Zolt pisze:Ircowy kanal #sgk?!
![lol2 :lol2:](./images/smilies/5.gif)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
Cieszę się, że nie muszą już tego robić. Nie interesuje mnie opisywanie, tylko przemyślenia, umieszczenie systemów w szerszym kontekście. Zawsze jakoś przy różnego rodzaju recenzjach pomijam akapity, które przeznaczone są na krótkie wyjaśnienie fabuły. Na przedstawienie prologu. Wolę, gdy o historii wspomina się przy okazji.O czym to jest, jak się w to gra, jak to wygląda, no i jak to brzmi, ale o tym napisz tylko wtedy, jeżeli starczy miejsca
zodi pisze:No niezłe tomiszcze!
Podziękowawszy.Ptaszor pisze:Ale mi to nowe CD-Action zaimponowało teraz.
A wiesz, że ten papier jest droższy od tego, co był wcześniej? Generalnie to była zmiana zamierzona, chcieliśmy mieć ten sam papier co w Forbesie, bo przyjemniej się go trzyma w ręce, papier się nie niszczy i tekst na nim lepiej wygląda, ale minus jest taki, że kolory na zdjęciach są mniej soczyste. Będziemy jeszcze nad tym pracować, bo są sposoby, żeby sprawić, że to będzie wyglądało trochę lepiej.zodi pisze:Papier taki trochę średni, ale wiadomo jak jest - ja się cieszę, że znów można jakiś magazyn growy wziąć do łapy! No i następny już w czerwcu!
Dokładnie, ja właśnie z powodu ceny nie kupiłem. Przejrzałem i stwierdziłem, że 3 dychy żeby przeczytać ze 20 stron, które mogą być dla mnie interesujące to za drogo. A nawet gdyby zainteresowały mnie wszystkie teksty, to ponieważ i tak mam za mało czasu na czytanie, to wolałbym już te kilka(naście) godzin przeznaczyć na jakąś książkę. Z jeszcze innej strony, 30-stronicowej broszurki za 5 zł też bym pewnie nie kupił. Jak widać z powyższego już nie jestem targetem, ech ta starośćPquelim pisze:No i cena - ja rozumiem, że można zapłacić więcej, jednak magazyn w cenie książki to jest trochę, ciut za dużo moim zdaniem.
Podobno po najnowszej aktualizacji, da się już w Star Citizena grać, mimo czytania takich doniesień.Galador pisze:dobrze czytało się o Star Citizenie oczami Przybyłka.
A, dziękuję, dziękuję. Ta MitoLOCHia to mojaGalador pisze:dla mnie były artykuły na temat Batmana oraz "MitoLOCHia"
Właściwe CD-Action wychodzi w piątek jeśli się nie mylę.zodi pisze:Kiedy nowy numer ?
KLIKzodi pisze:Kiedy nowy numer, Panie DaeLu ?
Bo chyba w zeszłym tygodniu wysyłaliście do drukarni, tak ?
Pquelim w maju '22 pisze: No nie wiem, nie wiem. Boje się o Was, DaeLmam wrażenie, że kierownictwo nie ogarnia tej kuwety.
Ale oni teraz wychodzą nieregularnie, jako kwartalnik.PIOTROSLAV pisze:Chyba nie jest dobrze, jak majowy numer wychodzi w październiku....
TakTheeck pisze:Pixel przestaje wychodzić:
https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/k ... et-service
Na papierze zostały już tylko PSX i CDA?
no nie tak do końca lepiej, bo zależy kto jest autorem i co ma do powiedzenia pisząc tekst. Kiedy zobaczyłem w tym nowym numerze wspominkowy tekst o IWD, gdzie autor - niejaki Misiek - się kompletnie skompromitował pisząc o jedynce że była "niekochanym dzieckiem" Black Isle, bo "nie ma tam postaci z prozy R.A. Salvatore'a (sic!)" i ogólnie to dwójka jest różnorodna, a jedynka nudna. Rzuciłem pismem w kąt, spadło pod łóżko i do dzisiaj tam leży.Crowley pisze:ale wiadomo, że lepiej przeczytać setny tekst o Baldur's Gate
Przyznam, że nawet nie wiedziałem, że ŚGK będzie omawiany, bo bym zgłosił swoje sugestie i rady. Ten cykl o starych pismach robi nam gość, który prowadzi stronę Zapach Papieru. Bardzo sympatyczny facet, z dużą wiedzą, choć zakładam, że czasem jakąś rolę odgrywają jego osobiste preferencje do jednych tytułów, a mniejsze zainteresowanie innymi. Jego tekst o SS-ie był moim zdaniem znakomity, chwytający w punkt to, co najciekawsze. O ŚGK nie czytało się źle, ale fakt, to nie ten sam kaliber.Pquelim pisze: ↑2 grudnia 2023, o 15:55 W nowym wydaniu Retro jest tekst o historii ŚGK. I za to propsy, ale hejt też się należy bo:
- tekstu nie napisał DaeL (why???)
- w związku z powyższym tekst jest co najwyżej średni (a właściwie to kiepski, DaeL by napisał lepiej)
- w tekście nie ma ani słowa o FSGK, co rodzi moje podejrzenia zarówno w zakresie researchu autora (słaby) jak i konekscji DaeLa w redakcji (znikome) bo jednak można by było o nas wspomnieć...