Seriale
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Re: Seriale
Constantine nie będzie miał drugiego sezonu w Warner Brothers. Ekipa szuka teraz nowego wydawcy.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
CZARNE LUSTRO!
Nie pamiętam kto tutaj to polecał ale ma ode mnie 15 milionów kredytów
Świetna, inteligentna rzecz.
Nie pamiętam kto tutaj to polecał ale ma ode mnie 15 milionów kredytów
Świetna, inteligentna rzecz.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
bardzo się ciesze Voo! obczaj sobie (o ile nie widziałeś) jeszcze specjalny odcinek z zeszłorocznego Bożego Narodzenia.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Niestety, w naszej TV jakiś czas temu dali tylko te trzy odcinki (leżały na dekoderze nagrane i czekały na okazję). Ale postaram się nadrobić!
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
Łooo Panie to ty jeszcze całego jednego sezonu nie widziałeś . Black Mirror ma 6 odcinków + specjal .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
No chyba właśnie widziałem "cały jeden sezon"
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Mirr ... isode_list
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Mirr ... isode_list
Ok źle to trochę napisałem. Chodzi mi o to, że masz jeszcze jeden cały sezon do obejrzenia a nie, że nie skończyłeś całego sezonu .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.
Oglądałem wczoraj 12 odcinek Mad Men, gdzie Don zgarnia jakiegoś autostopowicza i od raz na myśl przychodzi mi Manson. Dzisiaj pierwsze info - Manson nie żyje. Przypadek?
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Oglądamy tego nowego Szerloka i coraz bardziej mnie wnerwia. Jak ponakładali na siebie wątki na koniec odcinka 1 drugiej serii to wymiękłem (w negatywnym sensie)...
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Mówisz o Szerloku z Benedyktem i Bilbo Bagginsem?
Oj, bo się znielubimy
Ja wczoraj trafiłem na Canal + Seriale na maraton z Black Sails. Ponagrywałem, obejrzałem 1 odcinek. OK - rozmach i całkiem staranna realizacja a w roli kwatermistrza Nasir z Robina z Sherwood, czyli jedna z ulubionych postaci mojego dzieciństwa Nie OK - wszyscy mają bieluchne i równiutkie ząbki no i film musi być na siłę nowoczesny i obowiązkowo potrzebna jest postać silnej, rządzącej kobiety, (zupełnie jak kobieta-jarl w Wikingach). Żeby to się trzymało kupy to powinna być jakaś zadziorna herszt-baba (właśnie jak w Wikingach) a nie płaczliwa licealistka o orientacji lesbo. Ale niech będzie, w wolnej chwili obejrzę resztę bo temat mi odpowiada.
Na AXN cośtam leci fajny czerstwy serialik w sam raz dla Crowleya - Metal Hurlant Chronicles. Realizacja i aktorstwo na poziomie amatorów z YT ale pomysły całkiem fajne. Są to krótkie (25 min) historyjki z teoretycznie zaskakującym finałem, co nie zawsze się udaje. Pomysły są zaczerpnięte z serii francuskich komiksów i całość jest włąśnie taka plastikowo-komiksowa, z cycatymi modelkami i karatekami udającymi aktorów. Żenujące i godne polecenia
Oj, bo się znielubimy
Ja wczoraj trafiłem na Canal + Seriale na maraton z Black Sails. Ponagrywałem, obejrzałem 1 odcinek. OK - rozmach i całkiem staranna realizacja a w roli kwatermistrza Nasir z Robina z Sherwood, czyli jedna z ulubionych postaci mojego dzieciństwa Nie OK - wszyscy mają bieluchne i równiutkie ząbki no i film musi być na siłę nowoczesny i obowiązkowo potrzebna jest postać silnej, rządzącej kobiety, (zupełnie jak kobieta-jarl w Wikingach). Żeby to się trzymało kupy to powinna być jakaś zadziorna herszt-baba (właśnie jak w Wikingach) a nie płaczliwa licealistka o orientacji lesbo. Ale niech będzie, w wolnej chwili obejrzę resztę bo temat mi odpowiada.
Na AXN cośtam leci fajny czerstwy serialik w sam raz dla Crowleya - Metal Hurlant Chronicles. Realizacja i aktorstwo na poziomie amatorów z YT ale pomysły całkiem fajne. Są to krótkie (25 min) historyjki z teoretycznie zaskakującym finałem, co nie zawsze się udaje. Pomysły są zaczerpnięte z serii francuskich komiksów i całość jest włąśnie taka plastikowo-komiksowa, z cycatymi modelkami i karatekami udającymi aktorów. Żenujące i godne polecenia
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
Byłem ciekaw czy ktoś tu jeszcze ogląda.Ja wczoraj trafiłem na Canal + Seriale na maraton z Black Sails. Ponagrywałem, obejrzałem 1 odcinek. OK - rozmach i całkiem staranna realizacja a w roli kwatermistrza Nasir z Robina z Sherwood, czyli jedna z ulubionych postaci mojego dzieciństwa Nie OK - wszyscy mają bieluchne i równiutkie ząbki no i film musi być na siłę nowoczesny i obowiązkowo potrzebna jest postać silnej, rządzącej kobiety, (zupełnie jak kobieta-jarl w Wikingach). Żeby to się trzymało kupy to powinna być jakaś zadziorna herszt-baba (właśnie jak w Wikingach) a nie płaczliwa licealistka o orientacji lesbo. Ale niech będzie, w wolnej chwili obejrzę resztę bo temat mi odpowiada.
Poza zębami to zasadniczo i tak jest dużo wiarygodniej niż we wszystkich znanych mi pirackich produkcjach. Nie jest to romantyczna opowieść o dobrych i złych piratach przeżywających kolejne przygody a faktycznie całkiem rozsądna historia.
Choć poprawności politycznych będzie trochę więcej ale o zgrozo zupełnie mnie nie raziły (znaczy raziły estetycznie nie fabularnie) nawet te największe przegięcia poprawnościowe.
Ke? Który Manson?cns pisze:Oglądałem wczoraj 12 odcinek Mad Men, gdzie Don zgarnia jakiegoś autostopowicza i od raz na myśl przychodzi mi Manson. Dzisiaj pierwsze info - Manson nie żyje. Przypadek?
Do tego nie miał żadnego związku z autostopowiczami . Stąd moje, podwójne nawet, zdziwienie .
Black Sails to fajny serial. Tylko fabuła w nim stoi przez 9 odcinków na 10.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
No jakoś mi się skojarzyło, czepiasz się.
- Razorblade
- Mr. Kroper
boncek pisze:12/15
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Pomyliłem Dynastię z Dallas. Ale wtopa Tzn. wiedziałem doskonale o jaki serial chodzi ale coś mi się ubzdurało
Seriale wtedy były takie ...normalne. Trochę nudne ale normalne Np. w Szogunie nie było lesbijek ninja.
Seriale wtedy były takie ...normalne. Trochę nudne ale normalne Np. w Szogunie nie było lesbijek ninja.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
12/15, ale 2 tych trafień to zgadłem...
Obejrzał już ktoś Mad Menów? Świetne zakończenie serialu. Ostatni odcinek wycisnął mi nawet łzę. Polecam. Smuteczek, że to juz koniec.
Since 2001.
Dokładnie, serial w sumie trzymał poziom do samego końca. Fajnie, że finał w stylu Sopranos, może niepotrzebne te wszystkie miłości na koniec.
Rozmowa telefoniczna między Peggy i Stanem była akurat mocarna. Dawno się tak nie uśmiałem.
Since 2001.
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Ogląda ktoś ten serial SF z Halle Berry "Extant"? Opinie różne ale mnie korci bo tematyka jaką lubię. Tzn. kosmos, nie Halle. Tzn. w zasadzie Halle też.
boncek pisze:Mam wrażenie, że w połowie sezonu skończyły im się pieniądze, bo po zajebistym, początku jest tylko coraz gorzej. Pod koniec fabuła i realizacja zaczyna przypominać poziomem seriale z początku lat 90.sir Artus pisze:A Extant ktokolwiek ogląda? Halle Berry próbuje się odkupić za całą swoją filmografię i nawet jakoś jej idzie... ale to dalej Halle Berry
http://spinoff.comicbookresources.com/2 ... -new-mask/
MTV robi serial z "Krzyku" i zmienia maskę zabójcy
MTV robi serial z "Krzyku" i zmienia maskę zabójcy
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Teraz wygląda jak twarz lalki dmuchanej.
Świetny finał Community, to był naprawdę dobry sezon. Trzymam kciuki, że ostatni though.
Z drugiej strony dość marny start Hannibala, ale może rozkręci się z czasem.
Z drugiej strony dość marny start Hannibala, ale może rozkręci się z czasem.
Yahoo chce od razu zrobić film Community, ale podobno ciężko aktorów będzie zebrać w jedno miejsce Harmonowi.
Zgadzam się, że sezon był świetny. Z komedii polecam teraz happyish jeszcze.
bonzo - jak ten Hannibal jako całość? Nie oglądałem, ale wszystko co robił do tej pory Bryan Fuller zawsze mi się podobało. Dead Like Me, Pushing Daisies, Wanderfalls, film tv/pilot Mockingbird Lane. A teraz zabiera sie za Amerykańskich Bogów. Domyślam się, że Hannibal jest ciut bardziej ponury od Gdzie pachną stokrotki, ale czy dobry?
bonzo - jak ten Hannibal jako całość? Nie oglądałem, ale wszystko co robił do tej pory Bryan Fuller zawsze mi się podobało. Dead Like Me, Pushing Daisies, Wanderfalls, film tv/pilot Mockingbird Lane. A teraz zabiera sie za Amerykańskich Bogów. Domyślam się, że Hannibal jest ciut bardziej ponury od Gdzie pachną stokrotki, ale czy dobry?
#sgk 4 life.
tak jak lincze w Luizjanie były ciut bardziej ponurymi wersjami pikników.Turtles pisze: ciut bardziej ponury
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
Kwestia perspekywy. Z perspektywy krowy niedzielne barbecue to też nie jest temat do żartów.
#sgk 4 life.
Dla mnie to świetny serial, zwłaszcza pod względem produkcji i ogólnej wizji artystycznej. Póki co oba sezony trzymały poziom, jak pisałem pilot nowego nie bardzo mi się podobał, ale pewnie wszystko jeszcze ze trzy razy się zmieni.
Na pewno warto zobaczyć pierwszy sezon, dalej już raczej nie będę musiał Cię zachęcać.
Na pewno warto zobaczyć pierwszy sezon, dalej już raczej nie będę musiał Cię zachęcać.
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Orange is the new black nowy sezon w piątek jakby co. Znaczek jakości LLothara.
Wayward Pines - wróżę temu serialowi sukces*
POLECAM!!
*Jeżeli czasem potrafisz przymknąć oko na lekką głupotę
POLECAM!!
*Jeżeli czasem potrafisz przymknąć oko na lekką głupotę
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Mi kumpel powiedział tak: Lost + Truman Show
Tyle wystarczyło
Tyle wystarczyło
Myślałem po cichu, że tylko ja dostrzegam, iż DaeL jest największym kretynem tego forum, ale wasze posty napawają mnie wiarą w tych smutnych czasach
Co to w ogóle jest? Kilka razy widziałem jakieś memy czy zdjęcia, ale w ogóle nie wiem co to.LLothar pisze:Orange is the new black
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Mloda kobieta z klasy sredniej laduje w wiezieniu za grzechy przeszlosci. W wiezieniu same kobiety, duzo seksu, glownie lesbijskiego, sporo przemocy. Czego chciec wiecej?SithFrog pisze:Co to w ogóle jest? Kilka razy widziałem jakieś memy czy zdjęcia, ale w ogóle nie wiem co to.LLothar pisze:Orange is the new black
- LLothar
- A u nas w Norwegii
Widzisz, nawet nie musialem pisać, że są cycki - a są!SithFrog pisze:Przekonałeś mnie.LLothar pisze:duzo seksu, glownie lesbijskiego, sporo przemocy
- Dragon_Warrior
- Brienne of Tarth
przekonaliście mnie - pierwszy odcinek trochę zbyt Eureką zachodził ale i tak jest całkiem nieźle.boncek pisze:Oglądam z Kaśką. Na razie spoko. Taki Alan Wake wymieszany z Lostami i Twin Peaksem.
Orange is the new Black to takie nowe L World, tak? :rzyg:
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
pamiętacie bajkę Reboot? No, to właśnie chcą ją powrócić z zaświatów.
http://spinoff.comicbookresources.com/2 ... -a-reboot/
http://spinoff.comicbookresources.com/2 ... -a-reboot/
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024