Humor polityczny
Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Re: Humor polityczny
"Prawdziwy mężczyzna nigdy nie kończy". Odważne.
Jak wyrwali za nim, oplulem sie ze smiechu
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
Szejnfeld, Pawlak, Dorn, Piechociński wygrywają.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
NO A MOZE NIE
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Nie jestem pewien czy to odpowiedni temat - nie do końca jest mi tutaj do śmiechu.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Dobre te dwa ostatnie ale ten przedostatni trochę straszny.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
-
- sraczkowaty
Straszny bo co? Kobieta nie może być dobrym ministrem obrony?
Swoją drogą, nie wiadomo czy to prawda, więc od tego trzeba by zacząć.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Thim - sprawdziłem, w 3/4 prawda więc może pani ze Szwecji to wiceminister albo zdjęcie jest nieaktualne i zmienił się człowiek na tym stanowisku.
Jednak dobrze wiem, że nie na tym to polega, żeby minister był byłym trepem. Chodzi o cywilny nadzór nad resortem. Ok, więc pewnie kobieta mogłaby sobie dobrze radzić na takim stanowisku. Pewnie sobie radzi. Ale, że akurat cztery znalazły się takie wybitne jednostki, na dodatek w krajach wyjątkowo postępowych jeśli chodzi o wyrównywanie szans płci? No dobra, niech będzie. Pewnie wszystkie są bardzo zaangażowane w wyrównywanie proporcji płci w armii
A teraz napiszę czemu wydało mi się to straszne - bo uświadomiłem sobie po raz kolejny, że w konflikcie Zachód - Rosja to Ruscy zawsze będą rządzeni i dowodzeni przez pragmatycznych i bezwzględnych skurwysynów i taka jest ich polityka jak ryj tego ministra. To zdjęcie można by równie dobrze podpisać: Zachód i Rosja.
Nie wiem. Sądzę, że nie. Nie spotkałem jeszcze kobiety, która byłaby "zżyta" z tematyką militarną choćby w minimalnym stopniu, miałaby choćby podstawową wiedzę na ten temat, interesowała się historią wojskowości choćby w ogólnym zarysie itd. Moim zdaniem pewne "czucie" tematu byłoby jak najbardziej wskazane w takim resorcie. Dla mnie to jest dokładnie taki sam przypadek jak nasza pani teolog minister spraw wewnętrznych - kompletny laik i figurant całkowicie zależny merytorycznie od szefów służb. Bez względu na szacunek dla kobiety, jej wykształcenia i zaangażowania jakim partnerem do rozmowy jest taki ktoś dla generała z 40-letnim stażem w mundurze?grel3gargamel pisze:Straszny bo co? Kobieta nie może być dobrym ministrem obrony?
Jednak dobrze wiem, że nie na tym to polega, żeby minister był byłym trepem. Chodzi o cywilny nadzór nad resortem. Ok, więc pewnie kobieta mogłaby sobie dobrze radzić na takim stanowisku. Pewnie sobie radzi. Ale, że akurat cztery znalazły się takie wybitne jednostki, na dodatek w krajach wyjątkowo postępowych jeśli chodzi o wyrównywanie szans płci? No dobra, niech będzie. Pewnie wszystkie są bardzo zaangażowane w wyrównywanie proporcji płci w armii
A teraz napiszę czemu wydało mi się to straszne - bo uświadomiłem sobie po raz kolejny, że w konflikcie Zachód - Rosja to Ruscy zawsze będą rządzeni i dowodzeni przez pragmatycznych i bezwzględnych skurwysynów i taka jest ich polityka jak ryj tego ministra. To zdjęcie można by równie dobrze podpisać: Zachód i Rosja.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Leżę.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
no, dzięki takim okładkom na bank znajdzie się jakiś jemioł co uda się na emigrację, bo niski Kaczyński będzie robił Budapeszt.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Jeśli kogoś taka okładka pobudzi do emigracji to i tak nie było tu z niego większego pożytku.Zolt pisze:no, dzięki takim okładkom na bank znajdzie się jakiś jemioł co uda się na emigrację, bo niski Kaczyński będzie robił Budapeszt.
-
- sraczkowaty
To jednak dość selektywne doświadczenieVoo pisze: Nie wiem. Sądzę, że nie. Nie spotkałem jeszcze kobiety, która byłaby "zżyta" z tematyką militarną choćby w minimalnym stopniu, miałaby choćby podstawową wiedzę na ten temat, interesowała się historią wojskowości choćby w ogólnym zarysie itd.
Nie wiem, tak jak nie wiem jakim partnerem był na przykład lekarz Klich. Swoją drogą była szwedzka minister (Karin Enström) jakieś pojęcia o wojskowości ma, bo ukończyła szkołę wojskową i służyła w marynarceVoo pisze: Moim zdaniem pewne "czucie" tematu byłoby jak najbardziej wskazane w takim resorcie. Dla mnie to jest dokładnie taki sam przypadek jak nasza pani teolog minister spraw wewnętrznych - kompletny laik i figurant całkowicie zależny merytorycznie od szefów służb. Bez względu na szacunek dla kobiety, jej wykształcenia i zaangażowania jakim partnerem do rozmowy jest taki ktoś dla generała z 40-letnim stażem w mundurze?
Bez wątpienia w tych krajach łatwiej zrobić kobiecie karierę w zmaskulinizowanym środowiskuVoo pisze:Ale, że akurat cztery znalazły się takie wybitne jednostki, na dodatek w krajach wyjątkowo postępowych jeśli chodzi o wyrównywanie szans płci?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Pan Szumlewicz najwyraźniej bardzo lubi się kompromitować.
Weź się nie ośmieszaj Matthias. Przecież jak zarobisz swoją ciężką pracą 2,5 mln to należy Ci się maksymalnie 600 tys. z hakiem i nie jęcz, bo to bardzo dużo pieniędzy!Matthias[Wlkp] pisze:Pan Szumlewicz najwyraźniej bardzo lubi się kompromitować.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Dlatego wiele dobrze zarabiających gwiazd sportu w ogóle nie ma tego problemu rezydując w Monako i nie dając się okradać fiskusowi.
No właśnie, teraz sobie pomyślałem, że w przypadku resortu siłowego nikt nie widzi problemu w tym, żeby jego szefem był kompletny dyletant. Jeśli chodzi o finanse to chcielibyśmy, żeby zarządzał tym fachowiec ale jeśli chodzi o bezpieczeństwo zewnętrzne albo wewnętrzne, to proszę bardzo, ktokolwiek. Tak już abstrahując od mamusiek na fotce.Nie wiem, tak jak nie wiem jakim partnerem był na przykład lekarz Klich
Szkoda, że akurat ta "była" Ale racja - tu mnie trafiłeś.Swoją drogą była szwedzka minister (Karin Enström) jakieś pojęcia o wojskowości ma, bo ukończyła szkołę wojskową i służyła w marynarce
- Counterman
- Waniaaa!
Kto to ma być niby na tym obrazie z koniem? Piłsudski?
IRON MAIDEN are KINGS
"Jedynym właściwym stanem serca jest radość" Terry Pratchett R.I.P.
"errare humanum est" - i nie zapominajcie o tym.
Nigga, plz. Przecież to jest najbardziej znany obraz Kossaka (tzn. w tym wypadku jego reprodukcja) - Marszałek Józef Piłsudski na Kasztance. To tak jakbyś się pytał "A kto to tam wisi na tej literce t nad Wałęsą?".Counterman pisze:Kto to ma być niby na tym obrazie z koniem? Piłsudski?
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
JP2 z wąsami na Sarze Jessice Parker.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Counterman
- Waniaaa!
No właśnie ja znam ten obraz i ni kuśki mi nie pasuje. Sama sceneria, koń, poza itd. tak, ale postać nie. Śmierdzi mi tanią reprodukcją.DaeL pisze:Nigga, plz. Przecież to jest najbardziej znany obraz Kossaka (tzn. w tym wypadku jego reprodukcja) - Marszałek Józef Piłsudski na Kasztance. To tak jakbyś się pytał "A kto to tam wisi na tej literce t nad Wałęsą?".Counterman pisze:Kto to ma być niby na tym obrazie z koniem? Piłsudski?
IRON MAIDEN are KINGS
Malowanie tego co w tle zawsze trudniejsze
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Bo to z konsoli screen. Nie wyrenderowali sie
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
jeżeli to nie fejk, to ktoś tu umie w internety.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Umie? Jak Polański wklei zdjęcie 13-latki i napisze 'ruchałbym' i emotikonka to też będzie umiał?
- LLothar
- A u nas w Norwegii
DaeL pisze:To tak jakbyś się pytał "A kto to tam wisi na tej literce t nad Wałęsą?".
- Załączniki
-
- 201311_2031_dhhac.jpg (31.95 KiB) Przejrzano 2689 razy
niekoniecznie, bo Polański wydymał jedną 13-latkę, a tamci zasadzili się na 38 milionów ludzi. Zbrodnia i statystykaSithFrog pisze:Umie? Jak Polański wklei zdjęcie 13-latki i napisze 'ruchałbym' i emotikonka to też będzie umiał?
Żartuję oczywiście, jest to drwina i złe zachowanie, ale nie można Sikorskiemu odmówić poczucia humoru.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Nowe idzie.
- Załączniki
-
- 3c451f2618c1ec0e50b6d95c34916a21.jpg (71.83 KiB) Przejrzano 2634 razy
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Stawiajcie przed sobą większe cele. Ciężej chybić.
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
tak. I podoba mi się fragment z przyznawaniem Małych Szydełek
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
No tak, w tym momencie drgnął mi kącik ust. Cała reszta jest tak energiczna i zabawna jak Beata Szydło