sporbuj ustawic sukcesje seniority - wtedy posiadanie synow nie bedzie problemem
![:) :)](./images/smilies/1.gif)
widze ze masz z hrabiostwem takie problemy jak ja z krolami... mam akwitanie, niemcy, bawarie i wlochy i caly czas jest dym z nimi... najwiekszy z niemcami i bawaria bo te korony lubia sie laczyc i taki silny krol zaczyna sprawiac klopoty - co jakis czas lapie jednego z takich koronowych glow i usuwam tytul.. szczegolnie jak moj wladca ma jakies 60-65 lat to predzej kipnie niz wybuchnie rewolta
ja ostatnio polowalem na papieza.. nie - nie tego slusznego, papieza polaka, ktorego wsadzilem na papiestwo wlasnym wysilkiem tylko tego poprzedniego, zbieglego z rzymu wlocha ktory uciekl razem z calym papieskim majatkiem (200k ponad) przez niego podbilem pol francji ale zwial skubany na wyspy brytyjskie i tam juz go nie chapne pewnie bo gnojek ma ponad 60 lat i sie przekreci wiec szkoda zachodu.. ostatnia wojna z francja o akwitanie wlasnie spalila grube pare tysiecy i zbiednialem nieco.. ale za to teraz mam kawalerie ciezka zamiast ciezkiej piechoty w moich druzynach wiec poruszam sie duzo szybciej
w planach obecnie krolestwo nawarry i galicji, to drugie ma tylko jedna prowincje (sic!) wiec nie powinno byc problemu.. mam malego klejma ale krolem nawarry jest jakis berbec wiec jestem w prawie
o malo wlos przeoczylbym ze moj 'proteże' syn pierworodny, kurwa jego mac, postanowil dostac jakiejs choroby psychicznej albo sie w leb walnal i zglupial bo dostal incapable i bym umoczyl gdyby wlazl na tron wiec go otrulem.. uff.. w perspektywie wciaz tiara bizancjum - przy odrobinie farta w nastepnej kolejnosci jest tron szkocji (mam rozmach .. dayum) bo ow dziedzic biezacy ohajtany z krolowa szkocji jest.. szkocja zajmuje polowe wysp brytyjskich obecnie wiec zobaczymy co z tego wyniknie
norwegia przestala istniec.. tj istnieje jako kolejny diament w mojej koronie i powolutku odbieram wladze starym nordyckim dziadom i zastepuje je sluszna polska administracja panstwowa.. jeszcze chwilke i spelnie szwedzkie marzenie z uczynieniem baltyku morzem wewnetrznym.. niekoniecznie tak sobie to szwedzi wymaryzli ale nie mozna miec wszystkiego