Sporty walki
Moderatorzy: boncek, Zolt, Cherryy
Re: Sporty walki
"Gołota przynajmniej uciekł o własnych siłach"
- Załączniki
-
- artur-szpilka-darth-vader-przerobka-po-nokaucie.jpg (72.48 KiB) Przejrzano 9145 razy
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Zimnoch chyba chciał być jak Gołota, ale nie wiem czy o to chodziło...
http://www.polsatsport.pl/film/mollo-no ... e_6370899/
W ogóle ostrzegam, bo jak ktoś lubi dobry i techniczny boks to ta minuta cepów i napierdalanki ze stadionu może wam wypalić oczy.
http://www.polsatsport.pl/film/mollo-no ... e_6370899/
W ogóle ostrzegam, bo jak ktoś lubi dobry i techniczny boks to ta minuta cepów i napierdalanki ze stadionu może wam wypalić oczy.
Szkoda mi Zimnocha
Jakiś czas temu czytałem o beefie (jołjoł) jaki miał (ma?) ze Szpilką - miałem wrażenie, że Zimnoch ma dwa razy więcej klasy i rozumu niż Szpila. No i miał na rozkładzie Wildera! Co prawda w amatorskich czasach ale jednak.
Teraz wrócił po ciężkiej kontuzji i co to było ? Pierwszy mocny lewy, jaki dostał, który go zamroczył i którego konsekwencją były kolejne nockdowny, dostał po komendzie "no puch"! Co to było ??
Jakiś czas temu czytałem o beefie (jołjoł) jaki miał (ma?) ze Szpilką - miałem wrażenie, że Zimnoch ma dwa razy więcej klasy i rozumu niż Szpila. No i miał na rozkładzie Wildera! Co prawda w amatorskich czasach ale jednak.
Teraz wrócił po ciężkiej kontuzji i co to było ? Pierwszy mocny lewy, jaki dostał, który go zamroczył i którego konsekwencją były kolejne nockdowny, dostał po komendzie "no puch"! Co to było ??
-
- sraczkowaty
Myślałem, że Zimnoch jest ciut lepszy, ale i tak powinien to wygrać, tylko walczył idiotycznie. Wiedział, że walczy z silnym fizycznie cepiarzem, groźnym przez pierwsze 3 rundy i zamiast trzymać go na dystans, chce go szybko znokautować. Sędzia też zawalił-krzyczy "break" Zimnoch dostaje cios (który zresztą przesądził o wyniku), a ten puszcza dalej walkę.
Wszyscy piszą, że Zimnoch jest szklany, ale ja nie jestem tego taki pewien, Mollo bije mocno
Wszyscy piszą, że Zimnoch jest szklany, ale ja nie jestem tego taki pewien, Mollo bije mocno
O 20 na Extreme Channel (jest m.in. na Cyfrze +) bedzie mozna zobaczyc druga walke Kowalkiewicz w UFC.
Kowalkiewicz znów wygrała
Pamiętam jej walki w KSW i szczerze mówiąc nie postawiłbym wtedy grosza za jej sukcesy w UFC, a tu proszę, proszę... No i coraz bliżej możliwej walki Jędrzejczyk vs Kowalkiewicz... Może na gali w Polsce... Interesting
Pamiętam jej walki w KSW i szczerze mówiąc nie postawiłbym wtedy grosza za jej sukcesy w UFC, a tu proszę, proszę... No i coraz bliżej możliwej walki Jędrzejczyk vs Kowalkiewicz... Może na gali w Polsce... Interesting
Poza teatrzykiem na konferencji przed UFC 205 ("taka jesteś cwana", "no chodź", aktorstwo lvl Mroczek) to dzisiejsza konfrontacja polsko - polska zapowiada się smakowicie. Myślę, że Jędrzejczyk może mocno pokiereszować ładną buzię Kowalkiewicz, choć z drugiej strony Karolina zaskoczyła już kilka razy więc kto wie, kto wie...
Zresztą cała konferencja przed galą była śmieszkowata - McGregor kradnący pas Alvarezowi, niby bitka na krzesła. No ale to Ameryka, miejsce, gdzie milionową widownię ma Wrestling
Zresztą cała konferencja przed galą była śmieszkowata - McGregor kradnący pas Alvarezowi, niby bitka na krzesła. No ale to Ameryka, miejsce, gdzie milionową widownię ma Wrestling
Ekstra walka! Wynik końcowy taki jak większość przewidywała, ale postawa Karoliny... Widziałem kilka pojedynków JJ, ale chyba w żadnym z nich nie była tak blisko porażki jak dziś w nocy (4. runda i prawy Kowalkiewicz, którzy chyba złamał nos Joanny).
JJ wyśrubowała rekord, a KK pokazała się ze świetnej strony i pewnie zapewniła sobie jeszcze kilka walk w UFC!
JJ wyśrubowała rekord, a KK pokazała się ze świetnej strony i pewnie zapewniła sobie jeszcze kilka walk w UFC!
To była WALKA!
Joshua z Kliczka pokazali, że waga ciężka wciąż potrafi dać wspaniały pojedynek!
Nie jakieś ciągłe klińcze i inne gówna! Wczoraj były knockdowny, było napierdalanie się! Tak to powinno wyglądać!
Oglądałem na jakimś dziwnym streamie w marnej jakości ale w niczym to nie przeszkadzało - MOC!
Teraz chyba Joshua - Wilder ?
Joshua z Kliczka pokazali, że waga ciężka wciąż potrafi dać wspaniały pojedynek!
Nie jakieś ciągłe klińcze i inne gówna! Wczoraj były knockdowny, było napierdalanie się! Tak to powinno wyglądać!
Oglądałem na jakimś dziwnym streamie w marnej jakości ale w niczym to nie przeszkadzało - MOC!
Teraz chyba Joshua - Wilder ?
-
- sraczkowaty
Zgadzam się walka świetna, chociaż Kliczko przegrał przez kunktatorstwo - miał Joshuę na widelcu i odpuścił. No i moim zdaniem sędzia mógł jeszcze puścić walkę, bo Kliczko zaczynał odzyskiwać świadomość - oltatnia kombinacja Brytyjczyka była niecelna, Ukrainiec uniknął jej balansem, kto wie czy Joshua znowy by się nie wystrzelał
Dżoana Dżendżejczyk still undeafeated
Teraz niech Kowalkiewicz wygra z Gadelią i czekam na Jędrzęjczyk vs Kowalkiewicz 2.
Teraz niech Kowalkiewicz wygra z Gadelią i czekam na Jędrzęjczyk vs Kowalkiewicz 2.
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Za to sędzia pełna profeska, niemalże w bezruchu
W tym prawdidzym UFC też niezłe jaja - Jon Jones podejrzany o doping (zdaje się, że już któryś raz), a to przecież jedna z największych gwiazd federacji. No i najbliższa sobota - freak fight McGregor -Mayweather....
W tym prawdidzym UFC też niezłe jaja - Jon Jones podejrzany o doping (zdaje się, że już któryś raz), a to przecież jedna z największych gwiazd federacji. No i najbliższa sobota - freak fight McGregor -Mayweather....
Dlaczemu się bokser bije z aktorem?
Eat your greens,
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Especially broccoli
Remember to
Say "thank you"
Ciekawe, jeśli Floyd nie znokautuje go w pierwszej rundzie to znaczy, ze cała walka jest ustawiona pod tv..
Na pewno go nie znokautuje w pierwszej rundzie. Stawiam na 5, może 7. Jedna runda to bardzo mało reklam do wyemitowania...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Mówią, że bokser ma przewagę a przecieź Obi-wan może mu lutnąć z miecza świetlnego.ThimGrim pisze:Dlaczemu się bokser bije z aktorem?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Nie po to się robi wielki hype żeby miał trwać mniej niż 1. rundę.SithFrog pisze:Na pewno go nie znokautuje w pierwszej rundzie. Stawiam na 5, może 7. Jedna runda to bardzo mało reklam do wyemitowania...
Jak pierwszy raz usłyszałem o tej walce, to pomyślałem sobie, że Mayweatherowi coś na mózg siadło. Bo po prostu automatycznie założyłem, że to będzie walka MMA. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że to McGregor chce spróbować sił w boksie. I to na takim poziomie!
Chociaż z drugiej strony Floyd jest już po czterdziestce. Ostatni raz walczył zawodowo dwa lata temu. Ostatni raz walczył na poważnie chyba dwa i pół roku temu. Jeśli stracił coś ze swojej prędkości, to może być ciekawie. Nawet freak show raz na dziesięć walk daje nieprzewidziany wynik. Pamiętajmy, że Apollo Creed też zlekceważył Rocky'ego Balboa
Chociaż z drugiej strony Floyd jest już po czterdziestce. Ostatni raz walczył zawodowo dwa lata temu. Ostatni raz walczył na poważnie chyba dwa i pół roku temu. Jeśli stracił coś ze swojej prędkości, to może być ciekawie. Nawet freak show raz na dziesięć walk daje nieprzewidziany wynik. Pamiętajmy, że Apollo Creed też zlekceważył Rocky'ego Balboa
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
True, ale na punkty. I niesprawiedliwie. Czego dowiódł rewanż. Oraz porażka Apollo w walce z khalem DrogoSithFrog pisze:I wygrał
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
10 rund. Ktoś oglądał? Bardzo udawali?
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Bardzo. Maywether podobno w dwóch pierwszych rundach zadał 3 ciosy. Nie wiem, czy nawet te trzy widziałem. Jak w 10 rundzie zaczął bić, to prawie wszystko wchodziło i w kilkadziesiąt sekund było po ptakach..
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Ale Jędrzejczyk dostała w.ierdol....
- Crowley
Nie wykupiła roamingu w Playu i nie miała zasięgu.
About Mankind
About Mankind
Ja nie oglądam MMA, nie znam się za bardzo na zawodnikach, ale od tej porażki Jędrzejczyk jakiś taki hejt na nią nastał, że przegrała durna baba, to trochę pooglądałem internety i wychodzi na to, że nasza Joasia kozaczyła jak Najman, zachowując się niezbyt sportowo przed swoimi walkami i prowokując przeciwniczki. Zdaje się, że ta cała nowa mistrzyni to miała być taka kelnerka do opchnięcia, a tu nagle bum bum i bach, pozamiatane.
Może mi ktoś wyjasnić, jak to jest możliwe, żeby tak pajacować przed walką a potem przejebać jeszcze w pierwszej rundzie? to ona w końcu jest dobra, czy tam jak w damskim tenisie - dyspozycja dnia i chuj bombki strzela?
Może mi ktoś wyjasnić, jak to jest możliwe, żeby tak pajacować przed walką a potem przejebać jeszcze w pierwszej rundzie? to ona w końcu jest dobra, czy tam jak w damskim tenisie - dyspozycja dnia i chuj bombki strzela?
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Szkoda, że naszą obili ale to chyba fajnie jak się takie niespodzianki w sporcie zdarzają?
Poza tym wygrała ładniejsza dziewczyna czyli tak jak w życiu - ładniejsi mają lepiej
Poza tym wygrała ładniejsza dziewczyna czyli tak jak w życiu - ładniejsi mają lepiej
Podobno Ty jesteś specjalistą od mediówPquelim pisze:Może mi ktoś wyjasnić, jak to jest możliwe, żeby tak pajacować przed walką a potem przejebać jeszcze w pierwszej rundzie? to ona w końcu jest dobra, czy tam jak w damskim tenisie - dyspozycja dnia i chuj bombki strzela?
A tak na serio - co ma nie kozaczyć? Przecież po to ta cała szopka jest. Poza Kliczkami i jakimiś wyjątkami (zazwyczaj już bokserzy starsi i z pozycją) zawsze wszyscy robią groźne miny, obrażają się, odgrażają, sprzedają główki i plaskacze na ważeniu i jakieś inne medialne hocki-klocki po czym zawsze sekundy po ostatnim gongu już się tulą, kochają i jest pięknie.
Szopka i cyrk i dziewucha dobrze się w tym odnajduje, a Nejmanem nie jest, bo coś tam już w życiu wygrała.
Nie przesadzajmy, porównać JJ do Najmana to jednak lekka przesada...Pquelim pisze:Ja nie oglądam MMA, nie znam się za bardzo na zawodnikach, ale od tej porażki Jędrzejczyk jakiś taki hejt na nią nastał, że przegrała durna baba, to trochę pooglądałem internety i wychodzi na to, że nasza Joasia kozaczyła jak Najman, zachowując się niezbyt sportowo przed swoimi walkami i prowokując przeciwniczki. Zdaje się, że ta cała nowa mistrzyni to miała być taka kelnerka do opchnięcia, a tu nagle bum bum i bach, pozamiatane.
Pajacowanie jest, niestety, wpisane w MMA (podobnie jak też i w boks), jest to irytujące, też tego nie lubię. Dlatego zdecydowanie bardziej trzymam kciuki za Kowalkiewicz - ona jest przeciwieństwem JJ, spokojna, nie pajacuje, a gdy wchodzi do klatki to nie skacze dookoła niej jak małpa tylko staje oparta o siatkę i się uśmiecha.
Jędrzejczyk pewnie przesadzała z pewnością siebie i słownymi utarczkami, ale nie da się ukryć, że jest dobra! Przecież wcześniej była m. in. mistrzynią Europy i Świata w muay thai. 14 wygranych walk też nie wzięło się znikąd.
A to, że tak dotkliwie przegrała... To już taki sport, czasem jeden celny strzał, i jest po zawodach...
od mediów jestem, ale po prostu nie spodziewałem się po Polce takiej strategii marketingowej. to niepodobne do naszych. bo umówmy się, że Najmana nie traktujemy jako znaczącego cokolwiek sportowca.
i tez nie jestem fanem trash-talku. w duchu liberalizmu powiem, że uważam go za etycznie zły, jest przesłanką do degrengolady danej dziedziny.
No i jeszcze jest aspekt sportowy, który w moim przekonaniu może pogodzić te podejścia: nie kozacz, jeśli nie jesteś przygotowany na 150% i absolutnie pewna zwycięstwa. Gdyby wygrała, nie było by w ogóle tematu, bo nawet bym się mu nie przyglądał.
i tez nie jestem fanem trash-talku. w duchu liberalizmu powiem, że uważam go za etycznie zły, jest przesłanką do degrengolady danej dziedziny.
No i jeszcze jest aspekt sportowy, który w moim przekonaniu może pogodzić te podejścia: nie kozacz, jeśli nie jesteś przygotowany na 150% i absolutnie pewna zwycięstwa. Gdyby wygrała, nie było by w ogóle tematu, bo nawet bym się mu nie przyglądał.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Jasne, ale tak jak pisałem - trash talk i cała ta dziecinada to część tego sportu, nie uważam, że to jest dobry powód na taką ilość hejtu, jaka na nią spłynęła.
Andrzej Gmitruk nie żyje.
Spłonął w swoim domu w Mińsku Mazowieckim. Pożar. WTF.
To ten trener, co wychował Adamka i Gołotę.
[']
Spłonął w swoim domu w Mińsku Mazowieckim. Pożar. WTF.
To ten trener, co wychował Adamka i Gołotę.
[']
since 22/4/2003
since 22/4/2003
No jakis kurna absurd
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Sędziowanie w boksie:
115:111 110:114 113:113
Czasem się zastanawiam czy oni oglądają tą samą walkę
A Fury to jednak przekozak!
115:111 110:114 113:113
Czasem się zastanawiam czy oni oglądają tą samą walkę
A Fury to jednak przekozak!
świetna walka.
szkoda mi było Wildera, bo widziałem że przegrywał, ale w takim słabym boksie, którego oglądać nie lubie - stojak, kilka klepnięc, które zawsze są intepretowane jako "dominacja" tego, który więcej się rusza. Na szczęście było też kilka zwarć, bardzo efektownych.
Ale ostatnia runda to już bajka. Byłem pewny, że Wilder zabił Fury'ego. I wielki szacunek dla niego za konsekwencję taktyczną - to jest bokser, który zna swoje możliwości i idzie jak po swoje. Dawno nie było mistrza świata, który stawia na nokautowanie, a Wilder ma wręcz genialne, efektowne kombinacje. W koncu trafił, a ja nie mam pojęcia jakim cudem Fury się po tym podniósł.
Dlatego też szacunek dla Fury'ego, to bardzo dobry bokser, chociaż nie podzielam fascynacji jego stylem. Jest za to bardzo wiarygodnym idiotą, lubię słuchać jego wypowiedzi - wydaje się naprawdę naturalny
Remis uważam za sprawiedliwy - pomimo, że punktowo Fury zbudował przewagę, to jednak głupio by było, żeby urzędujący czempion stracił pas mimo dwóch nokdaunów na rywalu.
szkoda mi było Wildera, bo widziałem że przegrywał, ale w takim słabym boksie, którego oglądać nie lubie - stojak, kilka klepnięc, które zawsze są intepretowane jako "dominacja" tego, który więcej się rusza. Na szczęście było też kilka zwarć, bardzo efektownych.
Ale ostatnia runda to już bajka. Byłem pewny, że Wilder zabił Fury'ego. I wielki szacunek dla niego za konsekwencję taktyczną - to jest bokser, który zna swoje możliwości i idzie jak po swoje. Dawno nie było mistrza świata, który stawia na nokautowanie, a Wilder ma wręcz genialne, efektowne kombinacje. W koncu trafił, a ja nie mam pojęcia jakim cudem Fury się po tym podniósł.
Dlatego też szacunek dla Fury'ego, to bardzo dobry bokser, chociaż nie podzielam fascynacji jego stylem. Jest za to bardzo wiarygodnym idiotą, lubię słuchać jego wypowiedzi - wydaje się naprawdę naturalny
Remis uważam za sprawiedliwy - pomimo, że punktowo Fury zbudował przewagę, to jednak głupio by było, żeby urzędujący czempion stracił pas mimo dwóch nokdaunów na rywalu.
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Crowley
Mam tak za każdym razem, kiedy w telewizji pojawia się jakiś polityk.Pquelim pisze: Jest za to bardzo wiarygodnym idiotą, lubię słuchać jego wypowiedzi - wydaje się naprawdę naturalny
About Mankind
About Mankind
nie, nie, nie, polscy politycy to jest poziom "Trudnych spraw", "Dlaczego Ja" i innych "Pamiętników z wakacji".
A jak Fury mówi, że on nie chce 11mln $ za walkę, że odda je dzieciom bo on nie chce być milionerem, że chcę jak większość bokserów skończyć totalnie spłukany* - to naprawdę wygląda, jakby całkowicie wierzył we własne słowa. I mówi, bądź co bądź, rzeczy zupełnie niepolityczne
* - https://talksport.com/sport/boxing/452040/tyson-fury-plans-donate-8m-deontay-wilder-fight-purse-homeless/
A jak Fury mówi, że on nie chce 11mln $ za walkę, że odda je dzieciom bo on nie chce być milionerem, że chcę jak większość bokserów skończyć totalnie spłukany* - to naprawdę wygląda, jakby całkowicie wierzył we własne słowa. I mówi, bądź co bądź, rzeczy zupełnie niepolityczne
* - https://talksport.com/sport/boxing/452040/tyson-fury-plans-donate-8m-deontay-wilder-fight-purse-homeless/
since 22/4/2003
since 22/4/2003
-
- sraczkowaty
Nowy mistrz świata w wadze ciężkiej
- Crowley
Zaczynam wierzyć, że są jeszcze sporty dla mnie. Też jestem niski, gruby i brzydki.
Fajne są takie historie. Meksykański Rocky.
Fajne są takie historie. Meksykański Rocky.
About Mankind
About Mankind
Niesamowita walka. Joshua naprawdę nieźle bił, ale każde niezłe 2-3 ciosy zamiast Ruiza powalić, wkurzały go niemiłosiernie i oddawał kombinacją 4-5 jeszcze mocniejszych.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Za moich czasów to największy grubas w klasie zawsze był najsilniejszy. Dopiero potem pojawiły się siłki, bice, klaty i fitnesy. Po prostu wracamy do korzeni