Czegoś tak karkołomnego jeszcze nie czytałemPanowie, tak czytam Wasze opinie i jest mi smutno. Bo daliście się wszyscy złapać rządzącym, którzy mogliby wprowadzić obowiązkowe szczepienia zamiast podjudzać ludzi na ludzi.
A Wy zamiast mieć pretensje do rządzących, macie je do osób, które skoro pozostawiono im wybór, to z niego skorzystali. Oburza Was, że skorzystali w inny sposób niż Wy, no ale to jest istota wolności. I nie jest to powód aby ich obrażać ani uważać za gorszych czy głupszyc
"To nie moja wina, że się nie zaszczepiłem, bo nie muszę" Łał. Jak starsza pani prosi Cię o ustąpienie miejsca w tramwaju to mówisz "prosze pani, ja pani nie ustąpie, ale to wina rządu, że mnie do tego nie zmusił"
Myślałem, że wszystko mogę zarzucić PiSowi, ale akurat tego, że Theeck sie nie zaszczepił to nie.
Zgadzam się z Voo, praktykujący antyszczepionkowy powinni być po prostu wykluczeni ze społeczeństwa. Gdyby zacząć wprowadzać zakazy np. korzystania z komunikacji miejskiej, przebywania w zakładach pracy itp to jest duża szansa, na zwiększenie wyszczepialności.