Tutaj nikt przeciwko nikomu nie jest, tylko ew. Żabski przeciwko temu komus kogo do wrogow dodalTheeck pisze:No bo i Ty LLotharze przeciwko mnie

Moderatorzy: boncek, Zolt, Turtles, DaeL
Tutaj nikt przeciwko nikomu nie jest, tylko ew. Żabski przeciwko temu komus kogo do wrogow dodalTheeck pisze:No bo i Ty LLotharze przeciwko mnie
http://lewackibelkot.pl/#generated-textLarofan pisze:LLo ty mu nie usiluj swoich pacyfistycznych pogladow antypolskich podstepem lewackim sposobem wciskac
Możemy rozstrzygać takie rzeczy dopiero jak Zjednoczony Ursynów (WTF?LLothar pisze:A kto decyduje kto jest tym wrogiem? A czy dziewice tez są w pakiecie, bo ja mam konkurencyjna oferte.
Czyli nie mogę ich skrytykować za idiotyczny tekst, który jest taki sam jaki stosują islamscy ekstremisci? To oni go napisali, nie ja.SithFrog pisze:Możemy rozstrzygać takie rzeczy dopiero jak Zjednoczony Ursynów (WTF?LLothar pisze:A kto decyduje kto jest tym wrogiem? A czy dziewice tez są w pakiecie, bo ja mam konkurencyjna oferte.) będzie miał na sumieniu chociaż 1% istnień z liczby jaką zabiła Al-Kaida czy ISIS.
Mnie naprawdę rozwala czasami jak widzę porównania (pal licho forum, mówię o GW i mejnstrimie) islamskich terrorystów do narodowców. Tych drugich nie cierpię i ich wizja świata to nie moja bajka, ale znajmy proporcję proszę. Zamachy w Paryżu czy Brukseli vs. naklejka na Ursynowie. No kurwa.
Generalnie policja dostała zgłoszenie o kolesiu co chodził z bronią i straszył ludzi. Daktycznie, zastrzelili go dopiero jak był skuty i się opierał przed kolejnym rzuceniem na glebę...Jutsimitsu pisze:Co do tego co ostatnio zastrzelili policjanci 2 czarnych. W pierwszym wypadku koleś miał broń i łaził z nią na wierzchu. Tyle że zastrzelili go jak już położyli go na ziemię. Filmiku nie oglądałem, ale jest podobno. Tutaj do pewnego stopnia zrozumiałe że jak odwalasz i grozisz bronią to możesz dostać kulkę.
Tak to wyglądało na filmiku nakręconym przez babkę, która jechała z nim w aucie... swoją drogą bardzo niepokojąca rzecz, bo gość na początku jeszcze stęka i jęczy z bólu i w pewnym momencie przestaje.W drugim wypadku podobno policjant strzelił, gdy ofiara wyciągała swój dowód i prawo jazdy, ALE gdy policjant wydał polecenie żeby dał mu je. W tym wypadku, jeśli nie ma tam jakichkolwiek innych przesłanek, to policjant po prostu dokonał zabójstwa. Nawet jeśli ten powiedział coś, to nie stanowił żadnego zagrożenia dla ludzi dookoła, a z tego co wiem to u nich prawo pozwala na użycie broni tylko w takim wypadku.
Dobra. Pisanie, ze "Zabicie wroga to droga do nieba" jest idiotyczne. Kojarzy sie z czyms? Nie, zupelnie, ani troche...SithFrog pisze:Ale nie porównujmy tego z prężnie działającymi organizacjami terrorystycznymi z tysiącami ofiar na koncie. Bo to jest groteskowe i ośmiesza walkę z oszołomami u nas.
Kojarzy się. Jest tylko drobna różnica. Tych wlepek w całej Warszawie/Polsce jest zapewne ileś razy mniej niż ofiar tych, którzy naprawdę przekładają słowa na czyny.LLothar pisze:Dobra. Pisanie, ze "Zabicie wroga to droga do nieba" jest idiotyczne. Kojarzy sie z czyms? Nie, zupelnie, ani troche...
Patrz, mi sie tez skojarzylo. Czyli na razie myslimy tak samo. Czy zatem błędem było napisanie (żartobliwe zresztą) o tym skojarzeniu? Powinienem siedziec cicho i udac, ze tego nie widze?SithFrog pisze:Kojarzy się.
Wtedy to będzie chyba jednak trochę za późnoSithFrog pisze: Możemy rozstrzygać takie rzeczy dopiero jak Zjednoczony Ursynów (WTF?) będzie miał na sumieniu chociaż 1% istnień z liczby jaką zabiła Al-Kaida czy ISIS.
A może jednak warto dodać kontekst? Np. taki, że w USA ginie rocznie ponad 100 policjantów?Ciekawy wykres zobaczylem - ile czarnych ginie z rak policji...
PIOTROSLAV pisze:Generalnie policja dostała zgłoszenie o kolesiu co chodził z bronią i straszył ludzi. Faktycznie, zastrzelili go dopiero jak był skuty i się opierał przed kolejnym rzuceniem na glebę...
W sumie to jest całkiem niezły argument za ograniczeniem dostępu do broniMatthias[Wlkp] pisze: W USA jest kultura posiadania broni. Każdy policjant wie, że osoba, którą zatrzymuje może posiadać broń. Jak ktoś wykona jakiś podejrzany ruch, to policjant ma ułamek sekundy, żeby zdecydować - czy gość sięga po dokumenty, czy po broń? Jak powszechnie wiadomo, przeciętny obywatel w USA nie jest szczególnie bystry - co się na pewno przekłada na średnią bystrość Policjantów. I teraz taki kowboj ma w głowiea rodzinę oraz możliwość śmierci lub pierdla, jeśli się pomyli.
Serio tak myślisz? Przecież o tej sprawie było wiadomo od dawna, o tym, że Clinton najprawdopodobniej kłamała też, co miała na tej sprawie stracić to straciła. Co innego gdyby wniesiono zarzuty kryminalne, ale nic na to nie wskazuje. Poza tym zawsze Demokraci mają w odwodzie znanego i lubianego Bidena. Być może bardziej umiarkowany kandydat republikański wygrałby z Clinton (np. Rubio byłby moim zdaniem faworytem), bo ona jest dość nie lubiana. Ale Trump jest jeszcze bardziej nielubiany. To znaczy uwielbia go republikańska baza, ale czarni i Latynosi nie znoszą. Moim zdaniem przegra i to wysoko (może na przykład wygra tylko w Diexielandie?). Choć może się mylę w końcu i tak osiągnął więcej niż się spodziewałem.LLothar pisze:Normalnie lepsze zagrywki niz trybunal konstytucyjny... W sumie co by sie nie stalo, to Trump wygrywa.
- Odpuscisz Clinton (czyli stan dzisiejszy) to dajesz pelno amunicji Trumpowi
- Odrzucisz Clinton na bok, wezmiesz Sandersa - i tak Trump wygrywa. W USA europejski socjalizm nie przejdzie
- Odrzucisz Clinton na bok, wezmiesz zaufanego demokrate - i tak Trump wygrywa, bo walczy z relatywnie nieznana twarza ktora zaczyna kampanie od zera
Bedzie prezydent Trump.
Cóż on twierdził również, że Romney wygra z ObamąPquelim pisze: Jeszcze nie wiadomo, ale powtarzałem to za Maxem Kolonkiem od prawie roku i okazało się, że chłop wcale nie taki w cięmię bity, jak go malują.
Myślisz, że taki ignorant jak Trump wygra debatą z kobietą, która ma tyle lat doświadczenia? No nie wiemPquelim pisze: Tylko że ona jest tak nieudolną kandydatką, że naprawdę ciężko się spodziewać, ze Trump jej nie zje na debatach, które dają circa 10% głosów. Aktualnie HC prowadzi w sondażach, ale żadne nie dają jej takiej przewagi.
moze i ma doswiadczenie ale jest zadufana w sobie. a Trump mowi to co ludzie chca slyszec... Wiec wygra zapewnegrel3gargamel pisze:Myślisz, że taki ignorant jak Trump wygra debatą z kobietą, która ma tyle lat doświadczenia? No nie wiem
To tak jakby wypadki po pijanemu były argumentem za wprowadzeniem prohibicji w Polsce. Poza tym jest tam tyle broni na rynku, że nie sposób jej wyeliminować, więc postawa Policji się nie zmieni.grel3gargamel pisze:W sumie to jest całkiem niezły argument za ograniczeniem dostępu do broni
Przecież to, co ona zrobiła to było jawne działanie przeciw zasadom postępowania z tajnymi dokumentami! Argument przeciwko postawieniu jej zarzutów, to że nie można udowodnić, że działała celowo - no nie wiem, jak można "przez przypadek" wkleić tajne dane to prywatnego mejla...grel3gargamel pisze:Serio tak myślisz? Przecież o tej sprawie było wiadomo od dawna, o tym, że Clinton najprawdopodobniej kłamała też, co miała na tej sprawie stracić to straciła
Całe Południe zagłosuje na niego - gwarantuję Ci. Tak jak pisałem wyżej - byłem w Tennessee i tam go kochają - nalepki na autach itd. Wyścig będzie wyrównany. Z Clinton może wygrać każdy, bo nie znoszą jej tak samo jak Trumpa.grel3gargamel pisze:Moim zdaniem przegra i to wysoko
Prawdopodobnie 50-50 - dla jednych nie do przełknięcia jest Clinton, dla drugich Trump, chociaż ja obstawiam, że jednak większość może zagłosować na Trumpa, jak przestaną czytać media które zajmują się wyłącznie wyrywaniem jego wypowiedzi z kontekstu.grel3gargamel pisze:Ciekawe jak się zachowa elektorat Sandersa, który jest w dużej części niechętny Clinton?
Możesz pisać, że Trump jest debilem, faszystą, nowym Hitlerem itd, i będziesz bliższy prawdy, niż pisząc o nim "ignorant". Zjadł na śniadanie wszystkich kandydatów partii Rebublikańskiej, poza tym biznes IMHO bardziej przygotowuje do debat niż politykowanie.grel pisze:Myślisz, że taki ignorant jak Trump wygra debatą z kobietą, która ma tyle lat doświadczenia? No nie wiem
W Stanach jest ponoć 100 mln sztuk broni w obiegu więc jakby zakazać sprzedaży to pewnie tak jeszcze do 2150 roku mają z czego do siebie strzelaćW sumie to jest całkiem niezły argument za ograniczeniem dostępu do broni
Nalepiej czarnym: http://www.brookings.edu/blogs/social-m ... lds-reevesgrel3gargamel pisze:W sumie to jest całkiem niezły argument za ograniczeniem dostępu do broniMatthias[Wlkp] pisze: W USA jest kultura posiadania broni. Każdy policjant wie, że osoba, którą zatrzymuje może posiadać broń. Jak ktoś wykona jakiś podejrzany ruch, to policjant ma ułamek sekundy, żeby zdecydować - czy gość sięga po dokumenty, czy po broń? Jak powszechnie wiadomo, przeciętny obywatel w USA nie jest szczególnie bystry - co się na pewno przekłada na średnią bystrość Policjantów. I teraz taki kowboj ma w głowiea rodzinę oraz możliwość śmierci lub pierdla, jeśli się pomyli.
Ugh ja bym nie chciał Trumpa nawet na 3 miesiące. Ameryka to pierwsza gospodarka świata, niech on tam nie wrzuca populistycznych bredni, bo może mocno tąpnąć. A wały na miliardy odchodzą cały czas, ktokolwiek jest u steru.Matthias[Wlkp] pisze:Osobiście to chyba jednak wolałbym Trumpa, bo Hilary to prawdopodobnie będą przekręty na dużą skalę. A Trump pewnie nie przetrwa 1-2 lat i go impiczują za jakąś pierdołę i będzie kolejne rozdanie.
Amerykańska gospodarka jest w takim stanie, na takiej krawędzi, że tąpnięcie jest nieuniknione.Counterman pisze:Ameryka to pierwsza gospodarka świata, niech on tam nie wrzuca populistycznych bredni, bo może mocno tąpnąć.
Tylko że u nas ten Trump ma bezwzględną większość parlamentarną. Porównanie byłoby trafniejsze, gdyby to ktoś kompletnie spoza PiSu wygrał prezydenturę.Larofan pisze:u nas tez byla opcja lokalna hilary/trump i wybrano lokanlego trumpa ktory ani mysli dac sie impicznac
Dużo takich typu opinii słyszę ze strony panikujących, lewicowych mediów, które co jakiś czas puszczają przemówienia Hilary z ostatniej konwencji... Póki co, Trump nie wydaje mi się taki łasy na kasę (większość kampanii finansuje z własnej kieszeni), więc akurat o przekręty tak bardzo się nie martwię.Ameryka to pierwsza gospodarka świata, niech on tam nie wrzuca populistycznych bredni
Na przykład na samolotach F35 USA będą ruchane jeszcze dłuższy czas.Counterman pisze:A wały na miliardy odchodzą cały czas, ktokolwiek jest u steru.
kto bedzie ruchany?Gregor pisze:Na przykład na samolotach F35 USA będą ruchane jeszcze dłuższy czas.Counterman pisze:A wały na miliardy odchodzą cały czas, ktokolwiek jest u steru.