Ostatnio kupiony sprzęt
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Re: Ostatnio kupiony sprzęt
Skoro pasuje na chudy nadgarstek i wibruje kiedy chcemy to nie pomyślałeś o....?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Larofan
- Social Media Ninja
nie pomyslalem ale juz wiem ze ci nie pozycze
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Alcatel Pixi 3 4.5
Jeden z lepszych telefonow, jakie mialem. Moj stary HTC One M8 sie chowa. Ekran zyleta, glosnik brzmi chyba troche lepiej od Boom Sound HTC. Aparat to juz zupelnie inna bajka. Szczerze polecam. Nic dziwnego, ze dostal w tescie 94% i jakiestam wyroznienie. O tutaj mozecie sobie poczytac troche wiecej o nim.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Hmm.... Szukam dla siebie jakiegoś taniego telefonu ostatnio i patrzę, że tego mogę mieć za stówkę. Niby piszesz o nim dobrze, ale pod tym linkiem jest tylko tekst:
Jako, że do tego działu badziewie rzadko trafia, więc jednak dopytam - czy Twój opis jest ironiczny?link pisze:Większego gówna w łapie nie trzymałem. Kto w ogóle produkuje takie chujowe badziewie!!!???!!!
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Edit (ups nie ten dział)
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
No to Moto Dżi....
Co daje to etui?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Lol
Sent from my 5017X using Tapatalk
Sent from my 5017X using Tapatalk
Beze sensu.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
A skąd ja mam wiedzieć, o co mi chodzi? Z grubsza to by było: nie widzę powodu do nakładania czegoś na skórę, ale to nie do końca to. Jest też w tym odrobina zaciekawienia z lekką nutką dekadencji. W sumie to ja myślałem o kupnie tego dedykowanego etui, z tym okrągłym okienkiem, bo można toto ładować bezprzewodowo, ale może przez skórę też można?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Nie, przez skórę raczej nie można. Ta skóra mi się nie podoba, moim zdaniem nie pasuje to w ogóle do telefonu. Bardziej mi się to etui podoba (przynajmniej na zdjęciach). Poza tym będzie jakaś ochrona przed upadkami plus mam nadzieję, że nie porysuje się szkło aparatu tak jak w moim starym telefonie.
Też mi się ta skóra w g4 nie podoba, a dodatkowo przez nią potrzeba etui do ładowania indukcyjnego.
Hm, mojego g3 jakoś specjalnie nie oszczędzałem (nie licząc pierwszych dwóch miesięcy ) i po 1,5 roku nie mam na obiektywie ani jednej rysyKalten pisze: plus mam nadzieję, że nie porysuje się szkło aparatu tak jak w moim starym telefonie.
11.XI.2006
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Boconi Hendrix RFID - niby zwykły portfel w promocji za $30. Oglądałem też inne, które niby miały zabezpieczenie przed dostępem do tagów RFID (np. karty zbliżeniowej) i wszystkie były za $70-$90 (sprzedawca nawet zademonstrował, że "plasterek z czipem" normalnie na bramce pika, a jak jest w portfelu, to nie) - fajny gadżet, ale idę jednak w budżet. W domu zaczynam przekładać swoje karty a tam w środku plasterek "QC test" i ewidentny czip w środku. Sprawdzam online na stronie producenta - RFID protected . Czyli nie trzeba wydawać majątku, żeby mieć takie coś.
Tego zabezpieczenia w ogóle nie widać - jest wszyte w środku. W dotyku czy elastyczności też nie ma różnicy.
Swoją drogą, nie słyszałem jeszcze, żeby ktokolwiek stracił kasę, bo ktoś mu zeskanował kartę dotykową...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
E, nie ma sie co skanowaniem RFID przejmowac
Nie wiem jak w Kanadzie, ale w USA standardem jest, ze jak placisz karta w restauracji, to kelner bierze Twoja karte, idzie w pizdu, wraca za 5 minut i oddaje karte - tak wiec dane karty mozna sobie ukrasc duzo latwiej niz przez skaner RFID. Pewnie dlatego to sie nigdy nie zdarza
Nie wiem jak w Kanadzie, ale w USA standardem jest, ze jak placisz karta w restauracji, to kelner bierze Twoja karte, idzie w pizdu, wraca za 5 minut i oddaje karte - tak wiec dane karty mozna sobie ukrasc duzo latwiej niz przez skaner RFID. Pewnie dlatego to sie nigdy nie zdarza
- Larofan
- Social Media Ninja
to jest dla mnie tak bardoz niezrozumiale ze koniec.. ja z reki nie wypuszczam karty i prawie zawsze kaze sobie pokazac jaka jest kwota na terminalu zanim przyloze karte w ogole..LLothar pisze:Nie wiem jak w Kanadzie, ale w USA standardem jest, ze jak placisz karta w restauracji, to kelner bierze Twoja karte, idzie w pizdu, wraca za 5 minut i oddaje karte
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
W Stanach jest trochę inna polityka banków, jeśli chodzi o karty kredytowe. Z tego co czytałem w książce Wałkuskiego, nie ma tam żadnego problemu z cofnięciem transakcji kartą. Prawo ogranicza odpowiedzialność posiadacza karty za nieautoryzowane transakcje do kwoty $50, a większość banków i tak znosi ten limit. Dzwonisz do banku, mówisz, że straciłeś kartę i nie przyznajesz się do ostatnich transakcji, a oni na drugi dzień przelewają ci te pieniądze z powrotem na konto. Dlatego ludzie się nie boją. Inna sprawa, że złodziejom powinno to tylko ułatwiać zadanie.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
W Polsce jest dokladnie tak samo, nie?Crowley pisze:W Stanach jest trochę inna polityka banków, jeśli chodzi o karty kredytowe. Z tego co czytałem w książce Wałkuskiego, nie ma tam żadnego problemu z cofnięciem transakcji kartą. Prawo ogranicza odpowiedzialność posiadacza karty za nieautoryzowane transakcje do kwoty $50, a większość banków i tak znosi ten limit. Dzwonisz do banku, mówisz, że straciłeś kartę i nie przyznajesz się do ostatnich transakcji, a oni na drugi dzień przelewają ci te pieniądze z powrotem na konto. Dlatego ludzie się nie boją. Inna sprawa, że złodziejom powinno to tylko ułatwiać zadanie.
http://jakoszczedzacpieniadze.pl/charge ... osci-karta
- Crowley
No właśnie nie do końca. Tam cię przepraszają, że sprawa trwała aż cały dzień, u nas w ciągu kilkudziesięciu dni dostajesz zwrot, o ile pracownik banku nie robi problemów.
About Mankind
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Gugel mówi że w USA do 120 dni to też trwa...Crowley pisze:No właśnie nie do końca. Tam cię przepraszają, że sprawa trwała aż cały dzień, u nas w ciągu kilkudziesięciu dni dostajesz zwrot, o ile pracownik banku nie robi problemów.
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
- Crowley
120 dni to limit czasowy, w jakim można zgłosić się po kasę. Ustawowo jest zagwarantowane 60 dni ale większość banków respektuje czas dwa razy dłuższy. Ile trwa sama procedura, zależy od banku ale i od rodzaju karty. Z kredytową jest szybciej i łatwiej, ze zwykłą płatniczą/debetową wolniej. Na forumach piszą, różnie - tydzień, dwa, trzy. Ale sprawy dotyczyły zakupów w internecie, nie kradzieży karty, nie wiem czy to jakaś różnica.
Ale ja już się nie mądrzę, nie było mnie tam, tylko książkę czytałem.
Ale ja już się nie mądrzę, nie było mnie tam, tylko książkę czytałem.
About Mankind
About Mankind
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Gratki! Dobry wybor!hat pisze:Dołączyłem do fanklubu Moto
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
No ja mam coraz więcej wątpliwości, ale chyba byłem rozpieszczony ajfonem 5 s. W porównaniu do niego, Moto G to furmanka...
- LLothar
- A u nas w Norwegii
No jakby nie patrzeć iPhone jest kilka razy droższy...
Ja ostatnio kupiłem Moto X Play, świetny telefon .
Bardzo podoba mi się ten telefon Mam nadzieję, że pod koniec roku będzie nowa wersja jak będę szukał następcy mojej moto G.Dogy pisze:Ja ostatnio kupiłem Moto X Play, świetny telefon .
Myślałem, że Moto już nie ma. Hmm.. No chyba, że to jeszcze są "guglowskie" modele, bo teraz to się ma chyba nazywać "Moto by Lenovo" czy jakoś tak.
Na szczęście zmienia się tylko marka, a telefony póki co będzie robić dotychczasowa Moto pod nazwami Lenovo Moto cośtam. Swoją drogą trochę głupie to marketingowo. Prawie jakby BMW nagle zaczęło nazywać się Trabant BMWboncek pisze:Myślałem, że Moto już nie ma. Hmm.. No chyba, że to jeszcze są "guglowskie" modele, bo teraz to się ma chyba nazywać "Moto by Lenovo" czy jakoś tak.
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Canon Legria G30
plus
do tego
2 takie lampki
i pare jeszcze dodatkow, i mozna na konferencje jechac
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Nie zapomniałeś o czymś?
Spoiler:
- Razorblade
- Mr. Kroper
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Oho, widzę, że full pro! Dominick ! pisze:+
- Larofan
- Social Media Ninja
wprawdzie nie kupiony, lecz dostany ale lans +1000
Logitech k270
Miałem dość plączącego się kabla od klawiatury, to wziąłem coś bezprzewodowego. Oprócz tego ficzera po prostu zwykła klawiatura jakiej się można spodziewać w tej cenie. Jeszcze jest dosyć lekka W sumie w sam raz jak na moje wymagania, bo nie potrzebuje nic wypasionego.
Wybieram się nad morze i mam zamiar robić sporo fotek więc:
https://www.fotogsm.pl/puro-universal-e ... -2577.html
i myk dla dziewczyny do torebki podrzucę 6k spokojnie starczy żeby gdzieś podzwonić, porobić zdjęcie i powstawiać gdzieś na fb a i na necie posiedzieć i to pewnie starczy. Dobra opcja na wyjazdy
https://www.fotogsm.pl/puro-universal-e ... -2577.html
i myk dla dziewczyny do torebki podrzucę 6k spokojnie starczy żeby gdzieś podzwonić, porobić zdjęcie i powstawiać gdzieś na fb a i na necie posiedzieć i to pewnie starczy. Dobra opcja na wyjazdy
- ! Dominick !
- Człowiek-Fotel
Jednak nie chciaem ladowac wiecej kasy w Toyote:
- Załączniki
-
- Megane.JPG (67.05 KiB) Przejrzano 5946 razy
- Larofan
- Social Media Ninja
dopiero to zauwazylem - ja kupilem niedawno jakiegos della prostego bezprzewodowego z tego samego powodu i troche mnie wnerwia bo czasami poteznie 'laguje' (myszka nie.. tylko klawa) - masz to samo?Gregor pisze:Miałem dość plączącego się kabla od klawiatury
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Też mam zestaw bezprzewodowy i czasami tak zamula, że mnie szlag trafia.
Heh no właśnie przyleciałem z nowymi bateriami, bo się w Diablo nie dało grać. Lag jest od czasu do czasu, że mi się literki na forum piszą z opóźnieniem i mam ochotę starą klawe podłączyć:/Larofan pisze:dopiero to zauwazylem - ja kupilem niedawno jakiegos della prostego bezprzewodowego z tego samego powodu i troche mnie wnerwia bo czasami poteznie 'laguje' (myszka nie.. tylko klawa) - masz to samo?Gregor pisze:Miałem dość plączącego się kabla od klawiatury
- Larofan
- Social Media Ninja
baterie nie pomagaja.. mi pomaga doraznie pstryczek on/off szybko cyk cyk i jest lepiej
O, pomogło przepięcie odbiornika z tyłu pieca do usb na przedzie. Może mam ołowianą obudowę czy coś...Larofan pisze:baterie nie pomagaja.. mi pomaga doraznie pstryczek on/off szybko cyk cyk i jest lepiej
Fajowa ta Meganka. Cichutka, w ogóle w środku nie słychać, że to diesel. Ładnie się zbiera! Dominick ! pisze:Jednak nie chciaem ladowac wiecej kasy w Toyote:
- Larofan
- Social Media Ninja
oby na dluzej.. trudno to testowac bo to sie zdarza raz na jakis czasGregor pisze:O, pomogło przepięcie odbiornika