phpBB [video]
Seriale
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Re: Seriale
Znowu się jaram! Myślę nawet czy nie spróbować obejrzeć starych Iks Fajlsów.
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Z jednej strony obawa przed kolejny powrotem do przeszłości, z drugiej: kurde, jak fajnie znów widzieć ich razem z tą muzyczką w tle
Tylko nie wiem po co 2x ta sama scena w zwiastunie
Tylko nie wiem po co 2x ta sama scena w zwiastunie
Sufit w gabinecie Muldera przypomniał mi, że mam w pracy trochę zaostrzonych ołówków i bardzo niezaołówkowany sufit...
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Chryste myślałem już, że to mi mózg robi powtórkę . Coś komuś chyba nie poszło przy montażu .SithFrog pisze: Tylko nie wiem po co 2x ta sama scena w zwiastunie
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
No nie wiem... obejrzałem parę lat temu jakiś archiwalny odcinek, i powiem Wam, że mocno się rozczarowałem. Ten serial wcale nie był taki ciekawy. Myśmy po prostu w latach 90. mieli zbiorowego hopla na punkcie ufoków.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Całkiem niedawno oglądaliśmy sobie z Matthiasem stare odcinki i były spoko (chociaż może to zadziałała nostalgia). Nie wytrzymaliśmy tylko ostatnich sezonów, w których Mulder pojawiał się tylko sporadycznie.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Potwierdzam, dwa ostatnie sezony mnie pokonały
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Homeland wrócił. Pierwszy odcinek bardzo spoko. Akcja przenosi się do Berlina. W tle Syria, ISIL, uchodźcy, wykradzione dokumenty CIA i potencjalny skandal dyplomatyczny z udziałem Niemiec i USA. Carry nie pracuje już dla CIA tylko jest szefem ochrony dla The Foundation, takiego wielkiego NGO, której szefem jest niemiecki milioner filantrop.
Zapowiada się nieźle. Może w końcu wrócę do oglądania seriali, bo jakiś czas temu po prostu przestałem.
W ogóle ciekawie zarysowany jest wątek stosunku Niemiec do terrorystów na terenie ich państwa. CIA wykonuje wyroki na ważniejszych osobach (oczywiście rękoma Petera Quinna), a Niemcy przymykają na to oko.
Zapowiada się nieźle. Może w końcu wrócę do oglądania seriali, bo jakiś czas temu po prostu przestałem.
W ogóle ciekawie zarysowany jest wątek stosunku Niemiec do terrorystów na terenie ich państwa. CIA wykonuje wyroki na ważniejszych osobach (oczywiście rękoma Petera Quinna), a Niemcy przymykają na to oko.
Pierwszy odcinek nowego sezonu The Knick zrobił coś, co mnie najbardziej wnerwia w amerykańskich serialach. Poprzedni sezon zakończył się trzema dramatycznymi cliffhangerami, które miały wszystko zmienić.
W pierwszym odcinku skutki pierwszego cliffhangera już cofnęli, skutki drugiego właśnie kończą cofać, a skutki trzeciego pewnie cofną za 2-3 odcinki.
Spoiler:
Amazing Grace mnie rozwaliło. Ale w sumie wszystko tam jest świetne Nieźle im wychodzi ten sezon chociaż pewne tendencje niepokojące widzę. Między innymi boje się, że zacznie sie obijanie jakiegoś martwego konia .
BTW http://nbc.com.co/yelp-sues-south-park- ... r-episode/ polecialy reposty po internetach, nie wiem czy nawet w toku sie nie złapali
BTW http://nbc.com.co/yelp-sues-south-park- ... r-episode/ polecialy reposty po internetach, nie wiem czy nawet w toku sie nie złapali
#sgk 4 life.
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Jest hype!!!!!! 11111111111111111111111111111111111111111111
Ash vs Evil Dead - pilot sezonu jest przepysny!
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Zserializowali jedną z fajniejszych książek Cornwella:
http://www.filmweb.pl/serial/The+Last+K ... 015-742260
Ale chyba nie zrobili z tego nic nadzwyczajnego. Nawet główny bohater jest fatalny i zupełnie nieksiążkowy
https://www.youtube.com/watch?v=WxPApTGWwas
http://www.filmweb.pl/serial/The+Last+K ... 015-742260
Ale chyba nie zrobili z tego nic nadzwyczajnego. Nawet główny bohater jest fatalny i zupełnie nieksiążkowy
https://www.youtube.com/watch?v=WxPApTGWwas
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Nie żeby to kogokolwiek tu interesowało, ale na przyszły rok zapowiedzieli nowego Star Treka (serial).
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Zabiera się do tego ekipa od filmów (przyjajmniej scenariusz), więc może nie będzie najgorzej. Nie zmusiłem się do oglądania "Star Trek: Enterprise", więc jak będzie kicha to i tego nie obejrzę.
+1000000000000000DaeL pisze:Potwierdzam. Zwłaszcza końcówka wymiata.
... Groovy .
Ten serial ma wszystko!
Ma Boomsticka, ma piłę, ma Groovy... WSZYSTKO!
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
http://www.filmweb.pl/serial/Muppety-2015-742387
Obejrzałem dzisiaj pierwszy odcinek na TV Puls. Całkiem fajne
Obejrzałem dzisiaj pierwszy odcinek na TV Puls. Całkiem fajne
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
zaskoczyli mnie trochę w AvED, że docelowo odcinek poniżej pół godziny, ale może to i dobrze?
ep2 zgodnie z literaturą. Ten serial jest fantastyczny
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Oglądaliście mini-serial BBC - "The Game"?
http://www.filmweb.pl/serial/The+Game-2014-700965
Akcja dzieje się w latach 70-tych. Bohaterowie to grupa nazwijmy to "wiodących" pracowników MI5, czyli kontrwywiadu, którzy rozpracowują tajną operację KGB przeprowadzaną na terenie Wielkiej Brytanii. Kameralna historia bez fajerwerków, dużo dialogów, palenia papierosów i patrzenia sobie przeciągle w oczy Postacie przedstawione raczej realistycznie, jako zwyczajni ludzie. Niezły klimacik. Na początku jest trochę ospale ale z czasem serial zaczyna nabierać tempa aż do świetnego rozwiązania. Jak to w BBC perfekcyjna realizacja, przywiązanie do detali, stroje, samochody etc. Jako ciekawostka - pierwsze sceny rozgrywają się w Polsce Nie jestem specjalnie fanem opowieści szpiegowskich ale obejrzałem z zainteresowaniem, więc polecam.
http://www.filmweb.pl/serial/The+Game-2014-700965
Akcja dzieje się w latach 70-tych. Bohaterowie to grupa nazwijmy to "wiodących" pracowników MI5, czyli kontrwywiadu, którzy rozpracowują tajną operację KGB przeprowadzaną na terenie Wielkiej Brytanii. Kameralna historia bez fajerwerków, dużo dialogów, palenia papierosów i patrzenia sobie przeciągle w oczy Postacie przedstawione raczej realistycznie, jako zwyczajni ludzie. Niezły klimacik. Na początku jest trochę ospale ale z czasem serial zaczyna nabierać tempa aż do świetnego rozwiązania. Jak to w BBC perfekcyjna realizacja, przywiązanie do detali, stroje, samochody etc. Jako ciekawostka - pierwsze sceny rozgrywają się w Polsce Nie jestem specjalnie fanem opowieści szpiegowskich ale obejrzałem z zainteresowaniem, więc polecam.
#sgk 4 life.
możesz zgłosić do moderatora wniosek o rozpatrzenie możliwości kasacji posta. W poniedziałek od 9.15 do 9.20, okienko C.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Tak czytam, kazdy oglada jakies seriale i od dluzszego czasu zastanawiam sie - kiedy Wy macie na to czas?
Nie spicie po nocach? Kiedy jest czas na tyle ogladania filmow i seriali?
Emeryci albo rencisci.
porzuciłem życie osobiste.colgatte pisze:Kiedy jest czas na tyle ogladania filmow i seriali?
A serial oglądam teraz jeden, nadrabianie zaległości będzie kiedy indziej
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Ja już kiedyś zadawałem to pytanie. Z jesiennych seriali udało mi się obejrzeć początek Walking Dead, dałem sobie spokój z Fear of Walking Dead z góry, już się nazbierało trochę odcinków nowego Family Guy'a, a kusi Pakt. Czyli w sumie trzy seriale, z czego obejrzałem na razie jeden odcinek jednego serialu... Gdzie te czasy, co się śledziło po 9-10 seriali naraz...
Since 2001.
Ja już prawie nic nie oglądam. Mam mega zaległości i opasły folder z nimi. Ciągle zbieram się, żeby skończyć Hannibala, a regularnie oglądam tylko South Park (świetny sezon) i Rick and Morty. Głównie dlatego, że to są krótkie seriale. No i z Kaśką Flasha.
Trzeci odcinek też świetny. Martwiłem się, że jak zmienią reżysera, to będzie gorzej, ale Ash trzyma ten sam genialny poziom. Chyba nie ma w tej chwili drugiego tak fajnego, lekkiego serialu.Pquelim pisze:zaskoczyli mnie trochę w AvED, że docelowo odcinek poniżej pół godziny, ale może to i dobrze?
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Haha, dziewczyno, przecież u Ciebie zupełnie normalnie z tym jest. Znaczy - nie masz czasu = normalnie. Ja oglądam jeden (1) film tygodniowo z żoną w weekend i z jeden-dwa odcinku jakiegoś serialu przez cały tydzień. Zazwyczaj oglądam rzeczy, które inni widzieli ze 2-3 lata wcześniej.colgatte pisze:Tak czytam, kazdy oglada jakies seriale i od dluzszego czasu zastanawiam sie - kiedy Wy macie na to czas?
Teraz siedzę na długotrwałym zwolnieniu lekarskim więc nadrabiam, oglądania, grania i czytania ale za miesiąc wrócę do pracy (mam nadzieję) i też się będę zastanawiał skąd ludzie biorą na to czas
Zawsze mi się bierze na jakieś przemyślenia potem, że człowiek pół życia do czegoś dąży, zbiera, kupuje, buduje, kredytuje, otacza się setkami przedmiotów a potem i tak nie ma na nic porządnie czasu
No wlasnie Voo Ty ciagle cos recenzujesz w movie cornerze, wydawalo mi sie, ze Ty ogladasz filmy non stop!
Okej okej, to po prostu mylne wrazenie...
Okej okej, to po prostu mylne wrazenie...
Widzieliście zakończenie Mad Man?
Genialne! Już można by pomyśleć, że Draper osiągnął totalny upadek. Nic gorszego go już nie może spotkać, niż obecność w komunie hipisów... i raptem bum, jego uśmieszek i zakończenie, które sugeruje, że Draper jest geniuszem reklamy!
Kilka sekund i bez słów wiadomo, że Draper "skapitalizuje" antykapitalistów
Genialne! Już można by pomyśleć, że Draper osiągnął totalny upadek. Nic gorszego go już nie może spotkać, niż obecność w komunie hipisów... i raptem bum, jego uśmieszek i zakończenie, które sugeruje, że Draper jest geniuszem reklamy!
To jest w ogóle chyba najlepszy z wszystkich sezonów.Turtles pisze:Nowy South Park genialny!
Lobo, nie piernicz, tylko gadaj jak Ci było w polityceLobofc pisze:Widzieliście zakończenie Mad Man?
Nie mialem czasu na Mad Mena...Lobo, nie piernicz, tylko gadaj jak Ci było w polityce
Pierwszy odcinek nie zachęca do dalszego oglądania.boncek pisze:Jessica Jones - nowy Marvel od Netflix. Polecam.
na e-bayu idzie tarcza Lagerthy z Vikings. Jak ktoś ma parę kawałków to śmiało
http://www.ebay.co.uk/itm/291623549266
http://www.ebay.co.uk/itm/291623549266
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Nie bita, użytkowana przez kobietę
noszona tylko do kościołów
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Z okazji setnej rocznicy walk na Gallipoli Australijczycy zrealizowali 4-odcinkowy mini-serial poświęcony tematowi - Deadline Gallipoli, na C+ widziałem go jako Bitwa o Gallipoli. http://www.imdb.com/title/tt3458030/?ref_=nv_sr_1 Nie jest to typowe kino wojenne, niewiele tu typowej jatki okopowej. Serial skupia się na losach reporterów wojennych (jednego z nich gra Sam Worthington) a nie żołnierzy. Próbują oni relacjonować przebieg krwawej i absurdalnej w pewnym momencie kampanii, ścierając się z brytyjskim dowództwem i cenzurą. Ginęli Australijczycy i film robili Australijczycy więc Brytolom się obrywa ostro. Realizacja jest poprawna ale film raczej nie zaciekawi osób nie zainteresowanych tematem. Natomiast jeśli ktoś interesuje się historią to polecam, zwłaszcza, że niczego o Gallipoli poza starym filmem Weira nie kojarzę.
nie wiem, czy ktoś z Was ogląda Pakt na HBO, ukazał się ostatni odcinek w HBO GO, w niedzielę będzie w tv.
Spoiler:
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024