Kącik Wiedźmina
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Re: Kącik Wiedźmina
https://www.youtube.com/watch?v=nYwe_WHARdc
na bogatościach naprawdę...
na bogatościach naprawdę...
Coś mi się zdaje, że niedługo gry będą znowu sprzedawać na dyskach. Choć tym razem SSD. GTA V 60 giga, wiesiek jakoś podobnie, a star citizen to już w ogóle...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
To się teraz nazywa blu-ray ale PC-towcy są zbyt zacofani nadal, aby sobie zakupić czytnik.ThimGrim pisze:Coś mi się zdaje, że niedługo gry będą znowu sprzedawać na dyskach. Choć tym razem SSD. GTA V 60 giga, wiesiek jakoś podobnie, a star citizen to już w ogóle...
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
No właśnie też nie wiem czemu blureja na PC nie wprowadzą. Napęd da się już chyba za ~200 zł kupić.Sobies pisze:To się teraz nazywa blu-ray ale PC-towcy są zbyt zacofani nadal, aby sobie zakupić czytnik.ThimGrim pisze:Coś mi się zdaje, że niedługo gry będą znowu sprzedawać na dyskach. Choć tym razem SSD. GTA V 60 giga, wiesiek jakoś podobnie, a star citizen to już w ogóle...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Przeciętny PCtowiec nie wyda 200 zł na coś czego będzie używał raz do roku - lepiej w mysz czy cokolwiek zainwestować
Przy czym raz do roku to optymistyczne założenie... z DVDka naprawdę nie wiem kiedy korzystałem ostatnio.
Przy czym raz do roku to optymistyczne założenie... z DVDka naprawdę nie wiem kiedy korzystałem ostatnio.
- Larofan
- Social Media Ninja
tej racja... wlasnie sobie przypomnialem ze mam dvd w kompieDragon_Warrior pisze:z DVDka naprawdę nie wiem kiedy korzystałem ostatnio.
Ja niestety jestem skazany na DVD. Ściąganie 60 giga przez lte to raczej kiepski pomysł
11.XI.2006
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ja będę musiał na noc zapuścić. Mam 300gb limitu miesięcznie, który nie obowiązuje na szczęście miedzy 1 a 6 rano...
Wampir z trailera mnie rozbił
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Wampir mistrzZolt pisze:Wampir z trailera mnie rozbił
Ja nie mam w moim komputerze napędu optycznego i przez ten rok ani razu nie był mi do niczego potrzebny, a wy o wydawaniu Star Citizenów na płytach
- Counterman
- Waniaaa!
Nie no Star będzie chyba do ściągnięcia...
Więc niech go szybko wydają, zanim się przeniosę z powrotem na wieś. Bo wtedy go będę ściągał przez 3 dni.
Więc niech go szybko wydają, zanim się przeniosę z powrotem na wieś. Bo wtedy go będę ściągał przez 3 dni.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
120 GB do ściągnięcia na premierę, a później raptem po 10-20 GB patchy i dodatków. Zresztą pal licho, że to trzeba ściągnąć, ważniejsze, że później trzeba to gdzieś trzymać...
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Counterman
- Waniaaa!
E tam, o to się nie martwię. Filmów nie trzymam, zdjęcia trzyma lepsza połówka, to co ja mam magazynować na dysku? Gry tylko.
IRON MAIDEN are KINGS
Wytłumaczcie mi kurewa dlaczego na stronie CDP.pl wersja pudełkowa Wiedźmina 2 kosztuje 29.99 zł, a wersja cyfrowa 44,99 zł? Przecież to jest bez sensu.
No imho jedyna sensowna odpowiedź. Niestety większość pozycji ma różnicę w cenie na niekorzyść wersji cyfrowych. Tak samo zresztą jest z ebookami.
- Counterman
- Waniaaa!
A to jest praktyka rynkowa. Kiedyś słyszałem bardzo mądry wywód czemu tak jest, ale według mnie wrzucanie tego na polski rynek w tej formie ciut za wcześnie. Bo droższa cyfrówka w USA jest dla mnie do pojęcia - i tak kupią. Ale w Polsce? No nie wiem.
IRON MAIDEN are KINGS
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
a co to jest ten tego - http://www.gog.com/game/the_witcher_3_w ... nsion_pass ?
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Nieładnie nieładnie - tyle lat PRu w błoto
Czy ja wiem? To nie jest głupia "zbroja dla konia" tylko jakieś konkretne przygody (zwłaszcza drugi dodatek). Ja raczej kupię.
Nieładnie to jest nie czytać ich dokładnie
REDzi zawsze podkreślali, że nie wykluczają dodatku, ale nie w takim mniemaniu jak to obecnie w grach widzimy (DLC). Oni nam oferują dwa dodatki na miarę dawnych rozszerzeń. Te już od dawien dawna podkreślali, że będą płatne.
Oba dodatki ponoć mają zapewnić razem około 40-50 godzin dodatkowej zabawy. Podaj mi takie DLC
REDzi zawsze podkreślali, że nie wykluczają dodatku, ale nie w takim mniemaniu jak to obecnie w grach widzimy (DLC). Oni nam oferują dwa dodatki na miarę dawnych rozszerzeń. Te już od dawien dawna podkreślali, że będą płatne.
Oba dodatki ponoć mają zapewnić razem około 40-50 godzin dodatkowej zabawy. Podaj mi takie DLC
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
orientujecie się kiedy ma być możliwość opłacenia tych preorderów?
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
No dobra, nie wszystkie
Te fizyczne przy zmianie wyglądu strony cdp.pl poznikały. Niby mówią, że wszystko mają, ale coś długo nie mogą ich przywrócić.
Te fizyczne przy zmianie wyglądu strony cdp.pl poznikały. Niby mówią, że wszystko mają, ale coś długo nie mogą ich przywrócić.
no też mi świeci pustkami na cdp.pl. Ciekawe...Kalten pisze:3 tygodnie przed premierą. Na razie wcięło wszystkie zamówienia
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Mówicie teraz o zwykłej edycji czy EK ?
U mnie to samo... nadal pustka na CDP i wielki skandal coraz bliżej
U mnie to samo... nadal pustka na CDP i wielki skandal coraz bliżej
i to zamówiłem jeszcze podczas oglądania streamu z prezentacji Witchera, kiedy zapisy ruszyły. Chwilę przed padnięciem serwerówKalten pisze:W moim przypadku EK
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
omg, faktycznie. Manly tears.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
U MNIE NIE MA EK ...
EDIT: A nie przepraszam... jest.
EDIT: A nie przepraszam... jest.
Zapłaciłem za kolekcjonerkę...
Na szczęście już trawa odbija w parku, będzie co jeść.
Na szczęście już trawa odbija w parku, będzie co jeść.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Jeden Tywin nie przekona mnie do angielskiego, nie upadaj tak nisko Żabo Wiedźmin tylko po polsku!
A w Polskiej wersji wiadomo coś o jakiś sławach? Może "przed wyruszeniem w drogę należy osiodłać konia"?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Larofan
- Social Media Ninja
pod ciri glos podlozy hanka mostowiak
Nisko? Weź obsadę polskiej wersji i pokaż mi aktora w połowie takiego jak Tywin. Porównywalnego wiadomo, że nie znajdziesz. W dwójkę nadal nie grałem, ale w jedynce polska wersja była czerstwa.Sobies pisze:Jeden Tywin nie przekona mnie do angielskiego, nie upadaj tak nisko Żabo Wiedźmin tylko po polsku!
Nie wiem Żaba... nie przekonasz mnie, że to (filmik z dziś):SithFrog pisze:Nisko? Weź obsadę polskiej wersji i pokaż mi aktora w połowie takiego jak Tywin. Porównywalnego wiadomo, że nie znajdziesz. W dwójkę nadal nie grałem, ale w jedynce polska wersja była czerstwa.Sobies pisze:Jeden Tywin nie przekona mnie do angielskiego, nie upadaj tak nisko Żabo Wiedźmin tylko po polsku!
https://youtu.be/PnIxXtthiYw
jest potencjalnie lepsze niż to:
https://youtu.be/WY5Sw4oa-kk
https://youtu.be/XUAr0vTIMtY
Ja osobiście nienawidzę polskiej lokalizacji w grze. Zawsze kiedy jest opcja to ustawiam głosy angielskie z polskimi napisami, ale w przypadku Wieśka jest to nie do pomyślenia. W grze, gdzie wszystko aż kipi polskością oraz słowiańską nutą - nie tylko muzyczną, ale także i w kwestii architektury oraz wyglądu pomieszczeń, wsi, miast, krajobrazów polski dubbing poprostu MUSI BYĆ!!!
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2015, o 21:15 przez Sobies, łącznie zmieniany 1 raz.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Czy w przypadku Wieśka nie jest odwrotnie? Że oryginał jest PL, a ENG to lokalizacja?
Właśnie tak nie jest (co jest bardzo smutne). Gra jest tworzona pod zachodniego odbiorcę. Widać to nawet po ruchu ust bohaterów (jakoś nie współgra z polską wersją, ale i tak nie ma co narzekać).Matthias[Wlkp] pisze:Czy w przypadku Wieśka nie jest odwrotnie? Że oryginał jest PL, a ENG to lokalizacja?
EDIT: Ale, żeby nie być zbyt mądry oddam głos "doktorowi gier" On na wszystko odpowie
Sobieś, ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do mojej wersji. To ty zacząłeś od "upadłeś tak nisko". Dla mnie niech każdy gra jak chce. Obejrzałem filmiki i nadal jednak english. Po pierwsze lipsync, po drugie - mimo, że te polskie głosy niezgorsze - za bardzo ten Geralt stylizuje się na filmowego, a jak był kinowy/serialowy Wiedźmin - każdy widział. Dla mnie takie skojarzenie dyskwalifikuje wersję PL, bo czekałbym odruchowo na Stępnia w zbroi.
Sith przypominam, to było żartobliwie. Jak to obecnie w stylu FSGK zamieszczam stosowną ilość uśmieszków które (mam nadzieję) Cie przekonają:SithFrog pisze:Sobieś, ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać do mojej wersji. To ty zacząłeś od "upadłeś tak nisko".
Choć i tak będę bronić polskiej wersji... to jest jedyna gra która zasługuje na zagranie po polsku w mojej ocenie.
No nie wiem...zobaczymy na kolejnym zlocie
Prawie zapomniałem o tym, żeby oznajmić, że to żartobliwy post:
Prawie zapomniałem o tym, żeby oznajmić, że to żartobliwy post:
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
ENG>>PL all the way.Sobies pisze:EDIT: Ale, żeby nie być zbyt mądry oddam głos "doktorowi gier" On na wszystko odpowie
(sram na Wieśmaka, także zwisa mi to, mogliby nawet po rusku nawalać )
- PIOTROSLAV
- Parmezan
zaraz zaraz... chcecie mi powiedzieć, że Assassina nie graliście po włosku?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Szybko bierz bo widzę, że mocno boli:Jutsimitsu pisze:ENG>>PL all the way.Sobies pisze:EDIT: Ale, żeby nie być zbyt mądry oddam głos "doktorowi gier" On na wszystko odpowie
(sram na Wieśmaka, także zwisa mi to, mogliby nawet po rusku nawalać )