Zacząłem malować dziś High Sparrowa. Najpierw zrobiłem mu szatę na beżowo, ale uznałem, że będzie sie mało odróżniał od podstawki... Zdecydowałem więc że zrobię mu szarą szatę i będę ją rozjaśniał, kiedy przyjrzałem sie tej twarzy i odniosłem wrażenie, że gość jest podobny do Morgana Freemana.
Nasze figurki
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Nasze figurki
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Re: Nasze figurki
Bardzo spoko, fajnie wyszła biała szata i broda/włosy. Twarz bym jednak jeszcze trochę porozjaśniał
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Ta szata to głownie wynik lampy bezpośrednio nad figurką - muszę białym popracować
Mój pierwszy oddział, a zarazem drobny projekt modelarski:
Przygodę z bitewniakami zacząłem od LotRa i poszukiwałem fajnych alternatywnych modeli zwiadowców.
W oko wpadły mi od początku modele do rodu Starków. Patrzę na modele, faktycznie zwiadowcy jak się patrzy. Nadadzą się do mojego Arnoru/Gondoru. Jest jednak problem - bitewniak Gry o Tron (w którą to grę ostatecznie wszedłem... Lannisterami ) używa podstawek 30mm a LotR 25mm. No to zacząłem zabawę z magnesami. Rezultaty widzicie niżej - każdy model na wymiennej podstawce trzymający się na magnesie.
Co do samych modeli - są nieznacznie wyższe od tych od LotRa (circa 1mm) więc z perspektywy stołu różnicy zasadniczo nie ma. Mam nadzieję że nikt przy grze nie będzie się o modele czepiał (wiecie, jeżeli coś wygląda jak zwiadowca, pachnie jak zwiadowca i pewnie smakuje jak zwiadowca to z dużą dozą prawdopodobieństwa jest to zwiadowca ).
Jak Wam się podobają modele i malowanie?
Przygodę z bitewniakami zacząłem od LotRa i poszukiwałem fajnych alternatywnych modeli zwiadowców.
W oko wpadły mi od początku modele do rodu Starków. Patrzę na modele, faktycznie zwiadowcy jak się patrzy. Nadadzą się do mojego Arnoru/Gondoru. Jest jednak problem - bitewniak Gry o Tron (w którą to grę ostatecznie wszedłem... Lannisterami ) używa podstawek 30mm a LotR 25mm. No to zacząłem zabawę z magnesami. Rezultaty widzicie niżej - każdy model na wymiennej podstawce trzymający się na magnesie.
Co do samych modeli - są nieznacznie wyższe od tych od LotRa (circa 1mm) więc z perspektywy stołu różnicy zasadniczo nie ma. Mam nadzieję że nikt przy grze nie będzie się o modele czepiał (wiecie, jeżeli coś wygląda jak zwiadowca, pachnie jak zwiadowca i pewnie smakuje jak zwiadowca to z dużą dozą prawdopodobieństwa jest to zwiadowca ).
Jak Wam się podobają modele i malowanie?
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Bardzo przyzwoite
zajebiste. wyglądają jak wood elfy z battla.
Świetni. Muszę moje rzeczy powrzucać. Zrobię fotki w sobote