Praca, szukanie pracy
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Re: Praca, szukanie pracy
Myślę, że używasz za mało niezrozumiałych słów.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Stalker1984.pl
- zielony
Piotroslav, twierdzisz iż to działa? Daj to do QA i przekonasz się czy nadal masz rację
,,Semper homo bonus tiro est"-Dobry człowiek jest wiecznym nowicjuszem
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
"Szczęście ma się wtedy, gdy przygotowanie spotyka się z okazją" - Seneka
Being a game tester is a crucial and important job. It’s not about eating pizza, drinking beer and playing computer games, so sorry guys.
"Sometimes people deserve to have their faith rewarded" - Dark Knight
"Night Stalkers Don't Quit"
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Stalker - ja jestem QA...
po prostu nie spodziewałem się, że kod przejdzie jako tako w całości i da mi pozytywny wynik - owszem mam jeszcze kilka detali do poprawy, ale ogólnie jest radość dziecka
po prostu nie spodziewałem się, że kod przejdzie jako tako w całości i da mi pozytywny wynik - owszem mam jeszcze kilka detali do poprawy, ale ogólnie jest radość dziecka
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Daj to do QA i przekonasz się czy nadal masz rację
LOOOOLPIOTROSLAV pisze:Stalker - ja jestem QA...
- Larofan
- Social Media Ninja
QA = Quality Audit?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Quality Assurance zapewne.
Ja wczoraj miałem podobną sytuację, tylko że analitycznie łączyłem równania Bernoulliego, oporu Fenninga i równanie Darcy–Weisbacha i myślałem, że wyniki potwierdzają eksperyment, który był w sprzeczności z wcześniejszą symulacją CFD. Normalnie już szampana otwierałem.
Niestety kolega z Indii wyprowadził mnie po godzinie z błędu, że 1m słupa cieczy to 0.1 bara, a nie 1 bar, i wszystko nadal jest w dupie.
Ja wczoraj miałem podobną sytuację, tylko że analitycznie łączyłem równania Bernoulliego, oporu Fenninga i równanie Darcy–Weisbacha i myślałem, że wyniki potwierdzają eksperyment, który był w sprzeczności z wcześniejszą symulacją CFD. Normalnie już szampana otwierałem.
Niestety kolega z Indii wyprowadził mnie po godzinie z błędu, że 1m słupa cieczy to 0.1 bara, a nie 1 bar, i wszystko nadal jest w dupie.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Też tak czasem robię przed snem.LLothar pisze:Ja wczoraj miałem podobną sytuację, tylko że analitycznie łączyłem równania Bernoulliego, oporu Fenninga i równanie Darcy–Weisbacha i myślałem, że wyniki potwierdzają eksperyment, który był w sprzeczności z wcześniejszą symulacją CFD.
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
- Larofan
- Social Media Ninja
LLo do ućciwej pracy bys sie wzial a nie filozujeszCrowley pisze:Też tak czasem robię przed snem.LLothar pisze:Ja wczoraj miałem podobną sytuację, tylko że analitycznie łączyłem równania Bernoulliego, oporu Fenninga i równanie Darcy–Weisbacha i myślałem, że wyniki potwierdzają eksperyment, który był w sprzeczności z wcześniejszą symulacją CFD.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Też mi się tak zdażyło. Napisałem ofertę i oczekiwałem pierdyliona poprawek... a tu przeszło bez mrugnięcia okiem . Tak jak shit happens, tak czasem... no właśnie... to coś dokładnie przeciwnego też happens.
Nudzę się w pracy, na rynku dla mnie zastój panuje zatem cementuję bądź pozyskuję nowe kompetencje. Zdałem niedawno egzamin i uzyskałem certyfikat ITIL® 2011 Foundation Certificate in IT Service Management. Niby tylko foundations ale to taki musiszmieć, kropka nad i mych ostatnich trzech lat.
Kolejne w drodze są Prince2, APICS oraz zapewne wybiorę się na miniMBA z przypływem gotówki, której ciągle mi brak
Kolejne w drodze są Prince2, APICS oraz zapewne wybiorę się na miniMBA z przypływem gotówki, której ciągle mi brak
Też zrobiłem, dostałem zieloną przypinkę i certyfikatZdałem niedawno egzamin i uzyskałem certyfikat ITIL® 2011 Foundation Certificate in IT Service Management. Niby tylko foundations ale to taki musiszmieć, kropka nad i mych ostatnich trzech lat.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Larofan
- Social Media Ninja
Przymierzam się do itila v3 foundation juz od kurwa dwoch lat... za duży zapieprz w robocie mam i potem w chacie zwyczajnie nie chce mi się tych kretynskich formulek kuc na pamięć zeby udowodnić cos w czym pracuje od jakos lat 3
Ale kiedyś się wezmę
Ale kiedyś się wezmę
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Nieee kazali mi wstać o 5 rano, żeby jechać na szkolenie do Warszawy na 3 dni. Znowu tego nie odeśpię
Swoją drogą mieliśmy jechać w poniedziałek, a okazało się że szkoleniowiec miał wypadek
Swoją drogą mieliśmy jechać w poniedziałek, a okazało się że szkoleniowiec miał wypadek
Browarek forumowy? W ktorym hotelu spicie?
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Halaster pisze:W ktorym hotelu spicie?
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
W okolicach Galerii Mokotowskiej
- PIOTROSLAV
- Parmezan
O... ja tam rabotam
Ja tam mogę dojechać po 17-18
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Mamy szkolenie w SAPie, jak na razie nudne XD
To powiedz może o której jesteś wolna, i już ustalimy gdzie będziemy
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Jeszcze nie wiem, bo musimy się jeszcze z Wołoskiej do hotelu z bagażami po szkoleniu przedostać
- Counterman
- Waniaaa!
Piszesz Killa jak by to był jakiś Londyn, gdzie poruszanie się po mieście z bagażami i grupą biznesową to prawdziwa szkoła przetrwania. A to tylko Warszawa, nasza mała wschodnia wioska.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Larofan
- Social Media Ninja
lol pomyslalem dokladnie o tym samym masz szkolenie na 50 pietrze w jednym z pińciuset szklanych wierzowcow?Counterman pisze:Piszesz Killa jak by to był jakiś Londyn, gdzie poruszanie się po mieście z bagażami i grupą biznesową to prawdziwa szkoła przetrwania. A to tylko Warszawa, nasza mała wschodnia wioska.
A mi się wydaje, że może wraz z chęcią zrzucenia bagaży i zameldowania się w hotelu jest także potrzeba odświeżenia się... panowie
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
No my w Łodzi to mamy tylko dwa biurowce wiecie na prowincji to jest zupełnie inaczej!!
- PIOTROSLAV
- Parmezan
ej... my będziemy zapoceni i brudni po robocie
nie ma się czego wstydzić
nie ma się czego wstydzić
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Na razie nie wiem jeszcze czy dziś da radę, bo planujemy teamowe piwo po szkoleniu.
Pan, który prowadzi szkolenie co chwilę ziewa..
Pan, który prowadzi szkolenie co chwilę ziewa..
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ja w tej chwili nawet w jednym z nich pracujęKillashandra pisze:No my w Łodzi to mamy tylko dwa biurowce wiecie na prowincji to jest zupełnie inaczej!!
- Larofan
- Social Media Ninja
to sie nazywa excitement yawn... wskazuje na tak dalekie oddanie pracy i fascynacje nia ze zzera energie i trza ziewac... mam tak codziennie.. szczegolnie na catch-up callachKillashandra pisze:Pan, który prowadzi szkolenie co chwilę ziewa..
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Ja codziennie teżJutsimitsu pisze:Ja w tej chwili nawet w jednym z nich pracujęKillashandra pisze:No my w Łodzi to mamy tylko dwa biurowce wiecie na prowincji to jest zupełnie inaczej!!
No cóż, pomyliło im się w SAPie jakie szkolenie chcieliśmy i wracamy do domu lol
- Larofan
- Social Media Ninja
nie moze tak byc ze tak dlugo bez marudzenia idziemy...
w dniu wczorajszym zespol odkryl zapomniana kolejke zgloszen w ktorej kisi sie od pradziejow nietkniete 200 spraw... bedzie dym >:(
w dniu wczorajszym zespol odkryl zapomniana kolejke zgloszen w ktorej kisi sie od pradziejow nietkniete 200 spraw... bedzie dym >:(
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
A ja wczoraj dostałem zadanie, które było opisane i miało być na repozytorium w jakimś stopniu już prototypowane... ale jak się okazało wcale nie istnieje. Skończyło się na tym, że pisałem je od początku... Oczywiście +5 godzin roboty.
- Razorblade
- Mr. Kroper
spoko... ja odkrylem wczoraj temat na miesiac roboty ktory mam przejsc do konca tygodnia (mail sie zawieruszyl bo wpadl do SPAMU. Idiota go zle zatytulowal... A jeszcze 2 dni mi wypadaja... I juz jest wtorek
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
U nas padło zarządzenie ze wszystkie zgłoszenia, incydenty i problemy mają być od zeszłego tygodnia przypisywane tylko Hindusom, a my mamy zajmować się tylko ważniejszym sprawami. Hindusi od wczoraj zdążyli zrobić backlog 50 nieruszonych zgłoszeń.. I tyle by było z zarządzenia..Larofan pisze:
Razorblade pisze:w dniu wczorajszym zespol odkryl zapomniana kolejke zgloszen w ktorej kisi sie od pradziejow nietkniete 200 spraw... bedzie dym >:(
spoko... ja odkrylem wczoraj temat na miesiac roboty ktory mam przejsc do konca tygodnia (mail sie zawieruszyl bo wpadl do SPAMU. Idiota go zle zatytulowal... A jeszcze 2 dni mi wypadaja... I juz jest wtorek
Będzie grubo ale dasz rade. Właśnie dlatego nie jesteś przypadkową osobą na swoim stanowisku
Czy w dalszym ciągu zdarza Ci się bywać w Tarnowskich Górach?
- Razorblade
- Mr. Kroper
No wlasnie cofneli mnie z TG pol roku temu sprzatac balagan w innym miejscu. Ostatnio (2 lata) czuje sie sprzataczka
Ale TG zawsze chetnie odwiedze bo strasznie polubilem to miasto.wiec kiedys moge zawinac sie od siebie wczesniej i mozna sprobowac sie ustawic.
Ale TG zawsze chetnie odwiedze bo strasznie polubilem to miasto.wiec kiedys moge zawinac sie od siebie wczesniej i mozna sprobowac sie ustawic.
Polecam. To fajne miasto
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Korpo, w której pracuję, odkąd zostało wchłonięte przez jakąś większą grupę, ładuje trochę więcej kasy w marketing. Mamy nawet kanał YT:
https://www.youtube.com/user/flexlinkmarketing
Jak ktoś lubi popatrzeć, jak coś się produkuje, jest tam parę fajnych rozwiązań.
https://www.youtube.com/user/flexlinkmarketing
Jak ktoś lubi popatrzeć, jak coś się produkuje, jest tam parę fajnych rozwiązań.
- Counterman
- Waniaaa!
Uczyłem się trochę ostatnio o firmach, które mają supermację marketingu w strukturze organizacji. Oczywiście, takiego prawdziwego marketing mixu, a nie markijetingu z uloteczkami kserowanymi na dupie pani Frani. I okazuje się, że mają bardzo dobre wyniki finansowe, przynajmniej na razie.
IRON MAIDEN are KINGS
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
A czy nie jest odwrotnie? Jak są dobre wyniki, to marketing bierze cały sukces na siebie i bryluje, bez względu na to, jakie są przyczyny tego sukcesu?
- Larofan
- Social Media Ninja
marketing sreting...
revenue kurwa!
revenue kurwa!
Nie ma to jak monter chcacy byc sprytnym. Zamiast wymienic kabel na dluzszy, postanowil zamienic dwa kable miedzy serwisowkami a pompami w systemie gdzie owych pomp bylo 6. Dzieki czemu robota na ~40 minut przeciagnela sie na ~4h, wraz z testowaniem kazdej pompy po kolei czy nie odwrocili im obiegu i kazdej z serwisowek po kolei czy sa dobrze podlaczone W efekcie jak mialem skonczyc wczoraj o 17 prace tak siedzialem do 20, nie mialem transportu do domu na weekend... a dzisiaj se postalem godzine w deszczu czekajac na autobus ktory nie przyjechal. No karwia mac.
Obrazek nr 2 - poszedlem sobie na instalacje ktora stawialem na koniec kwietnia. Zagaduje do operatora co tam ciekawego a ten mi radosnie wrecza resztki jakiejs elektroniki i pyta co to, bo w kratce sciekowej znalazl. Patrze i faktycznie, to jest z mojej instalacji... czujnik za ~2k eu. And that's why we cant have nice things
Obrazek nr 2 - poszedlem sobie na instalacje ktora stawialem na koniec kwietnia. Zagaduje do operatora co tam ciekawego a ten mi radosnie wrecza resztki jakiejs elektroniki i pyta co to, bo w kratce sciekowej znalazl. Patrze i faktycznie, to jest z mojej instalacji... czujnik za ~2k eu. And that's why we cant have nice things
- Killashandra
- Wzgórza Łodzi
Wczoraj w związku z tym ze teamy w firmie się powiększają, mieliśmy trochę przeprowadzek i zamiany pokojów. Pani od facility zmierzyla pokój w którym mieliśmy siedzieć na oko.. No i efekt jest taki ze jak chłopaki wnosili biurka to jedno się nie zmieściło
Czy ktoś może mi sprawdzić pewien dokument pod względem poprawności językowej po angielsku? Tak na szybko.
- Larofan
- Social Media Ninja
Dlugi ten doc?
Wlasnie mi wskoczylo 170h przepracowanych w tym miesiacu.... hurr durr..
- LLothar
- A u nas w Norwegii
A ja w tym tygodniu służbowo przybyłem okolo 21000 km.
Autem? Czy samolotem/pociągiem?