Luźno o grach
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Re: Luźno o grach
Leciało w trailerze. Fajne.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Crowley
Świetny film o starych grach.
About Mankind
About Mankind
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
"Mamy do rozdania 5 kodów Steam do bety Dead Island: Epidemic. Wystarczy polubić nasz FanPage oraz dodać komentarz tutaj pod wpisem z nickiem na Steam. Kody trafią do 5 najszybszych osób."
http://napograniczu.net/wiesci/dead-isl ... dawnictwo/
http://napograniczu.net/wiesci/dead-isl ... dawnictwo/
"Żal, że sie coś zrobiło, przemija z czasem. Żal, że się czegoś nie zrobiło, nie przemija nigdy."
Na Pograniczu
Na Pograniczu
Może bardziej do kącika flashy pasuje, ale co tam
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... FnbaNTLKxg
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... FnbaNTLKxg
Złą muzykę dobrali. Jedyny słuszny podkład do tego filmiku to
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Aperture Tag: The Paint Gun Testing Initiative anyone?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
To moje ja to tutaj postawię
http://www.chip.pl/news/sprzet/gadzety/ ... dla-kobiet
http://www.chip.pl/news/sprzet/gadzety/ ... dla-kobiet
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Czasem człowiek nie docenia steama. Mam grę na UPlay. Ustawiłem ściąganie, poszedłem na spacer, gra się ściągnęła, zainstalowała. Komp włączony. Nic się nie dzieje.
Wracam, odpalam "play" i co? Jeszcze nowy update, 260MB musi dossać. Nosz k....
Wracam, odpalam "play" i co? Jeszcze nowy update, 260MB musi dossać. Nosz k....
Ano, to wynika z tego, że UPlay pobiera instalator, a Steam bezpośrednio pliki gry. To, dlaczego ten instalator nie jest aktualizowany wraz z patchami tylko przez lata będzie taki sam to już tajemnica Ubisoftu...
Wydawało mi się, że doświadczyłem już całkowitego przesytu ścigałkami. Na dobrą sprawę ostatnią grą tego typu, która naprawdę mnie wciągnęła było NFS: Most Wanted (oryginalne, z 2005). A tu nagle zapowiadają takie coś:
Gra ma się nazywać Drift Stage i być duchowym następcą tytułów takich jak Crazy Cars 3, Outrun i serii Lotus. Ja to kupuję.
A tak przy okazji - nie uwierzycie, ale Crazy Cars 3 jest bardzo grywalne po dziś dzień.
Gra ma się nazywać Drift Stage i być duchowym następcą tytułów takich jak Crazy Cars 3, Outrun i serii Lotus. Ja to kupuję.
A tak przy okazji - nie uwierzycie, ale Crazy Cars 3 jest bardzo grywalne po dziś dzień.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
- Crowley
Podobno maja wskrzesić Sierrę w jakiś sposób. Pewnie będzie jak z Atari, czyli ktoś po prostu przyjmie nową-starą nazwę ale i tak sympatycznie. Zdecydowanie jeden z moich ulubionych wydawców, chociażby z powodu Homeworldów, serii budowniczych miast, Half-Life, SWAT, No One Lives Forever, czy Aliens vs. Predator 2.
About Mankind
About Mankind
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Ekhm, że tak powiem..
http://kotaku.com/the-next-tomb-raider- ... 1620022328
http://kotaku.com/the-next-tomb-raider- ... 1620022328
Nie wierzę, że to będzie definitywny, a nie czasowy exclusive.
http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=To ... %282013%29
Wypną się na ponad 2 mln fanów TR z PS3/4?
http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=To ... %282013%29
Wypną się na ponad 2 mln fanów TR z PS3/4?
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Podejrzenie jest takie, że to jest Pre-release Exclusive. Bo pierwotnie premiera zaplanowana była na 2016. no ale mimo wszystko
Mimo wszystko nawet jakby zapłacili tyle, że będzie to exclusive na X1 i PC - płakał nie będę. Powód? Uncharted 4Killashandra pisze:mimo wszystko
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Ja się właściwie zastanawiam, czy oni uważają, że wszystkie osoby, które kupiły PS4 nagle rzucą się do sprzedawania i wymieniania na X1. Bo jakoś mi się nie wydaje
Już się wydało, że umowa czasowa.
A tymczasem pecet dostanie M&M: Heroes VII
A tymczasem pecet dostanie M&M: Heroes VII
MGS V: Phantom Pain również trafi na pecety.- za grę odpowiada studio które patchowało H6 i zrobiło M&M X (jakby ktoś nie kojarzył nazwy z trailera),
- ponoć mają kasę tylko na 6 frakcji, pozostałe frakcje które przegrają w głosowaniu nie zostaną dodane jako DLC (o tym się jeszcze przekonamy),
- w drugim głosowaniu do wyboru ponoć będą Lochy oraz Inferno,
- będzie 7 surowców,
- będą karawany jak w H5, nie będzie możliwości zebrania całej populacji ze wszystkich miast z jednego do którego akurat wkroczy gracz,
- niektóre elementy świata mają być interaktywne, np. ma istnieć możliwość zniszczenia mostu oraz jego odbudowania,
- będą maszyny oblężnicze,
- podczas walki będzie miało znaczenie czy atakujemy jednostkę od frontu czy z flanki,
- drzewko umiejętności jak w H5,
- za muzykę odpowiada Romero,
- ekrany miast w 2D, cała reszta w pełnym 3D,
- wybór jednostek z najwyższego poziomu (czempion) jak w H4, trzeba wybrać jedną z 2 opcji,
- nie ma możliwości przekonwertowania miasta pod swoją frakcję,
- gra ponoć działa na Unreal Engine 3, edytor ma być dostępny od samego początku.
- do tego ma wrócić gildia magów
- Crowley
Mi w tych ostatnich Herosach nie podobają się mapy. Zamiast dużych terenów z wieloma ścieżkami, często są to jakieś korytarze, przez które trzeba się przebijać jak w King's Bounty. Mapy z dwójki, trójki, czy nawet czwórki były wręcz przeładowane obiektami, budynkami i innymi różnościami. Odkąd przeszli na 3D brakuje w nich jakiegoś rozmachu.
About Mankind
About Mankind
- Counterman
- Waniaaa!
No niektóre mapy w trójce były przeogromne. Zgubić się szło na nich.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Crowley
Zainstaluj grę Ubisoftu mówili. Będzie fajnie mówili... Już wiem, czemu Steam jest uważany za 9 cud świata, skoro za konkurencję ma takie wynalazki jak Origin albo system Ubisoftu z Uplayem i autopatcherem, który zawiesza system. Co za dziadostwo...
About Mankind
About Mankind
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
No tak, ale jak instalujesz Herosów że Steama to i tak musisz zainstalować Uplay. Dzisiaj akurat tego doświadczyłam. Ta kupa instalowala się 20 min
http://www.empireonline.com/features/100greatestgames/
Fajna lista, dyskutować można sporo ale brak Herosów 3 dyskwalifikuje cały zestaw. Kompletnie.
Fajna lista, dyskutować można sporo ale brak Herosów 3 dyskwalifikuje cały zestaw. Kompletnie.
Torment i Baldur w siodmej dzieisątce. dalej nie chce mi się klikać.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Counterman
- Waniaaa!
Torment w siódmej dziesiątce? To faktycznie do bani ta lista. Brak herołsów tylko podkreśla baniowatość.
IRON MAIDEN are KINGS
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ktoś za bardzo lubi strzelanki w tym zestawieniu... Skyrim na 11, a Morrowind na 55? WTF? Miejsca 8 i 9 - GTA V i Red Dead Redemption? To są dobre gry, ale bez przesady... WOW na 3??? Bioshock na 14??? Fallout 3 na 25, a brak 1 czy 2??
Na prawdę nie rozumiem umieszczania sequeli tej samej gry w kilku miejscach... (Portal 1 i 2)
O! Grim Fandango! Ktoś jeszcze pamięta o tej grze .
W ogóle bardzo mało strategii i symulatorów na tej liście... Reklama (anty-reklama?) serwisu i tyle
Na prawdę nie rozumiem umieszczania sequeli tej samej gry w kilku miejscach... (Portal 1 i 2)
O! Grim Fandango! Ktoś jeszcze pamięta o tej grze .
W ogóle bardzo mało strategii i symulatorów na tej liście... Reklama (anty-reklama?) serwisu i tyle
Jak patrzę to myślę, że zestawienie mógł robić ktoś, kto raczej gra na konsolach niż PC. WoW pewnie jako fenomen, a nie jakościowo nie-wiadomo-co.
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
to jakiś troll nie lista - z falloutów tylko fallout 3 ;D a poza tym to faktycznie same konsolówki a Planescane, HL, Portal i Torment są na tej liście chyba przypadkiem biorąc pod uwagę ich miejsca względem iluś tam odsłon mario ;D
Chciałem napisać cos podobnego, ale pewnie ja bym to ujął tak, że wyszłaby z tego gównoburza konsolowo-pecetowaSithFrog pisze:Jak patrzę to myślę, że zestawienie mógł robić ktoś, kto raczej gra na konsolach niż PC. WoW pewnie jako fenomen, a nie jakościowo nie-wiadomo-co.
#sgk 4 life.
- Crowley
Jak patrzę to myślę, że zestawienie mógł robić ktoś, kto powinien pisać bloga o szydełkowaniu albo sianiu pietruszki.SithFrog pisze:Jak patrzę to myślę, że zestawienie mógł robić ktoś, kto raczej gra na konsolach niż PC.
Ja rozumiem gusta i guściki ale ta lista jest po prostu zła pod każdym względem.
About Mankind
About Mankind
dziewięć części Mario? Srsly.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Skomentuję taką listę ciszą
Swoją drogą słabo są organizowane takie listy. Sam mam 100 razy lepszy pomysł
Swoją drogą słabo są organizowane takie listy. Sam mam 100 razy lepszy pomysł
Jakbyśmy byli lepsi w wybieraniu. Na forum w takim głosowaniu pewnie wygrałby Forrest Gump
- Crowley
Może forumowy plebiscyt na najlepszą grę? Zaraz po tym jak napiszę wreszcie podsumowanie topu filmowego.
About Mankind
About Mankind
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Nie jest to całkiem udana lista ale wcale nie dlatego, że komputerowe erpegi są gdzieś tam daleko. Zakładam, że to amerykańskie spojrzenie na temat a więc - wspomnienia z młodości to NINTENDO i SEGA. Najlepsze gry to Super Mario i potem długo długo nic, itd.
Po prostu w pewnych miejscach na świecie ludzie nie zaczynali grać w gry na pecetach otrzymanych na I komunię i niekoniecznie było to w połowie lat 90-tych Mariany i Zeldy to często były gry przełomowe pod względem technicznym i do tego niesamowicie popularne, sprzedawane w wielomilionowych nakładach.
Jak ktoś niedowierza to polecam listę:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_be ... ideo_games
Kpienie z takich zestawień to coś jak żarty z amerykańskiej motoryzacji. Oni mają własny swój świat, w którym cRPG to nisza.
Po prostu w pewnych miejscach na świecie ludzie nie zaczynali grać w gry na pecetach otrzymanych na I komunię i niekoniecznie było to w połowie lat 90-tych Mariany i Zeldy to często były gry przełomowe pod względem technicznym i do tego niesamowicie popularne, sprzedawane w wielomilionowych nakładach.
Jak ktoś niedowierza to polecam listę:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_be ... ideo_games
Kpienie z takich zestawień to coś jak żarty z amerykańskiej motoryzacji. Oni mają własny swój świat, w którym cRPG to nisza.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
This.Voo pisze:Kpienie z takich zestawień to coś jak żarty z amerykańskiej motoryzacji. Oni mają własny swój świat, w którym cRPG to nisza.
Poza tym niech mnie poprawi bonc albo Dogy ale chyba Ocarina of time to najbardziej legendarna Zelda ever.
Szokiem dla mnie był raczej fakt, że wygrało Last of us czyli jednak exclusive z japońskiej pe-eski, a nie Halo z X-klocka czy cokolwiek od Nintendo.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ocarina of Time - bardzo często umieszczana w takich zestawieniach na pierwszym miejscu.
Nie do końca możemy to zrozumieć. Nigdy nie była dołączona do CDA
Nie do końca możemy to zrozumieć. Nigdy nie była dołączona do CDA
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
Wszystko fajnie ale jak już wyżej napisano - dawanie w zestawieniu Fallouta 3, Call of Juarez dwóch Portali, a brak w nim jedynki czy dwójki albo HOMM3 to tak jakbym w zestawieniu najlepszych maszyn do grania wstawił iMaca a zapomniał o Playstation.
O Halo na 10 i WOWie na 3 w ogóle nie ma co dyskutować, bo to jakby powiedzieć, że Legia miała w tym roku szansę wygrać Ligę Mistrzów.
Można by zrobić taki plebiscyt na forum ale widzę jeden zasadniczy problem - gry stricte konsolowe byłyby pokrzywdzone, bo nie wszyscy mają albo mieli konsole. Bo na PC chyba każdy w coś grał. No a rozdzielanie jednych od drugich to też tak jakoś nie do końca.
O Halo na 10 i WOWie na 3 w ogóle nie ma co dyskutować, bo to jakby powiedzieć, że Legia miała w tym roku szansę wygrać Ligę Mistrzów.
Można by zrobić taki plebiscyt na forum ale widzę jeden zasadniczy problem - gry stricte konsolowe byłyby pokrzywdzone, bo nie wszyscy mają albo mieli konsole. Bo na PC chyba każdy w coś grał. No a rozdzielanie jednych od drugich to też tak jakoś nie do końca.
About Mankind
About Mankind
Nie. Granie na PC w USA od jakiegoś czasu też istnieje ale nadal w niszy. Wszystkie wymienione gry były na konsole. HM&M3 nie. U nas ciężko uwierzyć ale w hameryce do dziś komy są do netu, worda i excela. GłównieCrowley pisze:Wszystko fajnie ale jak już wyżej napisano - dawanie w zestawieniu Fallouta 3, Call of Juarez dwóch Portali, a brak w nim jedynki czy dwójki albo HOMM3 to tak jakbym w zestawieniu najlepszych maszyn do grania wstawił iMaca a zapomniał o Playstation.
Stąd Halo na 10tym. A WoW jak pisałem - nie jako mega gra a pewnie jako fenomen. W szczytowej formie ponad 12 mln ludzi grało. Średnio od lat utrzymuje się 9-10 przez prawie DEKADĘ. Z abonamentem miesięcznym.
- Crowley
Wiesz, ludzie chodzą na mecze Biedaklasy od wielu lat i też nie za darmo.SithFrog pisze:W szczytowej formie ponad 12 mln ludzi grało. Średnio od lat utrzymuje się 9-10 przez prawie DEKADĘ. Z abonamentem miesięcznym.
About Mankind
About Mankind
12 milionów?
Dla mnie to jest fenomen i tyle. Nigdy nie było i przypuszczam, że już nie będzie gry, za którą trzeba tyle płacić i żeby grało tyle ludzi i tak długo.
Dla mnie to jest fenomen i tyle. Nigdy nie było i przypuszczam, że już nie będzie gry, za którą trzeba tyle płacić i żeby grało tyle ludzi i tak długo.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
???Voo pisze:Mariany (...) były gry przełomowe pod względem technicznym
rozwiń
- Crowley
Średnia widownia na meczu Biedaklasy w sezonie 2011/12 (nie chciało mi się szukać ostatniego ) to 8741 dziwnych ludzi. Razy 8 meczów daje to 69 928 dziwnych ludzi na kolejkę. Stosunek liczby ludności świata do liczby mieszkańców Zielonej Wyspy to mniej więcej 7 185 970 000 / 38 500 000 = 186,65. Można więc powiedzieć, że gdyby Biedaklasa grała nie tylko w Polsce ale na całym świecie, miałaby co tydzień średnią widownię rzędu 69 928 * 186,65 = 13 052 061. Trzynaście milionów! Więcej niż WOW za najlepszych lat. Świat jest dziwny.
About Mankind
About Mankind
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Mniej niż League of Legends aktualnie Aktualnie podają że codziennie gra około 27 milionów ludzi przynajmniej jedną grę.Crowley pisze:Trzynaście milionów! Więcej niż WOW za najlepszych lat. Świat jest dziwny.
http://www.forbes.com/sites/insertcoin/ ... n-monthly/