EURO 2016
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: EURO 2016
streamy liche, nawet reddit nie daje rady. na weeb.tv nie ma opcji, więc... odżałuje, ale zamówiłem pakiet euro za stówe u operatora. i tak za bardzo nie skorzystam pewnie, ale przynajmniej mam swiety spokoj.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
-
- sraczkowaty
Ja tam nie miałem jak na razie problemu ze streamem (http://singi.club/rte2.html), co ten bramkarz Słowacji zrobił. W ogóle bardzo słabo Słowacy grają
Serio? Ja mam wrażenie, że w przekroju meczu grali lepiej niż Walia. Słupki, poprzeczki, cisnęli momentami naprawdę mocno. Ja jestem pozytywnie zaskoczony ich postawą.grel3gargamel pisze:W ogóle bardzo słabo Słowacy grają
jak narazie to we wszystkich meczach EURO najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis. A żadnego remisu nie było jeszcze ![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
poza tym, podobno Angole z Rosjanami grają już w Marsylii od czwartku. Jakiś turniej w MMA. Powtórki na Twitterze, ale ostrzegam - raczej +18.
![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
poza tym, podobno Angole z Rosjanami grają już w Marsylii od czwartku. Jakiś turniej w MMA. Powtórki na Twitterze, ale ostrzegam - raczej +18.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Widziałem, masakra. Jakiś Angol w stanie ciężkim w szpitalu. Sceny przerażające. A na polskich kibiców planowlai podwyższoną gotowość. Hehe.
-
- sraczkowaty
Pisałem tego posta po pierwszej połowie, gdzie poza początkiem (do gola Bale'a) nie grali prawie nic, w drugiej połowie wyglądało to o wiele lepiejSithFrog pisze:
Serio? Ja mam wrażenie, że w przekroju meczu grali lepiej niż Walia. Słupki, poprzeczki, cisnęli momentami naprawdę mocno. Ja jestem pozytywnie zaskoczony ich postawą.
I kurde, ma nie być żadnego remisu. Musi mi kuponik do buka wejśćPquelim pisze:jak narazie to we wszystkich meczach EURO najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis. A żadnego remisu nie było jeszcze
![:) :)](./images/smilies/1.gif)
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
Japierdole, pooglądałem trochę. Dobrze przynajmniej, że jedni i drudzy to hołota nie z EuropyPquelim pisze:poza tym, podobno Angole z Rosjanami grają już w Marsylii od czwartku. Jakiś turniej w MMA. Powtórki na Twitterze, ale ostrzegam - raczej +18.
![:P :P](./images/smilies/7.gif)
- Razorblade
- Mr. Kroper
Anglicy zawsze musza cos zjebac? ![:/ :/](./images/smilies/17.gif)
![:/ :/](./images/smilies/17.gif)
-
- sraczkowaty
Rosja grała statycznie na remis, ale i tak wcisnęli. Po co Hodgson trzymał tak Sterlinga na boisku?
Kane to samo. Słabiutki występ.grel3gargamel pisze:Rosja grała statycznie na remis, ale i tak wcisnęli. Po co Hodgson trzymał tak Sterlinga na boisku?
Chociaż Anglia nie miała łatwo, wszystkim się (jak czytam w necie) wydaje, że z taką słabą Rosją nie wygrali. Niezależnie od momentu, łącznie z kontrami, Ruskich na własnej połowie było 7-8, zawsze.
Co tam sie w tej Francji odpierdala ?
Jestem co prawda na weselu ale chcialem sprawdzic wyniki a tu glownie zadymy lacznie z lomotem na stadionie...
Francuska prewencja odwazna jak francuska armia ?
Jestem co prawda na weselu ale chcialem sprawdzic wyniki a tu glownie zadymy lacznie z lomotem na stadionie...
Francuska prewencja odwazna jak francuska armia ?
Zapomniałem napisać po meczu: zna ktoś choćby cień racjonalnego wytłumaczenia dlaczego Kane bije rzuty rożne? ![:) :)](./images/smilies/1.gif)
A tu ktoś się pośpieszył:
https://twitter.com/TheEuro2016/status/ ... 6434087936
i po chwili:
https://twitter.com/TheEuro2016/status/ ... 1989534720
A tu ktoś się pośpieszył:
https://twitter.com/TheEuro2016/status/ ... 6434087936
i po chwili:
https://twitter.com/TheEuro2016/status/ ... 1989534720
Na ZDF leciał wczoraj mecz ruskich. Co prawda po niemiecku, ale ten kanał ma chyba każda byle jaka kablówka.
Ps. Nie chciało mi się wczoraj już oglądać meczu po pierwszej bramce, a tu taki zaskok. Na plus oczywiście. Bo ja zawsze kibicuję teoretycznie słabszym.![](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji14.png)
Ps. Nie chciało mi się wczoraj już oglądać meczu po pierwszej bramce, a tu taki zaskok. Na plus oczywiście. Bo ja zawsze kibicuję teoretycznie słabszym.
![](http://emoji.tapatalk-cdn.com/emoji14.png)
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Każdy polski kibic ma w genach kibicowanie słabszym. Jak inaczej moglibyśmy kibicować naszym sportowcom ![:D :D](./images/smilies/3.gif)
![:D :D](./images/smilies/3.gif)
![Obrazek](https://images90.fotosik.pl/66/9ea92c55e583afc6.jpg)
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Turkom chyba nikt nie powiedział, że to nie turniej rugby ani karate. A Chorwatom, że za poprzeczkę nie ma dwóch punktów jak w NFL.
Jak na razie jedno mi się rzuca w oczy - znowu nie ma napastników. We Francji Griezmann to porażka, a Giroud to taka podróbka super Pippo, co strzela bramki uchem albo dupą. Rumuni wiadomo, nie mieli atakować, Szwajcarzy mają samych pomocników, a bramkę strzelił obrońca, Albańczycy się nie liczą. Walii w sumie nie widziałem, bo oglądałem tylko fragment jak Słowacy strasznie chcieli grać ładnie, tylko im nie szło i też wszystko robili pomocnicy. Anglicy mają Kane'a, który na drugie ma Offside, Rooney gra bliżej własnego bramkarza niż przeciwnika, Rosjanie w zasadzie się bronili w 11, Chorwaci mają Mandżukicia, który równie dobrze mógłby grać w hotelu na plejstejszyn i strzeliłby tyle samo bramek, co będąc na boisku oraz fantastyczną linię pomocy, która nie ma do kogo grać, więc gra do siebie. Turcy w sumie głównie statystowali.
Jak na razie jedno mi się rzuca w oczy - znowu nie ma napastników. We Francji Griezmann to porażka, a Giroud to taka podróbka super Pippo, co strzela bramki uchem albo dupą. Rumuni wiadomo, nie mieli atakować, Szwajcarzy mają samych pomocników, a bramkę strzelił obrońca, Albańczycy się nie liczą. Walii w sumie nie widziałem, bo oglądałem tylko fragment jak Słowacy strasznie chcieli grać ładnie, tylko im nie szło i też wszystko robili pomocnicy. Anglicy mają Kane'a, który na drugie ma Offside, Rooney gra bliżej własnego bramkarza niż przeciwnika, Rosjanie w zasadzie się bronili w 11, Chorwaci mają Mandżukicia, który równie dobrze mógłby grać w hotelu na plejstejszyn i strzeliłby tyle samo bramek, co będąc na boisku oraz fantastyczną linię pomocy, która nie ma do kogo grać, więc gra do siebie. Turcy w sumie głównie statystowali.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Przecież to ich charakter narodowy. Ruscy od zarania dziejów tylko się ponoć broniąCrowley pisze:Rosjanie w zasadzie się bronili w 11
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Po pierwszej połowie złośliwie zacieram rączki ![:alien: :alien:](./images/smilies/11.gif)
![:alien: :alien:](./images/smilies/11.gif)
![Obrazek](https://images90.fotosik.pl/66/9ea92c55e583afc6.jpg)
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Przerwa:
jak narazie martwi mnie brak argumentów w rozegraniu - taktyka jest ustawiona na wrzuty ze skrzydeł, co średnio jest skuteczne, a w środku absolutne zero kreatywności.
Słaba współpraca Milika z Lewandowskim też daje się we znaki, fajnie by było jakby panowie coś rozklepali między sobą.
In plus Błaszyczkowski (jakość!) i Kapustka (wyobraźnia). Krychowiak z Mączyńskim niewidoczni - to znak, że trzeba zmieniać bo obaj są od destrukcji, której w tym meczu narazie nie uświadczylismy. Zielński w miare szybko powinien się pojawić na boisku.
Ogólnie to najsłabszy mecz na euro narazie. Ale spokojnie, wciąż bardziej powinno być dobrze, niż może się coś spieprzyć![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
jak narazie martwi mnie brak argumentów w rozegraniu - taktyka jest ustawiona na wrzuty ze skrzydeł, co średnio jest skuteczne, a w środku absolutne zero kreatywności.
Słaba współpraca Milika z Lewandowskim też daje się we znaki, fajnie by było jakby panowie coś rozklepali między sobą.
In plus Błaszyczkowski (jakość!) i Kapustka (wyobraźnia). Krychowiak z Mączyńskim niewidoczni - to znak, że trzeba zmieniać bo obaj są od destrukcji, której w tym meczu narazie nie uświadczylismy. Zielński w miare szybko powinien się pojawić na boisku.
Ogólnie to najsłabszy mecz na euro narazie. Ale spokojnie, wciąż bardziej powinno być dobrze, niż może się coś spieprzyć
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Starczyło...
Takich rzeczy nie widziałem jakom żywy. Co się robi jak nasi wygrywają pierwszy mecz na turnieju? ![:o :O](./images/smilies/14.gif)
![:o :O](./images/smilies/14.gif)
Polacy nic się nie stało... eee.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Dobrze, choc z taką drużyną powinniśmy trzaskać 3 : 0 bez trudności.
Ale ok. Nie będę psioczył więcej.
Ale ok. Nie będę psioczył więcej.
- Załączniki
-
- littleCabbage.jpg (51.35 KiB) Przejrzano 2464 razy
All you need is pork!
Pork.
Pork is all you need...
Pork.
Pork is all you need...
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Grel, ten stream jest rewelacyjny! Może nawet mecz Niemców obejrzę ![:) :)](./images/smilies/1.gif)
Niemców można też patrzeć na BBC One, CT Sport, Das Erste, Rai Uno, TF 1 Suisse HD i TRT 1 HD
Ja mam Das Erste i może gdzieś Rai Uno.
Ja mam Das Erste i może gdzieś Rai Uno.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
dobra, co będzie, to będzie. Na razie siedzą pierwsze punkty i nie musimy się głowić kto, co i ile, żeby wyjść z grupy ![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
![Obrazek](https://i.imgur.com/tNOeEwQ.jpg)
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
![:cool: :cool:](./images/smilies/8.gif)
-
- sraczkowaty
Wymęczyli, choć strasznie schematycznie ta gra wyglądała. Inna sprawa, że Irlandczycy grali żałośnie, rozumiem, że są słabi i nastawili się na defensywę, ale póki był remis to nawet za bardzo kontrować nie próbowali. Z drugiej strony, wydaje się, że z kontry może być Polakom łatwiej grać
ale ogólnie trzeba ocenić pozytywnie. Jak dojdziemy do ćwierćfinału, to będzie się mówiło że w pierwszym meczu pragmatycznie oszczędzaliśmy siłygrel3gargamel pisze:Wymęczyli, choć strasznie schematycznie ta gra wyglądała.
nie podobał mi się bardzo Lewandowski, a i Szczęsny - choć poprawnie, to parę razy sprawił, że zatęskniłem za Fabiańskim (gra nogami!). A Irlandia Północa to zdecydowanie najgorszy zespół jaki do tej pory zagrał na turnieju i szczerze mówiąc wątpie, żeby jakaś drużyna zaprezentowała się słabiej w przyszłości.
Niemcy prowadzą i grają bardzo spokojnie, moim zdaniem nawet zbyt spokojnie, Ukraińcy coraz odważniej i mogą mieć szansę coś ugrać, o ile Neuer pozwoli.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Co to się dzieje, że pierwszy raz od perdyliona lat wygrywamy pierwszy mecz na jakichkolwiek mistrzostwach, a ja tu nie widzę samych postów z tysiącem wykrzykników? ![:roll: :roll:](./images/smilies/4.gif)
Widziałem tylko drugą połowę, więc się o całości nie wypowiadam. Ważne, że gola widziałem.![;) ;)](./images/smilies/2.gif)
![:roll: :roll:](./images/smilies/4.gif)
Widziałem tylko drugą połowę, więc się o całości nie wypowiadam. Ważne, że gola widziałem.
Since 2001.
Jakiś dziwny ten stream grela. Wszystko się ścięło po włączeniu. Mam nadzieję, że mi nie wgrałeś wirusów. ![:P :P](./images/smilies/7.gif)
Since 2001.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Solidna, pewna i cierpliwa gra Polaków. Man of the match oczywiście Kapustka, o tweecie Linekera wartość poszła w górę o 5 mln euro. Świetny Szczęsny, Milik, Piszczek, pewna obrona. Bardzo dobry Lewy, pokryty tak, że nie ma zmiłuj. Kopany i poniewierany. Bardzo dobrze, że nie dał się sprowokować.
Na minus sędziowanie, jak dla mnie za dużo było kopania po nogach Polaków, a paradoksalnie Kapustka dostał żółtą za czysty wślizg. Z ręką w polu karnym to było tak 50/50.
A w ogóle to Polska wygrała pierwszy mecz na turnieju rangi mistrzowskiej. Jest pięknie, dzieje się historia![:) :)](./images/smilies/1.gif)
Mam wrażenie, po niektórych komentarzach tutaj, że są tacy, co nie zauważyli jak ostro grała Irlandia i, że bronili się w 11 na swojej połowie przez 90% meczu. Z takimi zasiekami ciężko się gra nawet najlepszym drużynom świata.
Na minus sędziowanie, jak dla mnie za dużo było kopania po nogach Polaków, a paradoksalnie Kapustka dostał żółtą za czysty wślizg. Z ręką w polu karnym to było tak 50/50.
A w ogóle to Polska wygrała pierwszy mecz na turnieju rangi mistrzowskiej. Jest pięknie, dzieje się historia
Mam wrażenie, po niektórych komentarzach tutaj, że są tacy, co nie zauważyli jak ostro grała Irlandia i, że bronili się w 11 na swojej połowie przez 90% meczu. Z takimi zasiekami ciężko się gra nawet najlepszym drużynom świata.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Ke?SithFrog pisze: Polska wygrała pierwszy mecz na turnieju rangi mistrzowskiej.
No w sensie na Euro. Plus jeszcze za mojego świadomego życia czyli licząc od MŚ Italia '90.
- Crowley
Podobało mi się, że trener w przerwie zareagował na nieudane dośrodkowania i najwyraźniej kazał im grać po ziemi, co przyniosło skutek. Kapustka znakomity. W zasadzie tylko Mączyński i Pazdan grali źle. Reszta całkiem całkiem. Szkoda, że Milik nie strzelił czegoś więcej.
A drugi mecz zapowiada znakomite spotkania w 2 i 3 kolejce!
A drugi mecz zapowiada znakomite spotkania w 2 i 3 kolejce!
About Mankind
About Mankind
Jakby Kapustka załadował tego co bramkarz wyciągnął to mielibyśmy kandydata na gola turnieju.
A USA w 2002 i Kostaryka w 2006?SithFrog pisze:No w sensie na Euro. Plus jeszcze za mojego świadomego życia czyli licząc od MŚ Italia '90.
Since 2001.
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Jak popatrzyłem na skrót meczu Ukrainy to jakoś nie bardzo widzę to wyjście z grupy...
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Z Niemcami pewnie lekko do tyłu, Z Ukrainą remis. Nie przeceniajmy rywali.
Ale i tak Loew jest bohaterem tych Mistrzostw![lol2 :lol2:](./images/smilies/5.gif)
Ale i tak Loew jest bohaterem tych Mistrzostw
![lol2 :lol2:](./images/smilies/5.gif)
Since 2001.
- Crowley
Yup. To samo myślę. Dlatego szkoda, że wczoraj tylko 1:0. Oby nie zabrakło bramki lub dwóch.PIOTROSLAV pisze:Jak popatrzyłem na skrót meczu Ukrainy to jakoś nie bardzo widzę to wyjście z grupy...
A swoją drogą kontra, po której padła druga bramka dla Niemców powinna być pokazywana w każdej szkółce piłkarskiej. Ujęcie z góry, jak oni się rozbiegają i nagle Niemcy byli w ciągu 5 sekund w każdym miejscu boiska, wyglądało fantastycznie. Zwłaszcza Ozil zamiast biec bez sensu w środek, popylał do narożnika, jakby tam była jakaś Austria gotowa do anschlussu.
About Mankind
About Mankind
czo ten Loew to ja nawet nie. O_OAle i tak Loew jest bohaterem tych Mistrzostw![]()
![Obrazek](https://i.imgur.com/tNOeEwQ.jpg)
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
![:cool: :cool:](./images/smilies/8.gif)
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Bez przesady... Irlandia nie ciśnęła, to i nasi nie cisnęli. Nie musieli. Tradycyjnie z takimi przeciwnikami wypadamy słabo. Każdy zespół wie, że z Niemcami nie ma opierdalania się - to pokazali Ukraińcy. Zobaczymy, co będzie we Czwartek - wtedy będzie wiadomo.PIOTROSLAV pisze:Jak popatrzyłem na skrót meczu Ukrainy to jakoś nie bardzo widzę to wyjście z grupy...
Piękne gole strzeliła dziś Irlandia. Szkoda, że do obu bramek ![:D :D](./images/smilies/3.gif)
![Obrazek](https://pbs.twimg.com/media/Ck2cxK-WYAADTQu.jpg)
![:D :D](./images/smilies/3.gif)
Czy to były PIERWSZE mecze czy mecze o nic?Cherryy pisze:A USA w 2002 i Kostaryka w 2006?
No to masz:Cherryy pisze:Ale i tak Loew jest bohaterem tych Mistrzostw
![Obrazek](https://pbs.twimg.com/media/Ck2cxK-WYAADTQu.jpg)
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Mogłeś napisać, że chodzi Ci o pierwszy wygrany mecz otwarcia. Z tym się zgadzam.