Ameryka, USA etc
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Re: Ameryka, USA etc
https://www.ice.gov/doclib/ddor/ddor201 ... o02-03.pdf
Jakby sie ktos zastanawial nt. raportow dot. nielegalnych imigrantow. Pierwszy juz jest.
Porownania z populacja legalna oczywiscie brak.
Jakby sie ktos zastanawial nt. raportow dot. nielegalnych imigrantow. Pierwszy juz jest.
A czego się po takim porównaniu spodziewasz? Oczywiście, że przestępczość wśród nielegalnych imigrantów będzie wyższa. Chociażby dlatego, że piramida wiekowa imigrantów wygląda inaczej niż piramida wiekowa obywateli. Im więcej masz ludzi w wieku 16-40 (a w szczególności mężczyzn), tym większa będzie przestępczość.LLothar pisze:Jakby sie ktos zastanawial nt. raportow dot. nielegalnych imigrantow. Pierwszy juz jest.
Dorzuć do tego jeszcze takie czynniki jak fakt, że większość nielegałów pochodzi z krajów o nieco mniejszej kulturze prawnej i większej przestępczości niż w Stanach, oraz to, że jak już jesteś nielegalnym imigrantem, to w sposób naturalny ciążysz w stronę półświatka (czasem dlatego, że musisz załatwić sobie fałszywy numer social security, czasem dlatego, że wynajmujesz tanie mieszkania u podejrzanych typów, a czasem dlatego, że jesteś w garści ludzi, którzy Cię przeprowadzili przez granicę).
I voila, tak to wygląda.
Oczywiście takie raporty to jest propaganda, w tym sensie, że służą wywołaniu określonych emocji dla osiągnięcia celu politycznego (w tym wypadku chodzi o likwidację tzw. sanctuary cities). Co nie znaczy, że podawane informacje są fałszywe.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Coś się ten puppet Putina urwał ze smyczy chyba. Niewdzięcznik
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
izolacjonizm Trumpa? narazie wygląda, że nie bardzo. i to chyba dobrze, bo po Obamie brakuje twardego stanowiska w takich sprawach, a putin się rozbestwił przy bierności UE.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
I to by było na tyle, jeśli chodzi o wycofanie wojsk amerykańskich z Bliskiego Wschodu. Za spokojnie było.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Fajnie sobie poczytac stare tweety Trumpa, gdzie potepial Obame za atak na Syrie, bo tyle problemow jest w kraju oraz za to, ze nie mial na to zgody kongresu (Trump tez nie ma).
-
- sraczkowaty
No, ale, żeby zauważyć ewidentną zmianę kierunku to nie trzeba nawet wyciągać starych tweetów. Nikki Haley całkiem niedawno sugerowała, że Assad może zostać, dopiero po Idlibie zmienili front. Ciekawe czy mają jakieś dowody na to, że to wojska Asada przeprowadziły ten atak, czy jest jak zwykle. Nie mam wątpliwości, że ten psychol byłby do tego zdolny, ale to jeszcze nie dowód
Tak jak mówi grel. Poza tym to jeszcze niczego nie zmienia. W Syrii to może być pokazówka.
Wszystko to grubymi nićmi szyte.
Dobrze kombinuje na tłiterze znajomek Sitha Makowski - może chodziło o wywarcie wrażenia na prezydencie Chin wizytującym Waszyngton? Choć to już mocno zaawansowany makiawelizm.
Dobrze kombinuje na tłiterze znajomek Sitha Makowski - może chodziło o wywarcie wrażenia na prezydencie Chin wizytującym Waszyngton? Choć to już mocno zaawansowany makiawelizm.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... &a=65&c=61
Gównoburza bo rzecznik Trumpa powiedział, że nawet Hitler nie użył broni chemicznej. Zdaniem niektórych te słowa to zaprzeczanie holokaustowi
Gównoburza bo rzecznik Trumpa powiedział, że nawet Hitler nie użył broni chemicznej. Zdaniem niektórych te słowa to zaprzeczanie holokaustowi
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Bo komory gazowe na potrzeby holocaustu to chyba najwieksze uzycie broni chemicznej w historii.Voo pisze:http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... &a=65&c=61
A już niedługo będziemy znowu mieć polskie obozy kon...tenerowe. Tyle walki o to, żeby nie było polskich obozów pójdzie na marne...
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-w ... ty/z6eq05r
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-w ... ty/z6eq05r
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
No to jest dyskusyjne w takim sensie, że użycie broni chemicznej kojarzy się raczej z użyciem tego na wojnie, w walce, w formie bombardowań, ostrzału czy coś. Może to semantyka, ale mi też się holokaust nie kojarzy z bronią chemiczną.LLothar pisze:Bo komory gazowe na potrzeby holocaustu to chyba najwieksze uzycie broni chemicznej w historii.
To trochę jakby powiedzieć, że Litwinienkę załatwili bronią atomową
https://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_weapon"the term chemical weapon may also be applied to any toxic chemical or its precursor that can cause death, injury, temporary incapacitation or sensory irritation through its chemical action. Munitions or other delivery devices designed to deliver chemical weapons, whether filled or unfilled, are also considered weapons themselves."
— Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Dobrze, słowo wyjaśnienia.
Można dyskutować czy np. prąd albo sznurek to broń, skoro obu używa się do zabijania. Można tak samo dyskutować czy gaz używany w komorach gazowych albo spaliny w ciężarówkach do zagazowywania były "bronią" i można to robić do usranej śmierci. Tylko niepotrzebnie bo nie o to tu chodzi.
Chodzi o niedojebanie mózgowe, wywołujące automatyczne skojarzenie tezy "Hitler nie użył broni chemicznej" (co przeczytać można zarówno w poważnych opracowanich o II wojnie jak i popularno naukowych tekstach, pierwszy z brzegu przykład - http://historia.focus.pl/wojny/bron-che ... oczyl-1459 ) z uwaga -
"negowaniem holocaustu"!
Na dodatek w sytuacji gdy wypowiedź miała podkreślić grozę użycia takiej broni i potępiała jej niedawne użycie.
Można dyskutować czy np. prąd albo sznurek to broń, skoro obu używa się do zabijania. Można tak samo dyskutować czy gaz używany w komorach gazowych albo spaliny w ciężarówkach do zagazowywania były "bronią" i można to robić do usranej śmierci. Tylko niepotrzebnie bo nie o to tu chodzi.
Chodzi o niedojebanie mózgowe, wywołujące automatyczne skojarzenie tezy "Hitler nie użył broni chemicznej" (co przeczytać można zarówno w poważnych opracowanich o II wojnie jak i popularno naukowych tekstach, pierwszy z brzegu przykład - http://historia.focus.pl/wojny/bron-che ... oczyl-1459 ) z uwaga -
"negowaniem holocaustu"!
Na dodatek w sytuacji gdy wypowiedź miała podkreślić grozę użycia takiej broni i potępiała jej niedawne użycie.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. W Polsce reaguje sie alergicznie na "polskie obozy", a zydzi maja alergie na inne rzeczy.
Tu bym polemizował.LLothar pisze:Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. W Polsce reaguje sie alergicznie na "polskie obozy", a zydzi maja alergie na inne rzeczy.
Sam już nie wiem czy LLo też zaczął trollować, czy też długotrwały pobyt w szkodliwych dla zdrowia psychicznego warunkach poprawności politycznej zaczyna już zbierać swoje żniwo.
Może należy zaskarżyć USA za stosowanie broni chemicznej gdyż uśmiercają skazańców zastrzykami z chemikaliami, a podpisały, że nie będą? Może Belgię za eutanazję środkami chemicznymi?
Zdrowy rozsądku - czemu coraz bardziej wydajesz mi się - jak mamuty czy dinozaury - skazany na wyginięcie?
Może należy zaskarżyć USA za stosowanie broni chemicznej gdyż uśmiercają skazańców zastrzykami z chemikaliami, a podpisały, że nie będą? Może Belgię za eutanazję środkami chemicznymi?
Zdrowy rozsądku - czemu coraz bardziej wydajesz mi się - jak mamuty czy dinozaury - skazany na wyginięcie?
"Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka" - Alexis de Tocqueville
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
"Wszyscy mamy dwa życia. Drugie zaczyna się, kiedy zdamy sobie sprawę, że mamy tylko jedno" - Konfucjusz
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Rozróżniajmy rozumienie i popieranie bardzo prosze.Theeck pisze: Sam już nie wiem czy LLo też zaczął trollować
LLo musi od czasu do czasu pojechać takimi tekstami, żeby go tam nie zidentyfikowali jako potencjalnego Breivika
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Zyklon B nie zalicza się do broni chemicznej. Jest to pestycyd produkowany do dziś. Gównoburza z niczego.
No to mamy nowe zjawisko. Streamujący seryjni mordercy.
http://heavy.com/news/2017/04/stevie-st ... s-victims/
http://heavy.com/news/2017/04/stevie-st ... s-victims/
To straszny błąd rozpisywać się o tym ze szczegółami, zdjęciami z facebooka i historią życia skurwysyna. Nie wiem jak głośno tym jest w usańskich mediach, ale mam nadzieję, że bez takich szczegółów. Świat powinien jasno dawać do zrozumienia takim chujom, że jedyny rozgłos jaki ich czeka to pościg i kulka w dupę od policji.
Tak, ale nie można też iść za bardzo w drugą stronę. CNN przez kilka godzin po wybuchu tej sprawy nie pokazywało nawet zdjęcia tego gościa, nie informowało o jego rasie, wyglądzie, itd... A przecież to mogłoby komuś uratować życie.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
da faq
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
+1PIOTROSLAV pisze:da faq
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Counterman
- Waniaaa!
Szczerze mówiąc nie jestem specjalnie zdziwiony. Gościu jest szajbusem i w ogóle czas umierać, ale nie jestem specjalnie zdziwiony. Toż nawet już seriale zaczęły przewidywać parę lat temu pojawienie się takiego zjawiska.
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://www.politico.com/story/2017/04/2 ... ump-237632
Trochę lipa... Jeśli wprowadzi cło na maszyny z Kanady to mam przejebane...
Trochę lipa... Jeśli wprowadzi cło na maszyny z Kanady to mam przejebane...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Lol, wszyscy czekali aż się UE rozpadnie a to za chwilę NAFTA padnie. Matt, kiedy w życie wchodzi CETA? Delegacje może będziesz mieć znów do Szwecji zamiast USA
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Będzie gorąco. Kim Dotcom (założyciel MegaUpload, Mega i Partii Internetu) stwierdził, że Seth Rich (zamordowany w zeszłym roku działacz Demokratów) był źródłem przecieku z maili DNC. Z jednej strony odsuwałoby to narrację na temat rosyjskich hakerów wspierających Trumpa, a z drugiej kazało przyjrzeć się uważniej okolicznościom śmierci Richa. Oczywiście nie wiadomo do końca na ile wiarygodne są rewelacje Dotcoma. Póki co to tylko słowa. Tym niemniej ja już lecę po popcorn.
To całość oświadzczenia:
To całość oświadzczenia:
I know that Seth Rich was involved in the DNC leak.
I know this because in late 2014 a person contacted me about helping me to start a branch of the Internet Party in the United States. He called himself Panda. I now know that Panda was Seth Rich.
Panda advised me that he was working on voter analytics tools and other technologies that the Internet Party may find helpful.
I communicated with Panda on a number of topics including corruption and the influence of corporate money in politics.
“He wanted to change that from the inside.”
I was referring to what I knew when I did an interview with Bloomberg in New Zealand in May 2015. In that interview I hinted that Julian Assange and Wikileaks would release information about Hillary Clinton in the upcoming election.
The Rich family has reached out to me to ask that I be sensitive to their loss in my public comments. That request is entirely reasonable.
I have consulted with my lawyers. I accept that my full statement should be provided to the authorities and I am prepared to do that so that there can be a full investigation. My lawyers will speak with the authorities regarding the proper process.
If my evidence is required to be given in the United States I would be prepared to do so if appropriate arrangements are made. I would need a guarantee from Special Counsel Mueller, on behalf of the United States, of safe passage from New Zealand to the United States and back. In the coming days we will be communicating with the appropriate authorities to make the necessary arrangements. In the meantime, I will make no further comment.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Yup. Do dzisiaj to była czysta teoria spiskowa. A tu nagle Kim Dotcom, który współpracował wcześniej z wikileaks, wyskakuje z taką sensacją. Tak jak mówię, na razie nikt nie pokazał żadnego twardego dowodu. Ale robi się coraz ciekawiej.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
E to nie ma co się interesować, jak będą dowody to będzie impreza. Póki co istotniejsze są poczynania Trumpa i tutaj popcorn mi się kończy a ten dalej szaleje.
Podaj ze 3 przykłady proszęJutsimitsu pisze:Póki co istotniejsze są poczynania Trumpa i tutaj popcorn mi się kończy a ten dalej szaleje.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ja chętnie pomogę:
1. Ile to już razy zjebał "Muslim ban"?
2. Wojenka z Kanadą nt. "miękkiego drewna" (na polskie - chodzi o drewno z drzew iglastych)
3. Szantażowanie wystąpieniem z NAFTY.
4. Sprzedaż uzbrojenia za miliardy dolarów Arabii Saudyjskiej.
5. Te jego regularne wiece to na prawdę cyrk, panie...
I to mówię ja, który ostatecznie i tak wolałem Trumpa od Clintonowej. Jak to mówił mi niejeden amerykanin - przejebane tak, czy siak. Pick your poison.
A mogli wybrać Garego Johnsona .
1. Ile to już razy zjebał "Muslim ban"?
2. Wojenka z Kanadą nt. "miękkiego drewna" (na polskie - chodzi o drewno z drzew iglastych)
3. Szantażowanie wystąpieniem z NAFTY.
4. Sprzedaż uzbrojenia za miliardy dolarów Arabii Saudyjskiej.
5. Te jego regularne wiece to na prawdę cyrk, panie...
I to mówię ja, który ostatecznie i tak wolałem Trumpa od Clintonowej. Jak to mówił mi niejeden amerykanin - przejebane tak, czy siak. Pick your poison.
A mogli wybrać Garego Johnsona .
Libertarian Utopia pisze:Kiedy dzieci będą mogły przynosić broń automatyczną do pracy w fabryce kokainy na 22 godzinną zmianę.
Ty się nie liczysz (no offence ), bo jesteś blisko problemu. Ciekaw jestem jaką wiedzę ma Jutsi w temacie, bo ja - przyznam szczerze - jestem zalewany głównie fake newsami z GW i oburzaniem się, że gdzieś tam Melanie nie puścił przodem czy nie podał ręki czy cokolwiek.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
...albo że zjadł steka well done z keczupem? XD
Wszystko wymięka przy fakcie, że zjadł DWIE gałki lodów
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
A słyszał ostatnio o Comey'u? Siith, ja częściej czytam reddita niż polskie media.SithFrog pisze:Ty się nie liczysz (no offence ), bo jesteś blisko problemu. Ciekaw jestem jaką wiedzę ma Jutsi w temacie, bo ja - przyznam szczerze - jestem zalewany głównie fake newsami z GW i oburzaniem się, że gdzieś tam Melanie nie puścił przodem czy nie podał ręki czy cokolwiek.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Polskiego czytelnika nie obchodzi to, że Trump w czasie kampanii ciągle krytykował Obamę za to, że dużo grał w golfa a teraz gra 5x tyle co on. Robi to w swoim klubie co oznacza że każdy taki wyjazd do koszt setek tysięcy dolarów z czego sporo idzie do kieszeni samego Trumpa.
Trump obiecywał reformę ubezpieczeń zdrowotnych, gdzie biedni mieli utrzymać dotychczasowa pomoc a tzw preexisting conditions sa pokrywane. Oczywiście wszystko to poszło w kibel. Co ciekawe Trump już po opublikowaniu tekstu ustawy szedł w zaparte, więc albo nie wie co tam jest albo kłamie. Powiedział w końcu że "Nikt nie wiedział, że ubezpieczenia zdrowotne są takie skomplikowane".
Wisienka na torcie jest przekazywanie tajnych informacji Rosjanom, co zostało zdementowane tylko po to, żeby Trump to potwierdził na Twitterze.
O zwalnianiu szefa FBI w trakcie kiedy FBI bada związki jego kampanii z Rosją to już nawet nie ma co wspominać.
Dosyć?
Trump obiecywał reformę ubezpieczeń zdrowotnych, gdzie biedni mieli utrzymać dotychczasowa pomoc a tzw preexisting conditions sa pokrywane. Oczywiście wszystko to poszło w kibel. Co ciekawe Trump już po opublikowaniu tekstu ustawy szedł w zaparte, więc albo nie wie co tam jest albo kłamie. Powiedział w końcu że "Nikt nie wiedział, że ubezpieczenia zdrowotne są takie skomplikowane".
Wisienka na torcie jest przekazywanie tajnych informacji Rosjanom, co zostało zdementowane tylko po to, żeby Trump to potwierdził na Twitterze.
O zwalnianiu szefa FBI w trakcie kiedy FBI bada związki jego kampanii z Rosją to już nawet nie ma co wspominać.
Dosyć?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
O, jeszcze NASA dostało zakaz prowadzenia badań nad zmianami klimatu... Serio
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Ej. Llo, Mathias już mi zabrał połowę tematów. To o tajnych informacjach w trakcie spotkania z rosyjskimi dyplomatami i jego twitterowe kłamstwa jak to z cięciem 800 miliardów na Medicaid, były na odpowiedź Sitha.
Teraz mogę tylko wkleić wisienkę apropos Comeya wypowiedzianą do rosyjskich dyplomatów:
Teraz mogę tylko wkleić wisienkę apropos Comeya wypowiedzianą do rosyjskich dyplomatów:
I just fired the head of the F.B.I. He was crazy, a real nut job. I faced great pressure because of Russia. That's taken off
Jeśli Trump zbuduje mur to wszystkie te gównoburze rozpętywane przez lewicowe media nie będą miały dla jego wyborców znaczenia.
Tylko że na razie nie wygląda nawet na to, żeby miał zacząć - w projekcie budżetu na 2018 o tym cisza.
Llo, wiesz przecież, że prawo uchwala Kongres a nie sam Trump. Reforma Obamacare wyszła tak średnio, bo sami republikanie nie byli się w stanie dogadać, jak ma wyglądać.
A Comeya demokraci chcieli sami wywalić dopóki nie zrobił tego Trump - wtedy zaczęli go bronić.
Tylko że na razie nie wygląda nawet na to, żeby miał zacząć - w projekcie budżetu na 2018 o tym cisza.
Llo, wiesz przecież, że prawo uchwala Kongres a nie sam Trump. Reforma Obamacare wyszła tak średnio, bo sami republikanie nie byli się w stanie dogadać, jak ma wyglądać.
A Comeya demokraci chcieli sami wywalić dopóki nie zrobił tego Trump - wtedy zaczęli go bronić.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Trump... Jak on mógł/może być lepszym kandydatem od kogokolwiek? Polecam Michaela Dickinsona "How a fly flies". Tam Trump został dobrze zdefiniowany.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
O, jeszcze mam coś dla Was, tylko 1,5 min
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Comey to ten szef FBI co nie mógł się zdecydować czy hardkorowa sprawa maili Hillary nadaje się na śledztwo?
To raz, dwa to jak Comey coś poważnego ma na Trumpa (związki z Rosją) to chyba większym ryzykiem jest go wywalić niż zostawić, co?
To raz, dwa to jak Comey coś poważnego ma na Trumpa (związki z Rosją) to chyba większym ryzykiem jest go wywalić niż zostawić, co?
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Na 11 dni przed wyborami ujawnił wyniki śledztwa, także jakoś zdecydował czy powinni sprawdzić to.SithFrog pisze:Comey to ten szef FBI co nie mógł się zdecydować czy hardkorowa sprawa maili Hillary nadaje się na śledztwo?
O to chodzi? Dlatego wcinam popcorn, bo koleś sam sobie strzela po kolanach.SithFrog pisze:To raz, dwa to jak Comey coś poważnego ma na Trumpa (związki z Rosją) to chyba większym ryzykiem jest go wywalić niż zostawić, co?
Pod gigantycznym naciskiem i kiedy skończyły się wymówki.Jutsimitsu pisze:Na 11 dni przed wyborami ujawnił wyniki śledztwa, także jakoś zdecydował czy powinni sprawdzić to.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Dorzucę jeszcze, żeby nie było:
Nikt się nie spodziewał, nawet wśród zagorzałych zwolenników, że będzie lekko, łatwo i przyjemnie. Jaki Trump jest, każdy widzi. Wiadomo było, że będą gafy, błędy i przede wszystkim - jedna wielka nagonka w mediach. Tam go nikt nie lubi i wyciągają mu wszystko - absolutnie wszystko - co się da. Tak jak te głupie dwie gałki lodów, czy stejk well done z keczupem.
Pożyjemy, zobaczymy... Póki co, odkąd Trump wygrał, jest autentyczny boom gospodarczy. W mojej firmie klienci są przede wszystkich ze stanów - inwestują jak szaleni! Mamy Maj, a nasz roczny budżet sprzedażowy jest już zrobiony. Jest problem z poddostawcami, bo wszyscy tak mają - zamówienia leją się szerokim strumieniem, lecą nadgodziny, itd. Nigdy czegoś takiego nie widziałem...
Czy to jego zasługa? Na pewno częściowo, bo rozluźnia regulacje (albo przyjnajmniej to zapowiada), w przeciwieństwie do tego, co zapowiadała druga strona. Przez rok była niepewność, kapitał się zakumulował i teraz nagle wyładował
Nikt się nie spodziewał, nawet wśród zagorzałych zwolenników, że będzie lekko, łatwo i przyjemnie. Jaki Trump jest, każdy widzi. Wiadomo było, że będą gafy, błędy i przede wszystkim - jedna wielka nagonka w mediach. Tam go nikt nie lubi i wyciągają mu wszystko - absolutnie wszystko - co się da. Tak jak te głupie dwie gałki lodów, czy stejk well done z keczupem.
Pożyjemy, zobaczymy... Póki co, odkąd Trump wygrał, jest autentyczny boom gospodarczy. W mojej firmie klienci są przede wszystkich ze stanów - inwestują jak szaleni! Mamy Maj, a nasz roczny budżet sprzedażowy jest już zrobiony. Jest problem z poddostawcami, bo wszyscy tak mają - zamówienia leją się szerokim strumieniem, lecą nadgodziny, itd. Nigdy czegoś takiego nie widziałem...
Czy to jego zasługa? Na pewno częściowo, bo rozluźnia regulacje (albo przyjnajmniej to zapowiada), w przeciwieństwie do tego, co zapowiadała druga strona. Przez rok była niepewność, kapitał się zakumulował i teraz nagle wyładował