Wybory parlamentarne 2019
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Wybory parlamentarne 2019
TK nigdy nie działał, to jest zwykła synekura dla podstarzałych prawników mających układy z władzą. Więc co za różnica czy siedzą tam "prawnicy" robiący lody UW, SLD, PO, czy PISowi?
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Działał" tzn. wydawał wyroki.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Np własnie kończący kadencję Zubik.Theeck pisze:, to jest zwykła synekura dla podstarzałych prawników mających układy z władzą.
#sgk 4 life.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Nadzwyczajnym jedynie. Jak Pq się habilituje, to też będzie mógł być.Turtles pisze:Pawłowicz też, ale ona przynajmniej profesorem uw jest
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Toż napisałem, że UW rooooookiemu bliżej do UAMu chybaCrowley pisze:Nadzwyczajnym jedynie. Jak Pq się habilituje, to też będzie mógł być.Turtles pisze:Pawłowicz też, ale ona przynajmniej profesorem uw jest
Ale prawda "była", a nie "jest"
#sgk 4 life.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Tego profesora to teraz dają z automatu.
Bo hab to jest tytuł naukowy a nie stopień nakowy jak doktor. Jest taka tradycja w Polszy, że wszystkim z tytułem naukowym się profesoruje, więc uczelnie (te większe) błyskawicznie po kolokwium habilitacyjnym nadają tytuły profnadzwyczajów. Sensu to już nie ma - kiedys taki uczelniany dostawał się na wyższego payrolla, teraz te stawki są wyrównane.
No, w Polsce jest jeszcze tradycja profesorowania nauczycielom w szkołach średnich, tak gwoli ścisłości
Pawłowicz to jest idealny, perfekcyjny przykład jak ten system moze zostać wypaczony. I takich ludzi jest zdecydowanie więcej w środowisku. U mnie ze skrętem lewicowym, na wschodzie - konserwatywnym.
Bo hab to jest tytuł naukowy a nie stopień nakowy jak doktor. Jest taka tradycja w Polszy, że wszystkim z tytułem naukowym się profesoruje, więc uczelnie (te większe) błyskawicznie po kolokwium habilitacyjnym nadają tytuły profnadzwyczajów. Sensu to już nie ma - kiedys taki uczelniany dostawał się na wyższego payrolla, teraz te stawki są wyrównane.
No, w Polsce jest jeszcze tradycja profesorowania nauczycielom w szkołach średnich, tak gwoli ścisłości
Pawłowicz to jest idealny, perfekcyjny przykład jak ten system moze zostać wypaczony. I takich ludzi jest zdecydowanie więcej w środowisku. U mnie ze skrętem lewicowym, na wschodzie - konserwatywnym.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003