![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Ale nie wiedziałem, że będą dwie części - dla mnie lepiej, bo w sumie właśnie się bałem jak wpakują fabułę w jeden film. No to luz, jaram się dalej.
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Nie da się. To przeżycie duchowe.ThimGrim pisze:Hej, oglądaliście może Króla Tygrysów na Netflixie? Możecie mi streścić swoimi słowami, o co tam chodzi?
Gregor pisze:Włączajcie Netflixa i oglądajcie Króla Tygrysów!
Obrzydliwy proceder usanskiego handlu dzikimi zwierzętami i patologia bezprawia amerykańskiego południa pozwalająca na działanie prywatnych "zoo" jak w tym serialu nie jest nawet w top 10 absurdów jakie widzimy na ekranie
W roli Carole Baskin.Ptaszor pisze:Nieodżałowaną stratą dla świata było zawieszenie prac nad wersją aktorską, w której główną rolę miał zagrać Nicholas Cage.
Alexandretta pisze: Ja zupełnie Diuny nie znam (...)
a to w silverscreenie kiedyś było coś takiego - na Shreku2 byłemHalaster pisze:Counter - w Warszawie jest nowe kino w fabryce Norblina gdzie są sale VIP z donoszonymi drineczkami, podwójnymi kanapami i wypasionym dźwiękiem dolby atmos itd.
Z drugim sezonem wraca Tiger King, tylko po co?ThimGrim pisze:W roli Carole Baskin.Ptaszor pisze:Nieodżałowaną stratą dla świata było zawieszenie prac nad wersją aktorską, w której główną rolę miał zagrać Nicholas Cage.
żonglowanie przeznaczeniem to główna oś fabularna książekNa minus, ale to taki mój subiektywny - tajne zakony, żonglowanie przeznaczeniem, spiski na galaktyczną miarę - nie przepadam za takimi elementami po prostu, irytują mnie.
Pogrzebałem trochę w temacie i wychodzi na to, że służalczość muzyki była zamierzona. Villeneuve chciał jakoś uniknąć kwestii mówionych z offu. Jak wszyscy wiemy w książce mamy narratora bezpośredniego, który wypowiada swoje myśli. David Lynch poszedł tym tropem i poległ. Kanadyjczyk, świadom bolączek takiego rozwiązania, podszedł do sprawy jak rasowy artysta i kazał Zimmerowi zilustrować myśli z offu dźwiękami i muzyką. O ile zacząłem myśleć o tym zabiegu dopiero po seansie, to jestem sobie w stanie przypomnieć przynajmniej jedną scenę, w idealnie zsynchronizowali muzykę z myślami Paual - czyli próbę z Gom Jabbar.Ptaszor pisze:muzyka Zimmera.