Pixel Heaven 2018
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Re: Pixel Heaven 2018
Okej, na wypadek gdyby to kogoś interesowało: będę na Pixelu, w sobotę jakoś od południa, w niedzielę wpadnę tylko na panel z redakcją. Jak ktoś będzie chciał podejść i się przywitać to zapraszam Będę w koszulce z logo Na Pograniczu, więc powinno być łatwo poznać.
"Żal, że sie coś zrobiło, przemija z czasem. Żal, że się czegoś nie zrobiło, nie przemija nigdy."
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Counterman
- Waniaaa!
Oglądał bym!peterpan pisze:Fsgk: Civil War. Brzmi nieźle.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Jestem, głównie Was czytam.PIOTROSLAV pisze:Ej, nie prawda. Jest Olsen, jest Lai, no i smorąg (który moim zdaniem jest botem i zbiera posty żeby otworzyć temat otanij stolarce...)
I o zgrozo, nawet jo żem na slacku.
- Larofan
- Social Media Ninja
Lai też jest botem bo zajawki na fejsa wjeżdżają szybciej niż artykuły na głównej więc podejrzewam spiseg
Sent from my OnePlus 5t using Tapatalk
Sent from my OnePlus 5t using Tapatalk
Ryjbuk chyba się domyślił, że jestem botem, bo próbował zablokować mi dodawanie postów albo to te ruskie bukwy i wina czarnych kwadratów.
I co, nic nie robimy, nie kontaktujemy się z Naczem?
Iks de, iks de.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Iks de, iks de.
Since 2001.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Kochane misie.
Aby uniknac oskarzen o Szarą Sieć Zła chciałbym zaanonsować, że Naczelny, Pepe, skontaktował się ze mną w związku z ŚGK - 25 lecie. Kilka osob zostalo poproszonych o napisanie paru slow, ktore znajda sie potem w druku, jako forma kontaktu z czytelnikami.
W razie pytan prosze pytac
Aby uniknac oskarzen o Szarą Sieć Zła chciałbym zaanonsować, że Naczelny, Pepe, skontaktował się ze mną w związku z ŚGK - 25 lecie. Kilka osob zostalo poproszonych o napisanie paru slow, ktore znajda sie potem w druku, jako forma kontaktu z czytelnikami.
W razie pytan prosze pytac
O, ktos jedzie, czy wrzutka prasowa, ze sie odbylo i mowili, ze bylo spoko?
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ja mysle, ze jakby ktos sie zobowiazal, ze porobi zdjecia, wywiady itp, to nawet czesc kosztow z budzetu FSGK.PL mozna pokryc.Zolt pisze:O, ktos jedzie, czy wrzutka prasowa, ze sie odbylo i mowili, ze bylo spoko?
Ja na pewno będę. Wykosztowałem się na tą najdroższą wejściówkę - tylko ze względu na pamiątkowego ŚGK więc nie ma szans żebym odpuścił - chyba, że zdarzy się nieprzewidywalne zdarzenie losowe.
Zdjęcia będę robił ile da radę. W razie co to się nimi mogę podzielić.
Generalnie plan jest taki, że imprezę odwiedzę w piątek - mało ludzi i można na spokojnie z ludźmi z branży pogadać.
W sobotę będziemy wspólnie z Alex - w planach jest zaliczenie kilku paneli wraz z najważniejszym - Chmielarz ma pokazać nad czym pracuje - bardzo możliwe, że będzie to coś w rodzaju pokazu zamkniętego jaki miał miejsce na którymś poprzednim PH gdzie pokazywał "early alpha" Zaginięcia... Jaram się tym jak gupi. Jak się uda to może się jaką relację z tego napisze czy coś.
A odbiegając od tematu PH i nawiązując do "hermetyczności" forum to fakt, zanim się zarejestrowałem to się obawiałem czy mnie starzy bywalcy nie zjedzą - wszak z zewnątrz jestem. Ba, nigdy jakoś nie byłem wielkim fanem ŚGK. Wiedziałem, że takie pismo było, nawet zdarzało mi się je czytać ale generalnie regularnie kupowałem i czytałem inne pisma.
To co jest w tej społeczności niesamowitego, to to, że tyle czasu to wszystko trwa w takiej formie. Pamięta ktoś jeszcze fanowskie ziny powstałe po upadku SS albo resetu? Niby po tych pismach została spora, zgrana społeczność, która coś tam jeszcze próbowała robić ale gdzieś w którymś momencie to wszystko jednak upadło.
Zdjęcia będę robił ile da radę. W razie co to się nimi mogę podzielić.
Generalnie plan jest taki, że imprezę odwiedzę w piątek - mało ludzi i można na spokojnie z ludźmi z branży pogadać.
W sobotę będziemy wspólnie z Alex - w planach jest zaliczenie kilku paneli wraz z najważniejszym - Chmielarz ma pokazać nad czym pracuje - bardzo możliwe, że będzie to coś w rodzaju pokazu zamkniętego jaki miał miejsce na którymś poprzednim PH gdzie pokazywał "early alpha" Zaginięcia... Jaram się tym jak gupi. Jak się uda to może się jaką relację z tego napisze czy coś.
A odbiegając od tematu PH i nawiązując do "hermetyczności" forum to fakt, zanim się zarejestrowałem to się obawiałem czy mnie starzy bywalcy nie zjedzą - wszak z zewnątrz jestem. Ba, nigdy jakoś nie byłem wielkim fanem ŚGK. Wiedziałem, że takie pismo było, nawet zdarzało mi się je czytać ale generalnie regularnie kupowałem i czytałem inne pisma.
To co jest w tej społeczności niesamowitego, to to, że tyle czasu to wszystko trwa w takiej formie. Pamięta ktoś jeszcze fanowskie ziny powstałe po upadku SS albo resetu? Niby po tych pismach została spora, zgrana społeczność, która coś tam jeszcze próbowała robić ale gdzieś w którymś momencie to wszystko jednak upadło.
No signatur or user error. Press any key to continue...
---------
Współtworzyłem napograniczu.net, obecnie piszę dla fsgk.pl
---------
Współtworzyłem napograniczu.net, obecnie piszę dla fsgk.pl
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Właśnie naszą siłą jest to, że fsgk to najpierw forum, a potem projekty. Projekty mają to do siebie, że upadają - patrz ŚGK, Gamelog, ziny. Paradoksalnie chyba mam najbardziej pomógł bardzo powolny upadek Gameloga, gdzie musieliśmy siłą rzeczy pójść w samostanowienie. Gdyby wszystko zniknęło nagle, nie wiem czy byśmy to kontynuowali samodzielnie.kr4wi3c pisze:To co jest w tej społeczności niesamowitego, to to, że tyle czasu to wszystko trwa w takiej formie. Pamięta ktoś jeszcze fanowskie ziny powstałe po upadku SS albo resetu? Niby po tych pismach została spora, zgrana społeczność, która coś tam jeszcze próbowała robić ale gdzieś w którymś momencie to wszystko jednak upadło.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Ja jestem zapisany na półmaraton, do którego się długo szykowałem A mam potrzebę spotkania z większą grupą z fsgk w realu, bo to, że to forum istnieje z taką grupą ludzi to niesamowicie fajna rzecz Z uwagi na to, że w pracy mam nieprzerwane godziny skupienia, spotkań, opracowywania i do tego wyjazdów to na lapku/desktopie w czasie pracy nie mam czasu nawet pomyśleć, żeby wejść.
Z kolei w domu łap siedzi w torbie a net= tablet, więc nie wchodzę na forum bo tylko się wkurzam, że chce coś odpisać ale trzeba stukać w ten piekielny ekran
Nie mniej jednak jestem duchem na forum, czasem wpadnę ii bardzo żałuję, że mnie nie będzie. Gdyby nie znajomość na fejsie z żabcią, bonckiem i kilkoma innymi to już w ogóle bym obumarł
A poza tym, dobrze, że jest mały flejm bo forum żyje. Dzień w którym to forum przestanie tracić klimat- to dopiero będzie smutny dzień
Z kolei w domu łap siedzi w torbie a net= tablet, więc nie wchodzę na forum bo tylko się wkurzam, że chce coś odpisać ale trzeba stukać w ten piekielny ekran
Nie mniej jednak jestem duchem na forum, czasem wpadnę ii bardzo żałuję, że mnie nie będzie. Gdyby nie znajomość na fejsie z żabcią, bonckiem i kilkoma innymi to już w ogóle bym obumarł
A poza tym, dobrze, że jest mały flejm bo forum żyje. Dzień w którym to forum przestanie tracić klimat- to dopiero będzie smutny dzień
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
1. Mimo wykupionej wejściówki typu Patron, nie zostaliśmy uwzględnieni w podziękowaniach pamiątkowego numeru ŚGK. Podejrzewam dwie opcje: albo się komuś zapomniało, albo Łapusz skojarzył Kr4wca i nie wpisał go z czystej złośliwości (panowie kiedyś mieli różne zdania w pewnym temacie na fejsie). Bilety kupione przed terminem. Na stronie w podziękowaniach również o nas "zapomnieli".
2. Pamiątkowe eśgieki można kupić ot tak normalnie. Nie są limitowane tylko dla patronów (a tak sugerowały wcześniejsze opisy).
Ogólnie rzecz biorąc, nie podoba mi się to wszystko.
PS. Jak ktoś chce pamiątkowego ŚGK a nie może przyjechać na Pixela - niech da znać. Kupimy i wyślemy. Będziemy na imprezie dziś i jutro. Zgłaszajcie się najlepiej w tym wątku. Cena pisma to 20zł.
2. Pamiątkowe eśgieki można kupić ot tak normalnie. Nie są limitowane tylko dla patronów (a tak sugerowały wcześniejsze opisy).
Ogólnie rzecz biorąc, nie podoba mi się to wszystko.
PS. Jak ktoś chce pamiątkowego ŚGK a nie może przyjechać na Pixela - niech da znać. Kupimy i wyślemy. Będziemy na imprezie dziś i jutro. Zgłaszajcie się najlepiej w tym wątku. Cena pisma to 20zł.
"Żal, że sie coś zrobiło, przemija z czasem. Żal, że się czegoś nie zrobiło, nie przemija nigdy."
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Normalnie nie miałbym śmiałości, ale jeśli ktoś proponuje, to ja bardzo chętnie. Priv z danymi poszedł.
Naczo i ManJAk pisali na FB, że w necie też będzie do kupienia, tutaj:
http://shop.pixel-magazine.com
Też bym się pisał. Podaj pls dab do przelewu. Albo umówimy się w Wwa
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Ale ja postaram się jeszcze wyciągnąć autograf od Nacza jutro na nasze forumowe egzemplarzeSithFrog pisze:Naczo i ManJAk pisali na FB, że w necie też będzie do kupienia, tutaj:
Póki co zbieram listę chętnych, danymi do przelewu i wysyłki zajmiemy się potem.
Na Pograniczu
Na Pograniczu
To ja poproszę też w takim razie. Jakie dane na priv wysłać?Alexandretta pisze:Ale ja postaram się jeszcze wyciągnąć autograf od Nacza jutro na nasze forumowe egzemplarze
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Adres do wysyłki.
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Razorblade
- Mr. Kroper
Jeszcze ja, jeszcze ja!
O ile nie jest za późno: również poproszę!
Hah, coś tak podejrzewałem, że nie warto jechać
Poszły w ogóle jakieś teksty o forum w tym numerze specjalnym?
Hah, coś tak podejrzewałem, że nie warto jechać
Poszły w ogóle jakieś teksty o forum w tym numerze specjalnym?
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Słyszałem pq że jesteś wymieniony z dwojga ksyw jako inkranacja manjaka, nacza i baRTeSa w jednej osobie
#sgk 4 life.
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Ok pisma dla tych co się zgłosili dziś kupione. Jak się jeszcze komuś przypomni, to zbieram zapisy do jutra max do godziny 12.
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
To i ja i ja! Wykupcie cały nakład!
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Ja kupiłem prenumeratę, bo miało być przed Pixel Heaven wysyłane, a widzę, że trzeba było poczekać...
Since 2001.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Strolujcie Naczelnika i poproście go o autograf na CD-Action
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Ptaszor
- zielony
Lepszym prankiem byłoby poproszenie o autograf na koszulce z logo wydawnictwa Egmont.
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Za późno Panel z redakcją bardzo fajny, szkoda tylko że tak mało ludzi było. W ogóle dziś na Pixelu pustki straszne. To chyba najbiedniejszy Pixel jakiego widziałam (a widziałam wszystkie z wyjątkiem pierwszego i zeszłorocznego), pod względem ilości wystawców i odwiedzających.
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Nabiję se posta, a co.
Dla porządku lista zakwalifikowanych do otrzymania pisma z autografem Nacza:
Peterpan
Sith
DaeL
Ptaszor
Skoob
Razorblade
Pquelim
Crowley
Dajcie na priva dane do wysyłki, kto jeszcze nie dał. Jak ktoś jest z Wawy, możemy spróbować się umówić na odbiór osobisty.
Dane do przelewu będą jutro, muszę się zorientować ile kosztuje wysłanie czegoś takiego, strasznie dawno nie korzystałam już z usług poczty.
Dla porządku lista zakwalifikowanych do otrzymania pisma z autografem Nacza:
Peterpan
Sith
DaeL
Ptaszor
Skoob
Razorblade
Pquelim
Crowley
Dajcie na priva dane do wysyłki, kto jeszcze nie dał. Jak ktoś jest z Wawy, możemy spróbować się umówić na odbiór osobisty.
Dane do przelewu będą jutro, muszę się zorientować ile kosztuje wysłanie czegoś takiego, strasznie dawno nie korzystałam już z usług poczty.
Na Pograniczu
Na Pograniczu
Sprawdź też może jak i ile paczkomatem, bo może wyjść taniej, albo ciut drożej, ale Tobie może oszczędzić stania w kolejkach z emerytami*.
* - no offence Voo
* - no offence Voo
- Ptaszor
- zielony
List polecony priorytetowy to 6,80 zł plus koszt koperty.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ja sprawy pocztowe załatwiam w ŻabceSithFrog pisze:Sprawdź też może jak i ile paczkomatem, bo może wyjść taniej, albo ciut drożej, ale Tobie może oszczędzić stania w kolejkach z emerytami*.
* - no offence Voo
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Counterman
- Waniaaa!
Hm... Sith?...Voo pisze:
Ja sprawy pocztowe załatwiam w Żabce
IRON MAIDEN are KINGS
To prawda, ale mało kogo stać na takie drogie, eeeee, znaczki.Counterman pisze:Hm... Sith?...Voo pisze:
Ja sprawy pocztowe załatwiam w Żabce
- Counterman
- Waniaaa!
Jakaś zniżka dla forumowiczów?
IRON MAIDEN are KINGS
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Dobra, paczki dzisiaj wyszły, priorytetem, także na weekend powinny być.
Dwie osoby deklarowały odbiór osobisty, więc tych na razie nie wysyłałam.
Bawcie się dobrze, i nie zapominajcie powtarzać "kiedyś to było, nie to co teraz"
Dwie osoby deklarowały odbiór osobisty, więc tych na razie nie wysyłałam.
Bawcie się dobrze, i nie zapominajcie powtarzać "kiedyś to było, nie to co teraz"
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Ptaszor
- zielony
Dzię-ku-je-my! Wnioskuję o nadanie Alexandretcie specjalnego statusu okolicznościowego "piksel-anioł" (chyba że obecny gamelog to jej dzieło) albo wzięcie jej awatara w konwój dziękczynny przyozdobiony kwiatami, aniołami i serduszkami. Nie mogę się doczekać felietonu Nacza! I Bez prądu! I Grao story! I listów od fanów, w tym Dragon Warriora i Llo!
Ja jednak dostałem w prenumeracie. Cóż mogę rzec. Przyjemny powrót do lat młodości. I po 25 latach, w końcu, kurła, wydrukowali mój list.
Czyli ostatecznie jestem spełniony.
Czyli ostatecznie jestem spełniony.
Since 2001.
Bez kitu Alexa, coś Ty narobiła. Dostałem, czytam i jak ostatnia mameja się wzruszyłem nad lekturą. To jest po prostu magia. Wielkie, przeogromne dzięki raz jeszcze. Brak mi słów. I jeszcze Naczelnik tak ładnie nas podsumował. Gardło mi ścisnęło i nie puszcza.
Hym, przespałem to, ale jak będzie jeszcze do kupienia to sobie zamówię w lipcu z tej strony co Żaba podawał.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
wygląda na to, że do mnie też już dotarła - mam awizo w skrzynce, ale - z wiadomych względów - dzisiaj już nigdzie się nie wybieram
anyway, tak jak zwykle chwalę Pocztę Polska za sprawność, tak tym razem chyba trafiło na mnie - przesyłka idzie od 13stego... meh
Alexandretto, wielkie dzięki za ogarnięcie tematu!
anyway, tak jak zwykle chwalę Pocztę Polska za sprawność, tak tym razem chyba trafiło na mnie - przesyłka idzie od 13stego... meh
Alexandretto, wielkie dzięki za ogarnięcie tematu!
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Alexandretta
- Współpraca GL
- Kontakt:
Ależ proszę bardzo
Na Pograniczu
Na Pograniczu
- Razorblade
- Mr. Kroper
Odebralem dzisiaj... dziekuje jeszcze raz bardzo bardzo... mega sentyment sie wlaczyl wyciagajac z koperty....
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Mam i ja! I jeszcze się z Dobrodziejką przywitałem.
Ale fajny ten numer.
Ale fajny ten numer.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
Piękna sprawa z tym layoutem! Wzorowali się na okresie największej świetności pisma, a design stron i czcionki - choć już zupełnie niedzisiejsze - sprawiły, że się autentycznie wzruszyłem.
No i jeszcze dopadła mnie niezwykle dojmująca refleksja: Kiedy Naczo napisał we Wstępniaku co się podziało z ludźmi, że to była dla nich wszystkich wspaniała przygoda. Zaparło mi dech, przy "była". Uświadomiłem sobie, że ostatni raz czytałem słowa Naczelnika pełen nadziei, że już niebawem zrobię to ponownie. I zakopałem tą nadzieję w podświadomości na 15 lat... Coś niesamowitego
Bardzo miło, że znalazło się miejsce i dla nas. No i symboliczna satysfkacja, że znów mnie wydrukowali Poprzednio na łamach eśgieka wypowiadałem się o Outlaws w dziale Retro.
No i jeszcze dopadła mnie niezwykle dojmująca refleksja: Kiedy Naczo napisał we Wstępniaku co się podziało z ludźmi, że to była dla nich wszystkich wspaniała przygoda. Zaparło mi dech, przy "była". Uświadomiłem sobie, że ostatni raz czytałem słowa Naczelnika pełen nadziei, że już niebawem zrobię to ponownie. I zakopałem tą nadzieję w podświadomości na 15 lat... Coś niesamowitego
Bardzo miło, że znalazło się miejsce i dla nas. No i symboliczna satysfkacja, że znów mnie wydrukowali Poprzednio na łamach eśgieka wypowiadałem się o Outlaws w dziale Retro.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Da się to jeszcze jakoś kupić?