Europejskie Ligi Piłkarskie :: SEZON 2015/2016
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: Europejskie Ligi Piłkarskie :: SEZON 2015/2016
Swoją drogą ciekawe czy kupili go bo megahipertalent, czy może nie było juz nic na rynku do wzięcia?
Chelsea dzisiaj , ło matko Everton robił z nimi co chciał.
Czelsi jak Lech, Lech jak Czelsi
Chelsea dzisiaj , ło matko Everton robił z nimi co chciał.
Czelsi jak Lech, Lech jak Czelsi
Falcao też chyba strzelił w debiucie
A CFC dramatycznie, na szczęście tylko czytałem o meczu. Nie miałem gdzie obejrzeć. Parę lat życia mi nie uciekło. Ciekawe ile jeszcze Roman wytrzyma.
A CFC dramatycznie, na szczęście tylko czytałem o meczu. Nie miałem gdzie obejrzeć. Parę lat życia mi nie uciekło. Ciekawe ile jeszcze Roman wytrzyma.
jeżeli chodzi o udane transfery LVG to jeden jest już na pewno - Mephis. To kawał grajka już jest, a będzie jeszcze lepiej.
zupełnie nieżle radzą sobie też Blind i Herrera, ale dla nich to jednak trochę za duży rozmair kapelusza. To samo ten Darmian - moze na Włochy to super piłkarz, ale weryfikacja będzie raczej przeciętna.
O Martialu to nawet nie wspominam, bo gość który strzelił w karierze chyba 17 goli jest wart więcej niż np Lewandowski
zupełnie nieżle radzą sobie też Blind i Herrera, ale dla nich to jednak trochę za duży rozmair kapelusza. To samo ten Darmian - moze na Włochy to super piłkarz, ale weryfikacja będzie raczej przeciętna.
O Martialu to nawet nie wspominam, bo gość który strzelił w karierze chyba 17 goli jest wart więcej niż np Lewandowski
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Onet musi strasznie nie lubic Chelsea
Najpierw:
i na koniec:
Najpierw:
następnie:45 min. - Teraz do "akcji" włączył się Gabriel Paulista, który poprzepychał się z Costą. Obaj dostali po żółtej kartce
(no tak, nastapienie na noge i to specjalne to nic i dziwne ze 2 zolta (w sumie moze byc automatyczna czerwona zawsze za takie cos)45 min. - Czerwona kartka dla Gabriela Paulisty!! Brazylijczyk nie zamierzał odpuszczać Diego Coscie i nastąpił mu na stopę. Niby nic się nie stało, ale było to na oczach sędziego - arbiter uznał to za złośliwe zagranie i wyrzucił Paulistę z boiska!
i na koniec:
No dla mnie slusza. A za bycie debilem powinien miec zawieszenie dodatkoweBrzydkie to zakończenie i chyba niesłuszna czerwona kartka dla Gabriela Paulisty.
Widziałem kawałek tej relacji. Fan Arsenalu pisał jak nic.
Inna sprawa, że Costa jeszcze chyba tylko nikogo nie ugryzł i nie wsadził palca w dupę. Poza tym cała gama skurwysyńskich zachowań zaliczona. No i sama Chelsea. Najpierw grali po jedenastu i mecz był wyrównany ze wskazaniem na Arsenal, a potem 11 na 10, 11 na 9 i dalej grali jak równy z równym niemal. CFC w najgorszej formie odkąd im kibicuję
Inna sprawa, że Costa jeszcze chyba tylko nikogo nie ugryzł i nie wsadził palca w dupę. Poza tym cała gama skurwysyńskich zachowań zaliczona. No i sama Chelsea. Najpierw grali po jedenastu i mecz był wyrównany ze wskazaniem na Arsenal, a potem 11 na 10, 11 na 9 i dalej grali jak równy z równym niemal. CFC w najgorszej formie odkąd im kibicuję
- Razorblade
- Mr. Kroper
to zupelnie inna kwestia, ale jak czytam ze cos niezasluzone bo ktos go sprowokowal do nadepniecia przeciwnika to... no wlasnie...SithFrog pisze:Inna sprawa, że Costa jeszcze chyba tylko nikogo nie ugryzł i nie wsadził palca w dupę.
Gabriel dał się zrobić jak młody, miejmy nadzieję że to go czegoś nauczy na przyszłość. Jedyne co mogę powiedzieć to szkoda że Costa nie gra dla Arsenalu
A sędzia no powiedzmy delikatnie że nie był w najwyższej formie. Czerwona dla Cazorli co najmniej tak oczywista jak powinna być czerwona dla Oscara w pierwszej połowie.
Wielka szkoda że to się tak skończyło bo to przez pierwsze pół godziny był naprawdę ładne zawody.
A sędzia no powiedzmy delikatnie że nie był w najwyższej formie. Czerwona dla Cazorli co najmniej tak oczywista jak powinna być czerwona dla Oscara w pierwszej połowie.
Wielka szkoda że to się tak skończyło bo to przez pierwsze pół godziny był naprawdę ładne zawody.
- Razorblade
- Mr. Kroper
no nie byl ale foch i ogolnopolski bol dupy na to ze Costa jest chamem bo prowokuje (wszyscy wiedza) i sprowokowal Pauliste do nadepniecia go gdy mial juz zolta kartke (idiota - bo mogla to i tak byc automatyczna czerwona) i czerwona kartka na wyrost bo po prowokacji (ze what?!) jest smiesznyhat pisze:A sędzia no powiedzmy delikatnie że nie był w najwyższej formie
Pełna zgoda
Najlepsze jest to że Kościelny któremu Costa najpierw lekko przefasonował gębę a potem go przewrócił, wstał i odbiegł jak gdyby nigdy nic
Świetny tekst na temat
http://okonski.blog.tygodnikpowszechny. ... iem-meczu/
Najlepsze jest to że Kościelny któremu Costa najpierw lekko przefasonował gębę a potem go przewrócił, wstał i odbiegł jak gdyby nigdy nic
Świetny tekst na temat
http://okonski.blog.tygodnikpowszechny. ... iem-meczu/
Lewandowski vs Wolfsburg
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Jak Jerome Boateng zaczyna pisać tweety po polsku, to wiedz, że coś się dzieje...
Since 2001.
i jeszcze jeden komentarz, który mnie rozwalił:
since 22/4/2003
since 22/4/2003
nooo, oglądałem ich pdoczas sprzatania w niedziele z Sevillą i byli bardzo konkretni. Wczoraj to już się chłopaki rozkręcili, jestem ciekaw na ile to tymczasowa fala, a ile zapowiedź regularnego szturmu na czołówkę.
We Włoszech podobnie zaczeło Chievo, które mimo trudnego terminarza zdazyło pogonić Lazio 4-0 i z Turyńczykami wywalczyć cztery punkty (najpierw remis z Juve, wczoraj 1-0 ze spółką Glika). Przegrali co prawda z Interem, ale czwarte miejsce mają, a teraz trochę bardziej z górki.
We Włoszech podobnie zaczeło Chievo, które mimo trudnego terminarza zdazyło pogonić Lazio 4-0 i z Turyńczykami wywalczyć cztery punkty (najpierw remis z Juve, wczoraj 1-0 ze spółką Glika). Przegrali co prawda z Interem, ale czwarte miejsce mają, a teraz trochę bardziej z górki.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Manchester Utd dokonuje niemożliwego- przegrywa z Arsenalem już 0:3.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Razorblade
- Mr. Kroper
Wez nic nie mowCrowley pisze:Manchester Utd dokonuje niemożliwego- przegrywa z Arsenalem już 0:3.
Oczom moim własnym nie wierzę
Ale poczekajmy do ostatniej minuty...
Ale poczekajmy do ostatniej minuty...
Gdyby nie wczorajsze wyniki też pewnie miałbym bekę
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
All the good in the world
About Mankind
About Mankind
chelsea, chelsea, special noone :D:D:d
since 22/4/2003
since 22/4/2003
nic, nic
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Widze tutaj jakiegos chlopaka z kompleksami
a w Milanie szesnastolatek wygryzł Diego Lopeza. Tego wiecie, co taki zajebisty bramkarz.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
No. A Keylor Navas Casillasa. Wiesz, ta legende nie do podwazenia, najlepszego bramkarza swiata itd.
to akurat kłamstwo. dopóki Casillas był, Keylor czyścił ławkę. oczywiście specialni trenerzy mogliby to widzieć inaczej, ale na szczęscie do tego czasu ich też już nie było
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
No tak. A odszedl bo byl tak zajebisty i szukal nowych wyzwan... aha, tak.
Przypominam za do czasu Lopeza w Realu Casillas gral w lidze czy pucharach?
Przypominam za do czasu Lopeza w Realu Casillas gral w lidze czy pucharach?
to, dlaczego Iker odszedł ma bardzo wiele wspólnego z tym, że swego czasu pewien menago postanowił postawić na "sportowo lepszy" wieszak (Antonio Adan, w międzyczasie Calgiari a obecnie beniaminek z Sewilli), a potem właśnie na Lopeza. oczywiscie powodow jest wiecej, a wiele z nich niejednoznacznych i niemozliwych do zweryfikowania, jednak ja od samego poczatku forsuje konsekwentne spojrzenie: Mourinho swoimi glupimi decyzjami kadrowymi przeszkadzał zarowno Ikerowi, jak i całej druzynie. I cebulacko ciesze się dzisiaj z tego, że aktualnie robi to w Chelsea. odnajduje perwersyjna przyjemnosc w obserwowaniu jak spada z topu, mozecie linczowac.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Linczowac? Nie... raczej usmiechac sie ironicznie
-
- sraczkowaty
No ale w czym rzecz? To, że Lopez jest teraz bez formy i broni słabo nie ma nic do tego jak bronił w Realu (grał też za Ancelottiego). Zresztą w tamtym sezonie Casillas omal nie zawalił Realowi finału LMPquelim pisze:a w Milanie szesnastolatek wygryzł Diego Lopeza. Tego wiecie, co taki zajebisty bramkarz.
- Razorblade
- Mr. Kroper
This!!!!grel3gargamel pisze:No ale w czym rzecz? To, że Lopez jest teraz bez formy i broni słabo nie ma nic do tego jak bronił w Realu (grał też za Ancelottiego). Zresztą w tamtym sezonie Casillas omal nie zawalił Realowi finału LMPquelim pisze:a w Milanie szesnastolatek wygryzł Diego Lopeza. Tego wiecie, co taki zajebisty bramkarz.
a co to ma do rzeczy? To, że bronił w Realu nie zmienia faktu, że nigdy nie był lepszy od Ikera. Przynajmniej dla mnie. I bronić nie powinien. Jego obecna forma w Milanie, jaka by nie była, zupełnie mnie nie dziwi. Diego to przeciętny bramkarz.grel3gargamel pisze:To, że Lopez jest teraz bez formy i broni słabo nie ma nic do tego jak bronił w Realu
jakby zawalił, to faktycznie mógłby to być jakiś argument. Nawet pomijając, że w tamtym sezonie łącznie zagrał w 24 spotkaniach, puścił w nich 12 goli, 14 razy zachował czyste konto i wygrał Puchar Króla puszczając 2 gole w całym turnieju. No, faktycznie - fatalny sezon. Wszyscy będziemy pamiętali błąd w finale Ligi Mistrzów, który nawet o niczym nie przesądził.grel3gargamel pisze:Zresztą w tamtym sezonie Casillas omal nie zawalił Realowi finału LM
Chelsea!
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
Super. Ktos uratowal bramkarza przed kompromitacja jak na ostatnich MS to znaczy ze bramkarz broni super... wow!
A Iker odszedł, bo mu powiedzieli, że siada na ławie i się obraziłRazorblade pisze:Super. Ktos uratowal bramkarza przed kompromitacja jak na ostatnich MS to znaczy ze bramkarz broni super... wow!
- Razorblade
- Mr. Kroper
Ba. Odszedl bo go ktos 2 lata wczesniej posadzil na lawie! To sie nazywa silny charakter!
Niezwykle się ciesze, ze to właśnie mój ulubiony Liverpool właśnie zwalnia Mourinho z Chelsea. Wreszcie będę mógł wrócić do sympatyzowania the blues.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Mógłby Jose dać sobie spokój i nie ciągnąć tego pogrzebu w nieskończoność. Zachował się jak idiota w sytuacji z Evą i wtedy popsuł atmosferę w ekipie naprawdę mocno. Od tamtej pory jest tylko gorzej.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
http://sport.interia.pl/barcelona-real/ ... Id,1933639
Najwyraźniej nie tylko w Legii mają problem z określeniem, kto może grać, a kto nie...
Najwyraźniej nie tylko w Legii mają problem z określeniem, kto może grać, a kto nie...
No to Special NoOne w końcu zakończył tegoroczną tragifarsę z mistrzami Anglii. Ostatnim akordem były żenujące oskarżenia o zdradę, której miała dopuścić się szatnia. Coś mi to przypomina z przeszłości, ale nie będę się pastwił
Ciekawe, co przyniesie przyszłość. Zarówno dla The Blues, jak i zgorzkniałego bigoty. Gdziekolwiek trafi Mourinho, będę współczuć kibicom. Natomiast dla Chelsea to czas na poszukiwanie oczyszczenia atmosfery, jednak z obecnym składem przydałby się również porzadny trener. Juande Ramos wygląda mi na nieodpowiedni rozmiar, ale mówi się też o Guardioli, który sugerował że decyzje o przszłości w Bayernie podejmie w ciagu tygodnia...
Ciekawe, co przyniesie przyszłość. Zarówno dla The Blues, jak i zgorzkniałego bigoty. Gdziekolwiek trafi Mourinho, będę współczuć kibicom. Natomiast dla Chelsea to czas na poszukiwanie oczyszczenia atmosfery, jednak z obecnym składem przydałby się również porzadny trener. Juande Ramos wygląda mi na nieodpowiedni rozmiar, ale mówi się też o Guardioli, który sugerował że decyzje o przszłości w Bayernie podejmie w ciagu tygodnia...
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Ptaszor
- zielony
- Lokalizacja: Forum SGK dodaje mi otuchy, gdy brakuje mi jej w czasie dnia.
Obstawiam, że Pep przejdzie do ManU/ManCity i zepsuje jedną z tych drużyn swoją filozofią i zacznie ściągać Hiszpanów.
A Mou albo wróci do Realu, albo pójdzie ratować ligę włoską.
A Mou albo wróci do Realu, albo pójdzie ratować ligę włoską.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Wolałbym Mourinho w United zanim van Gaal rozjebie ten klub doszczetnie finansowo swoja bzdurna polityka kadrowa i transferowa...
I dobrze, że nie będziesz, bo byś się wygłupił. W Realu byłą jasna sprawa. Święty Iker kapował swojej dupeczce dziennikarce sekrety z szatni. Tutaj Mou powiedział ogólnie i były to tylko żałosne, gorzkie żale.Pquelim pisze:Coś mi to przypomina z przeszłości, ale nie będę się pastwił
Uważam, że za późno. Zazwyczaj jestem zwolennikiem dawania trenerom szansy na pokonanie kryzysu, ale tu była równia pochyła. Jak piłkarze są w kiepskiej formie to mogą ją poprawić i nagle grać lepiej. W CFC ewidentnie, po zadymie z Evą Canerio - szatnia odseparowała się mentalnie od szefa. Od Hazarda niemal wprost rozglądającego się za inną robotą, po Diego Costę rzucającego markerem i wprost pizgającego focha w stronę Mourinho.
Szkoda, bo mistrzostwo zdobyli w niezłym stylu.Jose po prostu przeszarżował z panią doktor, a potem zamiast się wycofać poszedł w zaparte. Nie przewidział jaki to będzie miało wpływ. Po poniedziałkowej konferencji ogłoszenie dymisji było kwestią godzin.
Przy takim bogactwie technicznych zawodników chętnie przygarnąłbym Guardiolę.
bo Ty wiesz akurat dokładnie jak było...SithFrog pisze:W Realu byłą jasna sprawa.
i to ja się miałem wygłupić?SithFrog pisze:Święty Iker kapował swojej dupeczce dziennikarce sekrety z szatni
since 22/4/2003
since 22/4/2003
No dobra. Atmosfera była gęsta, bo do TV przeciekały sekrety szatni Realu i lądowały w tymże medium na ustach Sary Carboineiro czy jak jej tam.
Więc pewnie to grający regularnie Pepe kapował. Dla jaj.
Więc pewnie to grający regularnie Pepe kapował. Dla jaj.
Akurat kreta Morunho szukał po klęsce z Barceloną, kiedy Marca wydrukowała na okładce pierwszy skład Realu w dniu meczu. Iker wtedy jeszcze był stałym i pewnym punktem drużyny.
Dla mnie cała afera o wynoszeniu info z szatni bardziej obciąża status profesjonalizacji dziennikarstwa w Hiszpanii niż samych piłkarzy. Poza tym, jak słusznie zauważyłeś Sara Carbonero pracuje w telewizji, a większość plotkarskich dyskusji była w Radio COPA (straszne ścierwo) i prasie drukowanej. Ale to naprawdę już jest nieistotne
Dla mnie cała afera o wynoszeniu info z szatni bardziej obciąża status profesjonalizacji dziennikarstwa w Hiszpanii niż samych piłkarzy. Poza tym, jak słusznie zauważyłeś Sara Carbonero pracuje w telewizji, a większość plotkarskich dyskusji była w Radio COPA (straszne ścierwo) i prasie drukowanej. Ale to naprawdę już jest nieistotne
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
nope. Za to Ty wieszPquelim pisze:bo Ty wiesz akurat dokładnie jak było...
ja nie mówię jak było.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Wenger zdobywa majstra z Arsenalem, stawiają mu pomnik i odchodzi na emeryturę. Jego miejsce zajmuje Pep a Mou ląduje u faszystów w Monachium.
Dobra, więcej nie piję
Dobra, więcej nie piję