Nasz Szczypior
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: Nasz Szczypior
Do przerwy Macedonia prowadzi 17:13. Dobrze dla nas, jeżeli Norwegowie dzis przegraja to wygrane z Białorusią i Chorwacją na pewno dadzą awans do półfinału.
- Razorblade
- Mr. Kroper
Norwegowie zalatwili nas tym czym topowe druzyny czesto - wysoka obrona...
To jest to co mnie zdenerwowalo najbardziej. 2 minuty do konca, przegrywamy 2 bramkami i dalej plaska obrona, mimo ze 2 zawodnikow robi nam spustoszenie z 9 metra
To jest to co mnie zdenerwowalo najbardziej. 2 minuty do konca, przegrywamy 2 bramkami i dalej plaska obrona, mimo ze 2 zawodnikow robi nam spustoszenie z 9 metra
No i skończyło się remisem.
Wieczorem pewnie kolejny zawał...
Moze nie taki wielki, na razie Norwedzy graja dla nas i golą Francuzów.
Norwegia wygrała. To źle, bo i tak musimy machnąć Chrowatów, ale już na pewno nie wyjdziemy z pierwszego miejsca Chorwacja musi wygrać z nami roznica powyzej 11 zeby awansowac. My teoretycznie mozemy przegrac i grac dalej, ale niewysko. do tego, jeżeli przegramy róznicą 3-11 bramek wychodzi Francja. Rozdajemy wszystkie karty dzisiaj.
komentator polsatu sie boi. ja tez.
komentator polsatu sie boi. ja tez.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Ja pier... Co oni odstawiają? A Wygrana Norwegów to chyba plus, bo możemy nawet przegrać i awansować.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
- Razorblade
- Mr. Kroper
3 bramki to jeszcze awans PL, 11 bramek to juz awans Chorwacji...Pquelim pisze:do tego, jeżeli przegramy róznicą 3-11 bramek wychodzi Francja
A wszystko pomiędzy przepycha Francuzów.
- Razorblade
- Mr. Kroper
oni to kurwa celowo robia...
nie znam się na tym sporcie zbyt mocno, ale dzisiaj to wygląda jakbysmy byli po prostu gorsi od Chorwatów. Nieźle w obronie, ale rozegranie i atak to brak polotu i poleganie na taranach. Taka siekiera.
Oby udało się to nadrobić walecznoscia i ambicją. FTW!
Oby udało się to nadrobić walecznoscia i ambicją. FTW!
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Razorblade
- Mr. Kroper
raczej brak umiejetnosci od wielu lat gdy przeciwnik nie broni sie plasko... jednoczesnie sami nie potrafimy bronic wysoko, nawet w przewadzePquelim pisze:nie znam się na tym sporcie zbyt mocno, ale dzisiaj to wygląda jakbysmy byli po prostu gorsi od Chorwatów. Nieźle w obronie, ale rozegranie i atak to brak polotu i poleganie na taranach. Taka siekiera.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Czyli jak zwykle wygramy 1 bramką (czyli przegramy trzema).
Takiej (nie)skutecznosci jak nasza dzis dawno noe widzialem... Jurecki nie istnieje...i jeszcze kara na przerwe....
Wroclaw czeka....
Wroclaw czeka....
raczysz zartowac...Pquelim pisze:Nieźle w obronie,. !
chorwaci juz czuja,ze moga wygrac 11+...
dobranoc...
dobranoc...
I tyle by było z półfinału. Nasi zjebali po całości. Nie wiem, czy oni myśleli, że sedziowie nas przepchną, jak to robili z gospodarzami w poprzednich imprezach, czy to MŚ czy ME? Sorry, Katarem nie jesteśmy, nie spimy na ropie.
- Crowley
Nie pamiętam takiego upokorzenia w sporcie w ostatnich latach. Chyba trzeba by się cofnąć do walk Gołoty o tytuł. Tak jak pisze Razor - wysunięta obrona i nasi nie istnieją. Jak rak dalej pójdzie, to Chorwaci doboją do 40.
About Mankind
About Mankind
To będzie polski odpowiednik Brazylia - Niemcy 1:7 z mundialu. Takiego wpierdolu na tym poziomie nie widziałem nigdy. Chyba, że grali z jakimiś ogórami.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Może już za niedługo jakaś komisja dochodzeniowa sprawdzająca, czy mecz nie został sprzedany?
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
- Crowley
Spoko. Prezydent na pewno podpisze ustawę unieważniającą ten niegodny wynik.
About Mankind
About Mankind
Biegler zrezygnował.
Cóż, ja nigdy nie jestem za szybkim zwalnianiem trenerów po porażce, ale akurat w tej sytuacji jestem za. Już wcześniej, choćby podczas MŚ (swoją drogą zakończonych sukcesem) dużo się mówiło, że Polacy w ataku muszą improwizować bo nie mają przygotowanych schematów taktycznych. Wcześniej i później, tu i tam, również z ust zawodników, słyszało się trochę krytyki pod adresem Bieglera, ale póki były wyniki, póki nasi swoją walecznością i indywidualnymi umiejętnościami nadrabiali braki taktyczne, było ok...
Władze Związku muszą działać szybko bo jeszcze jest szansa (chyba) na Rio....
Cóż, ja nigdy nie jestem za szybkim zwalnianiem trenerów po porażce, ale akurat w tej sytuacji jestem za. Już wcześniej, choćby podczas MŚ (swoją drogą zakończonych sukcesem) dużo się mówiło, że Polacy w ataku muszą improwizować bo nie mają przygotowanych schematów taktycznych. Wcześniej i później, tu i tam, również z ust zawodników, słyszało się trochę krytyki pod adresem Bieglera, ale póki były wyniki, póki nasi swoją walecznością i indywidualnymi umiejętnościami nadrabiali braki taktyczne, było ok...
Władze Związku muszą działać szybko bo jeszcze jest szansa (chyba) na Rio....
Klub Katar wygrał azjatycki turniej kwalifikacyjny (co za zaskoczenie, tam ktokolwiek sensownie umie w ręczna grać?) i już jedzie do Rio, przez co zwolnili nam miejsce w pierwszym turnieju i o igrzyska zagramy z kimś z Europy (obecnie Słowenia, ale może się to jeszcze zmienić), Chile i wicemistrzem Afryki.
I zdaje się, że z tego turnieju, który być może rozegrany będzie u nas, awansują dwie ekipy.
Powinno być dobrze, ale z drugiej strony różne cuda się zdarzają....
Powinno być dobrze, ale z drugiej strony różne cuda się zdarzają....
oj no, spokojnie.SithFrog pisze:Pytanie po co nam ten awans?
myślę, że takiej tragedii jak wczoraj, nasi nie zagrają przez następnych kilka lat.
nie jesteśmy tak dobrzy jak w meczu z Francją, ale też nie tak słabi jak wczoraj. przecież to było wprost nieprawdopodobne jak Jurecki będąc sam na sam dwa razy trafił w bramkarza, potem słupek, potem poprzeczka...taki Syprzak zaczął dostawać piłki chyba po 45. minucie - w innych meczach rzucał od początku itd. itp.
tak więc, spokojnie, zobaczymy co pokażą w turnieju eliminacyjnym. jeśli awansują po wymęczonych, jednobramkowych zwycięstwach to wtedy się z Tobą zgodzę
http://www.sport.pl/reczna/1,64983,1955 ... n=FB_Sport
Razor, Ty grałeś, jaka jest kara za taki myk?
Razor, Ty grałeś, jaka jest kara za taki myk?
- Razorblade
- Mr. Kroper
Jak dotyczy Niemcow to żadna
na powaznie - za taki myk masz kare 2minut. U upierdliwych sedziow zdarzalo sie ze decydowal... but na boisku przy zmianie
Jesli u Niemcow puscili cos takiego, to wszystko zalezy od regulaminu mistrzostw... na moje jesli dzieki temu zyskali przewage w ataku i rzucili bramke to powinna byc "cofnieta"... tylko co dalej?
Wycofanie ich z finalu na rzecz Norwegow? Nie, nie widze tego mimo wszystko... ale jak mówię: nie znam regulaminu mistrzostw... zestaw sedziowski natomiast skompromitowany calkowicie...
na powaznie - za taki myk masz kare 2minut. U upierdliwych sedziow zdarzalo sie ze decydowal... but na boisku przy zmianie
Jesli u Niemcow puscili cos takiego, to wszystko zalezy od regulaminu mistrzostw... na moje jesli dzieki temu zyskali przewage w ataku i rzucili bramke to powinna byc "cofnieta"... tylko co dalej?
Wycofanie ich z finalu na rzecz Norwegow? Nie, nie widze tego mimo wszystko... ale jak mówię: nie znam regulaminu mistrzostw... zestaw sedziowski natomiast skompromitowany calkowicie...
+1Razorblade pisze:Jak dotyczy Niemcow to żadna
jestem bardzo ciekaw decyzji.
- Razorblade
- Mr. Kroper
No i Norwegia wycofala protest... wiec sie nie dowiemy
że niby duch fair play itd
Organizacyjnie na 5 - rekord frekwencji na halach, bardzo pozytywne głosy ze strony działaczy z innych krajów, tak jak i ze strony zagranicznych kibiców i zawodników (poza Szwedami, ale to geje i fani multikulti )
Sportowo 3 "na szynach"... Co ciekawe, na jednym turnieju nasi zagrali zarówno najlepszy chyba mecz w tym stuleciu (z Francją) jak i najsłabszy (wiadomo z kim... ).
Teraz czekamy na nowego trenera i na kwiecień...
Sportowo 3 "na szynach"... Co ciekawe, na jednym turnieju nasi zagrali zarówno najlepszy chyba mecz w tym stuleciu (z Francją) jak i najsłabszy (wiadomo z kim... ).
Teraz czekamy na nowego trenera i na kwiecień...
- Crowley
CCC - cena czyni cuda. Bilety w czasie rozgrywek grupowych w Gdańsku kosztowały od 30 do 100 zł za cały dzień, czyli można było obejrzeć obydwa spotkania, płacąc raz. Sam żałowałem, że nie miałem za bardzo czasu się wybrać.Organizacyjnie na 5 - rekord frekwencji na halach
About Mankind
About Mankind
Jutro powinniśmy oficjalnie poznać nazwisko nowego trenera naszych ręcznych.
Oficjalnie, bo nieoficjalnie już od jakiegoś czasu mówi się, że będzie to Duszenbajew.
Ktoś śledzi naszą ligę albo puchary ? Bo ponoć tam pokazuje, że jest świetnym fachowcem. Jego dużą zaletą jest też to, ze trenuje na co dzień kilku naszych reprezentantów w klubie.
Zobaczymy co będzie, ale ja się cieszę
Oficjalnie, bo nieoficjalnie już od jakiegoś czasu mówi się, że będzie to Duszenbajew.
Ktoś śledzi naszą ligę albo puchary ? Bo ponoć tam pokazuje, że jest świetnym fachowcem. Jego dużą zaletą jest też to, ze trenuje na co dzień kilku naszych reprezentantów w klubie.
Zobaczymy co będzie, ale ja się cieszę
Duszenbajew to chodzaca legenda piłki ręcznej. Wybitny zawodnik, dwukrotny mistrz świata, multimedalista olimpijski. Jako trener dwukrotnie wygrał Ligę Mistrzów, doprowadził też do największych sukcesów Vive w ostatnich latach. I jeszcze bardzo zależy mu na pracy z nasza kadrą, wręcz prosił się o to stanowisko.
To mniejwięcej tak, jakby w futbolu taki Ancelotii błagał Bońka o posadę selekcjonera.
To mniejwięcej tak, jakby w futbolu taki Ancelotii błagał Bońka o posadę selekcjonera.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Dziś w Moskwie startuje turniej eliminacyjny kobiet do IO.
Mamy w grupie Rosję, Szwecję i Meksyk, a na start dostajemy gospodynie właśnie.
W zeszłym tygodniu widziałem mecz naszych z Węgierkami (Polki wygrały 1 bramką) i wyglądało to całkiem dobrze więc chyba można mieć jakąś nadzieję, że zakończymy ten turniej na jednym z dwóch premiowanych awansem miejsc.
Mamy w grupie Rosję, Szwecję i Meksyk, a na start dostajemy gospodynie właśnie.
W zeszłym tygodniu widziałem mecz naszych z Węgierkami (Polki wygrały 1 bramką) i wyglądało to całkiem dobrze więc chyba można mieć jakąś nadzieję, że zakończymy ten turniej na jednym z dwóch premiowanych awansem miejsc.
Od piątku do niedzieli turniej kwalifikacyjny do IO.
Pewnie jeszcze zbyt wcześnie by w grze naszych zobaczyć wpływ nowego trenera - mieli razem kilka treningów.
Liczmy, że Polacy planowo awansują i potem będzie czas dla Dujszebajewa na wyrzeźbienie nowej repry.
Pewnie jeszcze zbyt wcześnie by w grze naszych zobaczyć wpływ nowego trenera - mieli razem kilka treningów.
Liczmy, że Polacy planowo awansują i potem będzie czas dla Dujszebajewa na wyrzeźbienie nowej repry.
No i mamy pierwszego przedstawiciela sportów drużynowych na IO! (w sumie wielu więcej mieć nie będziemy bo jeszcze szansę mają tylko siatkarze )
Zaskoczeniem jest na pewno to, że awans wywalczyła Tunezja kosztem Macedonii
Niespodziewanie zakończył się też turniej w Szwecji, z którego awans zapewniła sobie Słowenia a nie Hiszpania!!
Nie wiem jakie dokładnie były kryteria przy ustalaniu składów poszczególnych turniejów, ale ZPRP musi mieć mocną pozycję we władzach światowych bo nasi mieli zdecydowanie najłatwiejszą grupę
Zaskoczeniem jest na pewno to, że awans wywalczyła Tunezja kosztem Macedonii
Niespodziewanie zakończył się też turniej w Szwecji, z którego awans zapewniła sobie Słowenia a nie Hiszpania!!
Nie wiem jakie dokładnie były kryteria przy ustalaniu składów poszczególnych turniejów, ale ZPRP musi mieć mocną pozycję we władzach światowych bo nasi mieli zdecydowanie najłatwiejszą grupę
- Crowley
Miny działaczy bezcenne.
About Mankind
About Mankind
Ale historia!
Vive Kielce z Pucharem Europy! I to po meczu w którym na niecałe 20 minut przed końcem przegrywali 8 bramkami!
No, Dujszebajew, zdobyłeś pierwszy Puchar w historii dla polskiej piłki ręcznej więc teraz czas na medal IO
Vive Kielce z Pucharem Europy! I to po meczu w którym na niecałe 20 minut przed końcem przegrywali 8 bramkami!
No, Dujszebajew, zdobyłeś pierwszy Puchar w historii dla polskiej piłki ręcznej więc teraz czas na medal IO
Gratulacje dla drużyny. W takich momentach człowiek żałuje, że całe serce poświęcił innej dyscyplinie.
Since 2001.
ME skończą się chyba dla naszych Pań po 3 meczach...
Wczorajsza ich porażka nie była zresztą jedyną złą wiadomością o naszej piłce ręcznej - Michał Jurecki złamał kość śródręcza i nie zagra na styczniowych MŚ
Wczorajsza ich porażka nie była zresztą jedyną złą wiadomością o naszej piłce ręcznej - Michał Jurecki złamał kość śródręcza i nie zagra na styczniowych MŚ
To co kontuzje zrobiły z naszą kadrą przed MŚ to jest jakaś masakra....
Jurkiewicz, Jurecki, Wyszomirski, Syprzak, Paczkowski. Dodając do tego tych, którzy zrezygnowali po IO mamy obraz totalnie nowej, mało doświadczonej kadry...
Awans z grupy to będzie chyba szczyt marzeń
Jurkiewicz, Jurecki, Wyszomirski, Syprzak, Paczkowski. Dodając do tego tych, którzy zrezygnowali po IO mamy obraz totalnie nowej, mało doświadczonej kadry...
Awans z grupy to będzie chyba szczyt marzeń
Szczyt marzeń nie osiągnięty...
Spadliśmy do poziomu, na którym nie byliśmy od 2006 roku...Po tłustych latach chyba czeka nas kilka chudszych. Pozostaje wierzyć w Dujszebajewa i w to, że ta grupa zawodników ma przed sobą przyszłość.
Spadliśmy do poziomu, na którym nie byliśmy od 2006 roku...Po tłustych latach chyba czeka nas kilka chudszych. Pozostaje wierzyć w Dujszebajewa i w to, że ta grupa zawodników ma przed sobą przyszłość.
tragicznie to wyglądalo wczoraj z Rosją. gdyby nie bramkarz byłoby znacznie wyżej. nasi ze skutecznoscia ponizej 50%... nie wiem jakie maja mozliwosci, ale skoro przez tyle lat trzon kadry byl niezmieniany, to chyba ogolnie jest regres i trzeba sie pozegnac z medalami na dłużej.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Pewnie tak. Ale z drugiej strony pamiętajmy, że z kontuzjowanych graczy można by wystawić mocniejszą siódemkę niż ta, która grała