Nie miała. w niektórych scenach total freedom, a w niektórych chyba jakąś taśmą jej kleili, żeby nie skakały aż tak przy bieguCrowley pisze:Jak niedawno oglądałem Nową Nadzieję, to cały czas się zastanawiałem, czy pod tą piżamą Leia miała biustonosz.
Nowe Star Warsy (informacje, zapowiedzi)
Moderatorzy: boncek, Zolt, Pquelim, Voo
Re: Nowe Star Warsy
- Crowley
- Pan Bob Budowniczy Kierownik
Chodziło też o to, żeby się sutki nie odznaczały na ubraniu.
All the good in the world
You can put inside a thimble
And still have room for you and me
If there's one thing you can say
About Mankind
There's nothing kind about man
About Mankind
Lucas gay!!!Crowley pisze:Chodziło też o to, żeby się sutki nie odznaczały na ubraniu.
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Widziałem dzisiaj trochę teaserów TFA, które można znaleźć na youtubie. Generalnie spoile, spoile, spoile... ale powoli przekonuję się że nie będzie takiego syfu jak Jar Jar. Fabuła, cóż nie wiem jeszcze, ale wierzę że też będzie przynajmniej przyzwoita.
Już to pisałem 100 razy, napiszę 101. Jeśli ktoś kojarzy filmografię Dżej Dżeja i widział nowe Star Treki i wie, że Lucasa nie dopuścili nawet do konsultacji, wie, że nie trzeba się bać TFA.
Może nie będzie to wybitne kino, może będzie sporo gorsze niż stare SW, ale na pewno będzie milion razy lepsze niż kupa, rzygi i gluty z nosa znane oficjalnie jako Ep 1, 2 i 3.
Ja po dwóch zwiastunach mam tylko jedną obawę, żeby to nie było zbyt wtórne w stosunku do New Hope, tylko tym razem drogę od 0 do bohatera (niczym Luke) przejdzie dziewucha.
No i jeden moment będzie na pewno dramatyczny, bo zginie ktoś ważny, tak mi się wydaje.
Może nie będzie to wybitne kino, może będzie sporo gorsze niż stare SW, ale na pewno będzie milion razy lepsze niż kupa, rzygi i gluty z nosa znane oficjalnie jako Ep 1, 2 i 3.
Ja po dwóch zwiastunach mam tylko jedną obawę, żeby to nie było zbyt wtórne w stosunku do New Hope, tylko tym razem drogę od 0 do bohatera (niczym Luke) przejdzie dziewucha.
No i jeden moment będzie na pewno dramatyczny, bo zginie ktoś ważny, tak mi się wydaje.
Czasami trzeba zapomnieć o złych rzeczach i żyć dalej. Udawać, że to zły sen, że tego nie było.
- Matthias[Wlkp]
- purpurowy
Bez przesady z tą dramatycznością. Chyba w każdych Star Warsach ginie ktoś ważny .SithFrog pisze:No i jeden moment będzie na pewno dramatyczny, bo zginie ktoś ważny, tak mi się wydaje.
dobry marketing
edit: dobra, coraz więcej trailerów i teaserów na fb i okolicach. Zaczynamy grę w uniki.
You give up a few things, chasing a dream.
"Ty jesteś menda taka pozytywna" - colgatte
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Jutsimitsu
- Człowiek-Reklamówka
Kocham tą teorię, jest tak głupia że aż prawdopodobna - w końcu to Lucas.
CD-Action, RETRO i cdaction.pl
- Crowley
Ej. Też bym wolał TIE Fightera od murzyna. Nie wiem o co krzyk.
About Mankind
About Mankind
- Crowley
Po co oni dają prowadzić takie spotkania ludziom, którzy nawet tych filmów nie oglądali?
Nie myślałem, że to powiem ale ja już rzygam Star Warsem. Na stacji benzynowej szturmowcy, w KAŻDYM sklepie breloczki, plecaki, kapcie, pudełka na banany, długopisy, chipsy, zeszyty, klocki atakują od wejścia aż do samej kasy. W telewizji dosłownie co parę minut jakaś reklama związana z SW, na różnych portalach artykuły o tym jakie to ważne filmy, pisane przez ludzi, którzy ich nawet nie widzieli. Ja mam tego dość. Akcja reklamowa jest tak nachalna, że naprawdę mnie denerwuje. Też tak macie?
Nie myślałem, że to powiem ale ja już rzygam Star Warsem. Na stacji benzynowej szturmowcy, w KAŻDYM sklepie breloczki, plecaki, kapcie, pudełka na banany, długopisy, chipsy, zeszyty, klocki atakują od wejścia aż do samej kasy. W telewizji dosłownie co parę minut jakaś reklama związana z SW, na różnych portalach artykuły o tym jakie to ważne filmy, pisane przez ludzi, którzy ich nawet nie widzieli. Ja mam tego dość. Akcja reklamowa jest tak nachalna, że naprawdę mnie denerwuje. Też tak macie?
About Mankind
About Mankind
ze dwa-trzy tygodnie temu zacząłem unikać wszystkich wieści, pierdółek itd. ze względu na spoilery
Czego się dziwisz Crow, to jest gwarantowany hicior kasowy, spodziewane jest pobicie rekordu otwarcia. Kolejny film o Star Wars, na których się wychowaliśmy. Żadne Jar Jary, tylko Harrison Ford, Mark Hamill i 2.5xCarrie Fischer
Czego się dziwisz Crow, to jest gwarantowany hicior kasowy, spodziewane jest pobicie rekordu otwarcia. Kolejny film o Star Wars, na których się wychowaliśmy. Żadne Jar Jary, tylko Harrison Ford, Mark Hamill i 2.5xCarrie Fischer
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Crowley
No ja po drugim trailerze też już nic, co choćby sugeruje spoilery, nie oglądam.
Nie dziwię się, tylko mnie to wkurza. Rekord otwarcia mają w kieszeni. Zdaje się, że film zarobił kilkanaście milionów $ w pierwszym dniu przedsprzedaży. Ale chyba trochę będzie zależało od pierwszych recenzji. Ciekaw jestem, czy dobiją do 2 mld, co wcale nie jest takie oczywiste. Avatar był grany chyba tylko w 3D, więc ceny biletów były wyższe, stąd tak kosmiczny wynik.
Nie dziwię się, tylko mnie to wkurza. Rekord otwarcia mają w kieszeni. Zdaje się, że film zarobił kilkanaście milionów $ w pierwszym dniu przedsprzedaży. Ale chyba trochę będzie zależało od pierwszych recenzji. Ciekaw jestem, czy dobiją do 2 mld, co wcale nie jest takie oczywiste. Avatar był grany chyba tylko w 3D, więc ceny biletów były wyższe, stąd tak kosmiczny wynik.
About Mankind
About Mankind
Ale uważasz, że to w którą stronę działa? Oni sprzedają te pierdoły, żeby reklamować film? Ja myślę, że to film reklamuję każde gówienko.
No i Disney trochę panikuję. To oczywiste bo muszą konkurować, bo wychodzą prawie równocześnie z http://www.filmweb.pl/film/Siostry-2015-709351 To jasne, że jak mają fundusze to walą z reklamę - a nuż się zwróci.
No i Disney trochę panikuję. To oczywiste bo muszą konkurować, bo wychodzą prawie równocześnie z http://www.filmweb.pl/film/Siostry-2015-709351 To jasne, że jak mają fundusze to walą z reklamę - a nuż się zwróci.
#sgk 4 life.
Good God, Lemon.
Co mi przypomina, że mam do obejrzenia Baby Mama.
Co mi przypomina, że mam do obejrzenia Baby Mama.
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Crowley
Chyba trochę tak. Przecież duża część tego całego kolorowego badziewia jest skierowana do dzieci, które może kojarzą prequele, a może jedynie animowane Wojny klonów. Wydaje mi się, że one zaciągną rodziców do kina pod wpływem tego całego gadżetowego szaleństwa, a nie na odwrót.Turtles pisze:Ale uważasz, że to w którą stronę działa? Oni sprzedają te pierdoły, żeby reklamować film?
About Mankind
About Mankind
Turtles pisze:No i Disney trochę panikuję. To oczywiste bo muszą konkurować, bo wychodzą prawie równocześnie z http://www.filmweb.pl/film/Siostry-2015-709351 To jasne, że jak mają fundusze to walą z reklamę - a nuż się zwróci.
Nie, nie mam tak Crowley. Mam odwrotnie. Wchodzę do sklepu kupić dziecku coś na Mikołaja i mam ochotę całą kasę wydać na SW. Na półkach króluje nowy epizod i klasyczne. Znalazłem w 3 sklepach po jednej figurce z ep 1-3. A reszta miodzio, gwiazdy śmierci, Vadery, szturmowcy i pięknie pomalowane TIE. Shut up and take my money.
- Crowley
Może ja się nie przyglądałem temu wszystkiemu? Bo mam wrażenie, że większość to taka odpustowa tandeta.
About Mankind
About Mankind
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Faktycznie, nie ma chyba jeszcze tylko dżemu Star Wars. Chociaż nie jestem pewien.Crowley pisze:Może ja się nie przyglądałem temu wszystkiemu? Bo mam wrażenie, że większość to taka odpustowa tandeta.
Bardzo podoba mi się cała ta gadżetowa otoczka wokół filmów ale mówię tu o grach, figurkach, modelach, zabawkach itp. godnych rzeczach. Też mnie trochę mierzi, że licencję wykorzystuje się do przeróżnych, dosłownie - gówien.
Uczucia jakie temu towarzyszą porównałbym do Świąt. Wiadomo, że one i tak są wyjątkowe ale jak się rozglądasz wokół to masz wrażenie, że wszyscy uparli się, żeby je schamić i odrzeć z całej magii, byle wcisnąć ci jeszcze więcej niepotrzebnych rzeczy, zaatakować reklamą z każdego kąta i to taką nastawioną na debila z rozdziawioną gębą.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- Crowley
O ja cię! Dziś widziałem w Auchan książeczkę z całkiem dużym X-Wingiem i TIE Fighterem z tektury do złożenia. Niestety kosztowała 60 zł (http://aros.pl/ksiazka/star-wars-konstruktor-mysliwcow).
About Mankind
About Mankind
- Voo
- Stary Człowiek, A Może
Kartonowe to można sobie genialne modele z SW ściągnąć z sieci za free. Np. z II wojny.
Urodzić się [100%] Wykształcić się [100%] Znaleźć pracę [100%] Znaleźć kobietę [100%] Założyć rodzinę [100%] Wziąć kredyt [100%] Spłodzić dziecko [100%] Wychować dziecko [100%] Spłacić kredyt [60%] Iść na emeryturę [0%] Umrzeć [0%]
- PIOTROSLAV
- Parmezan
Swoją drogą, to w świecie gier bitewnych ludzie się strasznie spuszczają nad starwarsowym produktem. Gra w to teraz kupa osób
"Po co się kłócić z drugim człowiekiem, skoro można go zabić?"
Bith betta have my money
#sgk 4 life.
Old FŚGK number is 12526
MISTRZ FLEP EURO 2024
- Crowley
Ej ej ej, co to za jakieś premiery dziś? Nie po to kupowałem bilet na minutę po północy i urlop następnego dnia, żeby jakieś łachudry oglądały przede mną. 18 grudnia to 18 grudnia. Zawiodłem się panie Lucas i panie Mickey.
About Mankind
About Mankind
Weź mnie nie denerwuj. Ja pójdę dopiero po świętach i trzeba jakoś do tego czasu przetrwać bez spoilerów
- Crowley
Nie martw się, na pewno napiszę recenzję ze spoilerami w piątek rano.
About Mankind
About Mankind
Crowley pisze:Ej ej ej, co to za jakieś premiery dziś? Nie po to kupowałem bilet na minutę po północy i urlop następnego dnia, żeby jakieś łachudry oglądały przede mną. 18 grudnia to 18 grudnia. Zawiodłem się panie Lucas i panie Mickey.
Hm? jak to dziś, w sensie wczoraj? Ktoś już widział? przydałoby się jakieś źródło, bo sam nic nie znalazłem.
A może to luksus, żyć tylko pięć lat?
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Była wielka (pra)premiera w Holyłudzie dla celebrytów i dziennikarzy. Póki co recenzje więcej niż entuzjastyczne.
- Crowley
No. Jakoś rano naszego czasu skończyło się embargo na recenzje, więc ludzie piszą. Nie czytam dalej ale generalnie dwie rzeczy się powtarzają:
Spoiler:
About Mankind
About Mankind
Tu pochlebna recenzja jutubera, którego zdanie raczej sobie cenię, spojler free:
https://www.youtube.com/watch?v=zBMW3y86cpo
https://www.youtube.com/watch?v=zBMW3y86cpo
Dobra, szybki research i już wiem, że mnie ten film pewnie trochę zabawi, a trochę rozczaruje. Z recenzji krytyków raczej zjadliwy - wszyscy zahajpowani, hajpują dalej wystawiając najwyższe oceny. Reszta jest bardziej krytyczna, chociaż również pod pozytywnym wrażeniem. Abrams prawdopodobnie skopiowal udany produkt sprzed 30 lat i próbuje go sprzedać jeszcze raz. Oczywiście uda się, bo to Star Wars.
no i nie wiedziałem, ale gra tam Keira
Spoiler:
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Super, możesz już nie oglądaćPquelim pisze:już wiem, że mnie ten film pewnie trochę zabawi, a trochę rozczaruje
-----------------------
Kapitalny film! Rewelacja i cudo.
Hm. Ja bez aż takiego entuzjazmu
mikro spoiler
Ale klimat jest.
mikro spoiler
Spoiler:
#sgk 4 life.
patrząc po ocenach "otwarcia" - 8.2 na filmwebie, 8.9 imdb, metacritic 81 - to jak na tak ogromny hype, jest bardziej nieźle, niż super. Nawet Czas Ultrona zaczynał z wyższych pułapów
since 22/4/2003
since 22/4/2003
Ja przekonam się jutro . Okazuje się, że mało ludzi chce iść na film o 11 rano w sobotę... ale ja za to chcę .
What Darwin was too polite to say, my friends, is that we came to rule the earth not because we were the smartest, or even the meanest, but because we have always been the craziest, most murderous motherfuckers in the jungle.