Wow, liczyłem, że wywiąże się dyskusja, skończy się na ankiecie 50% - 50% i zostanie, jak było, a tu proszę, pyk i jestLLothar pisze: ↑6 maja 2024, o 13:55Zrobione.Cherryy pisze: ↑5 maja 2024, o 21:02 Jezu... to się naprawdę udało.
EDIT: Może pójdziemy za ciosem i trochę odświeżymy działy? Część jest w ogóle martwa ("Do redakcji", o grze bitewnej), a część spokojnie można połączyć, żeby je wizualnie ożywić ("O grach", "Gry online" i "Konsolomaniak" jako po prostu "Gry", czy też z filmów, książek i muzyki można by po prostu zrobić dział "Popkultura" albo "Kultura" bez pop ). Nie piszemy tyle, żeby potrzebne było sto działów, a uprościłoby to nawigację, ale to tylko taka luźna uwaga.
FSGK nowej generacji
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Re: FSGK nowej generacji
Since 2001.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Forum traci klimat!Cherryy pisze:Wow, liczyłem, że wywiąże się dyskusja, skończy się na ankiecie 50% - 50% i zostanie, jak było, a tu proszę, pyk i jestLLothar pisze: ↑6 maja 2024, o 13:55Zrobione.Cherryy pisze: ↑5 maja 2024, o 21:02 Jezu... to się naprawdę udało.
EDIT: Może pójdziemy za ciosem i trochę odświeżymy działy? Część jest w ogóle martwa ("Do redakcji", o grze bitewnej), a część spokojnie można połączyć, żeby je wizualnie ożywić ("O grach", "Gry online" i "Konsolomaniak" jako po prostu "Gry", czy też z filmów, książek i muzyki można by po prostu zrobić dział "Popkultura" albo "Kultura" bez pop ). Nie piszemy tyle, żeby potrzebne było sto działów, a uprościłoby to nawigację, ale to tylko taka luźna uwaga.
Wysłane z mojego RMX3840 przy użyciu Tapatalka
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Jeszcze tylko Was poproszę aby się wstrzymać z wspieraniem na patronite - dopinamy wewnętrzne parę spraw żeby nie było potem zgrzytu. Np ja uważam że najpierw powinniśmy mi kupić Mercedesa G klasse za te lata adminowania - z jakiegoś niezrozumiałego powodu inni burczą na to.
Niemiecki samochód - nigdy!!!
Tylko Izera
Tylko Izera
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
ale w następnym miesiącu będzie kolejny cel, też mogą coś dostać...LLothar pisze: ↑7 maja 2024, o 08:32 Jeszcze tylko Was poproszę aby się wstrzymać z wspieraniem na patronite - dopinamy wewnętrzne parę spraw żeby nie było potem zgrzytu. Np ja uważam że najpierw powinniśmy mi kupić Mercedesa G klasse za te lata adminowania - z jakiegoś niezrozumiałego powodu inni burczą na to.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Opis działu o grach do zmiany.
"czyli wszystko o grach, poza konsolami i ustawkami na gry online"
Już nieaktualny, skoro wszystko jest w kupie
"czyli wszystko o grach, poza konsolami i ustawkami na gry online"
Już nieaktualny, skoro wszystko jest w kupie
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Ogarnięte
Zapomniałem dać znać - tyle feedbacku dostajemy że już przestaję ogarniać komu odpisywałem, a komu nie.
W każdym razie przy okazji wyszło że u innych też był ten sam problem. Dzięki
No signatur or user error. Press any key to continue...
---------
Współtworzyłem napograniczu.net, obecnie piszę dla fsgk.pl
---------
Z takich zupełnych pierdół to dla mnie (bo mam link prosto do forum a nie na główną ) wygodne było jak z poziomu forum był jakikolwiek odnośnik na główną, ale to już jak uważacie
#sgk 4 life.
Będzie, jest na liście rzeczy do zrobienia
---------
---------
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Dobra, kto chce to może się dorzucić na https://patronite.pl/fsgk Uzyskaliśmy wszystkie przyzwoitością wymagane błogosławieństwa (od DaeLa )
Na głównej ruszymy za kilka dni, bo DaeL chce przekierować najpierw swoich wspierających.
Na głównej ruszymy za kilka dni, bo DaeL chce przekierować najpierw swoich wspierających.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Masz na myśli jednorazówki jako wpłaty czy co dokładnie?Cherryy pisze:Proszę, dajcie jakąś dodatkową alternatywę dla Patronite.
Pamietaj ze patronite mozesz wziac i zaraz zakończyć przecież (o ile mnie pamiec nie myli ). Wtedy to niejako jednorazowka wlasnie.
Generalnie myslimy ze Patronite spokojnie utrzyma wszystko w skali roku. Jak będzie potrzebne pospolite ruszenie to na bank damy znać...
Ja nie mam zaufania do podawania danych karty gdziekolwiek, nawet na Netfliksie i nikt mnie nigdy nie przekona. Każdy ma jakieś dziwne zasady w życiu, z których nie musi się tłumaczyć, rozwodząc nad życiowymi błędami.
Przelew jednorazowy, Blik, tego typu rzeczy jak najbardziej.
Since 2001.
- Razorblade
- Mr. Kroper
No to na Patronite mozna blikiem. Tylko placisz wtedy z gory z okreslona liczbe miesiecy
dokładnie, mozesz sobie wybrac np najnizszy próg (5zł) i wpisac tyle miesiecy ile chcesz i od razu zapłacić blikiem za całosc.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
a Paypal?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Czy tylko mi na tapatalku wyjebalo wszystkie awatary?
Wysłane z mojego V10 przy użyciu Tapatalka
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- LLothar
- A u nas w Norwegii
U mnie tez ich nie ma. Acz ostatnio dla mnie Tapatalk ma toksyczną ilość reklam, a nowe Forum działa super w mobilej przeglądarce.PIOTROSLAV pisze: ↑9 maja 2024, o 11:38 Czy tylko mi na tapatalku wyjebalo wszystkie awatary?
Dlatego najlepszym rozwiązaniem są karty wirtualne. Sam mam i korzystam od kilku już lat. Gdzie się da podpinam tylko wirtualną, do Netflixów, czy innych dziwnych serwisów.Cherryy pisze: ↑8 maja 2024, o 22:45 Ja nie mam zaufania do podawania danych karty gdziekolwiek, nawet na Netfliksie i nikt mnie nigdy nie przekona. Każdy ma jakieś dziwne zasady w życiu, z których nie musi się tłumaczyć, rozwodząc nad życiowymi błędami.
Trzeba tylko pamiętać żeby ją doładować, bo jak nie ma na niej kasy to płatność nie przejdzie
---------
---------
Btw, jak to prawnie jest ogarniete z tym patronajtem? LLo nie bedzie musiał tego jako dochód wpisywać i potem podatku płacic?
#sgk 4 life.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Darowizny do kwoty trochę ponad 5k zł od jednej osoby w ciągu 5 lat są nieopodatkowane.
A w Norwegii to pewnie nie mają kalkulatorów, żeby tak małe kwoty w ogóle gdzieś zapisać.
A w Norwegii to pewnie nie mają kalkulatorów, żeby tak małe kwoty w ogóle gdzieś zapisać.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
O ile będą to groszowe sprawy to nie. Fakt że jestem w Norwegii i nie mam rezydencji podatkowej w Polsce dodatkowo komponuje sprawę oczywiście, imho na plus, no tutejsza skarbówka ma wyższy pułap zajmowania się sprawami.
Jeżeli nagle zaczniemy zbierać po kilka tysięcy miesięcznie to oczywiście inna sprawa.
Jeżeli nagle zaczniemy zbierać po kilka tysięcy miesięcznie to oczywiście inna sprawa.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
W Norwegii Hobby jest nieopodatkowane, kropka. Jaka jest granica miedzy hobby a praca? Urzad podatkowy nie precyzuje. I kid you not . Zasadniczo jezeli nie uzyskam przychodow ktore uzasadniaja wlozony wysilek, to podatku nie ma.
https://www.skatteetaten.no/en/business ... /blogging/
Patrząc na obecny stan wsparcia to nam raczej nie grozi
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Szaleństwo. Ja wy tam żyjecie w tej Norwegii? Państwo z dykty.LLothar pisze: ↑10 maja 2024, o 07:13W Norwegii Hobby jest nieopodatkowane, kropka. Jaka jest granica miedzy hobby a praca? Urzad podatkowy nie precyzuje. I kid you not . Zasadniczo jezeli nie uzyskam przychodow ktore uzasadniaja wlozony wysilek, to podatku nie ma.
https://www.skatteetaten.no/en/business ... /blogging/
About Mankind
About Mankind
- Crowley
About Mankind
About Mankind
Jakiś czas nie wchodziłem i yeb, takie zmiany - kudos!
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Wchodzę po kilku dniach i myślałem, że coś się spierdzieliło, a to po prostu ludzie piszą i wątki mi się podświetlają jako nieprzeczytane XD
Chcę tylko z tego miejsca podziękować wszystkim zaangażowanym w to, byśmy dalej mogli trwonić tu swój czas
Gratulacje! Nie znam się zupełnie na technikaliach, ale domyślam się, że operacja łatwa nie była, a pacjent nie tylko przeżył, ale i wypiękniał!
Gratulacje! Nie znam się zupełnie na technikaliach, ale domyślam się, że operacja łatwa nie była, a pacjent nie tylko przeżył, ale i wypiękniał!
U was forum też wolniej działa niż przed wskrzeszaniem?
Wysłane z mojego AC2003 przy użyciu Tapatalka
- LLothar
- A u nas w Norwegii
U mnie działa szybciej szczerze mówiąc ...
A nawet nie działa od lat
U mnie na Tapatalku jakoś każdy wątek chwilę mieli. Zobaczę jak będzie na przeglądarce, czy to nie setki reklam w tej apce...
Forum świetnie działa w przeglądarce. Jak w taptalku nie wiem, bo od lat nie korzystam - kiedyś próbowałem ale zalew reklam i średnie jego działanie mnie skutecznie zniechęciły
---------
---------
No dobra, trochę okrzepliśmy, to ja się jeszcze poprzyczepiam, bo tak niewiele trzeba, żeby dla mnie było idealnie:
... czyli wszystko o grach, konsolach i ustawkach na gry online
... nie to, o czym myślisz
... wszystko, co nie pasuje do innej kategorii
... recenzje i inne takie
... o ruszaniu się
O grachO grach
... czyli wszystko o grach, konsolach i ustawkami na gry online
... czyli wszystko o grach, konsolach i ustawkach na gry online
Hard & SoftHard & Soft
... nie to o czym myslisz.
... nie to, o czym myślisz
Różne tematyRóżne tematy
... wszystko co nie pasuje do innej kategorii
... wszystko, co nie pasuje do innej kategorii
Film, muzyka, książkiFilm, muzyka, ksiazki
... recenzje i inne takie.
... recenzje i inne takie
O sporcieO sporcie
... o ruszaniu się.
... o ruszaniu się
Since 2001.
Pan przecinek
Wysłane z mojego SM-A135F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A135F przy użyciu Tapatalka
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Fertig
Mi cały czas brakuje "przeskoku" do pierwszego nieprzeczytanego posta w temacie.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Na czerwony kwadracik klikasz
Ej, panuje ktoś nad komentarzami pod artykułami na głównej i mógł by w końcu zbanować tego całego Mickiewicza? Ja rozumiem wolność wypowiedzi itd ale robienie gnoju „dla zasady” pod każdym artykułem to już lekka przesada. Alex odwaliła kawał świetnej roboty z ostatnim artykulem a przez to jego pitolenie jeden z twórców z którymi przeprowadziła wywiad podsumował nas: „myślałem że blogi z taką „widownią” już odeszły w niepamięć, ale nie”
11.XI.2006