Praca, szukanie pracy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- Counterman
- Waniaaa!
Re: Praca, szukanie pracy
Ale, że jest tam Cisco to jak dla mnie jednak trochę zabawne...
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
SUCHAR ALERTCounterman pisze:Ale, że jest tam Cisco to jak dla mnie jednak trochę zabawne...
Są, bo jak u nich pracujesz to cisco wiesz.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Dla mnie to większym zaskoczeniem jest Nokia...
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Pracowalem dla dwoch firm z tej listy i szalu nie bylo
Sent from my 700-230ea using Tapatalk
Sent from my 700-230ea using Tapatalk
- Counterman
- Waniaaa!
Zwrot "SUCHAR ALERT" powinien być wyraźniej zaznaczony. Nie zdążyłem się zastosować do ostrzeżenia...SithFrog pisze:SUCHAR ALERTCounterman pisze:Ale, że jest tam Cisco to jak dla mnie jednak trochę zabawne...
Są, bo jak u nich pracujesz to cisco wiesz.
IRON MAIDEN are KINGS
Nie ma to jak cham na stanowisku mistrza produkcji, który nie wie, że PRL się już skończył i nie załatwia się spraw w firmie darciem ryja nie mając racji. Fascynujące jest to, że taki debil niszczy atmosferę w firmie plus debilne pomysły co niektórych szych i coraz więcej sensownych ludzi zaczyna myśleć o ewakuacji do konkurencji.
Chuj, dobiję do 2 lat doświadczenia tutaj i spieprzam do jakiegoś korpo, albo emigracja, bo takie nawet 400+ osobowe zakłady potrafią działać jakby były jeszcze lata 90. Jeszcze kwartał do półmetka
Chuj, dobiję do 2 lat doświadczenia tutaj i spieprzam do jakiegoś korpo, albo emigracja, bo takie nawet 400+ osobowe zakłady potrafią działać jakby były jeszcze lata 90. Jeszcze kwartał do półmetka
Niestety, są ludzie, którzy nie znają innych metod motywacji i zachowują się jak majster na budowie. No offence Crowley ale wiesz jak jest
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ja jestem majstrem na budowie. Zawsze staram się nie być chujem i chyba nieźle mi to wychodzi. Niestety przez to sporo osób nie traktuje mnie poważnie, bo bycie chujem wciąż jeszcze jest dość popularne w tej branży.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Gregor, pracowałem kiedyś jako sprzedawca armatury przemysłowej i moi klienci do były przede wszystkim takie duże zakłądy... Miałem do czynienia przede wszystkim z kierownikami, więc wiem co czujesz.
Nie wszędzie tak jest, ale nie zdziw się, jeśli w cale nie będzie lepiej. Cała sztuka jest pewnie w zadawaniu odpowiednich pytań na rozmowie kwalifikacyjnej i wybadaniu, jak w potencjalnej nowej pracy jest.
Póki co, moim najlepszym pracodawcą był ten poprzedni z Polski, chociaż słyszałem, że nie jest już tak fajnie po tym, jak nowa centrala z Włoch kazała mocniej pasa zaciskać, paru fajnych ludzi odeszło, przyszedł jakiś niefajny kolo i już się popsuła atmosfera...
Tak na prawdę nie ma reguły, że w korpo będzie lepiej - może być zdecydowanie gorzej, jeśli trafisz na szefa-karierowicza, który po znajomości i cwaniactwem dochrapał się kierownika. Na emigracji też jest różnie - ja trafiłem w miejsce, gdzie prawie wszyscy to ludzie koło 50tki, mający swoje przyzwyczajenia i przepchnięcie czegokolwiek jest jak walenie głową w mur. Do tego kierownictwo ma wyjątkowe upodobanie do ręcznego sterowania wszystkiego i nie można pierdnąć bez pozwolenia.Gregor pisze:spieprzam do jakiegoś korpo, albo emigracja
Nie wszędzie tak jest, ale nie zdziw się, jeśli w cale nie będzie lepiej. Cała sztuka jest pewnie w zadawaniu odpowiednich pytań na rozmowie kwalifikacyjnej i wybadaniu, jak w potencjalnej nowej pracy jest.
Póki co, moim najlepszym pracodawcą był ten poprzedni z Polski, chociaż słyszałem, że nie jest już tak fajnie po tym, jak nowa centrala z Włoch kazała mocniej pasa zaciskać, paru fajnych ludzi odeszło, przyszedł jakiś niefajny kolo i już się popsuła atmosfera...
No ja wiem, po prostu mam ostatnio kilka frustrujących dni w robocie Ciężko się nie wkurzać, gdy chcąc być pomocnym wyrwałem się zrobić robotkę dla firmy w firmie, która zajęła mi 2 godziny, a reszta zależy od laserowców, którzy mają wypalić. Otóż jakiś pajac - modelarz nie potrafi zrozumieć, że zrobienie przyrządu musi trochę trwać i codziennie gdzieś się żali po kątach, że jeszcze nie ma. No, a kto będzie dostawał codzienny opierdol? Młody, który chciał być pomocny i po pierwszym marudzeniu jeszcze pisał maile i dzwonił ładnie, żeby wrzucili na palenie blachę, którą chcę.
Mój błąd jest taki, że nie zrobiłem sobie dupochronu i nie odchaczyłem kratki, że chcę super pilnie (nikt nie prosił o super pilnie) żeby z kwitkiem odsyłać głośne indywidua.
Z wszystkiego płynie nauka:
1) Dupochron na wszystko musi być.
2) Nie wyrywać się do robienia drobnych fuch dla firmy.
Chciej dobrze
Mój błąd jest taki, że nie zrobiłem sobie dupochronu i nie odchaczyłem kratki, że chcę super pilnie (nikt nie prosił o super pilnie) żeby z kwitkiem odsyłać głośne indywidua.
Z wszystkiego płynie nauka:
1) Dupochron na wszystko musi być.
2) Nie wyrywać się do robienia drobnych fuch dla firmy.
Chciej dobrze
- Larofan
- Social Media Ninja
my na to mowimy CYA factorGregor pisze:1) Dupochron na wszystko musi być.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
To jest ostatnio jakaś zmora i chyba znak czasów. O ile większośc przedstawicieli "starego pokolenia", w którymi się zetknąłem, jest nastawiona na scedowanie wszystkiego na innych i ustawianie się tak, żeby w robocie był spokój, tak wielu "młodych" i ambitnych uwielbia tworzyć problemy, których nie ma i potem samemu je rozwiązywać w glorii i chwale.Matthias pisze:Do tego kierownictwo ma wyjątkowe upodobanie do ręcznego sterowania wszystkiego i nie można pierdnąć bez pozwolenia.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
ostatnio potrzeba było tygodnia zebrań do przepisania jednego formularza słowo w słowo, tylko z uaktualnieniem nazwy aplikacji
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
właśnie zgarnalem darmowy obiad i ze trzy kilo rogali świętomarcińskich z okazji 11 listopada. chciałem kupić je w cukierni i poczęstować znajomych w Wawie, gdzie jadę na długi weekend, a tak zaoszczedziłem na czysto jakieś siedem dych
Czasem jednak lubię swoją pracę
Czasem jednak lubię swoją pracę
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Larofan
- Social Media Ninja
mmm rogale
soooon
soooon
- Counterman
- Waniaaa!
Noooo tooo kto jest dzisiaj w pracy? Poza mną?
IRON MAIDEN are KINGS
- Larofan
- Social Media Ninja
ja.. i jutro tez
Ja nie, wybieram urlop co mi został
- Counterman
- Waniaaa!
@Laro: jutro? Toż to barbarzyństwo!
@Hal: nie za dobrze w życiu?
@Hal: nie za dobrze w życiu?
IRON MAIDEN are KINGS
- Larofan
- Social Media Ninja
@Counter: hamerykanie nie szanujo
@Hal: dobry urlop nie jest zly
@Hal: dobry urlop nie jest zly
Ja też siedzę w pracy, ale dobrowolnie . Pracuję w szkole gdzie jestem wzywany kiedy coś się spierdeńczy i trzeba to naprawić, tym razem sam postanowiłem sobie stworzyć godziny pracy (W pełni uczciwie) i posiedziałem, że wypadałoby zaktualizować iOS na 23 iPadach Air bo jak ktoś będzie chciał ściągnąć jakieś nowe aplikacje w trakcie zajęć to może się okazać, że na starej wersji już nie zadziała.
Każdy iPad aktualizuje się 2-3 godziny.
Płacą mi za każdą godzinę pracy.
To będzie dobry miesiąc .
Tak, wiem, że da się to zrobić szybko... ale oni nie wiedzą a to prywatna szkoła więc nie jest mi ich żal .
Tak, wiem, że da się to zrobić szybko... ale oni nie wiedzą a to prywatna szkoła więc nie jest mi ich żal .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja też siedzę w tej chwili w robocie, ale się opierniczam
- Larofan
- Social Media Ninja
ipady air w szkole? w kiblach zlote klamki a dzieci dupy podcieraja sobie dolarami?Piccolo pisze:wypadałoby zaktualizować iOS na 23 iPadach Air
- LLothar
- A u nas w Norwegii
U nas w Norwegii dzis nikt nie ma wolnego
- Counterman
- Waniaaa!
Ale za to spokojnie możecie podcierać sobie dolarami - stać Was na to!
IRON MAIDEN are KINGS
Counter - prawde mowiac to moglbym spokojnie dzis isc do pracy, ale zorientowalem sie w zeszlym tygodniu ze mam jeszcze 12 dni urlopu, a u mnie wlasciwie nie pozwalaja przenosic na przyszly rok ani nie wyplacaja substytutu (mmm wielki bank, pracodawca roku LOL) więc czas zacząć wybierać póki jest okazja
Koniec roku też już zaklepałem od 20 grudnia do 6 stycznia ;D
Koniec roku też już zaklepałem od 20 grudnia do 6 stycznia ;D
- Larofan
- Social Media Ninja
to nie jest aby nielegalne?Halaster pisze: a u mnie wlasciwie nie pozwalaja przenosic na przyszly rok ani nie wyplacaja substytutu
Larofan pisze: ipady air w szkole? w kiblach zlote klamki a dzieci dupy podcieraja sobie dolarami?
Piccolo pisze: to prywatna szkoła
Do tej szkoły chodzą dzieci, które (na szczęście dobrze wychowane w większości) przepraszają i usprawiedliwiają się, że nie przepisały czegoś tam do zeszytu bo późno wrócił← z rodzicami z Paryża
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Dlatego zawsze byłem za utworzeniem ukrytego działu tylko dla forumowiczów - bo ktoś życzliwy zalinkuje i będziesz miał swój miesiącPiccolo pisze:Ja też siedzę w pracy, ale dobrowolnie . Pracuję w szkole gdzie jestem wzywany kiedy coś się spierdeńczy i trzeba to naprawić, tym razem sam postanowiłem sobie stworzyć godziny pracy (W pełni uczciwie) i posiedziałem, że wypadałoby zaktualizować iOS na 23 iPadach Air bo jak ktoś będzie chciał ściągnąć jakieś nowe aplikacje w trakcie zajęć to może się okazać, że na starej wersji już nie zadziała.
- Larofan
- Social Media Ninja
@DW - tez o tym myslalem
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Dzisiaj w pracy to nic nadzwyczajnego... Jeden z menedżerów w mojej poprzedniej firmie miał motto, że nigdy nie bierze urlopu w takie dni, co prawie wszyscy, bo wtedy jest spokój.
Kto jutro pracuje?
Kto jutro pracuje?
- Counterman
- Waniaaa!
No trochę bumeluję dzisiaj, nie da się ukryć.
IRON MAIDEN are KINGS
Ja przez ostatnie 3 lata pracowałem w prawie wszystkie możliwe święta (zleceniówka + żarcie, a później branża rozrywkowa), więc teraz mogę bez wyrzutów sumienia się poopierdalać w domu.
Since 2001.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
no ja też Grimrocka tłukę dzisiaj jak Bozia przykazała... a nie czekaj - jutrzejsze swięto nie jest kościelne - wię jak ktoś tam inny przykazał
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja już z pracy wylazłem, równo 16 jak zaczęły dzwony w kościele naprzeciwko nawalać wyszedłem z pokoju. Niby cisza i spokój, ale tak się wynudziłem... Meh. A jutro jak Piłsudski przykazał - piwo ze znajomymi
Bo moja ksywka jest totalnie powiązana z Imieniem i Nazwiskiem . Pomijając już kwestię kto miałby to podlinkować i gdzie ? Myślę, że z tej wypowiedzi nadal niewiele kompromitującego da się wyciągnąć jak się nie wie dokładnie dla jakiej szkoły pracuję.Dragon_Warrior pisze: Dlatego zawsze byłem za utworzeniem ukrytego działu tylko dla forumowiczów - bo ktoś życzliwy zalinkuje i będziesz miał swój miesiąc
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Życzliwi będą wiedziećPiccolo pisze:Bo moja ksywka jest totalnie powiązana z Imieniem i Nazwiskiem . Pomijając już kwestię kto miałby to podlinkować i gdzie ? Myślę, że z tej wypowiedzi nadal niewiele kompromitującego da się wyciągnąć jak się nie wie dokładnie dla jakiej szkoły pracuję.Dragon_Warrior pisze: Dlatego zawsze byłem za utworzeniem ukrytego działu tylko dla forumowiczów - bo ktoś życzliwy zalinkuje i będziesz miał swój miesiąc
przynajmniej moi życzliwi kiedyś wiedzieli
Obrazek:
Spora firma, wygralim niedawno duzy projekt i ze wzgledow politycznych musielismy sie nim podzielic z oddzialem w czechach.
Projekt trwa od ~3 tygodni, czech siedzi u nas srednio 3 dni w tygodniu. Jakies dziesiec spotkan, prawie kazde po 3-4h kumpel musi w nich uczestniczyc bo to niby sie tyczy jego dzialki, do dzisiaj nie ma rozwiazania. Na dzisiejszym spotkaniu sie dowiedzialem jakie wlasciwie koles ma problemy.
A o co chodzi? O system numeracji rysunkow, a konkretnie czy powinno byc xx-xx-xxx czy xx-xxxxx... Gdzie, jako dodatkowy smaczek, opcja 1 zostala zaproponowana przez inwestora, opcja druga jest "bo u nas w czechach"
Spora firma, wygralim niedawno duzy projekt i ze wzgledow politycznych musielismy sie nim podzielic z oddzialem w czechach.
Projekt trwa od ~3 tygodni, czech siedzi u nas srednio 3 dni w tygodniu. Jakies dziesiec spotkan, prawie kazde po 3-4h kumpel musi w nich uczestniczyc bo to niby sie tyczy jego dzialki, do dzisiaj nie ma rozwiazania. Na dzisiejszym spotkaniu sie dowiedzialem jakie wlasciwie koles ma problemy.
A o co chodzi? O system numeracji rysunkow, a konkretnie czy powinno byc xx-xx-xxx czy xx-xxxxx... Gdzie, jako dodatkowy smaczek, opcja 1 zostala zaproponowana przez inwestora, opcja druga jest "bo u nas w czechach"
- Larofan
- Social Media Ninja
ceska republika kce dostipu do morzicka !
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Hehe, ja pamietam jak w starej pracy byla przesiadka z xx-x-xxxx na xxxxxx-xxxxxx . Jakie emocje!
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Co myślicie o nowej ustawie konsumenckiej? Tej co ma wejść w życie 25 grudnia?
Założenia pewnie były słuszne, ale rykoszetem dostanie naprawdę dużo firm...
Szczegółów jeszcze nie znam, ale z tego co mówiła szefowa po szkoleniu, to wychodzi na to że niektóre firmy ostro dostaną po tyłku (mówię z punktu widzenia np niedużej agencji nieruchomości która 90% umów z klientami podpisuje poza biurem, bo taka jest specyfika pracy). A z drugiej strony konsumenci będą się czuli bezkarni.
Jak ktoś nie wie o co chodzi: http://antyweb.pl/nowa-ustawa-o-prawach ... e-przydac/#
Założenia pewnie były słuszne, ale rykoszetem dostanie naprawdę dużo firm...
Szczegółów jeszcze nie znam, ale z tego co mówiła szefowa po szkoleniu, to wychodzi na to że niektóre firmy ostro dostaną po tyłku (mówię z punktu widzenia np niedużej agencji nieruchomości która 90% umów z klientami podpisuje poza biurem, bo taka jest specyfika pracy). A z drugiej strony konsumenci będą się czuli bezkarni.
Jak ktoś nie wie o co chodzi: http://antyweb.pl/nowa-ustawa-o-prawach ... e-przydac/#
"Żal, że sie coś zrobiło, przemija z czasem. Żal, że się czegoś nie zrobiło, nie przemija nigdy."
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Jakie sa zmiany? Przejrzalem i wazne dla wiekszosci zapisy to:
- dostaniesz dokladne dane do reklamacji
- przy rekojmi przez pierwsze 6 miesiecy zakladalo sie, ze wada byla w chwili sprzedazy, teraz jest to 12 miesiecy
cos jeszcze?
- dostaniesz dokladne dane do reklamacji
- przy rekojmi przez pierwsze 6 miesiecy zakladalo sie, ze wada byla w chwili sprzedazy, teraz jest to 12 miesiecy
cos jeszcze?
- Razorblade
- Mr. Kroper
Tez nie widze znaczacych zmian...
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Miałam na myśli umowy podpisywane poza siedzibą firmy. Dojdzie masa rzeczy które trzeba będzie dopełnić. O ile takie działanie faktycznie chroni klienta przed np podpisaniem umowy z fałszywym agentem od telewizji, o tyle będzie bardzo upierdliwe w mojej branży.
"Żal, że sie coś zrobiło, przemija z czasem. Żal, że się czegoś nie zrobiło, nie przemija nigdy."
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Razorblade
- Mr. Kroper
ja tam nie wiem, nie znam sie. W zyciu korzystalem z 5 biur nieruchomosci i ZADNA umowa nie byla jednak podpisana POZA biurem...Alexandretta pisze:Miałam na myśli umowy podpisywane poza siedzibą firmy. Dojdzie masa rzeczy które trzeba będzie dopełnić. O ile takie działanie faktycznie chroni klienta przed np podpisaniem umowy z fałszywym agentem od telewizji, o tyle będzie bardzo upierdliwe w mojej branży.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
kurcze jak mam akurat luźniejsze dni w robocie to tutaj się nic nie dzieje ciekawego...
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Powiem Ci tak, napisz jakąś opinię w dziale politycznym. Będziesz miał coś ciekawego.