![:D :D](./images/smilies/3.gif)
W nowym mieszkaniu, przy kuchni mam taką wnęke (pod skosem dachowym) o wymiarach 144 dlugosc/140 wysokosc/70(60)cm szerokosc. Chce tam zamontowac takie glebokie cargo na artykuły spożywcze, tak aby pełniło rolę swego rodzaju spiżarki.
No i zastanawiam się nad tym jak utrzymać tam możliwie najniższą temperature. Wnęka jest w narożniku budynku, więc w zimie powinno być tam dość chłodno, ale w lecie z kolei spodziewam się wysokich temperatur, bo raz że pod skośnym dachem, dwa - na południe. Dlatego izolowanie tego jest obosieczną bronią, ale pewnie warto by było to zrobić. Pytanie tylko - co dalej, bo jak to porządnie zaizolujemy, to temperatura bedzie pokojowa i nie osiągne porządanego efektu.
Macie może jakiś pomysł jak obniżyć tam temperaturę o kilka stopni? Najchetniej coś co nie uwzględnia użycia wielkiego klimatyzatora, bo na to nie ma ani miejsca ani kasy, ani chęci rozjebywania ścieżki pod instalacje
![:D :D](./images/smilies/3.gif)