Tak czy siak piękny sukces Polki i Polski. Aż włączę Wiadomości zobaczyć jak to ładnie zostanie rozegrane

Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Jeśli myśleliście, że szurostwo nie przebija się do mainstreamu to... taki chuj jak Batorego komin! Nakładem wydawnictwa Bellona, które powstało na bazie PRL-owskieo Wydawnictwa Ministerstwa Obrony Narodowej i specjalizowało się w tematyce historyczno-militarnej, ukazała się książka "Spowiedź Hitlera" (jest już jej druga część) a także "Spowiedź Stalina"... Nie jest to nawet nurt tzw. historii alternatywnej czyli gdybania o tym co by było gdyby było tak a nie inaczej, ale jakieś pokurwione wizje jakiegoś zboczeńca. Ktoś to wydaje, drukuje... i kurwa, pewnie ktoś to kupuje, skoro wychodzą kolejne części.
Podobno wszyscy, którzy tak podchodzą, potem płaczą. Jest szansa, że będzie recka na stronie za czas jakiś.Voo pisze:Czytał ktoś "Abominację" Simmonsa. To chyba coś na miarę "Terroru" sądząc z recenzji. Chyba się skuszę. Kolejna cegła, co zrobić
W obu przypadkach jest zimnoThimGrim pisze:Tamci są na statku i dzieje się coś strasznego. Ci są w górach i dzieje się coś strasznego. Gdzie widzisz podobieństwa?
+1Voo pisze:Wracając do Terroru to kto nie czytał ten niech się nie zastanawia. Jest znakomity, o niebo lepszy od serialu. Tylko nie latem. To trzeba czytać zimą gdy za oknem jest ciemno.
Jak kupiłem całą serię Pratchetta w jakiejś kioskowej kolekcji, to zacząłem czytać te, których nie znałem. W kilku przypadkach pod koniec orientowałem się, że chyba jednak już to czytałem.Alexandretta pisze:Przez 90% książki czułam się jakbym czytała to po raz pierwszy - ale fajne uczucie!
nienawidzi tylko tego, że nie był u żłoba, reszta spoko, ludzie mieszkania mieli i robota była.Counterman pisze:Mnie naprawdę zastanawia jak to jest, że PiS tak nienawidzi komuny, a wprowadza zasady wprost z niej.
Chyba jest na co czekać.Mikropowieści tworzy grono utalentowanych polskich i zagranicznych pisarzy; w miarę postępu prac i dogrywania szczegółów będziemy ujawniać nazwiska autorów i kolejne informacje