Asystent Google
Asystent Google
Krótka informacja dla tych z Was, którzy kasują wszystkie powiadomienia wyświetlane przez telefon. Od kilku dni działa już polski Asystent Google'a. I przyznam, że działa zaskakująco dobrze. W samochodzie to wręcz zbawienie, można bardzo wygodnie podawać komendy, przełączać się między nawigacją a podcastami, wysyłać SMS-y, itd... bez użycia rąk.
No i opowiada takie suchary, że zastąpi w Waszym życiu SithFroga
A czy Wy macie jakieś refleksje po kilku dniach obcowania z Asystentem? Czymś Was zaskoczył?
No i opowiada takie suchary, że zastąpi w Waszym życiu SithFroga
A czy Wy macie jakieś refleksje po kilku dniach obcowania z Asystentem? Czymś Was zaskoczył?
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Re: Asystent Google
You've got my attention.DaeL pisze:No i opowiada takie suchary, że zastąpi w Waszym życiu SithFroga
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
Crowley pisze:You've got my attention.DaeL pisze:No i opowiada takie suchary, że zastąpi w Waszym życiu SithFroga
SithFrog pierwszym forumowiczem zastąpionym przez SI !!!!SithFrog pisze:Crowley pisze:You've got my attention.DaeL pisze:No i opowiada takie suchary, że zastąpi w Waszym życiu SithFroga
- Larofan
- Social Media Ninja
They took our jobs!Gregor pisze:SithFrog pierwszym forumowiczem zastąpionym przez SI !!!!SithFrog pisze:Crowley pisze:You've got my attention.DaeL pisze:No i opowiada takie suchary, że zastąpi w Waszym życiu SithFroga
Sent from my OnePlus 5t using Tapatalk
- Larofan
- Social Media Ninja
srsly tho (jak juz do kompa usiadlem)
Ja uzywam asystenta od dawna, ale po angielsku
czekalem na polska wersje od dawna w sumie ale okazuje sie ze to cholernie klopotliwe jak sie ma jezyk systemowy w komroce ustawiony na angielski ktos mi powiedzial ze trzeba ustawic jezyk na polski, wyczyscic cache aplikacji google i wtedy sie pokajawi
pojawil sie! a potem zmienilem jezyk systemu na angielski i po jednym-dwoch dniach wzial zniknal.. wiec tyle se skorzystalem z polskiego
ale angielskiego uzywam zaciecie - do wszystkiego co sie da, kalendarza, reminderow, timera, muzyki, nawigacji, randomowych pytan, sprawdzania pogody... jest bardzo dobry
w polskim zauwazylem ze ma klopot z odmiana rzeczownikow
na przykladzie:
mam wpisana moja zone z imienia i nazwiska (wsystkich tak wpisuje, rodzicow tez) ale google wie tez ze to moja zona (ok google, xyz is my wife) i teraz jak dzwonie to mowie 'ok google cal my wife' i dzwoni . spoko
po polsku zas 'zadzwon do zony' owocuje pytaniem 'kto to zony?'
ale jezeli olejesz to i powiesz - ok google xyz to moja zona. a potem powiesz 'zadzwon do zony' to rozumie ze zony=zona po odmianie
jestem bardzo ciekaw jak to wyjdzie po paru miesiacach uzywania jak te tony danych sie przemiela przez AI
Ja uzywam asystenta od dawna, ale po angielsku
czekalem na polska wersje od dawna w sumie ale okazuje sie ze to cholernie klopotliwe jak sie ma jezyk systemowy w komroce ustawiony na angielski ktos mi powiedzial ze trzeba ustawic jezyk na polski, wyczyscic cache aplikacji google i wtedy sie pokajawi
pojawil sie! a potem zmienilem jezyk systemu na angielski i po jednym-dwoch dniach wzial zniknal.. wiec tyle se skorzystalem z polskiego
ale angielskiego uzywam zaciecie - do wszystkiego co sie da, kalendarza, reminderow, timera, muzyki, nawigacji, randomowych pytan, sprawdzania pogody... jest bardzo dobry
w polskim zauwazylem ze ma klopot z odmiana rzeczownikow
na przykladzie:
mam wpisana moja zone z imienia i nazwiska (wsystkich tak wpisuje, rodzicow tez) ale google wie tez ze to moja zona (ok google, xyz is my wife) i teraz jak dzwonie to mowie 'ok google cal my wife' i dzwoni . spoko
po polsku zas 'zadzwon do zony' owocuje pytaniem 'kto to zony?'
ale jezeli olejesz to i powiesz - ok google xyz to moja zona. a potem powiesz 'zadzwon do zony' to rozumie ze zony=zona po odmianie
jestem bardzo ciekaw jak to wyjdzie po paru miesiacach uzywania jak te tony danych sie przemiela przez AI
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Ja mam asystenta z włączonym angielskim i norweskim. Wiadomo, po angielsku łatwiej mi się mówi, tylko oczywiście nie można mieszać. Czyli np aby włączyć jakiś norweski utwór na Spotify muszę gadać po norwesku.
Przyznam, że niezbyt mi się przydaje. W aucie jest ok, ale do pracy mam 15 minut więc nie używam jakoś bardzo mocno. W domu mogę zawołać aby młodemu YouTube wyłączyć w TV, więc też przydatne .
Google Home mini dostałem gratis. Za własne pieniądze bym nie brał
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Przyznam, że niezbyt mi się przydaje. W aucie jest ok, ale do pracy mam 15 minut więc nie używam jakoś bardzo mocno. W domu mogę zawołać aby młodemu YouTube wyłączyć w TV, więc też przydatne .
Google Home mini dostałem gratis. Za własne pieniądze bym nie brał
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Wolałbym asystentkę w okularkach niż asystenta w googlach
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Na razie zabawka. Fajna rzecz, że rozumie kontekst w wielu przypadkach. Tylko jedna rzecz mnie strasznie denerwuje.
Okejgugl... okejgugl... okejgugl... kurwa OKEJGUGL!!!
I dopiero ''zaskakuje''. Może właśnie się dowiedziałem, że seplenię, albo coś.
Okejgugl... okejgugl... okejgugl... kurwa OKEJGUGL!!!
I dopiero ''zaskakuje''. Może właśnie się dowiedziałem, że seplenię, albo coś.
Since 2001.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
U mnie łapie prawie zawsze. Gorzej, jak robi swoje "pipip", ja zaczynam mówić a on małe drugie "pipip" i rejestruje tylko pół wypowiedzi...