrwać w ruinach... a nad tym wszystkim latają samoloty i roboty...
Najczęściej w takie Dark SF można zobaczyć filmach/serialach gdzie ziemia jest już podbita przez kosmitów czy inne technologiczne coś (Falling Skies, Terminator, Defiance , Command & Conquer itp)
F1 i F2 to była taka radosna retro-postapokalipsa (mimo broni laserowej i mr Handych) zresztą to też ma swoją nazwę tylko mi wypadała
Najczęściej w takie Dark SF można zobaczyć filmach/serialach gdzie ziemia jest już podbita przez kosmitów czy inne technologiczne coś (Falling Skies, Terminator, Defiance , Command & Conquer itp)
F1 i F2 to była taka radosna retro-postapokalipsa (mimo broni laserowej i mr Handych) zresztą to też ma swoją nazwę tylko mi wypadała
Takie samo mam wrażenie jak Dragon. Że nagle się takie supercosie (statki latające etc.) porobiły jakby z niczego. Z kapsli chyba...
Pierwsze moje wrażenie to było "jakiś Bioshock?" A drugie, że "jakiś steampunk?". Oba skojarzenia dziwne, ale to co pokazali na trailerze właśnie wywołuje u mnie jakieś dziwne, niejednoznaczne skojarzenia.
Pierwsze moje wrażenie to było "jakiś Bioshock?" A drugie, że "jakiś steampunk?". Oba skojarzenia dziwne, ale to co pokazali na trailerze właśnie wywołuje u mnie jakieś dziwne, niejednoznaczne skojarzenia.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024