Tenis
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: Tenis
Mam wrażenie, że na Radwańską brak Williams czy Azarenki działa jak kryptonit. Kiedy tylko robi się ścieżka do zwycięstwa z dziewczynami z niezłej półki ale do sklepania (Na Li, Kerber, Cibulkova), Agnieszka dostaje jakiejś niemocy i przegrywa. Zazwyczaj w stylu uwłaczającym jej własnej klasie.
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
You were sayin'? Nie rozumiem tej dziewczyny ale jej pozycja w rankingu to po prostu chyba błąd systemu, podobny jak wcześniej Woźniackiej.SithFrog pisze:Mam wrażenie, że na Radwańską brak Williams czy Azarenki działa jak kryptonit.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
A Woźniacka w finale
Bardzo szkoda, że nasza tak szybko odpadła, ale jak się okazało, Peng zaszła aż do półfinału. I to ponoć dopiero 2 czy 3 zawodniczka w historii US Open (nowożytnej czyli od czasu gdy grają 32 rozstawione), która awansowała tak wysoko a nie była rozstawiona.
Tak czy siak finał może być ciekawy.
Bardzo szkoda, że nasza tak szybko odpadła, ale jak się okazało, Peng zaszła aż do półfinału. I to ponoć dopiero 2 czy 3 zawodniczka w historii US Open (nowożytnej czyli od czasu gdy grają 32 rozstawione), która awansowała tak wysoko a nie była rozstawiona.
Tak czy siak finał może być ciekawy.
- Crowley
Nie żeby mnie tenis cokolwiek interesował ale:
http://www.sport.pl/tenis/1,103960,1731 ... kiej_.html
Foch za 3... 2... 1...
http://www.sport.pl/tenis/1,103960,1731 ... kiej_.html
Foch za 3... 2... 1...
About Mankind
About Mankind
Widziałem, że w Pucharze Davisa awansowaliśmy. Stąd pytanie - czy kogoś jeszcze obchodzą te rozgrywki?
Pytam, bo jak widzę te tłumy na kortach to mam wrażenie, że to taki relikt starych czasów jak kolarski wyścig pokoju.
Pytam, bo jak widzę te tłumy na kortach to mam wrażenie, że to taki relikt starych czasów jak kolarski wyścig pokoju.
Trochę może tak. Ale z drugiej strony pamiętam, że w zeszłym roku, w meczu reprezentacji Szwajcarii grali i Federer i Wawrinka więc coś w tym jednak musi być. Zachęta finansowa na pewno, ale chyba i prestiż bo akurat oni, gdyby chodziło tylko o kasę, pewnie woleliby mieć więcej wakacji czy uniknąć niepotrzebnego ryzyka kontuzji.
Ależ mecz
I jaki jego finał!!
Po pierwszym secie myślałem, że już po zabawie, a tu się okazało, że nic bardziej mylnego!
Obie zagrały niesamowicie, niektóre zagrania będą pokazywane jeszcze długo jakie jedne z najlepszych w sezonie!
Oklaski dla obu! Ale nasza w Finale!
I jaki jego finał!!
Po pierwszym secie myślałem, że już po zabawie, a tu się okazało, że nic bardziej mylnego!
Obie zagrały niesamowicie, niektóre zagrania będą pokazywane jeszcze długo jakie jedne z najlepszych w sezonie!
Oklaski dla obu! Ale nasza w Finale!
... i Azarenką
ale Isia w końcu coś zagrała na poważnym turnieju (to jej siódme Masters, poprzednio dwa półfinały, a resztę kończyła na rundzie grupowej) i do tego wygrała z niewygodną Kvitową. Naprawdę, jej poprzednie występy w tym sezonie (mniej więcej do września), to sroga padaka z jednym wyskokiem do półfinału Wimbledonu.
Pamiętacie jak na poprzednim forum jak był ciągle taki temat "Czas Radwańskiej?"? Z 2008 chyba.
Swoją drogą, to imho to pytanie jest nadal aktualne.
ale Isia w końcu coś zagrała na poważnym turnieju (to jej siódme Masters, poprzednio dwa półfinały, a resztę kończyła na rundzie grupowej) i do tego wygrała z niewygodną Kvitową. Naprawdę, jej poprzednie występy w tym sezonie (mniej więcej do września), to sroga padaka z jednym wyskokiem do półfinału Wimbledonu.
Pamiętacie jak na poprzednim forum jak był ciągle taki temat "Czas Radwańskiej?"? Z 2008 chyba.
Swoją drogą, to imho to pytanie jest nadal aktualne.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ja naprawdę nie chcę umniejszać wygranej Agnieszki. To największy jej sukces i być może największy triumf w historii polskiego tenisa. Ba, na pewno największy.
Ale... nie było Williams, a koniec sezonu i ewidentnie było widać zmęczenie u wszystkich. Aga wytrzymała, brawa za to.
Tylko, że na wielkich szlemach gra się ile meczów? 6? 7? Wszystkie trzeba wygrać, a tam nikt nie przyjeżdża zmęczony i zazwyczaj jest Serena
Ale... nie było Williams, a koniec sezonu i ewidentnie było widać zmęczenie u wszystkich. Aga wytrzymała, brawa za to.
Tylko, że na wielkich szlemach gra się ile meczów? 6? 7? Wszystkie trzeba wygrać, a tam nikt nie przyjeżdża zmęczony i zazwyczaj jest Serena
Trochę się Serena po naszej przejechała...
Ustawiłem sobie budzik na 3:30 - jak dobrze, że jednak nie wstałem
Półfinał to świetny wynik, liczyłem jednak na trochę bardziej wyrównaną walkę z Williams, a wynik (0:6 4:6) wskazuje, że może jedynie w drugim secie coś się ciekawego działo.
Ustawiłem sobie budzik na 3:30 - jak dobrze, że jednak nie wstałem
Półfinał to świetny wynik, liczyłem jednak na trochę bardziej wyrównaną walkę z Williams, a wynik (0:6 4:6) wskazuje, że może jedynie w drugim secie coś się ciekawego działo.
- Crowley
Szarapowa przyznała się do stosowania dopingu. Co prawda substancja jest na liście leków zakazanych dopiero od początku tego roku ale ona to brała od lat. Teraz, jak ją złapali podczas Australian Open, ze łzami w oczach pierdzieli coś o drugiej szansie. No chyba, że faktycznie się tym leczyła tak jak norweskie biegaczki na astmę. Mam nadzieję, że odbiorą jej wszystkie trofea i tytuły. O stracie na kontraktach reklamowych nawet nie ma co wspominać, bo to chyba najbogatsza sportsmenka na świecie.
About Mankind
About Mankind
- Crowley
Po co? Potem by musiała bronić punktów i w ogóle.
About Mankind
About Mankind
Brawa dla Huberta Hurkacza!
Przebrnął przez eliminację do French Open - to już coś. A tu na dodatek niespodziewanie wygrał mecz pierwszej rundy! Tennys(!) Sandgren to nie żaden potentat, ale jednak gracz nieporównywalnie bardziej doświadczony w turniejach wielkoszlemowych, już nie wspominając o tym, że w tym roku był w 1/4 AO, po drodze pokonując Thiema i Wawrinkę!
Druga runda to może być maks Huberta bo tam czeka już turniejowa "trójka" - Cilic... Ale to nic, chłopak ma 21 lat, jest szansa, że da nam jeszcze trochę radości w nadchodzących sezonach.
Przebrnął przez eliminację do French Open - to już coś. A tu na dodatek niespodziewanie wygrał mecz pierwszej rundy! Tennys(!) Sandgren to nie żaden potentat, ale jednak gracz nieporównywalnie bardziej doświadczony w turniejach wielkoszlemowych, już nie wspominając o tym, że w tym roku był w 1/4 AO, po drodze pokonując Thiema i Wawrinkę!
Druga runda to może być maks Huberta bo tam czeka już turniejowa "trójka" - Cilic... Ale to nic, chłopak ma 21 lat, jest szansa, że da nam jeszcze trochę radości w nadchodzących sezonach.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ciekawa historia z Sereną. Nie widziałem jej akcji ale karę dostała i sprawa jest bezdyskusyjna. No właśnie, bezdyskusyjna?
https://www.usatoday.com/story/sports/c ... 248368002/
https://www.usatoday.com/story/sports/c ... 248368002/
Zdaje się, że cała dyskusja za oceanem poszła w tym kierunku.Was Serena Williams treated differently than a man would have been treated for doing exactly what she did and saying exactly what she said? And, if so, why? Is it solely sexism, the easiest and most logical answer? Or is it more than that? The chair umpire is the one person on earth not talking about this, so we are left to wonder: is it because Williams is a woman? An African-American woman? Is it because she’s so successful, so outspoken, such an important presence in our culture? What is it?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Nikt nie przypomniał, że na tej imprezie 9 lat temu groziła śmiercią sędzi?
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ja tam się nie znam, ale na Reddicie piszą, że dostała 2 ostrzeżenia i karę za oczywiste przewinienia. Do tego ta Japonka w zasadzie oddała jej jeden punkt, żeby nie było że wygrała dzięki sędziom. Serena nie dała rady, zachowała się jak diva i tyle.
I to by było dobre podsumowanie gdyby nie sama Serena, która nie dość, ze zrobiła wiochę na korcie i popsuła życiowy sukces Japonce to jeszcze potem zaczęła pierdolić 3-po-3 o jakichś prawach kobiet, mniejszości i inne takie bzdety. Ultra-żenujące.Matthias[Wlkp] pisze:Serena nie dała rady, zachowała się jak diva i tyle.
był na poprzednim forum topic w tym dziale, który był zawsze aktualny.
nazywał się "Rok Radwańskiej?" i było to piękne podsumowanie jej kariery, przynajmniej moim zdaniem.
dzisiaj już nie jest aktualny. Isia skończyła z tenisem.
jej rok chyba tak naprawdę nigdy nie nadszedł.
nazywał się "Rok Radwańskiej?" i było to piękne podsumowanie jej kariery, przynajmniej moim zdaniem.
dzisiaj już nie jest aktualny. Isia skończyła z tenisem.
jej rok chyba tak naprawdę nigdy nie nadszedł.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
No proszę. Jest półfinał bez większej spiny. Jestem pod wrażeniem.
About Mankind
About Mankind